0 oy
188 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,107 puan) tarafından

Selamünaleyküm hanımlar ben evlendikten sonra belli bir ay çalıştım çalıştığım parayla da böyle 5 tane çeyrek yapmıştım. Sonra kızım oldu araba ıhtıyacımız fln oldu. Kaynanamlar vermedı eşim de o sınırle gitti bı temız araba buldu aldı. Ben 25 gramdan 5 bılezık ve 5 çeyregımı verdım. Ustune de kredı cektı aldı. Sukur arabanın kredısı bıttı. 

Araba benzınlı dıye ve kamyonet gectıgı için masrafı bıraz fazla oluyor ama en azından ayagımızı yerden kesıyor. 

Eşim şimdi tutturdu ben bu arabayı satıp parayı borsaya koyup tog alacağım. Bende hayır dedım. 

Borsa dediğiniz şans oyunu gibi bir şey yanlış mıyım çıkmak da var inmek de var ya niye elimizdekini mundar edek.

Ben de dedim eğer öyle bir şey yapıyorsan sana verdiğim bilezikleri ve çeyreklerimi geri veriyorsun dedim geri kalan paranı da borsaya atıyorsun oradan birikiyorsa da araba alabiliyorsan alırsın dedim dahasına ben karışmıyorum yeter dedim. Bana diyor ki sen karışamazsın o benim araba istediğimi yaparım. Ben de dedim yarısı senin yarısı benim hepsi senin diye bir şey yok dediğim gibi dedim eğer bileziklerim ve çeyreklerini verip sonra arabayı satıp Bursa’ya koyuyorsan koy dedim onun haricinde yani külliyem ve katiyen ben onaylamıyorum dedim. Ayrıca benim rızamı almadan en ufak bir şey yaparsan iş de yolunda gitmez dedim şu anlık sustu ama  sizce de saçma değil mi..?

Elinde avucunda 0,05 TL yok sen araba yükseltmeyi düşünüyorsun hem de borsayla🤬🤬🤬

9 Cevaplar

+1 oy
önce (14,063 puan) tarafından

Allah aşkına adamlarda azıcık beyin var onları da saçma yerlerde kullanıyorlar. Allah yardimcin olsun bacım ben bırak borsa falan krediye buluşmasını dahi istemiyorum 

önce (6,428 puan) tarafından

birsa zaten haram degil diye biliyorum ben . kaybetmekde var kazanmakda faiz gibi degil. faiz getirisi gibi degilki

önce (14,063 puan) tarafından

Onu bilmiyorum canım araştırmadim hiç ama o konularda biraz eski kafalıyım kredi kartı bile kullanmıyoruz biz. Esim de faizsiz yem kredisi çekiyor eğer bisi alacak olursa 

önce (1,247 puan) tarafından

Nasıl haram değil kız , kısmi haram, şirketine göre değişir 

önce (6,428 puan) tarafından

yani sirketine gore tabi kimisi faizli kimisi faizsiz 😂

Ondan ziyade birde faiz alkol kumar gibi içeriği olan, İslami değerlere saygı duymayan şirketler diye tanımlayayım ben , yatırım yaparken iyice araştırmak gerek 

-Reklam-
+1 oy

Hz Ömer'in bir sözü var Haramda huzur ararsan huzur sana haram olur diye. Bugün 10'a 20 kazanırsın yarın baktın hooopp o para da yok elinde , arabada yok 😌

önce (2,463 puan) tarafından

Ellerin dert görmesin

Allah razı olsun inşallah canım ❤️ 

0 oy
önce (4,679 puan) tarafından

Borsa oyun değil, çok güzel hisseler var zarar edersin ama bir zaman sonra çokta güzel kazanabilirsin sağlam hisse alirsan yatırım tavsiyesi degildir. Eşin bilmiyorsa hiç bulaşmasin arastirmak ve sürekli takip etmek gerekiyor. 

önce (1,107 puan) tarafından

Eşim be çevresı borsa işinde baya iyi sayılırlar(bilgi konusunda) ama benım esımde sans yok

Dalını tuttugum agac suyunu içtigim dere kuruyor mısalı

Şans yoksa hiç bulaşmasin var olanı da kaybetmek insanın huzurunu kaçırır. Togg yerine daha güzel arabalar var, birikim yapsa ozellikle altın koysa kenara daha güzel kazanır.  

Geçen bir borsa kullanıcısını yorumunu okudum altın alsaydık kardaydik borsaya girdik baktik diyordu çok güzel ozetlemisti borsaydi. 

Anlatamıyorum bacı. Dedıgın gıbı elindekınden de olacak haberı yok

Erkekler işte kafa basmıyor. Benimde akrabam borsaya girdi araba almak için, birikimi vardı en son zarardaydi. Konuş uzak dursun sattirma arabayı sen imza ver o satamaz

önce (86 puan) tarafından

Benim Dayım da  öyle borsada bir ev parası kaybetti kazancam kazancam diye diye birde bence hiç bulaşmasın benim dayımın tuzu kuruydu 4 evi vardı birinde kendi oturuyordu diğer üçü çocuklarına Verdi neyse bir ev parası daha biriktirmisler 5 ci evi alacağına  onu da borsaya yatirayimda daha çok olsun 3 e 4 e katlasin kafasina girdi yok oldu o para sabah akşam yıllarca onu takip ediyordu strestli birşey sürekli onu takip etmek birde kumar gibi birşey ya kaybetmekde var 

0 oy
önce (14,089 puan) tarafından

bu erkekler niye bu böyle. 

hayır dese kamyonet satalım başka araba alalım tamam. bi de togg alacak. valla daha şurda 1 senedr yolda olan arabaya güvenip almam ben. ne marka olduğunu da önemi yok yanlış anlaşılmasın.

ha borsa evet belki parayı 2-3 katlar ama belki de olmaz. ne gerek var. sakın sattırma

Canımın içi benım kaynana zaten sıkıntı ben o arabayı sattırsam eşim degıl tog almak parsını bıle alamaz .

Kaynanaö başlar evın ıskanı merdıven cart curt. Eşim suan agrımayan basımı agrıtmaya çalışıyor.

önce (14,089 puan) tarafından

gerekirse tehdit et

eşlerden biri onay vermiyorsa gidip satışı iptal ettirebilirsin. benden habersiz yaparsan iptali için başvururum de. sonuçta evlendikten sonra edilinilmiş mal ikinizindir

Bunu bilmıyordum ama dedıgın ıyı oldu yeter valla yoruldum hep aynı olaydan

Canım notere gidip şerh koydur senin imzan olmadan satamaz 

0 oy
önce (1,551 puan) tarafından

Benm esjmde oynuyor ama bi araba ev satıp koyacak kadr degl. Işın ucunda evden de olmak var arabadan da ya daha fazlasını kanamazsa ne olacak

Yanındakı abı 600 bın koymusta 1milyon 300 bın olmuşta ben karısmayacakmışım da 

Yav herkes sanslı olacak dıye birsey yok. 

Bana gore ha kumar oynamıssın ha borsa ne farkder 

önce (1,551 puan) tarafından

Kolay yoldan Para kazanma peşindeler. Bende çok diyorm ama anlayan yok o yüzden saldm artk 

0 oy
önce (780 puan) tarafından

Borsa düşüşe geçebilir bu yıl. En çok kazandıran altın olacak bu yıl öyle ön görüyorlar YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİL 

0 oy
önce (19,065 puan) tarafından

Gerçekten çok saçma mevcut arabayı satıp borsaya yatırım yapmak nasıl bir fikir :) ben çok şükür ki insan kaybetmeyi göze aldığı parayı ancak oraya yatirabilire ikna ettim eşimi. Kesinlikle araba var diye verdim araba yoksa ver altınlarımı derdim.  👏👏

0 oy
önce (1,347 puan) tarafından

Ablam yeğenime koyduklari altını yatırdılar kaybettiler alskanlik oluyor kazanrmiyim diye diye 

0 oy
önce (409 puan) tarafından

Borsa işinden anlamıyorsa zarar edersiniz. Borsa da bir günlük iş değil malesef inişli çıkışlı uzun bir süreç. Bu kocaların araba yükseltme sevdası ne olacak hiç bilmiyorum açıkcası

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 100 göst.
0 oy
2 cevap 108 göst.
0 oy
4 cevap 113 göst.
0 oy
7 cevap 168 göst.

413,248 soru

12,442,251 cevap

46,030 kullanıcı