+2 oy
218 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (308 puan) tarafından

2 aylık bebeğim var ve meme reddi yaşıyordum. Danışman eşliğinde memeye döndürmeye çalıştık ve şükür 2 gündür de tutmaya başladı biberonu bırakma üzereyiz. Bende Biberon hiç vermedim. Yarım saat uyumak istedim eşime de dedim. Neyse sağ olsun bebeğe baktı 3 saat uyumuşum. Uyandım ki eşim biberonla mama içiriyor. Delirdim resmen tamam niyeti iyi ama sonuçta o da biliyor bırakmaya çalıştığımıı. Daha önce de telefonuma alarm kurup yarım saat uyuyayuçım diyordum kalktığımda alarmı mı kapatmış oluyordu. Yaaa beni bir düzen yapmaya çalışıyorum o iyilik yapayım derken benim düzenimi alt üst ediyor. İyilikle dedim anlamadı. Şimdi de biberonla verdiğini görünce sinirlendim. Bağırdım. Altını açmak için malzeme getirdi sen yap dedim çıktım. Yaaa haksız mıyım arkadaşlar. Tamam iyilik edip uyuyayım demiş ama bu konuda özellikle dedim. Şimdi o bebekle bir odada ben bir odadayım. Siz olsanız ne yapardınız 

8 Cevaplar

+2 oy
önce (14,038 puan) tarafından

Burda eşi 30 dk. Bebekle ilgilensin de kadın kendini dinlesin diye bakan o kadar kişi var ki. Eşinin yaptığına şükür edecekken kızmak neden. Biberonu bıraktıysan at çöpeadem esin de kullanmamış olur ya da alarm kurduysan eşine güvenmeyip alarm dit der demez kalk böylelikle sorun yaşamazsın.

önce (308 puan) tarafından

Demi yine ben suçluyum... Eşimin yardım etmesine seviniyorum ama günlerdir Biberon bırakıp göğsümü tutturmak için verdiğim çabanın 5 dk da hiç olması sinirlendirdi haliyle. Haaa siz sakin karşılarsanız ne mutlu size. 

önce (14,038 puan) tarafından

Benim bebeğim zor bi bebekti ne sabah uyuduk ne akşam ama cocuk için hiç de eşime çıkışmadim. 

-Reklam-
+1 oy
önce (6,425 puan) tarafından

abartmissin bnce adam sen di len diye alarmi i kapatmis . bebek emmek istio sonucta ac degildir doyurup vermissindir babasina. emzik falan verseniz hayat kurtarir biberon ile mama bagi kurar ama emzikle kurmaz

Tamam benim için yapıyor ama 7/24 ben o bebek şeyim ve bir düzenimiz var. Ben zaten kendim dinlenecek kadar alarmımı kuruyorum. Ekstra kapatması da benim düzenimi etkiliyor 

+1 oy
önce (435 puan) tarafından

Haklisin ama asiri tepki vermissin madem esim bebeginle ilgilenebiliyo emzirirsin sutunu sagar verirsin 2 saat sonra esin onu siringayla damla damla icirir 4 saat uyu uyanirsin tekrar emzirirsin sende dinlenmis olursun cocuk da biberon emmis olmaz alarmi kapatmasi seni dusundugu icin

Evet keşke böyle olsa ama eşim direk biberonla verdiği için sinirlendim. Kaç gündür ben uğraşıyorum 

önce (435 puan) tarafından

Tamam canim cok haklisin da o da sana destek olmaya calisiyo iste patlama yapmissin oh mis gibi simdi git durumu tekrar izah et kizdigim icin ozur dilerim ams kac gundur ugrasiyorum bak cocugua yazik bana yazik de sutum var cocugu emzirmeye calisiyorum boyle biberonla devami gelmez yarin sutum kesilir sagmayla olacak is degil cocuk emecek ki gelsin o emmezse kesilirse cocuga yazi kdegil mi anne sutunden mahrum mu edelim vicdanin rahat eder mi senin de guzellikle konus tatliya bagla esin anlamayacak biri degil belliki seni bu kadar dusunuyosa akli basindadir 

Bunları desem anlar ama hatasını asla kabul etmez bana atar. Ayrı şu an tutmuyor bebeğim göğsümü ve aç çocuk Biberonla da vermek istemiyorum. Ağlayıp duruyor. Yani lazım değildi uyumasaydım yaaa 

+1 oy
önce (5,656 puan) tarafından

Biraz haksizsin cnm senin için yapmış sonusta oda babası bir kaç ay geçtikten sonra dert yanarsın eşim bakmiyo yarım saat uyuyayım diye

+1 oy
önce (3,440 puan) tarafından

Bence 3 saat deliksiz uyudun die mutlu olmalısın . Seni düşünmüş belki 1 seferden bişey olmaz die düşündü. 

Bir seferden birşey oldu ve günlerdir göğsümü tutturmaya çLıştıpım bebeğim yine almıyor göğsümü. Henüz 1.5 aylık beslenmeye ihtiyacı var ve eşim evde olduğunda izin vermiyor resmen 

+1 oy
önce (1,065 puan) tarafından

Eşin iyi niyetli evet, ama sonuçta erkek işte. Erkekler anlayamıyor yani kafaları o kadar komplike çalışmıyor maalesef. İki farklı parametre olunca denk getiremiyorlar bazen. Çok haklısın, ama sakin bir şekilde anlatırsan daha olumlu sonuçlar alırsın. Ve sakın hevesini kırma. Ne yazık ki kadınlar anne olunca sadece çocuğunu büyütmüyor.. 

+1 oy
önce (680 puan) tarafından

Eşim yarım saatten fazla bakamaz yani gerisini sen düşün artk

Burada konu bakması değil ağladığı zaman eşimde bakmıyor sesinizi duymayayım diyor. Başka odaya gidiyor. Mesele benim günlerdir verdiğim çabayı 5 dk hiç etmesi. Ve ben eşime biberonu silikonu bırakıp memeni tutturmaya çabalayacağım dediğimde güldü ve yapama diye dalga geçti. Yaptığımda da heveslenme uzun sürmeyebilir dedi. 

önce (680 puan) tarafından

Erkekler bizim kadar bazı şeyleri önemsemiyor maalesef zor zamanlardan geçiyorsunuz benımde bebeğim 4 aylık ilk oğlumda herşeyi aşırı tittizlendim psiklojim bozuldu şimdi ki bebegım 4 aylık herşeyi oluruna bıraktım sende yap memeyi bırakacaksa bıraksın kendini çok yıpratma eşine de bakma 

0 oy
önce (10,914 puan) tarafından

uyumadan önce sütünü sağıp anne göğsü biberonu ile verseydi sorun olmszdı anne göğsü biberonu meme reddi yapmaz sana iyilik yapmak istemiş bu kadar dert etme ki bebekle arasındaki bağı zedeleme oda babası baksın ki sende dinlenecek zaman bul

Anne göğsüne en yakın biberonlar var yavaş akışlı Phillips avent mesela

önce (1,766 puan) tarafından

Ondan kullanıyorum evet. Hatta 1 nolu başlığını bilerek değiştirmiyorum emiş gücü kolay olmasın diye

Bende meme mama şeklinde ilerlerken başlıgını değiştirmemiştim şükür meme reddi yaşamadım

önce (1,766 puan) tarafından

Bebegin kaç aylik cnm? Ne kadar süre böyle gittin. Çok üzülüyorum bebeğim 3 aylık 

Şuan 22 aylık 2.ayda sütüm kesildi ilk 2 ay meme mama olarak ilerledim hiç üzülme imkanı olsa herkes emzirmek ister ama olmayınca olmuyor mama veren kötü anne değildir

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 80 göst.
+1 oy
6 cevap 73 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde 1111 (368 puan) tarafından soruldu
+3 oy
1 cevap 64 göst.
14 Şubat 2025 Diğer kategorisinde akcakus (135 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 89 göst.

413,198 soru