0 oy
107 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (1,077 puan) tarafından

Başlığa yazmadım canı çeken falan olur, evde hamburger yapıcam var mı tarifiniz? Ekmeğiyle falan tam tarif istiyorum. Kapalı hamburger tarifi bulmuştum kaybettim. Kapalı da olur açık da, gerçi ikisi arasında fark olduğunu da sanmıyorum 

1 cevap

0 oy
önce (1,299 puan) tarafından

Ekmeğini marketten alıyorum ama uno untad falan değil. Gurme hamburger ekmeklerinden. Fırınlardan gelen taze üretilmişlerden. Evde birde ona uğraşmak zahmetli geliyor. Hamburgere gelince dana döşten çift çekim kıyma çektiriyorum. İçine sadece tuz ve karabiber koyup azıcık yoğuruyorum. Çok fazla yoğurursa lastik gibi olur köfte. 150-200 gramlık köfteler hazırlayıp tavada arkalı önlü kızartıyorum. Köftenin ön yüzü kızardıktan sonra arkasını çevirince üstüne cheddar peyniri koyuyorum kapağı kapatıp köftenin pişmesini ve cheddarın erimesini bekliyorum. Eşimin çok güzel bir sos tarifi var onu hazırlıyor. Köfte pişerken yanına ekmekleri de koyup iç yüzünü kızartıyorum. Şarküteriden füme kaburga et alıyoruz dilimlenmiş. Köfteyi ekmeğe çıkarınca üzerine füme etide koyuyoruz bu kadar. Dışarda yemek istesen bu tarifi porsiyonu 400 den aşağı satmıyorlar. Evde 4-5 kişilik yapılıyor aynı fiyata 

önce (1,077 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim tarif için ☺️ ekmeği de bulursam iyi olacak ama ya.. Söyledim heveslendirdim şimdi, kızıma da vericem hem.

Evet doğru düşünce biçimini sevdim 🤣 fast food dediğin zaten sağlıksız. Bir kere yedim mi 2-3 gün kendime gelemiyorum fazla yağlı olduğu için 🤭 ekmeğini de çok kurcalamıyorum o yüzden 🤣

Rica ederim canım. Anlattıklarım tam açık olmadıysa muhtemelen internetten bulursun kasap burger tarifi yazınca. Şimdiden afiyet olsun 🩷🩷

önce (1,077 puan) tarafından
+1

Yoo ağzına eline sağlık çok güzel anlatmışsın 🥰

+1

❤️❤️❤️

-Reklam-

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 176 göst.
12 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Kimolsam (1,077 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 296 göst.
0 oy
3 cevap 98 göst.
16 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Hilal.24 (1,171 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 98 göst.
24 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Eymenciginannesi (216 puan) tarafından soruldu

413,752 soru

12,454,702 cevap

46,436 kullanıcı

Kategoriler

...