+5 oy
820 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (62 puan) tarafından

Kızlar eşimle bugün biraz tartıştık.

2.5 yıllık evliyiz ve evlendigimden beri doğru düzgün kendime eşya almadım.İlk evlendigimizde hep ucuz kalitesiz şeyler aldım huzurum olsun dedim.

Ama dün alışveriş yaptık biraz su bardağı, çay bardağı vs şekilli şukullu bir şeyler ama uygun fiyatlı aldım, eşimi zor duruma koymadım yine.Ama şimdi misafirlerim gelecek ve ben artık evime doğru düzgün eşyalar almak istedim.

Ama ne zaman ev için bir şey alsam eşim moralimi bozuyor.

Daha bir sene olmadı koltuk aldırdım,yemek masası aldırdım.Artik yavaş yavaş evimin eksiklerini gidermek istiyorum,evim biraz düzene girsin istiyorum,ama herşeyi de zorla aldırıyorum bu adama baya her gün darlayinca en sonunda alıyor.

Zor durumlardan geçtik evet ama ufak ufak almaya çalışıyorum.

Bende onun kalbini kırdım oda kırdı,beceriksizsin dedim artık canıma tak etti,oda sen kimsin ne sanıyorsun kendini dedi,bana layık görmüyor sanki bir şeyi.

Bende istiyorum evimde çok pahalı bir eşya olmasa da herkesin evinde olan eşyalardan olsun istiyorum bu dediklerim de ihtiyacım olan şeyler.

Cimri bir insan değil ama zor duruma gireriz diyemi böyle yapıyor bilmiyorum.

Para varken de ne zaman bunu alalım desem bir şey diyor moralimi bozuyor.herseyden o kadar bıktım ki beni herşeyden eksik bırakıyor kendimi çok kötü hissediyorum.

Başta tamam dedim ama elimizde para varsa tabiki eksiklerimizi tamamlamaya baslicaz.

O saniyo ki nasıl evlendiysek öyle devam edicez eşya konusunda.biktim gerçekten bıktım bu adam beni anlamıyor,ilk evlendigimizde bile beyaz eşyaları ve dandik ev eşyalarını altinlari bozdurarak aldık gerçekten beceriksiz bu adam ya insan telafi eder ama yok.

20 Cevaplar

+8 oy
önce (151 puan) tarafından

En İyi Cevap

Yukardaki birçok yoruma katılmıyorum çoğu idareci ol yönünde yazmış ama durumumuz var diyorsun neden idareci olacaksın ,zaten idare ettikçe eşin sana nasıl olsa istemiyor diye layık görmez ben hiç idareci olan tarafta olmadım ,durumum  varsa bazı şeylerden ödün veremem, kendim için önemliyim isteklerimi hiç bir zaman ikinci plana atmam ,ama hani o beceriksizsin lafı biraz fazla ,onun dışında bence haklısın ,birde eşin alışmış senin idareci biri olmana büyük ihtimal biraz değişince ondan laf ediyor olabilir , zamanla alisacaktir  evlendigimiz ilk yillarda benimde eşim laf ederdi zamanla alisti şimdi en iyisine bakar benim için ,eve birşey alınacaksa önce kendi alır ,bence kadınlar varken idare  yapmamalı ne kadar idareci azla yetinen bir kadın  olursan o kadar erkekler değersiz gözüyle bakıyor , bir kadın hem evine hem kendine yatırım yapmalı sen kendine yatırım yapmazsan geneli  adamların gözü dışarı kayıyor zaten o parayı yedirecek biri oluyor ya arkadaşları ya annesi babası yada başka kadınlar ,hani hiç bir pahalı birşey aldırmam vs diyenler var bana çok ters geliyor ,bir şekilde sen kendine harcamazsan zaten parayı harcanacak yer bulunuyor ,durumun varsa ölümlü dünya en iyisini alırım  durumun yoksa ayrı bir konu 

önce (62 puan) tarafından

@Aysegul15 en iyi sen beni anlamışsın canım Allah razı olsun,ben lüks peşinde değilim ki😔

önce (1,269 puan) tarafından
+1

Canım ufak tefek şeylermiş sen postunda  koltuk aldırdım yemek masası aldırdım vs söyleyince isteklerin büyük anlamında söyledim ve zaten postuna yorum yapmadım bu bayana yaptım kırmak gibi bir niyetim tabiki yok ben dini açıdan söyledim tamamen 

önce (1,269 puan) tarafından
+1

Ayşegül canım bu arada ben düğünde yapmadım 2 tane bilezik takıldı sadece 😁 maddi durumları iyi değildi her iki tarafında ve eşim yaptı . Eşyaları da en ucuzundan aldım herşeyi , bardaklarım 50'den fazla aldım ve benim zamanımda hep indirim kovaladım şuan a101de tanesi 60 TL olan bardakların 3lüsünü 7tlye aldım evimde pahalı hiç birşey yok diyebilirim ☺️

önce (151 puan) tarafından
+1

DP canım doğrudur ,ama kimse madalya takmıyor idareci olunca ,belki senin eşin iyidir , çok severek evlenmissinizdir, senin kıymetini biliyordur  gözün görmemiştir , ben genel olarak konuşuyorum ne eşe ,ne kaynanaya yaranamazsin nerde , Altan alan herşeyin oluruna giden kadın olsun, idareci herşeyin uygununa giden en çok onlar çekiyor, kaynanadan, eşten ,çevreden, nerde karşı tarafı zorlayan kadınlar var en çok onlar el üstünde tutuluyor benim gözlemlediğim o,bence kadın kendi kiymetini bilmeli kendine kıymet vermeliki karşı tarafda versin  ,genel konuştum canım ,sizin aile yaşantınızi bilmiyorum ama belki senin eşin kayinvalden çevren  iyidir .ben genel bir yorum yapiyorum şuan 

önce tarafından
+1

Ya bende bu konuda sana katılıyorum durumum müsaitse evime alırım istemesi gayet normal neden almasin ki yılda bir mobilya degisiyorum dememis bazı şeyleri almak istiyorum demiş bunu istemeyen kadın yoktur diye düşünüyorum 

-Reklam-
+4 oy
önce (68 puan) tarafından

Daha yeni evlisin ben kç yıllık evliyim bişey aldırmadım idareyi bilmek lzm zaten aldırmışssın hepsini üst üste mi alsın doyumsuzluk evlilikte huzur bozar

Doyumsuzlukla alakası yok siz beni anlamıyorsunuz,keyfi bir harcama değil.

Evimin ihtiyaçlarını yavaş yavaş almak istiyorum,ama ilk evlendigimizde paramız yoktu şimdi var artık bir yerden başladım hata mı yapmışım.

Olması gereken bu,ilk başta hiç bir şey istemeyen kadını istiyor ben öyle alistirdim çünkü.

+3 oy
önce (1,151 puan) tarafından

Hepsini okudum beceriksiz demek ağır olmuş

Oda bana sen kimsin ki ne sanıyorsun ki şık eşyalar istiyorsun dedi yani değersizlestirdi.

önce (1,151 puan) tarafından
+1

Siz ağır konuşunca oda konuşmuş üstte okuyunca sen kimsin ki ne sanıyorsun yerini okudum ama sen kimsin ki ne sanıyorsun ki şık eşyalar istiyosun yerini göremedim etkiye tepki yapmış eşiniz eşinizin eksikleri tamamlamak istememesini savunmuyorum ama bir erkeğe de böyle ağır cümleleri doğru bulmuyorum

+1

İnanki hakediyor artık patladım

+3 oy
önce (6,507 puan) tarafından

iste boyle adamlara bastan anyayi konyayi gistereceksin ki sonrasi rahat olsun . evlenirken bunu aliyoruz ama idareten bilinci yerlessin

+1

bak benim esim bekar kendi yasiyordu tanistigimizda alisveris falan bilmez ne nedir fiyat asla suan hile bilmez . o hazir soyler yer cani ne istiosa alir yer idareten air. misal coraplarinin eslerini bulamiyor diye giyip essizleri atardi . camasir yikamakla kim ugrasacak diye her ay 30 boxer alip giyip atardi atarmis:) yani hesap kitap bilmeyen biri. evlendik alisveris yapiyorum cok ttuo hesap sormuyor tabiki ama iki kisiyiz ne yicezki dio. bi tavuk alsan zaten dunya para hi kilo kiyma alsan ole peyniri kasari dersen oyle. senmisin bana boyle diyen dedim aldim onu soktum carrefora soktum makro centera . oralar kasik marketler hersey ikinkat pahali. ettirdimmi ona kulfetli alisveris. aliz degilse bile aldirdim gerek yoksa bile aldim  aha dedim bak alisveris boyle yapiliyor iste. atiyorum bim a101 sok ucunden bin liraya alabilecegimiz seyleri macrocenterdan sosyetik marketlerden 3 bin 4 bin liraya aldik teee 2015 senesinde.  sonra gordu anyayi konyayi aaa dedi demk harcaniyormus alisverise gercekden buladar para .😂😂😂alisveris nasil yapilir igrendi daha da hisey demedi hicbirseyime

Yeni aldıklarım için gene idarelik aldım  ama sonra daha iyisini alacam dedim alacaz dedi ama hep zorla aldırıyorum sonu başı gergin başlayip tartışmalı bitiyor.

Şimdi ben iyi mi yaptım anlamadım?

Bana ne tavsiye edersin😥

+1

almisken bir kere al iyisinden al sirayla al bence alirkende esine sunu alabikirmiyim su lazim hu lazim sorma ver siparis gelsin eve yada git al . kartile ektre gunun odeyecek illaki. dandik seyi nir sene kullanip yenilersen iyi mali bes sene kullanip yenilersin. sirt birt surekli aliyorsun gibi gozune batmaz esinjn. 

ucuz maldan daha pahalisi yoktur bence

Çok haklısın aslında onu düşündüğüm için ama böyle daha kötü oluyor en iyisi kaliteli almak.

Onu düşündüğüm için böyle oluyor.

Çok teşekkür ederim 🙏🏻 

+3 oy
önce (1,543 puan) tarafından

Daha çok yeni evlisin zamanla esyam olmasin da huzurum olsun diyeceksin. Eşimle eşya için hiç kavga etmedim. Evimde hala 2 takım su bardağı var hiç cafcaflı kadeh bardagim olmadı. Kahve yani bardagim bile yok. Küçük su bardaklarindan var onu veriyorum. Fakat eşim ev aldı araba aldı çocuğumuza en güzel mamaları bezleri aliyor. Bana hiç öyle pahalı hediyeler almaz ama hep çikolata getirir. Canım eşim çok seviyorum konu. Varsın almasın bana gülsün yeter. Bence sen birazcık doyumsuzluk yaşıyorsun birazda ozenmissin insanlara. Zaten adam masa almış koltuk almis. Bu dedikleriniz nereden baksanız 50 bin. Zamanla azar azar alın. Bir ay barsak alın bir ay kahve fincanı vs vs. Bilerek eşyanızı bile sonradan alacak kadar göz görmeyerek evlenip sonra bu adam beceriksiz derseniz, hani sizin sevdaniz, hiç birşeyi olmayan bir adamla evlenip sonra eşya diye niye isyan ediyorsunuz derim 

Kaçarak evlenmedim,babam yok ailem fakirdi,biz doğuda yaşıyoruz erkek alıyor,ama benim maddi durumum olsaydı herşeyimi gönlüme göre alırdım onuda biliyorum yani.

Benim bardaklarim normal klasik düz bardaklar bu bimde satılanlar varya onlardan,bende istedim ki biraz güzel görünsün aldığım bardaklar da 200 TL'yi geçmedi.

Senin adına sevindim ne güzel almışsın herşeyini ama bizim babamız bize sahip çıkmadı,annem tarlada çalışarak bize baktı,evimizde buzdolabı bile yoktu, sıcağın ortasında herşeyimiz bozuluyordu.Cok sıkıntılar yaşadık şimdi ben nasıl alayım onları sen söyle.

En büyük hata bende başta istemedim öyle alistirdim,o da hala ilk günkü beni istiyor, gözüne geliyor.

Ben hepsini çalışarak aldim. Düğünüm için 1 sene önce kredi çekip ödedim. 18 yaşından beri çalışıyorum nisanliyken 2 iş yapıyordum ailemden ne düğünde ne doğumda bir çeyrek altın gormedim. 34 haftalık hamileydim hala çalışıyordum. İşte senin bunları o zamandan düşünmen gerekiyordu. Hatanin yarısı zaten senin. Neden herseyi erkek alsin. Benim kuzenimde doğuya evli. Kız Agrili. Eşyaları yarı yarıya aldılar. Ama tabi ki durumsuzluk başka birşey. Tartışma hicbirseyi çözmez. İnsan kocasından bu sebepten soğur mu, yanlış adamla evlenmisim der mi. Böyle vesveselere uyma. Yuvayı dişi kuş yapar. Guzellikle herşeyi yapabilirsin. Azar azar al böyle göze gelmez dediğin gibi. Ben eşyanın hiç kıymeti olduğunu görmedim iki arkadaşın bana ayy ne güzel fincanın var diyeceğine kocam akşam bir opucuk versin tercih ederim. Ama sana da saygım var kadınız doğamız böyle. Güzel olmak güzel istemek. İstedin diye kızmıyorum sadece daha yapıcı olman gerektiğini düşünüyorum. İnslalah gönlüne göre olur hersey

Allah razı olsun canım 🙏🏻 dediğin gibi yapacam ama eşimin tavırları ve söyledikleri yüzünden olay bu kadar büyüdü inanki😔

Gelince özür dilicem.

Hata benim başta halletmedim o konuda haklısın🙏🏻

+1

Heh işte boşver canım değer mi. Erkeklerde böyle birşey var tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır derler. Suyuna gir. Hayatım ihtiyac var ama bütçemiz nasıl alsam olur mu çok beğendim de. Her erkek böyle tatlı yaklaştığında ayı değilse 200-300 sıkmaz canım ihtiyacsa alalım begenmissin der. Ama zaten evlenirken de almadım para var niye almıyoruz dersen onlarda bencillik yaptığını falan bile düşünebiliyor. Çözersiniz merak etme. Bunlar ufak konular. Para kazanılır, eşya alınır ama yuva zor kurulur kolay yıkılır. Ağzına sic diyenleri hiç dinlemeni tavsiye etmem. Hir gür evlilikte kimse mutluluk bulamaz başta sen, herşey gönlünce olsun, en güzeli seni bulsun insallah

+3 oy
önce (415 puan) tarafından

Valla Ablacım ben 6 Senedir Evliyim Daha hiç bişi almadım ne durumum var Allah razı Olsun ordan burdan yardımlarla geldi Nasıl geldi yepyeni değil Eski eşya geldi bende Diyorum aman boşver eşya önemli Değil en önemlisi oturacak bı evin olsun Yeter dedim bunuda şükür daha haylada Eski eşyalar kullanıyorum Sen İlk önce Oturduğun eve şükret Eşine çok üzerine gidersen Daha çok bunalıma girer o yüzden Üstüne gitme fazla söyledin mi söyledin tamam susup.oturacaksin yapacak bişi yok Ve sen en sonda beceriksiz adam demişsin Biraz ağır oldu Yani Abla kusura bakma sana linçlicek şekilde yorum yazmak istemedim 🙏🙏🙏🙏❤️

önce (1,103 puan) tarafından

Çok haklısın canım benimde evleneli 5 sene olacak çok şükür durumumuz iyi ama nişanlandıktan kısa bir süre sonra covit sebebiyle eşim ücretsiz izne çıkartıldı evimize eşimin abisinin eşyaları geldi abisi boşandığı için eşyalar taze ve markalıydı zaten alınalı 2 sene olmuştu ama benim içimde kaldı gidio kendim seçip alamadım dedim kendi kendime çünkü eşimle severek evlendim ve böyle olmasını hayal etmedim neyse geldi eşyalar a dan z ye eski eltimin kendi zevkine göre seçtiği eşyalar hiç benlikte değildi ama eşime tamam olur canın sağolsun da tek dedim hiç içime sinmese de ses etmedim geçen gün bulaşık makinesi bozuldu eşim birden senin hakkını ödeyemem Allah razı olsun senden bir kere bile üf demedin şunu istiyorum bunu istiyorum demedin hiç bişeye özenmedim ben belki sana hayal ettiğin eşyaları almadım ama sen bana hakettidiğimden daha Fazla anlayış gösterdin dedi oysa dediğim gibi hiç içimden gelmedi o eşyaların gelmesi ama eşim için yuvam için fedakarlık yaptım eşim zaten ara ara konuyu açar sen en güzelini hakediyorsun yapacağım diyor şu an ev alacağız onu bekliyoruz al desem şimdi de alır ama dursun bi bakalım önümüze ona göre diyorum huzurdan daha önemli bişey yok arkadaşın ki tamamen özentilik bence ben hiç eşime böyle yaptığı için beceriksiz demedim demem de ne kadar öfkeli olsam bile bu dediği keliöe anca eşinin gözünde değerini düşürür adam beni eşya için seviyormuş diye düşünür sana tavsiyem bir erkeği hele de eşini rencide etme aşağı düşürme 

önce (415 puan) tarafından

Aynen öyle Abla Ya Eşya önemli Değil En önemlisi çocukların oturduğu ev olsun sıcacık odası olsun yeterki Millet takmış Eşyayı eşim beceriksiz demesi Biraz ağır oldu Kusura bakma söyledin mi söyledin tamam susup oturacak Valla yapacak Bir şey Yok yani🤷🤷

@PEFEKEGE para yokken bende idare ettim, anlayışlı davrandım.Ama şimdi para varken almaması beni üzdü, alıyor ama lafını da ediyor pişman ediyor aldığıma.

Benim aldığım su bardakları bile 200 ü geçmez.

Gözüm lükse değil,en azından bir misafirim geldiğinde kendimi iyi hissedeyim.

Aldıklarım da çok şaşalı değil,o başta ki idareli hiçbir şey istemeyen kadını istiyor yok öyle dünya.

Siz almayın arkadaşlar belki siz halinizden memnunsunuz ama ben öyle değilim.

Çok şükür Rabbimin bana verdiği bütün nimetlere şükrediyorum.

@Anneymben asla ozentilik yapmıyorum siz ne düşünüyorsaniz düşünebilirsiniz.

+3 oy
önce (837 puan) tarafından

Canım bak ben evlendim sadece bir yatak odası ile ev üzerine gittim . Ütü ve masası nevresim yorgan yastık bardak felan vardı yemek takımım oda en sade kase yemek, tatlı,  servis tabagi olan set okadar. 2 yıl kadar öyle oturduk hiçbirini açmadım düğün salonunu yemekli yaptılar ekstra sanatçı bilmem ne tuttular bende yük olmamak için eşimin babası ödedi çünkü gittim beğendiğim modelin markasiz halini buldum 6. Senedeyiz yine kullanıyoruz hatta dublexe geçtik evler 2 yıl önce ayrıldı çocuktan sonra alta geçtik dolabımı sifonyer ve komodinimi kaynanam kullanıyor bende onunkileri kullanıyorum.  Yatak baza hariç.  Neyse eşim bana başta söz verdi ilk yıl oturalım sonra kiraya çıkalım çıkamadık hevesim kursağımda kaldı yeni gelinim ilk evim . Önümüze dublex çıktı ayrı çıkışlı ara açık kabul ettim hala öyleyiz.  Eşim bana girer girmez eşyayı ful dizcem dedi inanır mısın oturmaya koltuk yoktu televizyonu koymaya demonte ufak sehpa ile idare ettik yerde sünger üzerinde mülteci gibi oturduk ni süre  😀 sonra trip ata ata eşime enson gittik onun beğendiğine onay verdim salonu dizdim buzdolabı yoktu mini dolablplardan 2. Elden aldık idare ettik . 2 yılın sonunda beyaz eşyam geldi anca ben hep sustum alttan aldım bekledim sabrettim.  Zorla paraya da kiydirdim bu sefer bozulursa iki ati odersin hersey artıyor devamlı dedim korkuttum git o iki katı sağlam olana tek seferde ver kurtul dedim . Ordan kıstım birdan kıstım sesimi de cikartmadim gül gibi ödedi borcu bitti gitti . Çok şükür eğer durumunuz hafif de olsa sıkıntıysa darlama bosver şimdi diceksin 100 ,15 0 bisey olsun 200 ama bunlar erkek gözünde değersiz tamam bu paralar nerelere verilmiyor doğru ama erkek milleti farklı düşünüyor basit ve boş.  Hele bide maddi sıkıntının içindeyse sanada sezdirmek istemezse o fatura yine sana kesiliyor işte böyle bozuyorlar ağızlarını.  Alacaksan geniş dilimde az az al hissettirmeden fazla . Koy kenara sorarsada vardı ya dersin , annemgil almışlar dersin falanca almış hediye dersin . Ama bianda bu tarz ürünlere sayarsan gözlerine bakarak istemeden de olsa adımız gereksizce ye çıkıyor bosver gizli al her ay iki şey al mesela bak bakalım ruhu duyuyor mu ? 

Ben mesela pek söylemem aniden koyarım ortaya 

Bende evlenirken yatak odası vardı sadece bıraksam onu da almazdı altınları bozdurduk aldık beyaz esyadir vs.inanki onu bile en uygunlarini aldık.

Tm canım dediğin gibi yapacam teşekkür ederim 🙏🏻 

önce (837 puan) tarafından
+1

Rica ederim canım,  klasik erkek milleti şaşırmıyorum ona göre davranmak lazım diye düşünüyorum ama aşırıya kaçmadan 😉 😀 

+2 oy
önce (282 puan) tarafından

Canım bencede eşya önemli değil zamanla alınır edilir şeyler ben kaçarak evlendim eşim bekar tek yaşıyordu  biz evlendik arkadaşından alacağı vardı derin dondurucu aldırdım arkadaşı ödedi işe girdim çalışıyordum bulaşık zor oluyordu Allah razı olsun aldı çamaşır makinem bozuldu tamirci çağırdım eskiydi birde gene bozuldu kaynanam oğlum sıfır al dedi aldık hepsi zamanla olur şuan evimde eksiğim yok öyle cafcaflı şeyleri sevmiyorum almıyorum da kaynanamın eski model fincanini kullaniyorum kahve yani bardağım yoktu gittim 50 TL'ye aldım eşim hicbirsey demedi hep dua eder herkese över şimdi balkonum yok kurutma makinesi istiyorum zor oluyor yok diyor ama eminim birgün onu da alır şimdi araba alacak ona kafayı taktı ikinci el eski olmadıktan sonra birsey olmaz ben beyaz esyam hariç hepsi ikinci el birde baza ve başlık sıfır ne oluyor yani olmayınca zor mu oluyor ikinci el olur temiz olur ne olacak yani ben gereksiz buluyorum çok para harcamam ihtiyaç harici fuzuli masraf sevmiyorum 

Benim fuzuli değil inanki,bardaklarim düz bimde satılanlar varya klasik bardaklar onlardan di,bende biraz güzel olsun misafir gelecek diye almak istedim, uygun da aldım, aldığım bardaklar 200 TL'yi geçmedi.

Kahve fincanı ve yanını annemden ödünç aldım misafir için,bilerek almadım ki kalitelisini alayım diye.

Bu sefer böyle yaptığım için annemden aldığım için de zoruna gitti işte para mı yok vs😔

önce (282 puan) tarafından
+1

Canım vallahi bende binden aldım onları kullanıyorum gerekte duymuyorum 100 TL'ye aldığım vardı bir tane onu veriyorum misafire öyle almıyorum benim yemek takımım bile yok ama ben almıyorum en basitinden diyeyim veya fincan takımım yok evde kaynanam eskiodel verdi severek kullanıyorum 5 fincan 6 tabakti birini oğlan kırdı kırsin alırım dedi hatta komşuda vardı bende dedim sırayla hepsini eline vereyim yenilesin diye gülüştük bile gerek yok fazla eşyaya bardakların bile 2 sene önce bulaşık makinesi aldığımda almıştım yani sen düşün eşya için birbirinizi kırmayın canım bak benimki kurutma makinesi istiyorum almıyor adam araba Alaçam diyor kalan paraya ucuz alayım dedim yok diyor ama o beni mutlu etmek için alır benim eşimin huyunu biliyorum sağolsun bir dediğimi iki etmedi hiç eşyanız yoktu şimdi ikinci el falan eşya dolu ev 

+2 oy
önce (1,086 puan) tarafından

Keşke öyle demeseydin mutfak eşyası eksiğim vardı porselen falan 25 bin harcadım eşimin hesabından pişman oldum o harca demesine rağmen emeğini harcamak bile istemiyorum eşlerimiz bizi kimseye muhtaç etmemek için çalışıyor en iyisini onlar bilir demekki senin eşinin bütçesi yetmiyor üzmeyin birbirinizi bunun için 

Ah canım gerçekten beni anlamıyorsunuz 😭ama gelince özür dilicem😔

+2 oy
önce (1,007 puan) tarafından

Evlenirken her şeyin en iyisini alacaksın evlendikten sonra kafaları basmıyor almak istemiyorlar

O zaman durumu yoktu sıkıştırmadim birbirimizi çok seviyorduk.Ama bugün gene tartıştık uykusu gelmiyor diye bebeği 6.30 da uyandırıyor sıkılmasın diye.

Biz normalde de 8 de uyanıyoruz.

Temizliktir bebeğin yemeğidir, sırf bana yardım etmemek için sabahın köründe bağırıp çağırdı gitti ben yanlış insanla evlenmisim😔

+2 oy
önce (98 puan) tarafından

Valla tams benim eşimden bahsediyorsun bende söylüyorum almıyor bende onun biriktirdiği altınlardan haberi olmadan alıp köşeye atıyorum zamanı gelince istediğimi alıyorum hep öyle yaptım sende yap çünkü onlar hakediyorlae valla gerekirse ağzına sıç yalan söylemesinler 

Gerçekten hak ediyorlar.Bir çok kişi özenti demiş Allah biliyor ya beni daha da bir şey demiyorum ben😔

Artık sıfır tolerans kusura bakmasın,benim suçum aslında ben öyle alistirdim.

+1

Özentilikle alakası yok bende aynı durumdayım sizinle çok iyi anlıyorum sizi fazla yüz vermeyin 

Ozentilik diyorlar çıldıracam artık ya kendi hemcinsim beni anlamıyor benim kocam mı anlayacak beni.

+1

Burdakilerde huzurunu bozma diye söylüyorlar eşinle aranı açmadan hallet evet eşin seni anlamaz boş yere masraf yaptığını düşünür ki erkekler hep böyle düşünürde ama kendinizi sıkmadan halledin 

önce (7,849 puan) tarafından

Yapmasını tavsiye ettiğin şey hırsızlık yalnız . Lütfen helal olan paranizi harama çevirmeyin. En azından tavsiye etmeyin .

@Aaa.0123 tm canım teşekkür ederim sana🙏

+1

Hayır hayır bu yorumu kabul etmiyorum asla tavsiye etmek amaçlı demedim sadece benim eşimde böyle ben bunu yapıyorum dedim ve aldığım altından eşiminde haberi oluyor merak etmeyin hırsızlık diyemezsiniz 

@LMihrace zaten ben öyle bir şey yapamam ona danışıp birlikte alıyoruz,ama bazı erkekler hakediyor😔

+2 oy
önce (1,446 puan) tarafından

Benim eşim hatrimi bırakmaz ama kadınlar gibi düşünemiyorlar. Kahve yani bardağı alıyorum eşim diyor ki "kahve yanina su bardağı koysan su içilmiyor mu, hem kahvenin yanına niye su koyuyorsunuz ki"😂😂😂 tabi tartışmanızın boyutunu bilmiyorum ama erkekler böyledir. 

Kahve fincanı ve su bardağını annemden ödünç aldım😔 sırf annemden aldım diye bozuldu o zaman sen al dimi, öyle yapınca da zoruna gitti.cok pişmanım evlendigim için bununla

O zaman durumu yoktu sıkıştırmadim birbirimizi çok seviyorduk.Ama bugün gene tartıştık uykusu gelmiyor diye bebeği 6.30 da uyandırıyor sıkılmasın diye.

Biz normalde de 8 de uyanıyoruz.

Temizliktir bebeğin yemeğidir, sırf bana yardım etmemek için sabahın köründe bağırıp çağırdı gitti ben yanlış insanla evlenmisim😔

Canım bu dediklerini niye eşin alsın ki . Evlenirken ora sokmak istemedim demişsin. Bunları senin ailen alması lazımdı zaten eşin değil ki ... 

Babam yokki,durumumuz kötüydü ve biz doğuda yaşıyoruz,erkek alıyor.

Ama benim param olsaydı herşeyimi gönlüme göre alırdım ona muhtaç olurmuydum.

Rabbim kimseye muhtaç etmesin bu yaşadığın his çok kötü seni anlıyorum ama daha çok yeni evlisin . İstediğin şeyleri kavga şeklinde değil daha tatlı tatli aldirmalisin zamanla o da alışır .

İkimiz hararetli olunca kavgaya dönüşüyor,gelince özür dilicem tatlıya bağlicam😔

Bazı arkadaşlar beni anlamıyor,ben lüks peşinde değilim ki.

Almaya gidinceye kadar da gayet iyiydik mutluyduk,ama tavırları kavgaya dönüştü söyledikleri falan,sanki ben haketmiyorum bir şeyi😭

+2 oy
önce (212 puan) tarafından

Cimri biri değil demişsiniz ama cimrilik tam olarak bu oluyor. Eşiniz cimri bir insan. 

Ben onu öyle alistirdigim için böyle yapıyor suç bende.

Kahve fincanı ve su bardağını annemden ödünç aldım😔 sırf annemden aldım diye bozuldu o zaman sen al dimi, öyle yapınca da zoruna gitti.cok pişmanım evlendigim için bununla.

Ben bilerek kahve fincanı ve bardağını almadım,iyisini almak için ödünç aldım 😔 

+2 oy

Hevesin olan tabak çanak bardak falan ceyizinle almadın mi? Daha yeni evlisin annemden ödünç aldım fincanı yazmışsın mesela . Bence millete göre değil kendine göre yasa . İnsanlarda olan sende de olacak diye bir şey yok ki . Göze batmadan ıvır zıvır şeyleri zamanla kendin tekken al göze gelmez en azından 

Canım biz evlendigimizde paramız Yoktu, altın bozdurduk dandik şeyler aldık kalitesiz yani.

Herkesin evinde olan normal misafir için uyguna bardak aldım😔 lüks bir şey almadım yani.

Öyle yapacam artık canım asla bir daha onunla alışverişe cikmicam.

Eski idareli kadını istiyor hiç eşya almayan, hiçbir şey istemeyen,benim suçum aslında başta böyle yaptım sonra isteyince lafını ediyor.

Erkeklerin gözüne sokunca çok bir şey aldıklarını zanneder ama sen zamanla alırsan sorun olmaz . Parayı ortak kullanıyorsanız her ay bir iki şey alırsın göze gelmez . Boş yere kavga edip huzurunu bozma canım yavaş yavaş sindire sindire yap . O da zamanla alışır 

Gelince ondan özür dilicem tatlıya baglicam😔

Çok teşekkür ederim canım beni anladığın için🙏🏻

+2 oy
önce (805 puan) tarafından

Başta kabul etmiycen istiyceksin alacak. Başta nasıl giderse erkekler hep öyle gitsin istiyor. Benim eşimde öyleydi. Kavga dövüşle alıştırdım. Şunu anladım en başta harcıycaksın. Erkeğin parasını yiyeceksin yok huzurum olsun filan erkekler bencil asıl sen bencil olacaksın. 8 yıllık evliyim eşim geçen istediğin sahan setini aldırmadı ben napcam o yokken gidip gizlice alcam. Hatta orda dedim ona ben nasıl olsa alırım bunu dedim. 

babam yok ailem fakirdi,biz doğuda yaşıyoruz erkek alıyor,ama benim maddi durumum olsaydı herşeyimi gönlüme göre alırdım onuda biliyorum yani.

Benim bardaklarim normal klasik düz bardaklar bu bimde satılanlar varya onlardan,bende istedim ki biraz güzel görünsün aldığım bardaklar da 200 TL'yi geçmedi.

ama bizim babamız bize sahip çıkmadı,annem tarlada çalışarak bize baktı,evimizde buzdolabı bile yoktu, sıcağın ortasında herşeyimiz bozuluyordu.Cok sıkıntılar yaşadık şimdi ben nasıl alayım onları sen söyle.

Eşimin durumuda yoktu o zaman dara koymadım onu,ama şimdi hala öyle olmamı istiyor.

+2 oy
önce (2,879 puan) tarafından

Annemin bir lafı var, herifin 2 lirası varda 3 lira harcatacaksın diye. Para harcamadıkça kıymetin olmuyor. Ayrıca durumunuz varmiş alacaksın tabiki. Kimse bu dünyaya tutumlu olacam diye dert çekmeye gelmedi

Başta anlayışlı davrandım bir şey demedim ama hala öyle yapmamı bekliyor

önce (2,879 puan) tarafından
+1

Nasıl alıştırırsan öyle devam etmeni ister. Sen kendine değer vermezsen o da vermez. Hiç takma alsın

+2 oy
önce tarafından

2 sene çok erken değil mi?

Bu sene 3 olacak canım.

Para varken beni herşeyden eksik bırakamaz ya.

Ben lüks peşinde değilim ki ihtiyaçlarımı alıyorum yani.

+1 oy
önce (241 puan) tarafından

Ya durumun varsa ve eşya sana mutluluk veriyorsa al gitsin boşver canım idare sadece iki bardak alınca bozulmuyor :) gülerek kullan :) 

Vallahi lüks peşinde değilim ihtiyaçlarımı alıyorum ama bazı arkadaşlar beni anlamıyor😔

önce (241 puan) tarafından
+1

Canım luksluk değil bu ihtiyaç boşver durumun varsa al durumun olmayınca zaten kadın bişey almazki ona vercegim parayı çocuklarıma harcarim der :) 

+1 oy
önce (522 puan) tarafından

Benim eşim de böyleydi hatta post açmıştım burda çoğu şeyi gözü görmüyor yapıyor ama bazı konular da sorun çıkıyordu en son benim de canıma tak dedi şehir dışında çalışıyor eşim eve gelmesini bekledim gelince de bir kahve yaptım oturdum yanına anlattım sakinlestigim için de sakin konuştum 3 günlük dünya da yaşıyoruz idare etmesi gereken yerde ben idare zaten ediyorum ne gerek var kalp kırmaya alışveriş merkezi gezen bir insan değilim kullanmadığım esyayi alan bir insan değilim öyle mi olmam gerekiyordu kıymet bilmen için bu yaşlar bir daha gelmeyecek biraz yaşım ilerlesin zaten hicbirseye hevesim kalmayacak ne ben bir daha genc olacağım ne de kızın  çocuk olarak kalacak en güzel zamanlar diye konuştum anlattım derdimi şimdi çok şükür ne alırsam seslenmez daha geçen kızıma 1500 TL ye oyuncak alışverişi yaptım iyi yapmışsın dedi geçti kavgayla birşey düzelmiyor canım sakince konuş eşinle 

Benimde yaşım genç 25 yaşındayım hevesimi almak istiyorum ama lüks değil yani, ihtiyacım olan şeyleri aldım mesela yagdanlik bu fuzuli mi sence?

Özür dilicem tatlıya bağlicam 😔 

Ama hata benim ilk başta öyle alistirdim, şimdi aldığım için gözüne geliyor.

önce (522 puan) tarafından
+1

Aynen bende öyle yaptım ev araba eşya borcu vardı idare ettim sonra da bu şekilde devam edecek zannetti yağdanlığın yoksa ihtiyaç tabi benim yağdanlığım kötü olmuştu attım yenisini aldım 3.5 senelik evliyim zaten anlasalar duruma göre harcama yaptığımızı bu sorun olmaz ben robot süpürge istedim eşimden marka hiç önemli değil yeter ki işimi görsün dedim 12.000 TL'ye aldı hiç de sorun etmedim niye edeyim ki önemli olan işimizi görmesi ama erkekler bunu anlamıyor canım bide bardak tabak erkeklere bunlar gereksiz masraf gibi geliyor 

+1 oy
önce (145 puan) tarafından

Canım üzülme benim eşim de 3 seneye kadar öyleydi sonra oda benim gibi alıştı bence haklısın canım evin eşyaları olması lazım misafirler gelir ayıp olur

Evet canım kesinlikle öyle olması gerekiyor, inşallah bu durumu aşarız😐

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 542 göst.
6 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde Babysmom (774 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 443 göst.
0 oy
12 cevap 694 göst.
11 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde Busemlih (131 puan) tarafından soruldu

413,728 soru