+1 oy
113 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,260 puan) tarafından

*KAYINVALİDELER VE KAYINVALİDE ADAYLARI*

Sizlere de ayrıca seslenmek ihtiyacı hissediyorum.Özellikle erkek anneleri,lütfen evlendirdiğiniz oğullarınızdan ayrışın.Bırakın yuvalarına, hanımlarına alışsınlar.Oğullarınızı, gelinlerinizi rahat bırakın. Evlilik zaten zor bir müessese, iki farklı insanın bir evi paylaşması,birbirine alışması, birbirini tanıması,birbiriyle kaynaşması zaten zorken lütfen sizler de sorun çıkaran taraf olmaktan uzak durun. Yapıcı ve anlayışlı davranarak yuvanın selametine vesile olun. Gelin o eve gelendir Siz ise o evin ev sahibisiniz. Gelene misafir gibi sevgi ve hürmet gösterin ki geldiğine pişman olmasın. Gönül kazanın. Sizleri severse zaten gönüllü olarak uyum sağlayacaktır. Seve seve size gelmek, sizinle beraber olmak isteyecektir. Ama her geldiğinde ya da siz her gittiğinizde huzuru kaçıyorsa elbette bir araya gelmek istememekte haklıdır. Üstelik onlar yaşça da küçüktür, Hayat tecrübeleri azdır anlayışları daha kıt olabilir. Büyükleri olarak olgunluk göstermek, örnek olmak, hoşgörmek, affetmek bizlere yakışır. Sevdirin kendinizi, kıskançlık ve hasetlik yapmaktan Allah'a sığının. Yapılan araştırmalar yıkılan yuvaların %70'inin kayınvalide etkisiyle olduğunu göstermektedir. Böyle büyük bir vebale girmeyin. Sizler sebep olmayın. Rahat bırakın yeni evli evlatlarınızı. Oğlum hanımı bulunca anayı attı psikolojisinden çıkın. Herkes yerini bilsin. Eş başka, anne başka. Rolleri karıştırmayın. 

Beyler,sizler de anne kuzusu olup çekirdek ailenizin hakkını veremeyecekseniz annelerinizle oturun evlenip kimsenin günahına girmeyin. Ailelerinin biriciği olan, kıymetlileri olan bu kız evlatlarını harcayacaksanız evlenmeden önce bir kere daha düşünün. 

Annelerinizi baş tacı ederken hanımlarınızı paspas etmeyin. 

Elbette ki anne babaya hürmet edilecek , saygıyla hizmet edilecek ancak anne baba bunu koz olarak kullanıp manipülatif tavırlar içine giriyorsa sınırlarınızı çizip çekirdek ailenizi korumakla da mükellefsiniz.

Birçok danışanımızın ortak sorunu olması münasebeti ile böyle bir hatırlatmayı yapmak mecburiyetinde hissettik Rabbim hayırlara vesile eylesin yuvalarınız dünyadaki cennet bahçeniz olsun.

4 Cevaplar

+1 oy
önce (5,260 puan) tarafından

En İyi Cevap

Not alıntıdır kızlar ben yazmadım ama coook hoşuma gitti 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,166 puan) tarafından

Seni alkışlıyorum abla bırakın peşimizi kaynanalar 👏👏👏👏👏

♥️♥️♥️♥️

0 oy
önce (127 puan) tarafından

Okadar doğru ki fadimana abla ❤

Ahhh ahhhh bunu kayganalar bı anlasa 

Kendileri de çekmiş görmüş ben yaşadım oda yaşasın diyolar 😔

Yalana gerek yok benim kaynanam olmadı herkes bana derdi yüz verme gelinine diye kimseyi takmadim

Yüz verme ne demek ya sen evlat görmezsen anne baba olarak görmesini bekleyemezsinki ah insanlar ☺

Ohooo neler neler otur senin işini yapsın işi ne ne diye aldın niye yapacak yaa benim işimi elim tutuyor ayağım tutuyor benim iki çocuğum var mecbur mu benim işimi yapmaya 

Yaa işte fenalar. Maşallah sana ablam❤

Ama kendimi gelinimin yerine koyuyorum yani kaynanmin çocuğu olsun hmde küçük onlar dagitisin kaynanam otursun ben arka toplayim yok öyle bir dünya 

Benim kaynanaya ders versene abla ücreti dolgun maaşla ☺

0 oy
önce (2,016 puan) tarafından

Bu bilincin kültürümüze yerleşmesi, yaygınlaşması duasıyla...

Amin amin amin beni kaynanalar birliği başkanı yapın evrim gecirtmessem bu kaynanalara bende bişi bilmiyorum 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 36 göst.
+1 oy
2 cevap 79 göst.
0 oy
1 cevap 126 göst.

413,452 soru

12,447,536 cevap

46,199 kullanıcı

Kategoriler

...