Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_2abd355c7082069ccf9c441dda505461, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162
Sahur Davulcusunun Gereksizligi-Ev & Yaşam
+7 oy
670 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (5,879 puan) tarafından

Ramazan ayının en saçma şeyi sahur davulcusu  gece kaç kez kızım kakti uyumadı yani sahura kalkmayan var hasta olan var bebeği uyuyayan var bu davulcuları çalması anlamış değilim zaten isteyen kalkıyor  sizcede öyle degilmi 

20 Cevaplar

+5 oy
önce (310 puan) tarafından

Banada gereksiz geliyor şu açıdan ben hc davul sesini duymuyorm uyanikkende ne diye var davulcu anlamadm sesi gelmiyor etmiyor biz kendimiz uyanıyoruz zaten ve katılıyorum hasta insanları uykudan ediyrlar özellikle bebekleride söz de burdada davulcu var ama göremedim 3 senedir sesi çok uzaktan geliyor 

önce (5,879 puan) tarafından

Adam gece sitenin içinde ısrarla çalıyor eşim aşağı inip abi burda çalma dedi bebeğim uyuyor zaten kızım zor uyuyan biri kalkınca yatmaz bizde gece birşey yeyip uyuyoruz eşim ise gittiği için kakmaz kaksam sahura ne ara uyuyup uykumu Alaçam diye bende kakmam o kalkmayinca

İşte biraz anlayış şart oda gorevini yapıyor parasını kazanıyor ama baya abaratanida var inanirm yani  1 ay çekeceksin gbi duruyor Allah yardımcın olsun canim

Aynen öyle cnm çekecez

önce (6,549 puan) tarafından

iste eski gelenekleri yasatmak amac ama bende az kufur etmezdim ana avrat soverdim gece kizim uyaninca. tam sokahdan gecince. simdi evimin onu bors arsa uzun mesafe bar okul yapilacak oraya. buyuk arsa yani sokak uzakta kaliyor durmuyoruz ama soverdim kendi kendime adama biton soverdim bende ses gelince

İstee bazen katlanilmiyor cidden evde bebek olunca özellikle zaten bebisleri zor uyutuyorz o ses olunca insan çıldırıyor 😊

-Reklam-
+4 oy
önce (3,073 puan) tarafından

Bizimkiler iftara yakın bile geliyo ilk taşındığım sene  Tam çocuğu uyuttum daha 4 aylık tangir tungur ellerinde davulla apartmanın içine girip kapılara vurdular tokmakla özel harekat baskını gibi çocuk sıçradı kalktı 2 saat kavga ettim adamlarla kapının önünde komşular ayırdı . Ertesi sene de balkonda yakaladım sokaktan geçerken sakın dedim girmeyin valla polisi ararım 😅 geçen sene bu apartmanda deli var deyip gelmediler heralde sokaktan geçtiler sürekli 

+1

Bide insan çalma deyince inat edip daha çok çalıyorlar kızım olmasa ne yapıyorlarsa yapsın ama kızım kalkınca bir daha uyuması çok zor oluyor cnm

önce (137,495 puan) tarafından

puhahahahahahahahahahaha ulaan bem cok seviyom beee gümgüm güümm ******** tek benim galiba

önce (3,073 puan) tarafından

Bende severim ama sokaktan geçerken severim . Boş apartmanda güm güm hiç hoş olmuyo 

Allah seni etmeye bebeğin yok kafan rahat cnm galiba

yoo bebiklerim buyudu ama yasadim yerde davulcu bulmam imkansiz korna sesi bile yok ruhlar alemindeyim

Orası neresi kiz bana göre bir yer

gel buraya belcikanya bura

Abo dünyanın bir ucundasin cnm

ucakla 3 saat 45 dk cik

Gurbetlik zor cnm ben orda yapamam

+3 oy
önce (501 puan) tarafından

Bizim burdan da sürekli geçiyor. Bir kere geçti. Tamam atlattık çocuk uyanmadı diyorum

Yine geçiyor. Çocukken çok hoştu. Görmek için camlara çıkardık. Ama şimdi hoş değil

Doğru bizim burda 2 başladı saat 4   kadar çaldı tam uykuya daliyorsin yine gelip çalıyor bende uyku sorunu oluştu kızım yat kak yaptığı için zaten uykuya dalamiyirum bide davulcu ısrarla çalıyor 

+3 oy
önce (14,315 puan) tarafından

gelenek de bir yere kadar. site içindeyim, yol kenarı da değil hadi çal geç. defalarca kez. hastası var, bebeği var. geçen senelerde yoktu mahallede, bu sene gelmiş 

Bide sitenin içine geçip çalıyor eşim gidip uyardı bebeğim uyuyor abi burda çalma diye adam inat edip yine bugün gelip calar

inadına çalar, bir de bahşiş alana kadar daha da çalar

Bayram günü gelip para topluyorlar bizim burda cnm

keşke sadece bayramda gelseler arada da geliyorlar 

+2 oy
önce (755 puan) tarafından

Evet haklısın artık herkes alarm kurup uyanıyor bencede kalkmalı 

Gelenek haline getirmişler kaç kere millet bu davucularla kavga etti bebeği  olanlar çok ediyor  onlar da görevini yapıyor ama bu davulcuları gorevlendirenler sıkıntıli

+2 oy
önce (8,050 puan) tarafından

Eskiden alarm yokmuş sahur vakti bilimmezmis bu yüzden davul varmış şimdi bir anlamı yok cidden 

Zaten insanlar bunun bilincinde kalmak isteyen kalkıyor kalmak istemeyen birşey yeyip uyuyor aynı zamanda uyuyan ve uyumayanlarda kalkıyor 

+2 oy
önce (2,104 puan) tarafından

Ay kime davulcudan nefret ediyorum desem olur muuu ramazanın güzelliği davulcusu diyor. Benim gibi düşünen birilerinin olduğunu bilmek mutlu etti. Bi de bu adam bayrama yakin zillere basıp para istiyor 🤦🏻‍♀️ bence topluca cimere yazalım bir aksiyon alınır diye düşünüyorum 

Etsen bile  yine bir şey çıkmaz cnm kalkan ver kalmayan insanları bile aynı anda kaldırıyor biz yemek yeyip uyuyoruz o yüzden sahura kakmam ama davulcu böyle bir çalıyor ki iki kez geciyor tam kızı tekrar uyutmuyordum yine kalkıyor 

önce (2,104 puan) tarafından

Bence denemekte fayda var sadece bir mail sonucta

Eşime diyeyim etsin 

+2 oy
önce (4,733 puan) tarafından

Aşırı gereksiz bir uygullama, artık çalar saatler var. Davul gürültüden başka birşey değil.

Aynen öyle kalkan ve kakmayanlari ise gidip sahur yapmayan insanlar var en onemlisi bebeği zor uyuyan biri için çok zor

Evet hastası olan var dediğin gibi bebekli aileler var, oruç tutmayanlar var. Şahsen biz oruç tutmuyoruz dün duydum ses odamın içindeydi ya, biraz daha devam etseydi benimde oğlum uyanirdi 

Bizim sitenin içine girdiği için davulcu direk ses evin içinde 

Ayy kötü olmuş 1 ay boyunca yandın. İnşallah kızın uyanmaz diğer günler 

Hep uyanıyor ne yazikki cnm yatak odam yola bakıyor 

+2 oy
önce (19,297 puan) tarafından

Herkes aynı zamanda yapmıyor sahuru ben mesela rahat rahat çay içeyim diye dörtte kalktım. Oğlum uyanıp geldi korktum dedi sonra anladık ki davulun sesine korkup uyanmış neyseki laftan anlayacak yaşta bizle sahur yapıp tekrar uyudu 

Benim kızım tiksinerek kalkıyor cnm sağ olsun davulcu sitenin içine girip çalıyor  bide doğru söylüyorsun herkesin kakma saaati farkli

önce (19,297 puan) tarafından

Yani bence ihtiyaç değil gelenek diye yapılıyorsa da bir iki gün yapsınlar adet yerini bulsun diye 

Hep yapacaklar gibi görünüyor 

+2 oy
önce (2,845 puan) tarafından

Sizinki yine sadece davul  bizimkilerde bide ev ev bagrip uyandiriyor.misal esinin adi aykut aykut abiij diye bagriyolar komsuma her eve yani.cocukta ne uyku kaliyor ne bisi ve 1.kattaym.yanj bende sinir oluyorm ve davulculr bide cok erken geliyor ben o satte kalkip napim.nerden tutsan skinti bizim icn aslinda.

Evet saat 2 de  çalıyor 4 kadar  bu sefer kızım uyumakta zorlanıyor tekrar 

+2 oy
önce (470 puan) tarafından

Bizim buraya henüz gelmedi ama gelirse kovarım bebeğim uyanmasın diye biz parmak ucunda yürürken davulcunun gelip güm güm bebeğimi uyandırmasına asla tahammül edemem bence de artık gereksiz bir uygulama çünkü dediğiniz gibi hastası var kalkmayanı var ve bizim gibi bebeleri olanlar var

+1

Eşim dün bahçeye inip davulcuyu uyardı burda çalma çocuğum uyuyor diye geçen sene yine uyarmıştık inatla bu yıl yine gelip çaldı cnm

+2 oy
önce (336 puan) tarafından

Gerçekten katılıyorum bugün saat gece 1 buçukta başladı çalmaya sanki başka bir yer yokmuş gibi site içinde 2 saat döndü durdu sinir oldum hamileyim de rahatım da yok zaten kalktım çocuğun başını bekledim kalkacak mı diye şimdi birileri çıkar döver dedim ama çıkmadı kimse birde her apartman önünde durup durup çalıyor ışıkların yanmasını bekliyor ben saat 4 te kalkıp hazırlıyorum sahuru 1 buçuk çok erken napacağız o saate Allah aşkına herkes alarm kuruyor artık hayır birde bizim site emekliler için yapılmış çoğu yaşlı kimi tutuyor kimi hasta tutmuyor çocuklar var zangır zangır ısrarla ne çalıyorsun 1 kere çaldın yeter 10 tur atmaya ne gerek var 

Bizim burda da saat 2  başlıyor saat 4 kadar çalıyor bide aynı mahaleyi iki kez  geliyor cnn

+2 oy
önce (2,911 puan) tarafından

Ya imsaktan 3 saat önce gelmesine ne demeli 😅 şimdi gider diyorum dönüp dolaşıp geliyor

He ya anlamadım ne diye aynı sokağa iki kere geliyiry

+2 oy
önce (4,051 puan) tarafından

Boşa masraf, boşa masraf telefon çağında o eskidenmiş

Aynen öyle bebeğm için sıkıntılı kalkınca uyutulmasi çok zor oluyor 

+1 oy
önce (726 puan) tarafından

Onceden alarm falan yoktu o zamanlardan kalma bi adet gelenek haline geldigi icinde devam ediyo suan gerekli mi bende sanmiyorum dinen bi sevabi feyizi falan varsa bilgim yok 

Dinen bir sevabı yok bence sadece bir gelenek  yerine getiriyorlar 

önce (726 puan) tarafından

Iste o konuda bilgim yok yanlis bisey soylemeyim simdi 

+1 oy
önce (557 puan) tarafından

Bana da gereksiz geliyor tamam kızım büyük 26 aylık ama zaten geceleri sık uyanıyor uykusu kaçmaya hazır bekliyor gibi dün davul sesi bir yandan teyzem bir yandan ben meşgule alıyorum kalktım diyorum ısrarla uyuma diye aramaya devam etti o sıra kızım sese uyandı onu geri uyutacam diye yanında uyuya kalmışım sabah alarmın sesine uyandım baktım saat 8 alarm kuruyorum zaten ne gerek var tamam iyilik yapmak istedin de niye ısrarla arıyorsun 

+1

Hiç sevmiyorum öyle şeyleri belki ben kakmıyorum sahura zaten bir şey yeyip uyuyorurz  bu sefer kalmak istemeyinide sağ olsun davulcu kaldırıyor 

önce (557 puan) tarafından

Şuan bu yüzden sahur yapamadan oruç tutuyorum yani bir işe yaramadı ben alarm çalar çalmaz kalkıyorum zaten ya da yeyip uyurum zaten sahurda da herkes öyle mi bilmiyorum da çok birşey yenmiyor ben yemek yapmam yufkadan börek yaparım bir bardakta çay bu kadar 

+1

Aynen öyle Cnm 

+1 oy
önce (3,494 puan) tarafından

Bizimde yatak odasiyla cocuk odası yola bakıyor. Kaç tane davulcu geçti sayamadim. Allahtan kızım uyanmadı geçen sene uyaniyordu 

Hemen çalıp gitseler insan duymaz bunlar ısrar çalıyorlar biraz durup bide kaç kez  geçiyorlar aynı yerden bide ilk gece birşey olmaz ileri gecelerde kalkarlar

+1 oy
önce (1,672 puan) tarafından

Gece 2 buçukta geçti . Çocuk uyandı zor uyuttum. Gerçekten gereksiz. 

+1 oy
önce (8,239 puan) tarafından

Ben hiç duymuyorum valla ya alarma zor kalkıyorum 

Helal olsun sana  nasıl duymuyorsun galiba bebeğin küçük yok

Küçük valla zorda bı çocuk gece uyanır eder ama. Hiç davulcu sesine uyanmadik. Ya sizin davulcular abartıyor 

Millet kızdığı için cnm inatla çalıyorlar bide aynı yerden iki kez geçiyorlar 

Olabilir. Bizim bir kere geçer uyaniksak duyarim dediğim gibi sizinkiler de var demekki sıkıntı 

+1 oy
önce (3,525 puan) tarafından

Hemde ne gereksiz . Burda 17 50 de imsak ta 2.30 da gelmiş .maksat iki dıngırdatıp geldim die paraa almak. Artık kalksa şu adet. Eskiden amenna telefon yoktu saat yoktu köylerde felan kalddırmak için olurmuş davul. Şimdi mantığıda yok. 

Şimdi o geleneği yürütmek amaç cnm ama şimdi oruç tutmayan bebeği olan hasta olanlarda kalkıyor 

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 533 göst.
10 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 497 göst.
25 Haziran 2021 Diğer kategorisinde &488769123 (75 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 100 göst.
+6 oy
32 cevap 961 göst.
2 gün önce Yemek-Tarifler kategorisinde Gamzeliwampir (2,908 puan) tarafından soruldu

413,963 soru

12,459,789 cevap

46,667 kullanıcı

Kategoriler

...