+2 oy
282 göst.
önce Diğer kategorisinde (378 puan) tarafından

Şimdi öncelikle ben eşimin ailesi ile pek konuşmuyordu aramız yoktu ben hamile kaldım hiçbiri tebrik için aramadı doğuma yakın bir ay falan kalmıştı beni aradılar ben açmadım şimdi doğum oldu aradılar tamam iyi kötü konuştuk da ben kendim çok istediğim bir isim vardı onu oğluma koydum iki isim bu iki isim benim eltimin ablasının oğlunun adı evet biraz telaffuzu zor ama bence çok hoş üstüne bir de ben yurt dışında yaşadığım için iki isim yazdırdığım zaman onlar sadece bir isim söylüyorlar hatta kimliğe de öyle yazacaklardı ben son anda yetiştim 2 adına yazdırdım şimdi de onlar diyor ay ben o ismi ezberlemem lazım zor bir isim adı neydi unuttum gibi gibi . biz de şu ismi beğenmiştik falan filan diyorlar eşim de diyor ben tek isim söyleyeceğim ya da başka bir ismi ekleyeceğim insanı soğutuyorlar hiç aklımdan çıkmıyor keşke tek isim verseydim ama artık geçti yazdırdık inadıma mı yapıyorlar gerçekten telaffuzu mu  zor anlamadım bu arada isim Ali İmran niye eltimin ablasının oğlunun adı ile aynı eşim de diyor kaynım da diyor diyecekler bizim ismimizi almışlar ne alaka ben çocuk daha ortada yoktu ben bu ismi düşünüyordum .diğer çocuk daha 10 aylık bizim bebeğimiz 2 günlük 

15 Cevaplar

+1 oy
önce (14,436 puan) tarafından

ya kime ne sen beğendiysen. onlar tek isim dedikçe sen de düzelteceksin onları hayır, Ali imran diye.. 

ben de baya zor isim bekledim ha ne var bu isimde. 

önce (378 puan) tarafından

Ay sağol bacım ben de anlamadım insanı soğutuyorlar hayır.hamilelikte aramıyor kimse doğuma bir ay kala sözde arıyor şimdi de ay zordur ay ezber yapmalıyız bir de burda tek isimle çağırıyorlar şansa ben onu bilmiyordum sadece Ali diyorlar .okulda vs galiba öyle diyecekler 

önce (14,436 puan) tarafından

ay torunun ismini de ezberlesinler yani sanki 10 kıta şiir ezberleyecekler

bir de iki isim konduysa iki isim söylenmeliymiş, pedagog öyle demişti bize. çocuk iki ismi de bilmeli 

-Reklam-
0 oy
önce (2,105 puan) tarafından

İsimi zor değil fakat ben bir ayet adının çocuğuma koymak istemem  ...siz begendiyseniz.... Gerisi ne dese  boş ..

önce (3,568 puan) tarafından

Ayet adı değil sure ismi.. burada niye olmasın kızımın ism Nisa oğlumun ismi Muhammed ikisiylede sure ismi var canım . 

0 oy
önce (1,610 puan) tarafından

Kızımın adını koymak için kimseye sormadım, fikir almadım. 2 isim koydum ve biz seslenirken ikisini de söylüyoruz. Koca tarafın inadına yaptığı bariz belli. Bende telaffuzu zor yabanci bı işim sandım ama Ali İmran gayet de kolay söylenen bı isim. 

0 oy
önce (125 puan) tarafından

Sen öyle bir yazdın ki bende acaba nasıl bir isim ki hem ezberlemek hemde söylemek zor ama çok kolay bir isim eğer ki tepki verip laf söylüyorlarda da gıcıklığına yapıyorlar bende şimdi hamileyim geçen gün eşime söyledim bebeğin ismi ya Ömer Zeyd yada Ömer Ahlas olsun o da bana dedi ben ne istersem o olur ama kessin babasından dolayı diye düşünüyorum ama eğer kabul etmezse bu onun için hiç iyi olmaz 

0 oy
önce (2,223 puan) tarafından

Herkese göre isim bulamayız hoşuna gittiyse istediğin ismi koyarsın çok yakın biri değil sık gorusmuyorsaniz sorun olmaz bence. Söyleyemeyen de ali desin aliyi ezberleyemeyen de doktora gitsin.

Bu arada ali İmran doğrusu âl-i İmran İmran ailesi demek hz. Meryemin babasi imran yani onun ailesi iste pek bir anlamı yok ben şahsen tercih etmezdim. 

0 oy
önce (571 puan) tarafından

Nisanliyken eşimle karar vermiştik ismine hep kız çocuğu hayalim vardı ismini de elif koymak istiyordum hamile kaldım kızım olacağını öğrendiğim an eşimle konuştuk Elif Ada olsun diye karar verdik tabi herkes bir karşı çıktı ada ney sadece elif olsun diye kulağına ismini okurken kayinbabam sadece elif olsa olmaz mı filan dedi hayır ben Elif Ada olarak karar verdim kimseyi ilgilendirmez çocuk benim çocuğum dedim hiç de pişman değilim sende boşver takılma ayrıca zor bir isim de değil 9 ay karnimizda taşıyan sıkıntısı çeken biziz o yüzden kimsenin karışmaya hakki yok

0 oy
önce (19,369 puan) tarafından

Önemli olan benim ne söylediğim ve şuna inanıyorum çocuk annenin dediğini benimser onlar sadece Ali de diyebilirler bu hayatı boyunca yasanacak bir durum zaten ama benim için sorun değilse dıdısının dıdısı koydu diye de aklımdaki isimden vazgeçmem senin çocuğunun kardeşi değil kuzeni değil ki aynı ismi taşımaları sorun olsun :)

0 oy
önce (8,077 puan) tarafından

Ali imran mı zormuş ahahaha 😂😂😂

0 oy
önce (38 puan) tarafından

Ali imran zor bir isim değil heryerde var yani nesi zor 

0 oy
önce (627 puan) tarafından

Ayy neresı zor ya abartıyor onlar  Ali o kadar kolay bir isim ki okumayı bu isimle söktük çocuklugumuzda 😅 3 harfli 2 heceli bi isim yanına ne koyarsan koy güzel olur. Bebişim ismi guzel

0 oy
önce (955 puan) tarafından

Niye Ali İmran suresini bilmiyorlar mı okuyamiyorlar mi. Gayet akışkan isim hatta oğlumun ismi ❤️ 

0 oy
önce (358 puan) tarafından

Benim de kayınbabam annesinin ismini koymak istiyor bize söylemedi ama kulağımıza geldi benim ilk çocuğum ben koymak istiyorum bence saygısızlık etmeden açıkça söylerseniz karisacagini zannetmiyorum 

0 oy
önce (3,568 puan) tarafından

Bende gerçekten zor bişey sandım ismi.. zaten birleşik isim gibi duruyor telaffuzu da çok kolay bence hiiiççç kimsyee takılma

0 oy
önce (3,790 puan) tarafından

Sorudan bağımsız Amerikada misin canım 

Fransa 

image

isminden dolayı sordum 😄

Hahahah ilk öyle yazdım daha silemedim öyle kaldı pek kimse bilmez diye de ekstra uğraşmadım ama demek ki Amerikada da kullanıyor 😅

Hahaha evet canım 😄❤️

0 oy
önce (514 puan) tarafından

Ne güzel bir isim, Rabbim sahibine benzetsin. Takmayın, müslümanın derdi birdir o da Allahım rızasıdır. Kulun rızası değil. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 385 göst.
20 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 100 göst.
+1 oy
5 cevap 160 göst.

Kategoriler

1,434,550 soru

23,594,144 cevap

305,732 kullanıcı