+4 oy
697 göst.
önce Kültür-Sanat kategorisinde (15 puan) tarafından

Eşimle aramızda tartışma olduğunda ben kendimi hep çiyak ciyak bağırırken buluyorum. Malesef engel olamıyorum. Örneğin yüzde yüz haklı olsamda karşımda bana konudan bağımsız, alakasız cevap verdiğinde ya sen ne diyorsun diyip yüksek ses tonuyla bağırırken buluyorum. Ve bir kere yüksek ses tonuyla konuşmaya başladığımda artık indiremiyorum. 

Yani duygularımı kızgınlıklarımı üst perdeden yaşıyorum.  Bagirmadan savunamiyorum. Şimdi eşimin gözünde pençelerini sürekli çıkaran bir kadın oldum. Bagirmadan susmayi basardigimda sanki göğsünün üzerinde bir dana oturuyor nefes alamıyorum. 

Kendimi sakinlestirdiysem de iki gün sonra sakinlestirmem gerektiğini unutuyorum. Yine öyle oluyorm. 

Eşim çok susar. O sustukca ben konuları halledene kadar konuşmak isterim. O sustukca ben dahada deliririm.konus be adam

😭😭

21 Cevaplar

+3 oy
önce (1,110 puan) tarafından

Anladım bende bir zamanlar böyleydim hala ara ara çok sinirlendiğim konularda böyle olsam da çoğu konuda sakin konuşmayı başardım tartışma anında gözlerini kapat ve 10 sn derin bi nefes al normal olağan bir durumla karşı karşıya olduğunu anla ve sakin sakin konuş kendini sessiz konuşmaya zorla yani inan bağırmaktan çok sakin konuşmak daha etkili oluyor ben bunu anladım mesela örnek verecek olursam eşimden çiçek istedim diyelim bunu vay almadın etmedin diye bağırıp çağırarak söyleyince eşim daha çok hiddetleniyor ama bana hiç çiçek almıyorsun diye sakin bi şekilde söyleyince eşim daha çok anlayışlı oluyor alma verme konularında tartışmam olmadı ama bu bi örnek inşallah anlamışsındır demek istediğimi sen bağırıp çağırırak kendini savunduğunu düşünüyorsun sanki sessiz kalıp sakin cevaplarsan kendini savunmayıp haksız duruma düştüğünü hissediyorsun ama öyle değil sen de bi empati kur canım eşin sana haklı olduğu ni konuyu bağırarak mı anlatsın istersin yoksa sakin mi 

önce (15 puan) tarafından
+1

En uzun yazan sensin. Emigin için teşekkürler. Ben eşimin saçma cevaplar vermesine çıldıriyprum. Gözümde değersiz oluyor. Cahil miş gibi goruyorum onu. Ayrıca hafif düzey de olsa kekemeligim var. Bazı durumlarda kekemleik şiddetleniyor. Fakat herkes fatketmiyor

önce (156 puan) tarafından
+1

Arkadasinda dediği gibi Bazen sessizlik bağırmaktan daha etkilidir canım bağırıp çağırıp hem kendini daha çok sinir edersin ,birde bende şu var yani o kadar enerji harcayamam kimseye sende öyle düşün ,

erkeklere bağırarak hiç bir şey yaptıramazsın ,mesela birşey mi aldırmak isterim o zaman çok iyi davranırım huyuna gideirm anlar ne istiyorsun der eşim önce derim şunu şunu yok der bende tamam sen bilirsin derim sonra uzatmam ama oda gider alır gelir 

Ama diğer böyle ciddiye almama durumu olmuyorda bizde mesela birşeye kızdım çok net tavır koyarim ,net ol bağırıp çağırma ,kendini ifade etmek ,herzaman bağırıp çağırmak la olacak birşey değil ,o seni ciddiye almıyorsa ,önce çık yanindan kendini sakinlestir sonra ,sende onu ciddiye  alma uzaklaş yanından , birşey dersede senin gibi davranıyorum işte dersin,  iki güne mum olur bağırmaktan daha etkili o zaman sen uzaklastigin için qacaba ne oldu diye düşünür en azindan. , ne yaptım vs diye sen bagirdikca o kaçıyor anladığım cevap vermiyor sana sen daha çok anlasilamadigini düşündüğün için ofkeleniyorsun kendini anlatmaya çalışma tavır yap bırak o düşünsün ne oldu diye 

-Reklam-
+3 oy
önce (2,443 puan) tarafından

Bekar zamanlarında ailen çok mu susturdu seni çok mu bastırdı? Eğer böyle yapmaya devam edersen eşin seninle konu ne olursa olsun Hiç Bir şey konuşmaz hale gelir dikkat et. Eğer kendine engel olamıyorsan uzman birinden destek al. Sonuçta yanlış olduğunun sende farkındasın. 

Benimle herşey kojusuyor ama benimle tartışmamak için elimden geleni yapıyor. Tartışmada ben bagirdikca o dahada susuyor. Kendini de haklı sanıyor. Ben tartışma severim ama bağırıyorum işte. Bagirmadigomda dayanamıyorum. Sanki nefesimi kesmişler gibi hissediyorum. 

Ek olarak hafif düzey de olsa kekemeyim. Herkes farketmiyor.

önce (2,443 puan) tarafından
+1

Bu kekemeliginden zamanında yada şimdi de zorbalığa uğradın mı? Belki bilinç altın seni korumaya alıyordur. Kendini ifade edemediysen gerektiği kadar şimdi de bunu elinde olmadan yapıyorsundur. 

Çok nadir olmuştur. Açıkçası ben kendi kekemeligim pek farketmiyorum. Keşke farketsem. Belki daha iyi anlarım insanların bana karşı olan tutumlarını. Fakat kekemeligimle bir baglantisi olduğundan eminim. Bağırma huyumun yani. Kekemeligim en çok kendimi anlatmaya çalışınca hızlı konuşunca oluyor

önce (2,138 puan) tarafından

Tespit gibi tespit yalnız yaşam koçu falan mısınız? Gerçekten ben de bekarken annem tarafından acımasızca eleştirildim. Evlenince kendimi tanıyamadım eşime bağırıp çağırırken buldum kendimi. Sonra kendimde annemi görüp eşimden hemen özür diledim. Sağolsun affedici biri ama o da insan onun da gururu var çok kızıyorum kendime. Ama en çok da anneme.. 

+3 oy
önce (487 puan) tarafından

İmamı Gazali öfkenin kibirden olduğunu söyler. Siz eşinize saygı duymuyorsunuz. Hatalı bir yaklaşımınız var. 

Kibirimde vardır. İnkar edemem. Bence her insanda birazda vardır.. beni en çok kızdıran şey tartışmanın t sini bile yapmıyor hep herşeyi olmamış gibi algılıyor. Ve en çok da saçma sapan birşey dediğinde deliriyorum

+2 oy
önce (3,115 puan) tarafından

Çok iyi anladım seni.

Hiç iyi bir şey değil maalesef çekilmez böylesi, çünkü benim eşim de öyle ben sakince konuşurken o bağırır soğutuyor kendini valla.🤷🏻‍♀️

+1

Yol gosterin diye yazdım açıkçası. Uyumadım yol gostermenizi bekliyorum.

Canım sakin olmaya çalış böyle bağırarak hiç bir şey cozemezsin maalesef.

Sen depresyonda olabilir misin? herşey çok yoruyordur seni eşinin de seni anlamadığını düşünüp kendini savunmaya geçiyor olabilirsin.

Destek olmuyorsa sinirlenmen normal ama oyuncağa tekme atmak biraz fazla geldi bana sakin olmaya çalış biraz kendini törpüle.

Eşini kendinden soğutma bence açık yazdım kusura bakma bende önceden öyleydim.

+1

Oyuncağa tekme attım diye arkadaş başka. Onu ben yazmadım canim

Kusura bakma canım gözden kaçırmışım

+2 oy
önce (934 puan) tarafından

Ay bende bağırıp çağırıp cevap verenlere özeniyorum. Bir tartışma olduğu zaman asla cevap veremiyorum. Kalıyorum öyle far görmüş tavşan gibi. Verecek cevap gelmiyor aklıma susup kalıyorum ben öyle olunca da eşim haklıyım sanıyor. Sonradan da niye şunu demedin bunu demedin diye kendime kızıyorum.

Anladığım kadarıyla sanırım bu işin tek doğrusu yok. Her türlü suusak da care değil konuşsak ta

önce (934 puan) tarafından

Maalesef toplumumuz da ataerkil düzen olduğu için erkekler hep pohpohlanarak büýütülüyor ilerde de hep kendini haklı gören bireyler olarak karşımıza geliyorlar. İnşallah ilerde bu düzen değişir. 

+2 oy
önce (341 puan) tarafından

1si sana pisikoljik yardim gerekli cocukluktan kalma bi sey travma falan olabilir sen farkinda olmasanda bilicaltin seni terikliyor olabilir bunu iyi bir pisikoloq yardimiyla bulman lazim.bi de benim annemden kal a bi sirrrim var bi seye kizacaksam ve ya sinirleneceyimi dusunduyum anda icimden 10a kadar sayiyorum konu kapandiktan sonra iyi ki sustum iyiki bos verdim kopurmedim diukrum sende dene istersen.hem esine hem sana yazik deyismen gerek 

+2 oy
önce (825 puan) tarafından

Bende böyleyim eşim artık dalgaya alıyo dövüş horozu geldi diyo yada kır atlı diyo kafa buluyo ama ben delirirken bide iyice deliriorum

+2 oy
önce (1,013 puan) tarafından

Çok bağıran insam uzakta ki bir insana sesinj duyurmaya çalışır , sen aslında eşjne değil başka birine bağırıyorsun, kim var uzaklarda sesinj duyuramadığın. Baban , abin , kardeşin vs....

+1 oy
önce (1,264 puan) tarafından

Valla bacım bende de kendini tutma falan yok artık bam bam bam😅

Kurt yediği ayazlari unutmadı artık idmanli😅 eskiden olsa bir köşede oturur ağlardı ama eski Kurt yok artık bam bam bam Allah ne verdiyse 😅

+1

Evet bam bam bam yapınca rahatlıyorum ama bakıyorum da care olmuyor. Erkeklerden nefret ediyorum. Kafaları calismiyor

önce (1,264 puan) tarafından

Ama icimizdekileri söylemezsek daha beter oluyorlar mesela geçen gün odada bir kağıt parçası var iki tane küçük bebeğim var onlar oynuyor dağıtıyor yani sürekli elim üstlerinde olamaz ki neyse bu evi supurmuyor musun diyor bana ben bir sinirlendim ama varya öyle böyle değil sinirimden en son oyuncak kutusuna tekme attım deli gibi odayi topluyorum bi yandan da bağırıyorum en son kendi beni sakinlestirdi özür diledi yani varya yaptıklarımızı görmüyorlar böyle olmazsakta hakkımızı yiyorlar içime atacagima sinirimi dışarıda yaşarım o düşünsün 

Valla o düşünsün olmadı. İyicene susuyor. Hatta neredeyse kulaklarını kapatacak sanki dersin megafon la bağırıyorum.

+1 oy
önce (110 puan) tarafından

Yani direk tırnaklarını cikariyorsun 

Evet. Ve bunu hiç sevmiyorum. Haklı olduğumdan eminim fakat bagironcada çözüm yok. Başka türlüsünü bilmiyorum. Yapamıyorum. Belkid arslan burcu oluşumdan kaynaklanıyor. Ofya

önce (110 puan) tarafından

Öyle olma canım sonuçta karşında kocan var biz kadınlara asıl olmk yakışır tabiki  kendimizi savunacağız ama bagirmadanda yapılabilir 

Tartışmalarda nasıl davranmak gerekir. Erkekler hangi dilden anliyor

önce (156 puan) tarafından
+1

Aslan burcu olduğun için istediğin olmamasına tahammülün olmayabilir ,bende öyleyim aslan burcuyum ,ve benim için istediğim olmama gibi bir fikir asla yok ,ama hiç bagirmam ya ben kendimi yoramam mantığına düşerim , biraz ters bakış atarım, iki üç gün uzaklasirim , sonrası tavır olarak beni cekmektense eşim günlerce konuşman etmem ,net şekilde tavırlı olurum , istediğimi yapar ,öğrendi zaten huyumu sende hayır diye birşey yok der ,adam kanitsadi artık kafadan herşeye okey artık bana ,annemlere bile der nasıl olsa hayır desemde kabul etmicek istedigini almadan asla vazgeçmiyor kiziniz der o yüzden huyuma gider ,sen ne kadar kendini ifade etmeye çalışsanda karşıdaki insan anlamak istediğini anlar, o zaman anlatmaya çalışma kendini ,uzaklaş bedelini ödesin tripini çeksin, kendisi ne yaptığını düşünsün bulsun , kendini yorma hemen uzaklaş tavır koy daha etkili ,sen bagirdikca suçlu olursun ,ama sessiz ve net bir  tavır daha etkilidir 

+1 oy
önce (49 puan) tarafından

Aynen beni anlatmissin

+1 oy
önce (12,870 puan) tarafından

Bende bir zamanlar öyleydim fakat anladım ki kendi kendimi yiyip bitiriyorum ve gerek yokken derdimi öfkemi sakince anlatmak varken boşu boşuna bağırıyorum 

Tartışmaya başladıgin an kendini dizginle sakın olmaliyim diye geçir kafandan emin ol böylesi daha iyi senin için 1.2 denersen alisacaksin

+1 oy
önce (7,009 puan) tarafından

Haklı olduğun konuda bağırarak haksız duruma düşürüyor sun kendini

Seni frenliyecek çocukların yokmu mesela ben sinirlendiğimde çocuklarım buna şahit olsun eşimle tartışmalarıma şahit olsun istemem o yüzden sakince konuşmaya çalışıyorum sinirimi bastırmaya çalışırım

Evde sürekli her tartışmada bağıran anne görmek istemez çocuklar 

Üstelik korkarlar

Çocuğum var. Normal tartışmalarda bile böyle oluyorum. Susmaya çalışıyorum. Kavga dip ona saçma şeylerini anlatmaya çalışmaktan va hectigimde öfkemi dindirsim diye net küfür ediyorum. İki üç tane söylüyorum sakinlesiyorum. Yani kavgalarimiz deli kacgalar degilm bağırmalı kavgalar

önce (7,009 puan) tarafından

Eşini sevmiyor musun. İnsan sevdiğini üzmekten kaçınır.

Mesela eşimin benim hakkımda düşüceleri benim için çok önemlidir.  Onun yanında hareketlerime konuştuklarıma tavırlarıma dikkat etmeye çalışıyorum. 

+1 oy
önce (11,761 puan) tarafından

Adam bağırma arsızı olur bağırsanda tınlamaz. Gerektiği yerde sesini yüklestirsen sözün daha iyi ulaşır karşındakine 

Tam da dediğin gibi bağırma arsizi oldu. Gerektiğinde bagirdigim da oluyor. Anlasada anladım demiyor. Susuyor. Susmalarin prensi

+1 oy
önce (1,046 puan) tarafından

Bence destek alman şart aile huzurun için yani ben böyle seyleri hic sevmiyorum dogruda bulmuyorum hicbisey cozemezsin bu şekilde. Bi sure sonra itici biri olarak gorunursun ve uzaklastirirsin. Kendini tutamiyorsan destek al bence

+1 oy
önce (1,111 puan) tarafından

Sana bir şey diyeyim mi ben hep öyleydim ve ben bagirdikca kizdikca dinlemiyordu bile beni. En son sakince aldım karşıma konuştum. O zaman da dinlemedi. Şimdi soğudum, asla sinirlenmiyorum. Hatta sevgim kalmadı diyebilirim. Doğru zamanı bekliyorum boşanmak için

Ve seni çok iyi anladım , esin senin psikolojimi bozmuş belli. 

Bacım arkadaşlar süs diyor ama susunca kendime hakaret ettim sanıyorum. Bagironcada bağırma arsizi oldu. Susmaktan başka birşey bilmiyor. Tartışmak insanın dogasindadir. O diyor tartışma diye birşey dünyada olmasın. Ütopik davranıyor. Bosanacam desem bosanmam. Belkide günün birinde oda olur bilmiyorum. Yeni taktikler bekliyorum işte nir umut. 

Birde. Bosansam ne olacak. Aşksız sevgisiz , kalmakta istemiyorum. Cinsel hayatım da biter bosanirsam oda benim için çok kötü. Hoş kocam ayda bir ister. Tekrar bir adam da sevmek uğraşmak istemiyorum. Keşke hiç evlenmeseydim bekar kalsaydm

önce (1,111 puan) tarafından

Ben zaten sana boşan diyemem, keşke . Ben de evlendiğim için pişmanım maalesef

0 oy
önce (563 puan) tarafından

Bende öyleyim ama sadece eşime karşı başkası olunca mâl gibi kalıyorum cevap da veremiyorum onlara cevap verebilmem için de içimde birikmesi lazım eskiden eşime de öyleydim biriktirir biriktirir birden patlardım kırıp dökerdim ağzımdan çıkanı kulağım duymazdi sonra baktım ki bu bir çözüm değil çünkü böyle kavga daha çok büyüyor sakince oturup konuştuğum zaman beni daha iyi anlıyor hâlâ arada çok sinirlendiğim de gözüm birşeyi görmüyor hiç söylememem gereken lafları söylüyor sonra da pişman oluyorum ama biraz da olsa azaldı dediğim gibi sakince konuşursan seni daha iyi anlar bunu bir kere yapabilirsen devamı da gelir zaten 

Aşkım sen tam olarak kocamı anlattın. İşte ben kendimi saatlerce anlatmaya çalışırım. Oda susar durur. Sonra patlar . Ozamanda ben artık kendime acırım. Böyle kocam olduğu için. Böyle birine katlanmak zorunda olduğum için. Çaresiz aglamalarim baslar.

önce (563 puan) tarafından

Çekilmez oluyor öyle bir durum değil mi bizde de işte eşim susuyor susuyor baktı daha susmuyorum kapıyı çekip gidiyor biraz hava alıyor o gelmeye sakinlesmis oluyorum bide biz boşanma sürecinden geçtik beni biraz törpüleyen o oldu aslında canım sakin kalsan sakince anlatsan sorunu daha kolay çözeceksiniz bizde öyle olduğunu farkedince sakin kalmayı da tam olarak kalamasam da öğrenmiş oldum 

0 oy
önce (2,154 puan) tarafından

Ben de bir dönem böyleydim hatta tartışırken ağlardım annem bana bir gün soyle bir hikaye anlattı

Bir koyde cok sakin bir adam varmis namı her yere yayılmış bir adam da sırrını öğrenmek için gidiyor diyor ki siz nasıl tartismalarda bu kadar sakin kalıyorsunuz ben hiç kalamıyorum adam da diyor ki birine bir şeyi bir kere anlatmaya çalışıyorum baktım anlayacak durumda seviyede biri değil sen de haklısın diyip konuyu kapatıyorum. Bizim adam itiraz ediyor olur mu öyle şey her konu da böyle söylenir mi sizin bu tavrınız saçmalık vs vs bu sakin adam da cevabı yapıştırıyor SEN DE HAKLISIN :) bunu demeyi alışkanlık haline getirdigimden beri daha sakin bir hayatım var eşimle tartışıyoruz mesela çok saçma bir şey söylüyor(erkekler genelde sacmaliyor) yüzüne bakıp tebessüm ederek sen de haklısın diyorum hemen yanlış bir şey yaptığını farkediyor bir kaç dk içinde özür diliyor. İşin kötüsü su an o da öğrendi işine gelmeyen bir şey olunca sen de haklısın diyip konuyu kapatiyor

Aşkım. Teşekkür ederim. Bunu gerçekten deneyecem. Çünkü eşimde bazen yapıyor. Ama o neyse diyor. Bu beni delirtiyor. O hiç bir kere bile anlatmıyor. Ama ben insan Olcan bir kere anlat **. Baktım anlamıyor öyle diyecem. Bakalım hakkımızda hayırlısı. Tanistigima memnun oldum bu arada

önce (2,154 puan) tarafından

Ben de çok memnun olduk kesinlikle ise yarar kime tavsiye ettiysem ise yaradığını soyledi

0 oy
önce (3,196 puan) tarafından

Bende öyleyim bunun için terapiste bile gittim sakinleştirici verdi bı ara kullandım geri biraktim ma.l gbi oluyordum eşim alkol alıp geç gelince genelde tartisiyorduk bende bas bas bağırıyordum çözüm doğru değil yanlış ama ağzıma sigara almayan ben sigara içiyorum canımı sıktığını kendimi öfkemi kontrol edemeyeceğimi anladığımda alıp içiyorum kendimi kandirsamda sakinlestiryor Bn öyle sanıyorum bagirmamdan daha iyi ve özellikle umursamamaya calisiyorum artık bir konuda ne cvp vereceğini az çok tahmin ediyorum ona göre kontrol ediyorum etmeye çalışıyorum kendimi

0 oy
önce (3,543 puan) tarafından

Ben sakinlikle cevaap veririm sadece laf sokarım kendimide yırtmam yormam çoğu zaman cevap bile vermem. Ses tonumda öyledir genelde sakinimdir. 

Yapınla alakalı demek kendini öyle ifade ediyorsun sende ama dediğin gibi eşinin gözünde hiç konuşulmayan sürekli bağıran biri olarak kalırsın. 

Benim kaynanamda çok bağırır konuşurken birgün oğlu dedi anne lokman süresinde ne geçiyor biliyor musun 

“Yürüyüşünde ölçülü ve dengeli ol; konuşurken de sesini ayarla. Unutma ki, seslerin en beğenilmeyeni eşeklerin sesidir!”

Söyledi ayeti eşim sonra kaynanam sesini kısarak konuşmaya başladı 

Aşkım elimde değil. Vallahi billahi biliyorum doğru değil. Ama elimde değil. O hiç tartismaz hiç bir konuda münakaşaya görmez. Sakın bir yapıda olduğundan değil kavga etmemek için. Bende anlaşılmaya çabalarım. Küserim. Eşim değil başkası yapsa ona kendimi anlatmaya cabalamak. Bir kere anlatırım sonra olmuyorsa biriktiririm içimde sonrada ağlarım.

İlgili sorular

0 oy
39 cevap 1,533 göst.
27 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Buket masal (2,503 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 330 göst.
18 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Elif.m.05 (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 179 göst.
5 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde RukiyeDere (539 puan) tarafından soruldu

414,086 soru

12,462,683 cevap