+3 oy
989 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (20 puan) tarafından

Bugün pazar eşimde işe gitmedim bebek için alışveriş yapmaya çıktık zıbın kiyafet küçük eşyalarını aldık artık daha büyük eşyalara geçmek istedim koca mağazada sadece anne yanı beşik alıp çıktık. Mama sandalyesine erken dedi yürütec erken dedi herşeye bir laf söyledi. Alsak noluyordu ilk bebeğim heves ettim yok neymiş efendim ben parayı sağa sola harcıyorum anlayış göstermiyorum o kadar yolu küçücük beşik için mi gelmiştim ben

Birtane beşiği olucakmış diğeri israf zaten odası olmayacak çocuk büyüdüğünde o minik beşiktemi uyuyacak bebek arabası bile daha yok doğuma 3ay kaldı hala eksikler var:(

Dışarıdan kendini öyle gösteriyorki sanki sefalet içinde yaşıyoruz

41 Cevaplar

+29 oy
önce (314 puan) tarafından

Yalnız adam öyle böyle değil bayağı bir haklıymış 😂

önce (371 puan) tarafından

Sesli guldum😄😄

önce (1,055 puan) tarafından

Keşke üç beş tane + verme şeyi olsaydı sana defalarca artı vermek istiyorum 

-Reklam-
+12 oy
önce (3,325 puan) tarafından

Eşin maalesef haklı. Dur daha doğsun hele bir sağlıkla. Yürüteç de ne daha şimdiden mama sandalyesi de ne. Zamanla alınacak şeyler hepsi. Heves dediğin şey birkaç zıbın elbise emzik falandır, sen çeyiz istemişsin.

Ayrıca eşin tek çalışansa biraz da empati yap. Adam tek maaşla paldır küldür hangi birini alsın. Şahsen biz karı koca çalışıyoruz ona rağmen kontrollü ve ihtiyaç oldukça alıyoruz. 

Heves bu değil. Beni yanlış anlamayın ama bu biraz duygusal açlık. 

önce (20 puan) tarafından

Yenidoğan bebekle hastaneden pusetle çıkmıyor mu? E pusetide yok

Ben şuanlık çalışamıyorum ama kayınvalidem, kayınpederim, kaynım, koca çalışıyor ilk torunları onlarda yardım etsinler+benim aileminde ilk torunu olucak

Hastane çıkışı emzik biberon süt sağan alet bezler herşey hazır ama bezleri dizeceğim ne dolap var kiyafetleri yerleştireceğim ayrı dolap

+6

Bakış açın çok değişik. Zararlı. Kimse senin bebeğine yardım etmek zorunda değil. Sonuçta onlara güvenip çocuk yapmadınız. Evin tek geliri eşindense eşinin maddi planına uymak zorundasın. 

Ben de oğlumun gardrobunu 5 aylıkken aldım. Yokluktan değil mantıklı hareket ettiğim için. Tez zamanda sen de mantığınla hareket edersin inşallah. 

Zaten beklentim yok o ilk torun olduğunda yok böyle hediyeler alındı falan diyorlar ya işte ben birşey göremedim

önce (7,874 puan) tarafından

Yenidoğan neden hastaneden pusetle çıksın normal kucakta çıkıyor :) 

Yo baya pusetle çıkanlarda var araba süsletenlerde tabi kocam bunu gereksiz sayar o yüzden hiç söylemiyorum

Yav illa ki vardır da şart değil hayatı bir gereklilik değil 

Araba süslemek mi 😁 ilginç...

Tatlım gerçekten kafanı o kadar gereksiz şeylerle meşgul ediyorsun ki. İlk torun olabilir ama bu her ihtiyacı karşılanacak mı demek? Diğer torunlar değersiz mi olacak? Öyle anlıyorum ben. Çok kırıcı bir yaklaşım. 

Toruna, yeğene en fazla hediye alınır sponsor olunmaz. Ben ailemi sıkı sıkı tembih ediyorum sakın pahalı şeyler almayın diye. Sevgileri yeter. 

Eşine de yüklenme adamcağız tek seferde nasıl alsın bu dediğin şeyleri. Nerede baksan 30 bini buluyor ıvırı zıvırı. 

Yok öyle demek istemedim ama hep öyle izlenim gördüm ben

önce (1,001 puan) tarafından
+4

Hürrem o kadar şehzadeler dogurdu bu kadar şey beklemedi 

önce (5,065 puan) tarafından

Cevaba atlamış oldum ama ağzım açık okudum yorumları 

önce (492 puan) tarafından

Bı kaç tane de madalya taksinlar mi ablamiza

Ne alaka? 

önce (1,045 puan) tarafından

Bacım pusetsizde bebek hastaneden çıkabiliyor 4 tane doğurmuş biri olarak söylüyorum tecrübe ile sabit 

önce (5,065 puan) tarafından
+1

Puset oldugu halde kokusunu içime çekebilmek için kucakta çıkartan ben 😂😂😂😂😂

+7 oy
önce (5,672 puan) tarafından

Ee ama erken hepsi için ☺️ ben doğumuma 1 hafta kala alışveriş yaptım. Mama sandalyesi yürüteç gibi malzemeleri sırası gelince aldım. 

Ben 1hafta kala alışveriş yapacağımı hayal edemem şuan bile paytaklaşıyorum artık

önce (5,672 puan) tarafından

Daha erken yavaş yavaş al adamın gözünü de korkutma. Yürüteç aldım kızım bir kez bile kullanmadı. Otomatik sallanan salıncak aldım onu da çok az kullandım. Yani senin hevesini anlıyorum ama inan sonra diyeceksin ah keşke almasaydım. Şu güzel günleri hem kendine hem de eşine zehir etme. Bir günde alınacak eşyalar için üzülme. 

önce (400 puan) tarafından

Bende 6 buçuk aylık hamileyim henüz beşik haricinde hiçbir şey anlamadım. Kıyafet falanda almadım. 2 senedir evliyim ilk gebeliğim. Yürüteç falanda bebek doğduktan sonra baktı gelince Alıcam

1günde alınıyorsa alıp gelirdik işte neden o kadar yolu gittim ben

+3 oy
önce (3,304 puan) tarafından

Birden hepsini almak gözünü korkutabilir ahaha 

Ben vakti geldikçe aldım sende öyle yap aralıklarla ne istersen alırsın hemde toplu aldığından daha fazla öyle göze gelmiyor çünkü 

+2 oy
önce (114 puan) tarafından

Boşver vallaha hepsi gelip geçiyor ben beşik hariç hepsini dolaptan aldım 2. El uygun temiz yani heves ediyor insan ama bence gereksiz şeyler 

İşte gelip geçene kadar içimde uktemi kalsın

önce (114 puan) tarafından

Kalmıyor inan ki hele bir dogsun o şeyler gözüne gelmiyor ki zamanla anlıyorsun ne kadar boş şeyler olduğunu 

+2 oy
önce (4,075 puan) tarafından

Yürüteç gereksiz bir şey gerçekten doktorların çoğu tavsiye etmiyor mama sandalyesini oğlum üç aylıkken almıştım 

Tamam yürütec olmasın ama bebek arabası, kanguru, dolaplar onlarda hala bekliyor

Doğum ne zaman nasipse bebek arabası lazım olur ama 

3ay sonra

Kampanyaları takip et canım ben de hepsini son ay aldım eşin evet biraz umursamaz gibi en azından bir kaç sonra alırız merak etme takma falan dese anlayacağım

+2 oy
önce (1,778 puan) tarafından

Anormal bir durum göremedim bence sen fazla beklentiye girerek alışverişe gitmişsin o yüzden hayal kırıklığına uğramışsın. Üstelik bu senin tek başına seçip karar verip yapacağın bir alışveriş değil ki babası olarak onunla birlikte karar vererek yapacaksınız ama aranızda iletişimsizlik olmuş çünkü birlikte bir ihtiyaç listesi hazırlayıp alışverişe oyle çıkmalıydınız o zaman alacağınız şeyler belli olurdu ve sorun olmazdı. Bu arada mama sandalyesi için daha 3 ay gebelik, 6 ay da ek gıda dönemi derken zaten 9 ay var ne gerek var ki şimdiden almaya. Yürüteç zaten zararlı onu almadığınız iyi olmuş. Bebeğin doğduğunda zaten sizinle ayni odada uyuyacak o yüzden oda yapsan bile 2 yıla kadar o odaya gecirmezsin bile belki. Kullanmayacaginiz şeyleri şimdiden almanın lüzumu yok bence. İlk 2 yıla kadar da anne yani beşiğe sığıyorlar sizinki nasıl bir model tam olarak bilmiyorum sadece anne yani demenden yola çıkarak söyledim. Bence alınganlık yapıyorsun sen annesiysen o da babası ortak kararlar almak zorundasınız söz konusu çocuğunuz olunca.

Park yatak değil küçük bir beşik kaç ay dayanabilirki? Birde bebek kilosu değişir

önce (1,778 puan) tarafından

Nasıl bir beşik oldugunu bilmiyorum ama üzerinde kaç aya ya da kaç kg ulaşana kadar kullanılacağı yazar ona göre kısa sürede ikinci bi beşik almak zorunda kalacaksınız o zaman küçük beşiği şimdiden kurmayın bir kaç gün sonra sakince anlatın değiştirmeniz gerektiğini uzun süreli kullanamayacaginizi anlatın eşinize 

+2 oy
önce (627 puan) tarafından

Ivır zıvırdan sonra hadı eve dönelim de diyebilirdi 😅 beşik de almış işte. Mama sandalyesını bebegım 6 aylıkken aldık yürüteç belki kullanmayacasınız da yanı her şeyi bir alışverişde almak istemek bana normal gelmedı canım. Bir ay ıkı ay sonra da arabayı alırsınız ne olmuş yani? Kocana milli pıyangodan para mı çıktı tek alışverişte bebek çeyizi düzmek istedınız

Derdi ama herkesin içinde rezil olmasın diye demedi büyük ihtimalle

Ama puseti dolapı yok bezler bile odamızda duruyor yerleştiremedim odamızda zaten dolap var bebek dolapı nasıl sığıcak? 

önce (79 puan) tarafından

Benim çocuğumun da yoktu dolabı tv ünitesinin kapakları vardı içine yerleştirirdim yada kendi dolabımın bi köşesine insan tabiki istiyo bazı şeyler ama olmayınca idare etmek lazım sosyal medya insanları böyle özendiriyo her şeyi 4 4lük hazır olsun istiyolar şimdikiler

+2 oy
önce (5,725 puan) tarafından

Yurutec ve mama sandelyesi icin erken ama daha ihtiyac ciktikca alirsiniz birbirinizi üzmeye degmez

+2 oy
önce (7,674 puan) tarafından

Kıyafetlerini doğuma 20 gün kala aldım beşiği doğum yaptıktan sonra ben anneydim eşim o arada almış kurmuş bebek arabası aldığımda 2 aylık falandı mama sandalyesi 6 aylıkken aldım yürüteci 7 8 aylıktı galiba ☺️ canı sağolsun herşey oluyor yakılacak mevzular değil bunlar için kendini strese sokma 

+2 oy
önce (153 puan) tarafından

1 buçuk ayım var sadece ikinci el beşik aldım geri kalan bekliyor. Anne yani vs şimdilik yok bakalım . 3 ay da varmış ama pahalanmadan almak istiyorsanız tabiki olabilir 

+2 oy
önce (1,393 puan) tarafından

adam haklı... mama sandalyesi + yürüteç bedava bile olsa gereksiz yere en az 6 ay evde bekleyecek. yer kaplar evin temizliği zor olur bi defa. vakti gelince gerekirse alınır zaten.

bide evde eşinle hiç mi konuşmuyorsunuz? oraya gidince ne alınacak orada mı karar veriyorsunuz?

biz doğumdan önce sadece bebek arabası aldık o da indirimdeydi kaçırmayalım diye aldık. park yatağı bile doğumdan sonra aldım ben. yürüteç hiç almadım arkadaşım, kuzenim ve ablam verdi 3 yürütecimiz oldu (benim de ilk anneliğimdi) mama sandalyesinede bi dolu para vermek istemedim 2. elden aldım ( bu arada fasfakir değiliz ama bu tip şeylere gereksiz para harcamaktansa çocuklarımın daha önemli şeyleri için yatırım yapmayı tercih ediyorum )

Doğuma da 3 ay varmış etti 9 ay 😂 bir sene evde kalabalık etmesinin çokta bir anlamı yok ki 

Anlamadım? 

önce (1,393 puan) tarafından

hangi kısmı anlamadınız?

+2 oy
önce (1,265 puan) tarafından

Kız daha varmış ne üzülüyorsun hem inan onları da zamanı gelince alırsın hem birden alınınca sıkısmazsiniz

+2 oy
önce (19,400 puan) tarafından

Bir çoğu için evet erken yürüteci de hiç almayın derim çocuklar parmak ucunda yürüyor 

+2 oy
önce (231 puan) tarafından

Eşin haklı sanki ya yürüteç ve mama sandalyesi konusunda özellikle bir de beşiği büyük almak daha mantıklı bn öyle yaptım  kızım 3 yıldır yatıyor içinde bir de küçülen eşyalar sonradan başa bela oluyor ya

+1 oy
önce (674 puan) tarafından

Doğumdan önce sadece bebek arabasını ve kıyafet ıvır zıvır aldık beşiği annem aldı. Beşiği bir kere bile kullanmadı bebek arabasını da 10 aylık oldu daha yeni kullanmaya başladı. Mama sandalyesini 4.5 aylıkken aldım yürüteç hediye geldi ama onu da kullanmadı. Doğuma kadar çalıştım parayı çok zorluklarla kazandım boşa masraf yapmayı hiç istemedim , eşimin seçtiği bebek arabası çok pahalıydı onu aldık diye bile içim içimi yedi. İhtiyaç oldukça ihtiyaç kadarını alma taraftarıyım

Park yatak değil anne yanı beşik ve öyle büyük değil kaç ay dayanır? Belki kilolu bebek olucak? Kiyafetleri bezleri düzenlenmeli ama dolap yok olsa zaten yatak odamızda nereye yerleşicek? 

Kendi dolabindan bir tarafı bebeğe ayarla canım zor bir şey değil ki sen yapıcı değil yıkıcı olmaya çalışıyorsun . Yerin yoksa dolabın yokluğunu neden kendine dert ediyorsun 

Ama yinede sıkışmış olmuyormuyuz? Ben kiyafetlerim çıkarsam bu sefer benim kiyafetlerim yüzünden oda düzensiz olucak

Yoktan var edemeyeceğine göre yapacak bir şey yok elindekini değerlendirmen gerekiyor

O araba parasına ev alınmazmıydı? Tamam sağolsun düşünmüş ama çocuğuma arabadamı oda düzenleyecem? Kendisinede söylüyorum ama nafile

+1 oy
önce (388 puan) tarafından

Tüm yorumlarını ve diğer postunu okudum. Muhtemelen yazdıklarım da hoşuna gitmeyecek. Eşin alışveriş konusunda çok haklı hatta senden daha olgun bence. 

1. Her ihtiyaç yada istenilen şeyler özellikle bu dönemde ultra zengin değilseniz bir gidişte gidip alınamaz. Hamileliğinizin başında önemli ihtiyaçlar öncelikli olarak ay ay almanız daha doğru olurdu.

2.si mama sandalyesi ve yürüteç (ki şart değil) için çok erken en az 9 ay var kullanmasına. Zamanı gelince alınır.

3. Bebek arabası evet ihtiyaç indirim kovalayıp alabilirsiniz daha 3 ayınız var.

4. Aldığınız beşiği az çok tahmin ediyorum bence park yatak odanıza sığıyorsa onunla değiştirin sonradan masraf çıkmasın.

5. Birlik yaşadığınız bir evde odanızda ve evin başka bir odasında yer yokken dolap diye tutturmanız saçma zaten kurulacak yeri yok kendi dolabınızdan yer açmalısınız ki 1 kapalık yer bile fazlasıyla yeterli gelir.

6. İlk torun diye herkes birşey yapmak zorunda değil hatta torun diye de yapmak zorunda değil içlerinden gelirse yaparlar ki doğduktan sonra belki ihtiyaca göre alacaklar ne malum?

7. Araba alacağına ev alsaydı demeniz saçma yani eşiniz gidip 5 milyona araba almadıysa tabi :)

8. Erkeklere babalık sorumluluğu bebek doğduktan sonra yüklenir o yüzden sizin avm de kendinizi kaybedip eşinizin normal davranması da gayet normal :) 

0 oy
önce (268 puan) tarafından

Canım hepsi için erken belki hediye almk isteyen olur belki birinin çocuğu büyümüştür o verir. Ben bebegime hicbirsey almadım a dan Z ye hediye geldi. Mama sandalyesi yürüteç için zaten çok çok erken eşin haklı 

Kaç ay oldu hala hediye almadılar zaten benden başka kimsenin umrunda değilki torunları doğucak 

önce (268 puan) tarafından

Canım zaten şuan erken diye kimse birşey demez ki, bekle biraz son aya kadr ,şimdi bak sadece beğen soran olursa modelini şöyle alsınlar alan yoksa sen gider alirsin

0 oy
önce (15,336 puan) tarafından

Bende senin gibi cinsiyetini öğrendiğim an oda takımına kadar herşeyi aldım 14.haftada herşeyi hazırdı doğduktan sonra hiçbişey almadım hamileyken bez bile stokladıgım için hiç masrafım olmadı ama liste yaptım hepsi için gereksiz hiçbirşey almadım sende eşinle liste yap her ay şunu alacaz diye tek çalışan olduğu için belki hepsini aynı anda almaya gücü yetmiyordur bu arada küçük bi not yürüteç çok gereksiz uzmanlar önermiyor mama sandalyesini iyi seç her mama sandalyesi 2 3 yaş bebeklere uygun olmuyor sadece 1 yaş altı bebeklerin kullanabildiği var onu iyi araştır bebek arabası yatak beşik elektrikli ana kucagı onları son aya bırak gerekirse küçük ve orta büyüklğkte şeyleri al

Evde boş oda yok kayınvalidemle yaşıyoruz kızıma oda bile yapamıyoruz şuan bizim odamızda beşik olucak bu normal tabiki ama bezleri kiyafetleri var o nereye yerleşicek? Dolap şart odamızda boşyer yok

Cnm birlik yaşıyorsanız günahını almak istemem ama belki kayınvaliden kayınpederin eşine etki ediyor olabilir bundan emin ol önce bu arada ev ayırma imkanınız varsa doğumdan evvel ayırın inan bana doğumdan sonra beraber yaşamak daha zor oluyor

Bekar kaynımda var evde boş oda yok adamın odadan çıkaramam ki git ben kızıma oda hazırlayacam diye.Kaç kere söyledim söylediği borçlar var nereye gidelim doğum günümde araba aldı onu bahane ediyor borcları bitmedi sanki ben ona bana borclara gir araba al dedim ev alsaydı keşke 

Birde sıkışıcaz havalar sıcak oluck doğumum yaza denl geliyor lohusalık bunaltıcı değil mi? 

İşte bu dahada zor olcak hamileliğinin son ayında ve doğumdan sonra bi süre ateş basmaların olcak evde çıplak gezmek isteyeceksin ama gezemeyeceksin her dakika duşa girmek isteyip giremeyeceksin emzirirken sıkıntı olcak çocuk ağlayınca ama çocuk ağlıyo diye paldır küldür odana girecekler bence arabayı satıp borçlarınızı ödeyin ve ayrı eve çıkın doğumdan önce

Araba için borca girmiş hatta söylediğine göre kardeşide yardım etmiş keşke o kadar yardım ediyordular ev alırdılar lego gibi yapışmazdık

0 oy
önce (3,966 puan) tarafından

Tamam heves edebilirsin canim ama 

Bence sırası gelince alsan daha iyi olur 

Çünkü hepsini birden alınca çok tutuyor 

Biz hep yavaş yavaş almistik 

Çünkü birden alınca çok tutmuştu 

Mesela besigi alırsın şimdilik bi de pusetini

Cocuk doğduktan sonra 1 2 aya kadar bebek arabasını alırsın 

Yürüteç mama sandalyesine çok var 

Elinize para geçince alırsınız 

Acele etme bence 

Hepimiz heves ediyoruz böyle şeylere ama maddi olarakta dusunmeliyiz biseyleri 

Mesela ben kiyafetlerine çok heves edip almistim ilk kizimda

giydiremediklerim bile oldu 

İkinci kızıma giydirdim 

Bi nevi haklı eşin 

Cocuk odasına da daha var yani 

Acele etmenin bi anlamı yok bence 

Çocuk odasına vakit yok çünki evde boş oda yok. Ve kiyafetlerini ıvır zıvırlarını düzenleyeceğim bir dolapta yok

önce (3,966 puan) tarafından

Ben goruslerimi söyledim canım 

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 337 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Pakize333 (2,855 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 366 göst.
18 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Dilo lidya (267 puan) tarafından soruldu
+2 oy
20 cevap 481 göst.
+1 oy