Bende tam üç yaşına bir ay kala bıraktırdım çok iyi oldu iyiki erken bıraktırmamışım diyorum çünkü dediğimi tam olarak anlıyordu daha önce 21 aylıkken bezi çıkartmak istedi ama hem yenidoğan bebeğim vardı hem de dediklerimi tam anlayamıyordu bende erteledim çevremde küçük bıraktıran kişilerin süreci uzadı ama biz bir haftada tamamen bitirdik tavsiye olarak detaylarıyla yazmak istiyorum çok araştırma yaptım ben bu konu hakkında
1. Olarak gece gündüz birlikte bıraktırmanızı öneririm çünkü hem çocukta karmaşa olmaz hemde ilerisi için hem sizin hem çocuğun adına kolaylık olur
2. Bezi çözdükten sonra geri bağlamayın zaten zamanı gelmiş bu da karmaşaya sebep olur ve zorlar
3. Olarak ben ilk üç gün tuvalete gittiği saatleri not tuttum hangi saatte gitti hangi saatte kaçırdı diye
Örnek
11.00 da tuvalete çişini yaptı
11.20 de altına kaçırdı gibi yazdım kakası dahil ona göre ilk günler hem gece hem gündüz için götürme saatleri ayarladım saatlere bakıp gece saat başı kaldırdım kaçırma ve tuvalete gitme sıklığına göre yani
4. Olarak benim oğlum bezi geri bağlatmak istedi ağladı ilk gün ama ona ödül sundum ilk önce markete götürüp istediğini aldım gönlü oldu eğer tam bırakırsa çok istediği oyuncağı alacağımı söyledim tamamen bitirince gidip aldık oyuncağını
5. Olarak gece bıraktırma kararı alırsanız eğer bence kesin gece gündüz aynı anda bıraktın dediğim gibi gece bıraktıracak olursanız alez çarşaf alez çarşaf şeklinde iki kat koruyucu yapın altına kaçırırsa ilk katı sıyırıp atarsınız hem sizin için rahat olur hem çocuk rahatsız olmaz
Benim en önemli bulduğum konular bunlar sormak istediğin bişey olursa yardımcı olabilirim :)