+1 oy
313 göst.
Diğer kategorisinde (8,538 puan) tarafından

Kızlar oğlum 32 aylık 2 gündür tuvalete gitmek istediğini söylüyor  şimdi yarın başlamak istiyorum inşallah demin götürdüm oturttum bişey yapmadı kalkmak istemedi resmen yarın tekrar gelicez diye kaldırdım ordan 😁  yarın nasıl bir yol izlemem lazım direkt bezi çıkarayımmı yoksa deneme mi yapayım 

10 Cevaplar

+1 oy
(6,917 puan) tarafından

Benim oğlum da 32 aylık ve o da elimi tutup tuvalete götürüyor ama oturunca hiç bir şey yapmıyor bende bekleyeyim şurada 

(8,538 puan) tarafından

Geldi cevaplar :) 

-Reklam-
+1 oy
(3,770 puan) tarafından

Bu mübarek günde ona sabır gösterebilirsen başla canım bezi takmaman gerekiyor e şimdi ilk etapta öğrenmeyecek altına kaçıracak filan hallederim diyorsan başla 😅ben bayramdan sonra başlarım inşallah 29 aylık olur benimki de

(8,538 puan) tarafından

Aslında kaç gündür reglim başlasaydım keşke daha rahat olurdu ahah ben sabırlıyım yaa inşallah öyle devam ettiririm 

+1 oy
(1,028 puan) tarafından

32 aylık başlamak için geç değil mi niye beklediniz 

(8,538 puan) tarafından

Prematüre bir bebek canım 2 ay erken doğdu haliyle gelişimi yaşıtları gibi değil bana tuvaletinin geldiğini söylemesini bekledim ki ikimizde zorlanmayalım diye :) 

(1,028 puan) tarafından

Anladım iyi yapmışsiniz öyleyse

(8,538 puan) tarafından

Öyle yoksa gereksiz yere uzatırız süreci

(1,028 puan) tarafından

Haklısınız çocuk hazır değilse gereksiz uzamış olurdu eğitim süreci kolay gelsin. Benımki de 18 aylık artık yaz son bahar gıbı biz de başlarız ışık görürsem tabi 😐

(8,538 puan) tarafından

Başlama süreci önemli canım en azından farkında olsun öyle başla benim kış girmeseydi belki erken başlardım ama dediğin gibi o ışığı yeni gördüm

+1 oy
(694 puan) tarafından

Canım zamanı gelmiş zaten bence yarın direk başla sabah birlikte son bezi çöpe atin oğlum bak büyüdün bezimiz bitti bu da sondu de artık tuvalete çiş kaka yapicaz de bı besmele çek başla bikac güne alışır inşallah zaten istiyormus

(8,538 puan) tarafından

Beni öyle tam anlarmıki bilmiyorum ya 

+1 oy
(11,923 puan) tarafından

Bezi çıkarttı mı bir daha sakın takma canım sakin kal. Birde hemen çişim geldi demesini bekleme belli aralıklarla kendin götürcen bizim çişim geldi demesi 2 ayı buldu 😀 çişini söylemiyor diye pes etme kasları gelişmiştir artık  

(8,538 puan) tarafından

Öyle yapıcam inşallah bakalım hayırlısı :) 

+1 oy
(1,798 puan) tarafından

Canım neredeyse 3 yaşında olacak artık alıştırman lazım tuvalete. Geceleri kuru kalıyorsa bezi başla. Artık beze yapmıyoruz çiş gelince söylüyorsun tuvalete yapıyoruz de. İstersen alıştırma külodu al. Çünkü bez altında bağlı oldukça beze yapacaktır. Ama bu süreçte altına kaçırma halı koltuk kirletme durumları olabilir hazırlıklı ol derim. 

(8,538 puan) tarafından

Hazırlıklıyım inşallah 😃  bezi ıslak genelde sabah gerçi ilk kalktığı gibi açmıyorum bezi kahvaltıdan sonra açıyorum 

(1,798 puan) tarafından

O zaman sabah kalkar kalkmaz kontrol et beze yapmasını bekleme. Tuvalete alıştırırken en önemli belirti o çünkü.

(5,314 puan) tarafından

@Cnblt araya kaynıycam ama bizimki yatmaya yakın su içmese bile bezi ya tam doluyor ya da yarısı. Sabah uyanınca açıp bezdeki çizgiye bakarım. Bu sadece gece alışmasını mı zorlaştırıyor yoksa gündüz eğitimi için de önemli mi

(1,798 puan) tarafından

Gündüz eğitimi içinde önemli çişini tutabileceği anlamına gelir sabah kuru kalkması. 

(5,314 puan) tarafından

Anladımm teşekkür ederim 🩷 

+1 oy
(21,756 puan) tarafından

Bir yapma iki yapmaz 30 kez yapmaz. 31. Seferde yapar😁 ilk zamanlar tutturamamaniz çok normal. Tuvalete oturmaktan korkmuyorsa o iş hallolur. Önemli olan çocuğun korkmamasi. Bezi çıkar. Sonra 15 20 dk da bir götür en geç. İlk zamanlar çok kaçırır altına. Ama zamanla alisir öğrenir. Ben tuvalete gotürurdum beklerdik bişey yapmazdı. İçeri gelir içerde salardi. Muhtemelen 1 haftaya öğrenir baya belki daha erken. 

(21,756 puan) tarafından

Kakasını ilk zaman görmese daha iyi. Kakasını yapınca hemen sifona bas. Sonraki zamanlarda alıştıkça görse bişey olmaz bence. 

(21,756 puan) tarafından

Halıları kaldirsan çok iyi olur. Ama kış. Ben de kışın öğretmen zorunda kalmistim.

(8,538 puan) tarafından

Klozet yok evde canım görürmü normal tuvalette bilmiyorum 

(21,756 puan) tarafından

Baybay yaparak su dökün o zaman suyu görürse.arkadaslarinjn yanina gönderin kakalari 😁

(8,538 puan) tarafından

Ahahah 😅 mantıklı teşekkürler

0 oy
(8,538 puan) tarafından

Hayrınıza biri cevap yazsın kız 😃😁

0 oy
(1,525 puan) tarafından

Bende tam üç yaşına bir ay kala bıraktırdım çok iyi oldu iyiki erken bıraktırmamışım diyorum çünkü dediğimi tam olarak anlıyordu daha önce 21 aylıkken bezi çıkartmak istedi ama hem yenidoğan bebeğim vardı hem de dediklerimi tam anlayamıyordu bende erteledim çevremde küçük bıraktıran kişilerin süreci uzadı ama biz bir haftada tamamen bitirdik tavsiye olarak detaylarıyla yazmak istiyorum çok araştırma yaptım ben bu konu hakkında 

1. Olarak gece gündüz birlikte bıraktırmanızı öneririm çünkü hem çocukta karmaşa olmaz hemde ilerisi için hem sizin hem çocuğun adına kolaylık olur 

2. Bezi çözdükten sonra geri bağlamayın zaten zamanı gelmiş bu da karmaşaya sebep olur ve zorlar 

3. Olarak ben ilk üç gün tuvalete gittiği saatleri not tuttum hangi saatte gitti hangi saatte kaçırdı diye

Örnek 

11.00 da tuvalete çişini yaptı 

11.20 de altına kaçırdı gibi yazdım kakası dahil ona göre ilk günler hem gece hem gündüz için götürme saatleri ayarladım saatlere bakıp gece saat başı kaldırdım kaçırma ve tuvalete gitme sıklığına göre yani 

4. Olarak benim oğlum bezi geri bağlatmak istedi ağladı ilk gün ama ona ödül sundum ilk önce markete götürüp istediğini aldım gönlü oldu eğer tam bırakırsa çok istediği oyuncağı alacağımı söyledim tamamen bitirince gidip aldık oyuncağını 

5. Olarak gece bıraktırma kararı alırsanız eğer bence kesin gece gündüz aynı anda bıraktın dediğim gibi gece bıraktıracak olursanız alez çarşaf alez çarşaf şeklinde iki kat koruyucu yapın altına kaçırırsa ilk katı sıyırıp atarsınız hem sizin için rahat olur hem çocuk rahatsız olmaz 

Benim en önemli bulduğum konular bunlar sormak istediğin bişey olursa yardımcı olabilirim :)

(1,525 puan) tarafından

Benim oğlum de gece bezi dolu kalkıyordu canım gece kuru kalkmıyorsa zorlar seni dedi herkes ama ben ilk üç gün saat başı alarm kurdum kaldırdım ilk gün üç kere kaçırdı kalkamadığım saatlerde geri kalan saatlerde tuvalete götürdüm yaptı ikinci gün iki kere kaçırdı yine uyunamadığım saatlerde üçüncü gün bir kere kaçırdı sonra ki 4 ve 5. Günde 2.3 saat arayla alarm kurdum kaldırdım kaçırması olmadı gündüz eğitimi bir haftada gece eğitimi iki haftada net olarak bitti bir süre sonra gece de alışıyor çocuk ve tutmayı öğreniyor o yüzden geceyi birlikte bıraktır dedim aslında tutma olayını gece daha iyi anlıyorlar yani sen bir kaç gün kaçırdığı zaman hiç bitmeyecek hep kaçıracak sanacaksın ama bir süre sonra bitecek ilk günler saat başı kaldır bezi dolu kalkıyorsa sonra tuttuğun notlara bak kaldırma sayısını azalt gece de not tuttum ben not bana çok yardımcı oldu iki katmanlı koruyucu yap bir de çok iyi oluyor ben o kaçırdığı dönemler alez çarşaf seriyordum onun üstüne de alt değiştirmeler var ya tek kullanımlık onu aldım 4 tanesini bantladım yatak boyutuna göre yani alez çarşaf alt değiştirme örtüsü çarşaf şeklinde yaptım kaçırınca ilk katı sıyırıp aldım ikinci katmanda yattı çok kolaylık oldu bana bir de evin ısısı iyiyse üşütmesin den korkmana gerek yok :) 

(8,538 puan) tarafından

Kalorifer var ama doğal gaz bu sene gelcek kendimiz yakıyoruz o yüzden sabah soğuk oluyor biraz malesef 

Peki tam öğrenince çocuk artık hiç altına kaçırmıyor mu?  Artık her gelişinde söylüyor mu

(1,525 puan) tarafından

Gündüz evet söylüyor canım anne çişim kakam geldi diyor gece ise artık tutmayı öğrendiği için kalkmıyor bi yatarken gidiyor bir de sabah kalkınca gidiyor zamanla tabi ki öğreniyor :) biz bırakalı 1 buçuk ay oldu ikinci haftadan sonra gece hiç kaçırmadı ama son iki gündür yatarken gitmediği için bir kere yattıktan sonra kaçırması oldu özellikle yatmadan önce götürüyorum 

(8,538 puan) tarafından

Canım başladım ama hiç demiyor çişim geliyor diye resmen 5 6 dk da götürdüm muslukla oynuyor yapmıyor bir defa halıya bir defada pantolonuna yaptı şuan yazarken büyük tuvaletini yaptı pantolonuna napıcam yaa

(8,538 puan) tarafından

Hiç hazır gibi gözükmüyor sabah bezide çok doluydu  oyun alanı sandı tuvaleti  2 dk'da bir tuvalete gidelim diyor ama oyun için istiyor mahvetti kendini sıcak su yoktu altını soğuk suyla yıkadım hastalanacak 😢😭

0 oy
(3,360 puan) tarafından

Basladigin gibi bezi hayatından cikarman lazım gece de takma ben başladığım gün direkt bezleri göz önünden kaldırdım ve o günden sonra hiç bi koşulda takmadım çok da zor öğrenmesi benimki 3 yaşını doldurmustu mevsim gecisiydi diye geçe kaldı . Ve geceye çok odaklan gündüz zaten götürsün gece de sabaha kadar tutmayı öğrensin tabi ilerleyen süreçte gündüze ilk hafta odaklan tam öğrensin gece de çok götür yapma çünkü alisio ya ertesi gün saati geldiğinde kaciirio ben çok şahit oldum. Benim kızım gece  geldiğinde kendisi söylüyor artık tabi nadir de olsa kacirmalari var 

(3,360 puan) tarafından

Yoruma ekleme yaptım deneyebilirsin tuvalet istiosa bilinçli bi cocuksa tam zamanı gelmiş 

(8,538 puan) tarafından

Gece kaldırmiyimmi bide yatmadan götürsem sabaha kadar belki yapmaz ama bişey varki üşütmüş bu aralar çok fazla dolduruyor bezini oda engel olur gibi

(3,360 puan) tarafından

Yazın dışarı cikioz duzen yok ya şu an alistirsan bayrama kadar tam alışır gece kaldır tabii ilk zamanlar 

(8,538 puan) tarafından

Denedim ama hiç hazır gözükmüyor yaa sabah bezi çok doluydu bide tuvaleti oyun alanı sanıyor 2 dk'da bir gidelim diyor sabahtan kaç defa götürdüm resmen 5 6 dk da bir ama halıya sonra pantolonuna en son büyük tuvaletini yaptı altına  napıcam bilmiyorum sıcak su yoktu altını soğuk suyla yıkadım yaa ertelicem galiba 😢

(3,360 puan) tarafından

Klozetin varsa klozet kapağını al ben ilk alistirmalik aldım hiç kullanmadım sonra klozet aparatı aldım o çok rahatti

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 296 göst.
7 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 75 göst.
13 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 191 göst.
28 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Biriiste (497 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 88 göst.