+1 oy
365 göst.
Diğer kategorisinde (347 puan) tarafından

Ben Oruç Tutuyorum Bugün 3. gün Ama Sütüm Kesildi Sanki Gelmiyor Minik Minik Geliyor Kesiliyor Ne Yapmalıyım Sizler Oruç Tutuyor musunuz 

24 Cevaplar

+3 oy
(1,752 puan) tarafından

18 aylığız tutuyorum ben de zaten sütüm çok yok benim gün içinde 2 çekiştiriyor 

-Reklam-
+3 oy
(5,899 puan) tarafından

2,5 aylık bebeğim tutuyorum 

Sahurda bol çay içiyorum bide iftarda ve sahurda hoşaf içiyorum iyi geliyor 

(347 puan) tarafından

Üzüm Hoşafı Mı Bende Çay İciyorum Ama Etki Yapmıyor Ya

(5,899 puan) tarafından

Yok Kays’ı hoşafı 

Hem iftardan sonra çay iç hem sahurda ben asla çay sevmememe rağmen çok içiyorum 

(347 puan) tarafından

Sen de çay içiyorum canım büyük bardak da sevmediğim halde büyük bardakta içiyorum ama yok Peki şekerli mi içiyorsun

(5,899 puan) tarafından

Yok canım ben şeker tüketemiyorum şekeriz içiyorum 

+2 oy
(4,463 puan) tarafından

20 buçuk aylık emiyo hala ama oruç tutuyorum beni sayarsan 😁

(265 puan) tarafından

Canım post sahibi değilim benim bebeğimde 1 yaşında ama korkuyorum tutmaya süt azalırsa diye aslında sadece öğlen uykusunda emiyor uyanık olduğu saatlerde emmiyor. Birde gece uykusunda ve gece kalktığında. Cesaret edemedim ama yarın bi deneyim diyorum sahurda neler yiyorsun mesela örnek verirmisin rica etsem 

(609 puan) tarafından

benim kızım 10 aylık görünce yazmak istedim inan rabbim rızkını gönderiyor gönlün rahat olsun tutabilirsin bebeğin bir yaşında ve seni yoracak derecede emmiyor bi dene ne demek istediğimi anlayacaksın eminim 🥰

suyumu içiyorum ve maalesef çok düzenli bi beslenmem yok benim sahurda illa şunu yiyeyim demiyorum eşim sahursuz tutuyor bende tek başına ne yersem birde benim kızım sahurda kalkar benimle😕 sonra 8 de uyur 9 da uyanır tekrar aslına bakarsan çokta uyuyamıyorum ve dinlenemiyorum ailem uzakta olunca kızıma bakanım yok öyle çabalıyorum akşam oluyor. korkma beni dinlersen bebeğin çok etkilenmez Allahın izniyle güzel lahvaltısını yapar inşallah 🌸

(265 puan) tarafından

Sağol canım teşekkür ederim benim yemekle öyle çok aram yok gün içinde çok fazla su içerim beni susuzluk çok yorar. Ama gece sahura kalktığımda içsem bi sorun olacağını sanmıyorım. Benim eşim evde büyük kızımı alır gezdirir ama küçüğüyle uğraşmak var 🤣 ama neyse dur bakalım dediğin gibi Allah verir rızkını yarın deneyeceğim yorumun için teşekkür ederim 🌸

(4,463 puan) tarafından
+1

Çocuğun 1 yaşındaymış dostum aynı kızım da bu şekil emiyo bugüne kadar tutmamakla hata yapmışsın artık doyumluk emmiyoki alışkanlık 

(265 puan) tarafından

Evet haklısın canım keşke tutsaydım diyorum bende yarın inşallah 

+2 oy
tarafından

bebeğin küçükse oruç tutma o zaman, pnun süte ihtiyacı var. özellikle 6 aydan küçükse hiç tutma derim. genelde 1 yaşından büyük bebeği annelerin oruç tutması önerilir

(347 puan) tarafından

Benim Bebeğim Birkaç Gün Sonra 9 Olacak Sütten Mahrum Kalsın İstemiyorum Ama Elimle Sıkıyorum Gelmiyor 

+2 oy
(4,626 puan) tarafından

3 aylıktı oğlum oruç tutmuştum ama sütüm azalmamisti benim seni bilemem ama 

(347 puan) tarafından

Neler Yediniz Acaba Neler yaptınız 

(4,626 puan) tarafından

Bol su ve yeşillik özelikle roka yedim yaptığım extra bişi yok yeşil soğan fln yani maydanoz sütü azaltırmis galiba onu yemedim pek 

+2 oy
(406 puan) tarafından

9 aylik oruç tutuyorum hoşaf la hurma yiyorum iyi geliyor kaç aylik sizinki 

(347 puan) tarafından

Sütünüzde azalma falan olmadı değil mi hani geliyor mu bayağı gün içinde emzirdiğimizde

(347 puan) tarafından

Bir de hoşaf demişsiniz de ne hoşafı acaba

(406 puan) tarafından

Çok şükür şimdilik bir azalma görmedim 

Kayisi hoşafı yptmm

(347 puan) tarafından

Ben de kayısı alayım o zaman peki devamlı mı içiyorsunuz Ya da nasıl yapıyorsunuz

(406 puan) tarafından

Evt iftarda sahurda da içiyorm normalde de çok seviyorum 

+2 oy
(2,970 puan) tarafından

Herkeste aynı olmuyor ama bende çok etkiliyor. Bebeğim 7 aylık , 3 gündür denemek istedim, hem halim kalmıyor hemde bariz azaldı. Bebeğime daha fazla ek gıda vermek zorunda kaldım. Yemek o kadar etkilemiyor ama uyku ve su çok etkili 

(347 puan) tarafından

Peki tutmaya devam ediyor musun canım Ne yapmayı düşünüyorsun vallahi benimki de azaldı ya emiyor süt gelmeyince de bırakıyor huysuzlanıyor

(2,970 puan) tarafından

Düşünmüyorum çünkü ek gidaya gecsede hala anne sütü temel besini. Halim kalmıyor 

+2 oy
(4,343 puan) tarafından

Benim sütümde kesildi kızım agliyo 3 gündür hiç uyumuyo

(11,222 puan) tarafından

Yazık değil mi bebeğine ya tutma bence. Kaç aylık?

(347 puan) tarafından

Kaç aylık canım bebeğin 

(4,343 puan) tarafından

8 aylık hem süt yok hemde dis sancisi cekiyo

+2 oy
(818 puan) tarafından

Ben tutamadm cnm sadece anne sütü içiyor kızım yazık aç kalır diye düşündüm daha beş aylık ek qidaya qecmedim hala bir ayı var 

+2 oy
(3,567 puan) tarafından

8 aylik bebegim cok dengeli yememe rağmen ben de biraz hissediyorum ama şu an için iyi bir şey çünkü benim tazyikli sut problemim vardı su an daha rahatım bebegim emerken sorun yasamiyor

+1 oy
(473 puan) tarafından

Hamilleyim oruç tutuyorum, emzirdiğimde de tutmayı düşünüyorum. İftar sahur arası dengeli beslendikten sonra sorun olmaz

(347 puan) tarafından

Ne kadarlık hamilesin canım

(473 puan) tarafından

24 hafta canım

+1 oy
(465 puan) tarafından

Allah kabul etsin. Bebeğinin süt hakkını unutma derim. Orucunu sonra tutabilirsin ama bebeğinin emmesi için zamanı geri alamazsın. Ben tutmuyorum bebeğim 1 yaşında şu an. Yemez içmezsem halsiz kalıyorum sütüm de azalıyor. 

(347 puan) tarafından

Amin canım teşekkür ederim ya Çok kararsızım İnan ki tutmasam günah olur mu sonra mı tutmak zorunda kalacağım acaba

(465 puan) tarafından

Hayır günah değil. Dinimiz kolaylıklar dini. Emzirmek orucu bırakmak için meşru sebep. Sonradan kendini ne zaman hazır hissedersen  kaza edebilirsin canım 

+1 oy
(1,140 puan) tarafından

Canim kişiden kişiye değişiyor bu biraz sen kendine göre karar vermelisin . Benim oğlum geçen sene 5 aylık falandi tuttum sütüm kesilmedi sadece kendim gucsuzlesiyordum. Bu sene de emmeye devam ediyor hatta diş çıkarıyor o yüzden bugünlerde çok daha fazla emiyor gıda aldığı halde ama sütüm de şükür yine bir sıkıntı yok. Ama son saatlere dogru baya basım dönüyor gibi oluyor. 

Beslenmene biraz daha dikkat edebilirsin iftarla sahur arasında bol bol sıvı tüket sahurda geç oluyor zaten güzelce ye belki biraz daha iyi olur.

(347 puan) tarafından

Sağ ol bilgilerin için ben de tutmak istiyorum ama onu da sütten mahrum etmek istemiyorum Bir de kesilir tamamen diye korkuyorum

+1 oy
(21,106 puan) tarafından

Kardeşim tutuyor 6 aylık bebiş 

+1 oy
(1,622 puan) tarafından

Bebeğin kaç aylık benim bebeğim 6 aylık olacak sürekli emiyor açlığa dayanamıyorum. Ve susuzluk sütün azalmasına neden oluyor diye tutmuyorum. Bebeğimin tek besin kaynağı benim Allah hamilelere ve emzirenlere bu hakkı tanımış zaten keyfi değil ki tutmamak. Neden bebeğimin hakkına gireyim. Sonra tutacağım inşallah.

+1 oy
(21,291 puan) tarafından

Bebeğin küçükse sütun gidiyosa tutma dostum o zaman. Benim bebeğim geçen yıl 8 9 aylıktı. Sütün azaldı. Ben de bıraktık tutmadım. Başka bişey de yemiyordu zaten. Bu yıl 20 aylık. Tutuyorum artık. Zaten anne sütüne çok ihtiyacı olmadığı için.  

0 oy
(3,980 puan) tarafından

Bebeğim yeni 8 aylık oldu. Tutuyorum canım,sütun azalıyorsa hiç deneme canım sen 

0 oy
(580 puan) tarafından

Benide sayarsan 9 aylık bebegim tutuyorum ek gıdayı çok tercih etmiyor akşama kadar sömürüyor beni 😂 ben tutma taraftarıyım 6 ay üzerini

0 oy
(2,824 puan) tarafından

Evet tutuyorum canım idmanlıyım ben üçüncü bebem çok şükür 🤲🩷 sahurda bol su içiyorum çatlayana kadar 😅

0 oy
(17,934 puan) tarafından

Benim bebe büyük 18 aylık gün içinde 2 kere geceleri uyandikca emziriyorum sadece oruç tutuyorum. Geçen sene 6 aylık idi yine tutmuştum.

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 356 göst.
27 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 270 göst.
12 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Azizeak (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 191 göst.
6 Nisan 2022 Diğer kategorisinde damlanur.krc (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 392 göst.
29 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Irmak 3472 (288 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,446,674 soru

23,764,618 cevap

315,607 kullanıcı

...