Linclemeyin okuyun tükendim artık 3 yaşında ve 7.5 aylik iki çocuğum var oğlum çok dağınık çok mizmiz bir çocuk perdenin tokalarinjn taktığım süsleri bile çıkarıp sürekli yere atar dusunjn artık emziriyorum otuc tutuyorum belim çok ağrıyor çok halsizim saat akşam 10 oldumu uyuyasım geliyor artık sürekli yemek ister oğlum biraz yer başka bisey istiyorum der kizim beşikte uyuyor sadec3 hayır salonda benin yanımda salla diye kıyameti koparır heryere şu döker her gun hemde az önce oturup ağladım artık tükendim ben çok yoruldum ramazanda misafir çağırmayı düşünmüyorum gurbetteyim zaten sadece arkadaş çevremiz var onlarda ezana 5 _10 dk kala gelir hep her yıl çağırırım da ben eşime dedim çağıracağınız ev kadar iftar yemeği ücreti verelim ihtiyacı olan birine dedim misafir evin bereketi diyor oda ben gerçekten bu durumda agirlayabilcegimi hiç düşünmüyorum napmam lazım bana yardımcı olun namazlarımızı bile zor kılıyorum artik
Ramazan, ramazan ruhunda geçmeyecek ise bende çağırmaktan yana değilim. Yani misafire hizmet edebilmek için yemek temizlik derken nerede kaldı Ramazan'ın fazileti. İbadetlerimi ne ara yapacağım. Önceden çok önemserdim misafir gelsin güzel güzel çeşit çeşit ağırlayayım diye. İftarda belkide şölen kurup tıka basa gözümü karnımı doyurduktan sonra nasıl anlayacağım açın halini. He ihtiyaç sahibi bir tanıdığım olursa seve seve ağırlayıp herşeyin en güzelini yapayım ama benim etrafımda yok. O yüzden gelmek isteyene gelme demem tabi ki ama huşu ve gösterişsiz geçirmek istiyorum ramazanı. Belki bir yerlere hayırlar ulaştırabilirsek çok çok daha iyidir. Kendi softamızı da Allah ne verdiyse diye hazırlıyorum. Eski ramazanlar gibi beyaz et kırmızı et stoğu bile yapmadım. Eskiden ayda haftada kaç kez yiyorsam aynı düzen. Mesela bu akşam fasulye pilav cacık yeter elhamdülillah
Çağırmak zprunda değilsin. Misafir evin bereketiyse eşin bir zahmet tüm gün çocuklarına baksın sende o zaman çağır. Yani kolay değil 2 çocukla hem temizlik hem 3 4 çeşit yemek meze fln yapmak.
Bende ailelerimiz dışında kimseyi çağırmayacağım bu sene, oğlum çok yoruyor. Aileler de zaten sağolsun gelirler hep birlikte hazırlarız. Kendini sıkıntıya sokma bu sene de çağırma yani boşver.
Esim bakar ama oğlum sürekli beni ister kizim zaten anne sütü alıyor çok düşkün sutume
cagirmak zorunda degilsin ki. esimde bana dedi ccklar buyudu bikac kisi davet edelim berekettir.
dedim benim capim ne anasini satim okadar hamarat degilim ki iftarlik misafirlik sofra cikarayim meydana. kendim orucli
oruclu. kaldiki sen malak gibi yatacan benim kicim tutusacak aksama kadar derdim ne kendime eziyet dedim. eskidenmis o gitme gelmeler biz kalabalik aileyiz ramazanda 15 gun annem tetzemleri falan davet edersi son 15 gun biz gderdik falan .ramazan cabucak gecerdi. sonra millet sicaklari bahane etti sicakda zorlaniyoruz falan sonra ibadetlerimiz aksio misafirlikde terevih su bu dediler. sonra korina cikti zaten . herkes rahata alisti. millet ramazani firsat bilip az yiyimfe kilo vereyim derdinde zaten . hergun gergun hizmet edilmez eskisi gibi. bide artik gecim de zor. kendi kendine bi salata bi corba bide atiyorum nohut oilav yaparsin yer kalkarsin. misafir gelince etli kiymali yemek tatalisi osu busu illaki oluyot. hamdolsun dururmumuz iyi ama genel manada millet kendini zor gecindiriyor zaten
Ben ramazanda gerçekten misafir kabul etmek istemiyorum gitmiyorum da bir yere genel olarak yemekli kimseyi kolay kolay almam hem maddi külfet hemde manevi şekilde kim ne derse desin yoruluyorum benim de otizmli kızım var zorlanıyorum gelen kişi çaya gelsin çeşit çeşit yaparım ama yemek işi benlik değil bı de kıyaslama çok oluyor o bize et yaptı bizde et yapalım o bize tavuk yaptı bizde o setilde yapalım ya da adam çoğu yemek yemiyor ona göre menü bul yap zor ya
Almak ağırlamak elbette çok güzel ama zorunluluk değil iki yıldır bende alamıyorum iftara kimseyi zaten iki oda bulunduğum yer ağırlayacak yerim yok yaz olsa kapı önü iyi oluyor ama soğuk onada imkan yok sofrayı kurarken illa komşularıma veriyorum yemeklerden geçen sene tüm mahalle sokakta birlikte iftar yaptık hava iyi olursa yine niyetimiz var ancak o şekilde oluyor konteyner kentte olunca ☺️ birde medresedeki talebelere yapacağım ev ortamında olsam çağırırdım Rabbim içimi biliyor
Sana zulüm olduktan sonra gönül rızanla da ağırlamış olmazsın ki . Çağırma kendini iyi hissetmiyorsan mecbur değilsin. Bende hamileyim oruç bile tutmuyorum ama yerimden kalkamıyorum. Düşünüp de çağıran olursa giderim ve nezaketen bende davet ederim elimden geleni yaparım. Fakir fukara doyursak daha hayır tabi .
Mecbur değilsin ki ztn istersen çağırma bende 5 aylık hamileyim 2 çocuğum var okula gidip geliyorum cagirmiycam. İyi değilim sürekli yorgunum halsizim
Sende çağırma olur biter
Linçlenecek birşey yok,bende kimseyi çağırmıyorum,yani çağırmak zorundada değiliz zaten
Hafta sonu eşinle birlikte hazırlık yapabilirsin ben mesela kıymalı pide yaptırıyorum böyle zor zamanlarda. Kendimde çorba salata , hatta tatlıyı bile hazır alabilirsiniz. Ama misafir mecburî degil. Ister alırsın ister almazsin kimse karışamaz
Esim evde oluncaya dinlenmek istiyorum gerçekten çok yoruluyorum
Sen bilirsin canım
Kim seni neden yargılasın ki çağırmak zorunda değilsin ve bu değilsin ki buna bir de şu şöyle bir şey var misafirleri çağırıyoruz en güzel yemekleri yapıyoruz ne bileyim onun yerine Afrika'da fakir çocukların karnını doyurmak daha mantıklı
Çağırmak zorunda değilsin. Ama cagirana da gitmeyeceksin.
Çağıran da karşılık bekleyerek mi çağırıyor?
Çağıran gönlünden kopup çağırıyor niye gitmesin ki. Müslümanın üzerindeki haklardan biride davet ettiğinde icabet etmek.
Kalabalık misafir ağırlayacağım ramazanda ve eşim kaç gündür benimle birlikte temizlik yapıyor. Eşin yardımcı olmuyorsa hiç bulaşma tek başına çok zor olur
Açıkçası bende istemiyorum benim istememe sebebim cagirdigim kimse niyetli değil bu sebepten iki oğlum var beş dk durmuyolar yinede cagiracam ama yemek yapmiyacam hazır alırız
Bende çağırmayı düşünmüyorum.. 3.5 yaş mızmız her şeye ağlayan kendi asla yemeyen bir kızım ve 8.5 aylık başka bir kızım var ek gida desen 2 kaşık yedireceğim diye 2 saat is çıkıyor bana. Bende yeni taşındım buraya zaten kaynanamlari çağırırım belki ve eltimleri o da beni çağırırsa.
cagirmak zorunda degilsin ki o zaman esin evde kalip yapsin yemekleri
Kimseyi çağırmayı düşünmüyorum 50 çeşit yemek yapıp bütün gün ugrasacagima aç ülkelere bagis yapıyorum her sene. Etrafımdakilere de söylüyorum onlar yine de davet ederse icabet ediyorum
7 bucuk aylik cocugun yaptiklari karsisinda soklardayim ozellikle yemek konusu
Onu 3 yaşındaki yapıyor cnm
Ben cagirmiyirum bir fakire vercem yani bende cocukluyum evi zor topluyorum birde o zahmete giremem
1,492,117 soru
24,381,135 cevap
348,743 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın