+5 oy
454 göst.
önce Diğer kategorisinde (20 puan) tarafından

Her doğumun kendisine göre zorluğu var tabikide ama bana normal doğum daha zor geliyor yapamam gibi düşünüyorum sezeryan daha kolay geliyor ama sezeryanında dikiş ağrısı oluyor yürüme ağrısı oluyor. Ben kendi isteğimle sezeryan olmak istiyorum ama annem kayınvalidem neden kendini bıçak altına atıyorsun normal daha sağlıklı daha iyi diyorlar ama korkuyorum😥

43 Cevaplar

+3 oy
önce (522 puan) tarafından

İbni sinayı Rasulullah (sav) hakkındaki düşüncesi sebebiyle sevmem ancak adamın ilmîni yok sayamam. Sağlıklı et kesilmez demiş. Ben de böyle düşünüyorum.

Doktorunuz önermedikçe veya gerekli görmedikçe ameliyata başvurmayın derim.

Korktuğunuz kadar değil merak etmeyin.

Hani zifaf (gerdek) gecesi hakkında da epey korkutucu bilgiler dolaşıyor ya etrafta, normal doğum da böyle bir şey.

Allah, kadın bedenini normal doğumu gerçekleştirebilecek kadar müthiş yaratmış.

Ben ilk gebeliğimde 33. Haftada suyum geldiği için hipertansiyon ve preeklampsi geçirerek hastaneye yattım. Meğer çocuk vücudumu zehirliyormuş, bedenim de beni kurtarmak için bebeği atık olarak görmüş. 5 gün içimde tutmaya çalıştık ama artık gözlerim körleşmeye başladığında doğumu başlatmak zorunda kaldık.

Sezaryen yapacaklardı ama ben önce normal denemek istediğimi olmazsa doktora kendi kanaatini kullanarak beni sezaryene götürebileceğini söyledim. Elhamdülillah normal oldu. Anlatıldığı kadar değilmiş.

Yani bitanem korkun yersiz aslında, daha önce doğum yapmadığını varsayarak konuşuyorum. Herkesin doğumu kendine has. Başkası sezaryeni çok güzel kaldırır, normalde kötüleşir. Başkası da normalde tak diye ayağa kalkar ama sezaryen fena geçer. Sana bağlı.

Sen Rabbimden en kolayını hayırla afiyetle sağlıkla sıhhatle isteyeceksin. 

+1

Hiç öyle bir şey değil. Adet sancısı var ya, rahim 10 cm açılana kadar onu çekiyorsun. Kiminde 2 saattir, kiminde 24 saat. Sana bağlı.

O da devamlı değil he, ara ara geliyor. Ama düzenli geliyor. Yavaşça artan bir ağrı, çünkü fiziksel olarak orası genişliyor.

Meğer kabızmışsın da acilen tuvalete gitmen gerekiyormuş gibi oluyor, istesen de tutamıyorsun. Ağrıları çekip “Yeter da bitse de gitsek” moduna geldiğin an zaten 10 cm açılmış oluyor. 2 doğum yaptım, 1 tane yaptırdım. Arkadaşlarımın doğumlarını da biliyorum. Genel hatlarıyla bu.

Ben prensesim acıya gelemem diye bir şey yok, anne oluyoruz artık. O güllerin güzelliğine hayransak dikenlerine de razı geleceğiz artık.

Zaten çatala indikten sonrası çıt pıt, hemen bitiveriyor. Bir bakmışsın sanki rahminden kaygan bir balık vıccık diye kayıvermiş. O anda tüm o ağrı sızı sancı bitiveriyor. Tabi yorgun olduğun için sen de bitiveriyorsun.

Sonrası hayırlı olsun, bir bebeğin var 😁❤️

önce (3,325 puan) tarafından
+1

Ben de tam olarak ilk doğumum diye sezaryen olmak istemedim. Şişmandı bebeğim. 4+ kilo bekleniyordu. Doktor sezaryen de bir seçenek dedi. İlk doğumum hocam hemen bıçak altına girmek istemiyorum deneyeceğim dedim. Doğumun seyrine göre siz dinlediğiniz noktada sezaryene çevirirsiniz dedim. Çok şükür vücudumu da ona göre hazırlayabildim. 14. haftadan itibaren pilates yaptım. Kasları esnettim. Aktifleştirdim. Kolay bir doğum olmayacağını biliyordum ama akışa bırakırsam keyifle anacağım bir doğum hikayem olacağına inandım hep. Nitekim öyle de oldu. Suyum geldi 05:15 (benim doğduğum saat) sonra usul usul sancı. Sonra arttı tabii gümbür gümbür vurmaya başladı. Doktor sezaryen önerdi. Ben epidural önerdim 😄 Epidural alırsan dönüşün yok bak dedi. Varsın olmasın dedim ya Hak dedim biraz da epidural ile ıkındım. Kara Murat gibi her sancıdan hiyyyaaa deyip çektim kılıcı 😂 8-9 cm açıklıkta bitiyorum sandım, benden bu kadar dedim. Ameliyathaneyi hazırlasınlar diye eşime komut verdiğimi hatırlıyorum 😂 Sonrası tuhaf ama asla hatırlamadığım bir yarım saat. Ve 16:48 (Eşimin doğum saati) 4200'lük bir toraman hiç endamına yakışmayacak şekilde ciyak ciyak bağırıyor 😂😂

41 ay oldu doğum yapalı. Sorsan yaşadığım hiçbir acının tadını hatırlamıyorum. Yırtıklar için dikişlerim oldu. Hemen ayağa kalktım evet ama bir süre tuvalet problemim oldu. Doğum sonrası kolaydı diyemem ama bir sezaryen kadar da zor değildi tabii.

Demem o ki, tam olarak ilk doğumun olduğu için bence o zorluğun keyfini bir tat derim. Daha da sırtın yere gelmez çünkü.

Ben zoru seviyorum. Kapasitemi kullanmayı seviyorum. Sezaryen doğurmam gerekseydi Allah bir şekilde o yola sokardı beni diye düşünüyorum. Zorla uğraşmak iyidir, insanı fonksiyonel yapar. Annelik de uzun bir yol. Fonksiyonel olmanı ister.

Velhasıl, Allah bilir elbet de, yine bir toraman doğuracağımı öğrensem ben yine sezaryen istemem 😂

Kız hikayeye bak jshdakhkjhs Ama ben de aynı düşünüyorum. Seviyorum seni araya sıkıştırayım bunu da. Bys

önce (624 puan) tarafından

Ay neguzel anlatmissiniz yaa bı okadar da güldüm affedin :))) valla ben bile normal doğum yaptıysam herkes yapar ,hemde iki doğum normal.Rabbim tüm hamislerin yardımcısi olsun,sizin bu cümlelerinin üstüne ben daha ne anlatabilirim ki❤️

önce (3,325 puan) tarafından

Yanınızda sizi motive eden biri de varsa gayet yapılır, eşim sağ olsun hep yanımdaydı o olmasa başaramazdım :)

@Alaska ben de seviyorum, Bys :D

-Reklam-
+2 oy
önce (1,613 puan) tarafından

Sezeryan hiç öyle anlatıldığı gibi değil gayet kolay ve rahat geçirdim ben. İlk ciktigimda tabi ki zordu ama hemen gaz çıktı akşam yürümeye başladım aynı gün. Ertesi gün sabah çıktım eve gelip tüm işimi yaptım. Fakat doğum yapali 15 ay bitiyor hala o bölgemde his yok. Benim annemde hep dedi yatman lazım sezeryanla, evinin işini bile yapamazsin çok zor helak olursun. Ama hiç öyle olmadı ben normal doğum beklerken acil sezeryanla doğum yaptım. 

Fakat tabi ki en sağlıklısı normal doğum. Sezeryanla malesef normal doğum gibi vücudunu rahatlatamiyorsunuz. Bebek kanaldan geçmediği için onunda bir çok eksi yönü var. Özellikle sezeryan bebekleri kanaldan geçmediği için ilk 6 ay probiyotik önerilebiliyor. Bu bilgiyi Yenidoğancimiz vermişti. İmkanınız varsa bir avazda deyip tabi ki normal doğum yapın ama sezeryanla hic ög pis kaka degil

önce (20 puan) tarafından

Böyle ballandıra ballandıra anlattın sezeryana koşmak istedim yinede daha doktorlar konuşmadık öylse tıbbi yerlerini bilmiyorum o acı korkutuyor beni

Aynı acıyı sezeryan doğumda da çekeceksin malesef ilk çıkınca tabi ki zor gazın çıkana kadar efsane bir acısı var dikilirken ama gazın çıktı mı iş bitiyor. Normal doğumda sadece doğumun ve sancın var asi eşiğin iyiyse hatırı naz bile değil diyor anam 5 normal doğum yapmış bir kadın olarak 😂

önce (1,322 puan) tarafından

O sırada sezaryenden sonra ilk gün ayağa kalkamayan bir ay boyunca destek almadan yerinden kalkamayan benim telefona yansıyan görüntüm🤣😅

Sezaryen benim için tam da öyle anlatıldığı gibiydi ameliyatim çok kolaydi ama sonrası fecaatdi :)süreç herkeste farklı 

Yazmisiniz ya hissizlik var diye bende de öyle birşey yok mesela eskiden nasılsa o bölge hâlâ aynı hatta estetik dikisliyim hiç ameliyat isim yok şu an

O bende de öyle dikiş izim bile yok 😂 de oranın hissizligi çok olan birşey her kadında okuyor 2-3 aya geçende var 2 seneye de 😂 sende hiç böyle birşey olmadıysa sorun var çünkü hassasiyetinin bir süre devam etmesi gerekiyor.

Kız 1 ayda çok ya canın az mı senin yani acı eşiğin düşük mü 😂 hadi 3-5 gün neyse diyeceğim de. Gazın çıkınca ağrın bitiyor zaten. Ben ilk gün hemen çıkardım ertesi sabah 0 acı normal yürüyerek evden girdim. Gaz çıkınca oradaki acı tamamen bitiyor. Normal sadece bir yerin kesilmiş gibi çok az bir acı kalıyor. Doktorum da hiç öyle korkulacak birşey olmadığını ertesi gün ağrısının bittiğini söylemişti zaten 😂 aynende öyle oldu. Biz 4 arkadaş 1 ay içinde doğum yaptık hiç birimizde acı olmadı.Hepimizin sezeryan. Seninki biraz ağır geçmiş canısı 🤔 çok geçmiş olsun 

önce (1,322 puan) tarafından

Tesekkur ederim😊 gerçekten aşırı çektim ben kalkarken zorlandığım için kaburgam şişti bir de üstüne 😅  abartmıyorum gerçekten desteksiz yatağımdan kalkamadım bir ay sürdü bu durum ben ilk bir haftami ilk günmüs gibi geçirdim 

+2 oy
önce (957 puan) tarafından

Ben normal dogurmayi çok istedim son ana kadar sancı cektim son anda sezaryen oldum kakasını yaptığı için.bana göre sezaryen teknolojik kolaylık normal doğum sancısı eziyet insana neden kolayı varken sanci çekeyim.sezaryenin de sancısı oluyor ama normal doğum sancısı in yanında solda sıfır kalir

+1 oy
önce (5,866 puan) tarafından

Normal doğum yapmış biri olarak kesinlikle normal doğum tasfiye ediyorum 1 saate ayaklanıyorsun

Etrafımda hem normal doğum ve sonraki doğumları mecburi sezeryana dönmüş olan 3 tanıdığım var 3 de keşke normal doğursaydık ta sezeryan olmasaydık diyorlar 

Normal doğum kaç saat sürüyor? Birde suni sancı gibi olaylarda var o kadar acıya dayanbilirmiyim? 

önce (5,866 puan) tarafından

Normal doğum kişiden kişiye değişiyor ilk doğumum bir kaç saat sürmüşken ikincisi 2 saat bile sürmemişti 

Suni sancı da abarttıkları kadar kötü değil kendi sancım gibi 

+1 oy
önce (1,433 puan) tarafından

İki çocuğumunda normal doğurdum. Ever sancısı acısı oluyor ama sonrasında hemen ayaktasın. Hiç bir ağrı sızı bir şey yok(dikişi çok olanlar da belki ağrı vardır ama sezeryanda da ağrı var, aynı mantık). Ama ben ikisinde de péridural oldum. Halk arasında prenses doğum. Size de tavsiye ederim. Hem çok hafif acılı, hemde normal doğum. 

Acı tam geçmiyor hafif oluyor birde suda doğumda var sezeryan olsam daha az acı çekermişim gibi hiss var ama onunda ağrısı olucak tabikide

önce (1,433 puan) tarafından

Sezeryan da anlık olarak rahat tabiki ama sonrası zorlu olabilir. Suda doğum da iyi bir alternatif. Ama yerinizde olsam sezeyana vereceğim parayı péridural alıp, normal doğururum. 

+1 oy
önce (2,278 puan) tarafından

Kişiden kişiye değişiyor demekki ben 2 normal 1 sezeryanla doğum yaptım sezaryeni tercih ederim bilmiyorm 

+1 oy
önce (9 puan) tarafından

Sezaryan doğum yapan biri olarak söylüyorum bebeginin sağlık durumu iyiyse normal doğum posizyonundaysa normal doğum yap derim sezaryan olma sezaryan olduğuma köpek gibi pişmanım keşke normal doğum yapsaydim o an acı çeker sorna keyif yapardım diyorum benden sana tavsiye normal doğum yap 

+1 oy
önce (2,871 puan) tarafından

Normal doğumdan çok korkuyordum ve hiç açılma sancı bişey yokken suni sancıyla doğum yaptım evet tabi ki zor ama zorluğu sadece iki üç saatti doğumdan hemen sonra ayaklandim kalktım oturdum dikişlerim çoktu ve riskliydim yine de çok şükür kolay toparladım hatta doktorum da son ana kadar sezeryan yapmam sezeryan demek bebek veya annenin hayatı tehlikede demektir bir sorun vardır keyfi yapılamaz demişti sezeryan olan herkesin keşke normal doğum yapsaydım dediğini sürekli duyuyorum normal doğum o an ağrın var sonra geçiyor ama sezeryan sonrası kötü oluyor ağrılar dikişler Allah yardım etsin 

Özel hastanelerde istekli sezeryan yapılmıyor mu? 

önce (2,871 puan) tarafından

Onu bilmiyorum ben devlet hastanesinde doğum yaptım 

+1 oy
önce (3,238 puan) tarafından

Keşke normal doğum yapabilseydim diyorum mecburi sezeryan olmuştum ilk bebeğimde. 3 sezeryan doğum yaptım. Zorlukları tabiki oldu dikiş acısı vs fakat ben son gebeliğimde maalesef ki sezeryandan kaynaklı sorunlar yaşadım. Hastanelerde yattım. Kızım benim yüzümden erken doğdu ve artık başka çocuk yapmam kesinlikle yasaklandı. 3 çocuk yeter diyebilirsin. 2. Evliliğim ve bu eşimden sadece son çocuğum oldu. Yaşım daha 23 e yeni gireceğim. İleride isterdim bir çocuk daha eşimde istiyordu ama yasaklandı malesef. İmkanın var ise normal yap derim. :) 

+1 oy
önce (674 puan) tarafından

Annem 1 normal üç sezeryan doğum yaptı normal doğumu da 1 kg olan beni doğurdu. Doğumundan önce sezeryan ol dedi ben gittim normal doğum yaptım ama bir daha hamile kalırsam sezeryan olurum

+1 oy
önce (37 puan) tarafından

İki dogumuda yaptım sezeryan derim ben 

+1 oy
önce (3,524 puan) tarafından

Adı üstünde normal olan vajinal doğum yani

Ben her ikisini de yaşamış biri olarak normal tercih ederim doğumdan 10 dk sonra ayaktayım ve korona zamanıydı yanımda kimse yoktu 

+1 oy
önce (2,903 puan) tarafından

9 ay normal doğum hayali kurdum ama kızım kanala girmediği için sezaryen oldum. Her iki doğumda kendince zorlukları taşıyor. Normal doğumda o anda acı çekiyorsun ve sonrasında hemen toparlanıyorsun, eltim normal doğum yaptı bana göre sonrası daha kolay geçti. Ama sezaryen de ise sancı çekmiyorsun o anda, bebek daha az riske giriyor bana göre. Ama tabiki doğum sonrası 2 gün biraz ağrılı geçiyor. Zaten siz ne isterseniz isteyin bebek nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor. Ben aylarca normal istedim sezaryen doğurdum. Kız arkadaşım planlı sezaryen istiyordu, gününü bile almıştı ama bebeği bir anda doğmak istedi, doktora ne kadar sezaryen istediğini söylesede doğum başladığı için normal doğurdu

+1 oy
önce (1,634 puan) tarafından

Zorunlu sezeryan oldum ilkim de 

İkinci de de 32 haftada suyum geldi normal geliyordu cocuk sandım falan da coktu ben istemedim sezeryana aldılar yqni diyeceğim normal doğum un sancısı da var sezeryan öyle değil benim İkinci sezeryan çok çok iyi geçti kendi başıma kalktım yürüdüm dikiş ağrım olmadı benim hiç ama ilk çok kötüydü anlatmak bile istemiyorum diyeceğim bünyeden bünyeye fark ediyo senin isteğin değil de cocuk nasıl geleceğini zaten bilir akışına bırak 

+1 oy
önce (40 puan) tarafından

Açıkcası şartlara bağlı devlet hastanesi normale teşvik edıyor özeller pek önemsemıyor yanınızda size bakacak kişiler varsa sezeryan seçilebilir yoksa tek başına olacaksanız normal seçilmeli bnce ben devletin yarı özel bölümünde normal yaptım suni sancı ile güçlü de yapım var dayanıklıyımdır ama inan o sancı ile duvara tırmanıodum bir ara yatağın köşesine geçip genital bölgemi bastırıyordum ağrı dursun dıye hemşire geldi napıon çocugun kafasına oturuon dedi benım gözüm birşey görmuyordu tabi alın bunu benden dıye bağırdım neyse doğurdum 8 iç 4 dış dikişle geçti gitti dikişin varsa ıkı doğum şeklinin sonrası da zor oluyor bakım gerekıyor 

+1 oy
önce (1,014 puan) tarafından

Valla canım sana şöyle birşey anlatayım bı arkadaşım normal doğumdan çok korkuyordu üstelik bebeği 4 kilo ve kusurati da vardı. Özel bir klinikte doğum yapmasına rağmen doktoru çok iyiydi o ben sezeryan istiyorum dedikçe kadın bunu gazladi her seferinde ben dogurtcam seni hiçbir sağlık engelin yok sacmalama yapicaksin falan gibisinden ve kız normal doğum yaptı iyiki doktoru dinlemisim diyor şimdi 😂

Kesinlikle sezaryan karşıtı değilim ama egerki bebeğin ve annenin sağlığı el veriyorsa tabikide normal doğum tercih edilmeli. Ben de normal doğurdum sana şöyle soyleyeyim sancı cekiyormusum evde anlamamisim ütü yapıyordum ben hale hareket olsun zaman geçsin diyordum 😂😂 en son baktım bu yalancı kasılma falan değil bı doktora gidim dedim üç cm açılma olmuş doğum baslamis dört saatte de doğurdum şükür. Epudural falan da almadım suni sancı da almadım direk kendi imkanlarimla saldım gitti 😂😂 sonrasında ama kuş gibi hafifledim doğumdan sonra hiç yatmadım bile üçüncü gün kaynanamın evini süpürüp temizledim düşün 😂

0 oy
önce (8,071 puan) tarafından

doğum şekli olarak normal zor ama sonrasi olarak normal cok rahat bence 

0 oy
önce (260 puan) tarafından

Yüksek tansiyon sebebiyle mecburi sezeryana alındım başıma gelen şeyi anlatıp seni etkilemek istemem ama keşke normal doğum nasip olsaydı diyorum ❤️

0 oy
önce (525 puan) tarafından

Valla canım sana ne desek boş. Sezeryana odaklandırmışsın kendini. Yorumlara verdiğin cevaplara bakarak söylüyorum.Ama adı üstünde normal doğum. Onun gerçekleşmemesi durumunda ikinci seçenek sezeryan.Benimki gerçekleşmedi. Sezeryan oldu mecbur.Karnımın uyuşukluğu 28 ay olacak yeni yeni geçti. Ameliyat nihayetinde. Normal doğumun bilinmeyen o kadar çok sağlıklı tarafları var ki 

0 oy
önce (220 puan) tarafından

İsteğim ile sezaryen oldum. Ağrısız acısız, planladığım günde gittik. Ameliyata girip çıkmam yarım saat sürmüş. Müthiş bir konfordu. Tabi ki ilk başta ameliyata bağlı ağrı acı oluyor ama bence normal doğum kadar asla değildir. Zaten planlı olduğu için hemen şiddetli ağrı kesiciler veriyorlar. İlk günden de yürüyorsun. Sadece yataktan kalkmak ve yatağa yatmak yani iki büklüm pozisyon almak zor oluyor ama kalktıktan sonra yürümek zor değil. Yatarken falan süreğen bir ağrı yok. Normal doğum yaşamadım ama hem normal hem sezaryen olmuş kişilerin fikrini sorduğumda 1 kişi bile sezaryen daha zordu demedi bana. İkisini kıyaslamak için ikisini de yaşamış birilerine sor bence. Kısaca ben özel hastanede sezaryen diyorum. Bu arada artık normal doğumlar da normal , müdahalesiz olmuyor ki. Son ana kadar müdahale yok  ama sonra orayı da kesip, dikiyorlar genelde. Ne farkı kaldı? Hemoroid, idrar kaçırma, yanma, cinsellik gibi sorunlar olabiliyor da. Yani her normal doğum yapanın da sonrası çok iyi değil ki.

Bilmiyorum benim canım tatlı, bana göre değildi normal doğum, pişman olmadım. Elbette olumlu olumsuz deneyimleri olanlar vardır, sezaryen olup çok sıkıntı yaşayanlar da olabilir, teşvik etmiş olmayayım o yüzden. :) 

önce (138 puan) tarafından

Sen belden mi oldun 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 36 göst.
11 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Mehtap33 (32 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 69 göst.
0 oy
4 cevap 84 göst.
0 oy
19 cevap 615 göst.