+5 oy
602 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (69 puan) tarafından

Eşime ilce sağlıkta ücretsiz spiral takiliyormus diye anlatmaya giristim.daha cümlem bitmeden bana sormadan benden izin almadan takamazsin gibi bir şeyler geveledi yarı saka yarı ciddi. Bende benim bedenim benim kararım dedim.tartistik .ne yaparsan yap dedi. 

9 aylik bebegim var asla 2.yi istemiyorum.esim korunmuyor geri çekilme ile korunuyoruz. Emzirdigim için de hapta kullanmak istemiyorum. 40 kere dedim sen korun diye.bir şey olmaz diye sallamadi beni. Şimdi hangimiz haklı? Benim bedenim benim kararım. Ona noluyor ? Alttan almali miyim tavrı ben mi yapmalıyım?

28 Cevaplar

+7 oy
önce (52,501 puan) tarafından

yani bilemiyorum ben çocuk düşünmüyorum dediysem olay bitmistir yada esim dediyse bu iki tarafın alacagi karar

-Reklam-
+6 oy
önce (2,775 puan) tarafından

E o korunmuyor sen korunamiyorsun yarin bi gun istemeden hamile kaldim psikolojim bozuk bebegi aldirmak istiyorum lutfen linclemeyin diye post acarsiniz kusura bakmayin hemen gidip spiral taktirin

Eşinde yani sanki anasindan yeni dogmus gibi tepkiler vermiş tuplerimi baglaticam dememissin spiral bu takilir cikarilir tekrar hazir oldugunda hamile kalirsin

önce (69 puan) tarafından

Çok haklisiniz

+4 oy
önce (239 puan) tarafından

Canım sen haklisin ama bnde haklo oldugum halde eşim spral takmamai istemiyo 2. Çocuğum sözde korunlmyla oldu asla sprale izin vermiyor konuyu açtıkça o  bağırıyor hap kulandim adetim az  ve uzun sancılı geçti bıraktım şimdi yumurtlama günlerini takip ederek korunuyorum sanırım benimki 3. Çocuğu da isiltiyo 

+4 oy
önce (5,147 puan) tarafından

Iki gün sonra burda hamileyim nasıl yapacağım edeceğim diye üzülmek istemiyorsan git spiral taktır bence.

+3 oy
önce (210 puan) tarafından

Habersiz taktir nerden anliyacak bebeğim 6 aylıkken hamile kaldım psikoloji denilen bir şey kalmıyor gerçekten hele de destek olacak kimse yoksa çok zor 

önce (52,501 puan) tarafından

bende yok ama Burda görüyorum cok kanama olan var ordan anlayabilir

+2 oy
önce (1,003 puan) tarafından

Ben şahsen korunmak istersem eşimden izin almam gider taktiririm.

Hayır deme amacı ne eşinin yani 2. Yi istiyor sanırım.

Bilmiyorum valla sanırım 2.yi istiyor bir de herhalde spiral taktığında bir daha hiç çıkmayacak mı sanıyor ne saniyorsaa

+2 oy
önce (398 puan) tarafından

Valla devlete randevu aldım hemen taktırdım onada taktiriyorum dedim sadece geldi benimle bir yorumda yapmadı aksi sekilde

Taktıktan sonra kanama veya ağrı oldu mu

+2 oy
önce (14,609 puan) tarafından

emzirirken doğum kontrol hapı kullanılır. eğer istemiyorsan çocuk o zaman tam koruma olmadan ilişkiye girme. yasak de. geri çekilme zaten koruma yöntemi değil. 

önce (229 puan) tarafından

Emzirirken hangi hap kullanılır canım? Eşim korunuyor ben doğum yaptıktan sonra hiç adet görmedim. Doktor adet görünce gel demişti daha spiral taktıramadım. Ek olarak hap ta başlamak istiyorum. Yan etkileri var mı kilo aldırıyor mu bilgin varsa biraz detaylı yazarmısın 

önce (14,609 puan) tarafından

emzirirken carezatta kullanılabiliyor. 

ben şimdi kullanmıyorum ama gebelik öncesi, çocuk düşünmediğimiz zaman yasmin kullanmıştım. hiçbir yan etki yaşamadım 

önce (229 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım ben adet görmediğim için herhangi bi gün başlasam olur mu? Genelde adetin ilk günü başlanıyor diye biliyorum ama emin de değilim. Sağlık ocağı hapı yazar mı özel olarak mı alınır 

+2 oy
önce tarafından

Benim eşimde aynı şekilde izin vermiyodu ama ben ondan habersiz taktırdım hiç ruhu bile duymadı 5 ay oldu🤣🤣🤣

Taktirdiktan sonra kanama veya agri oluyor mu?

önce tarafından

Canım ben adetlik değildim taktırdığımda enfeksiyon var o yüzden gidiyorum demiştim sadece takıldıktan sonra hafif bir karın ağrım oldu 3 gün adet şeklinde kanamam oldu yani hiç hissetmedim adetliyken daha kolay takılıyomuş 6 ay oluçak herifin rühü bile duymadı😅😅

+1 oy
önce (824 puan) tarafından

Madem çocuk konusunu senin Kararına bakmiyor sormadan yap sende. Anlamaz bile

+1 oy
önce (19,512 puan) tarafından

Çocuğu o dogurmayacağına göre onun karar vermesi mümkün değil erkeklerin izin verme sevdası beni benden alıyor:) 

+1 oy
önce (220 puan) tarafından

Benim bedenim demek hoş değil sanki ben olsam öyle demezdim hani herşeyin bi zamanı var 2.için çok erken en azından sağlıklı büyüsünler hem onlar yıpranmasın hem ben yıpranmiyim diye spiral daha mantıklı diyebilirsiniz sert çıkışmak hoş değil alttan almak en mantıklısı benim düşüncem bu diğerleri ne der bilmiyorum erkeklere tatlı dil yarıyor asla sert çıkışmak olmuyor

Altta kalamıyorum bende huy geregi

Aslında eşinizden kaynaklanan bişi çok bencilce davrandığı için sizde altta kalamıyorsunuz

Aynen oyle 

Ben mesela gizlice taktırıcam eşime hiç danışmicam çünkü söylesem o da sert çıkışacak hiç uğraşamam

+1 oy
önce (3,608 puan) tarafından

Öncelikle geri çekilme korunma yöntemi değil bunda hepimiz hemfikiriz artık. Hamile kalman çok yüksek bebeğinde cok küçükmüş daha. Eşinde madem spiral takma diyor o yüzden kendisi korunacak bi zahmet. Yok korunmam diyorsa sen git spiralini taktir. Erkeklere göre hava hoş nasilsa onlar taşımıyor 9 ay. Onlar doğum yapmıyor emzirmiyor. Onlarin sadece boş konuşmaları var

+1 oy
önce (150 puan) tarafından

Bence sen haklısın çünkü emin olki insan daha birinciye yetişemiyorken ikinciye asla yetişemezsin  kendini dinle spirali tak ha şöyle takarsın yarın çocuk isterseniz tekrar çıkarırsın ama sakın geri çekilmeye güvenme eşin seni kandırır haberin olsun 

0 oy
önce (150 puan) tarafından

Bende yeni taktım eşim asla karışmadı tamam gidelim tak dedi bence kocalar karışmamalı

0 oy
önce (3,270 puan) tarafından

Bu erkekleri gerçekten anlamıyorum ya bizim sahibimiz değiller, herşeye de karişamazlar.Boyle bir hakkı kendilerinde göremezler bu kadar basit.

Sonuna kadar haklısın canım.

Ben olsam eşime bile söylemem gider takarım,ki taktım da eşim burun kıvırdı ama birlikte gittik taktırmaya😂

Biz bu dünyaya sadece çocuk doğurmak için gelmedik.

0 oy
önce (239 puan) tarafından

Abim yengemin 40i çıkar çıkmaz korunmayacagini söylemişti ikinciyi istiyordu ama yengem atama bekledigi için istemedi. Abimde izin vermeyince gizlice spirali taktırdı ruhu bile duymadı abimin. Neredeyse 8 ay olacak garibim niye ikinci tutmuyor diyo birde. Bakan o değil ona rahat yengemin arkasındayım. 

Benim eşim karışmaz bana bırakır sen nasıl istersen der.

0 oy
önce (1,023 puan) tarafından

Kesinlikle sen haklısın hamile kalıp doğum yapıp çocuk bakıp tüm sıkıntıları çeken sensin kendisi değil. İşten gelir iki sever canım cicim ondan sonra atar üstüne ne kadar baksa yılın babası ödülünü de alsa çocuğun sorumluluğunun yükü annede. Hiç düşünme ilaç almak istemiyorsan git taktır spirali. Ama spiralde kayma yapabiliyor mutlaka düzenli kontrollerini yaptır. Ben onu da göze alamıyorum o yüzden ilaç alacağım bebeğim altı ayı doldurunca.

0 oy
önce (1,031 puan) tarafından

İzin mı almak gerekiyor git taktır bebek istemiyorsan 

0 oy
önce (6,644 puan) tarafından

yani esine soylemen bile hata:) ben tuplerimi baglattim esime sirmadan zatenn karar aldim de ile gorustum vs . dogum yapacagim gun imzalayacan dogum kntrolle ilgili bir evrak  dedim imzaladi.

önce (1,080 puan) tarafından

Bilmiyomu gerçekten şuan 😯  kız senden vallahi korkulur e öğrenirse ne yapacaksın 

önce (6,644 puan) tarafından

he yok canim bilio yani sormadim demek istedim .ondogum kontrol yontemi olarak saniodu oyle kalici olarak kendimi kisirlastirttigimi sonradan ogrendi detayi vermedim bdetayli bole bole yapacaklar demedim. dogum parasina ek dogum kontrol icin baska bir islem daha yapacak dr ekstra sukadar daha odeme yapacaz dedim😂 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 392 göst.
0 oy
14 cevap 603 göst.
+1 oy
22 cevap 749 göst.
5 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Selimbebek (943 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 6,712 göst.
18 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,053 puan) tarafından soruldu

Kategoriler