+5 oy
587 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (69 puan) tarafından

Eşime ilce sağlıkta ücretsiz spiral takiliyormus diye anlatmaya giristim.daha cümlem bitmeden bana sormadan benden izin almadan takamazsin gibi bir şeyler geveledi yarı saka yarı ciddi. Bende benim bedenim benim kararım dedim.tartistik .ne yaparsan yap dedi. 

9 aylik bebegim var asla 2.yi istemiyorum.esim korunmuyor geri çekilme ile korunuyoruz. Emzirdigim için de hapta kullanmak istemiyorum. 40 kere dedim sen korun diye.bir şey olmaz diye sallamadi beni. Şimdi hangimiz haklı? Benim bedenim benim kararım. Ona noluyor ? Alttan almali miyim tavrı ben mi yapmalıyım?

28 Cevaplar

0 oy
önce (4,106 puan) tarafından

Sen haklısın tabiki o zaman korunacak sen emzirdiğin için zaten hap kullanamazsın süte geçiyor bunda tavır yapacak ne varmış anlamadım 

önce (503 puan) tarafından

Emzirirkende kullanılan doğum kontrol hapı var kuzum

Progesteron içeren haplar kullanılıyor ama yan etkileri oluyor ben kullanmadım tavsiye de etmedim şimdiye kadar kimseye 20 sene eczanede çalıştım bi zahmet adamlar da biraz korunmayı bilsin yani her şey kadından bekleniyor çok sinir oluyorum böyle tiplere 

Ben bilmiuorsundur belki diye kullanılan ilaç var diye paylaşmıştm hatta kuzum dedim dikkat edersen neden bu kadar sert yazdın anlamadım. Bende zaten tavsiye etmedimki benm aşağıda yorumum var post sahibinede eczacına yada doktoruna danış diyede yazdım . Kadın olarak yaratılmışız allah cezamızı vermiş zaten iş güç çocuk bakımı alışverişi temizliği hepsi bizim sırtımızda haklısın canm 

Yok canım ya sana kızmadım kusura bakma ben kocalara kızdım sana neden kızayım yanlış anladın hakkını et kırdıysam 

Yok yok alınmadım canm zaten ben sadece şaşırdım acaba ben yalnış birşey yazdım diye birkez daha okudum yazdığımı 😊erkeklere kızılmıcak gbi değiş haklısın canm

😊😊 mübarek günde kırmayalım kimseyi hayırlı gecelerin olsun inşallah

-Reklam-
0 oy

Emzirmediğim için hap kullanmıyorm demişsin emrirkende bazı doğum kontrol hapları kullanılıyor bilgin olsun eczaneden yada doktorundan bilgi alabilirsin

0 oy
önce (697 puan) tarafından

Aile dinamiğiniz nasıl bilemem ama sadece geri çekilme ile korunma olmaz. O bı korunma değil. Esin başka korunma yöntemini reddediyorsa öyle karışma hakkı yoktur. Şahsi görüşüm senin yerde ben olsam o lafı eşim etse bana sert dille cevap verir gider eşimden habersiz taktırıp gelirdim

0 oy
önce (837 puan) tarafından

Ben doğumdan sonra taktirmistim 4 ay boyunca kanamam oldu. Herkeste aynı olacak değil tabi. Alışır bekle diye diye adetin ilk günü gibi 4 ay boyunca kanamam oldu. En son cikarttirdim kurtuldum. Bazı vücutlar kabul etmiyormus. Sanırım benim vücudum da atmaya çalıştı surekli. Soruna gelince taşıyacak olan benim, ağrı sancı bulantı çekecek olan benim. Doğuracak benim. Bakacak emzirecek benim. Bence eşinin bu konuda baskı yapmaya hakkı yok. Eşten gizli korunmak da caiz değil diye biliyorum ama yapacak bişey yok. Onlar da bize saygı duymak zorunda.. ben istiyorum de bebeği at kenarı çekil öyle ben de isterim 5 tane çocuk 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Süpriz yaşamak istemiyorsan taktır. Ama eşini ikna ederek tatırman daha iyi olur bence

0 oy
önce (24 puan) tarafından

Cerezatta emzirirken kullanılıyor eczaneden bilgi alıp başlayabilirsin. Bebeğim 8 aylık ve kullanıyorum

0 oy
önce (192 puan) tarafından

Bence sen haklısın eşinle bir daha konuş ve bence spiral taktir 

0 oy
önce (636 puan) tarafından

Gereksız bı tartışma olmuş. İstediğiniz zaman doktor kontrolünde çıkarttıranilirsiniz ameliyatla yerleşip çıkarılmıyor ki bence eşin ne olduğunu bilmiyor tam olarak sadece amacını biliyor 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 392 göst.
0 oy
14 cevap 603 göst.
+1 oy
22 cevap 749 göst.
5 Mayıs 2022 Aile & Aşk kategorisinde Selimbebek (943 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 6,712 göst.
18 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,053 puan) tarafından soruldu

Kategoriler