0 oy
394 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (321 puan) tarafından

Kayınvalidemin doğum öncesi ve doğum sonrası onlarda kalma teklifine tepkim ne olmalı sinir oldum illa burda kalın diyor evi çok temiz değil kendi yatağında yatırmaya çalışıyor ben rahat edemiyorum eşim 2 gün kalalım falan diye konuştu ama benim zaten pazartesi doğumum var ben nasıl duş alcam sevmiyor değilim seviyorum ama bu ısrarı gereksiz buluyorum doğum sonrası kayınbabam oruç olduğu için zor olurmuş burda kalması beni götürmek istiyorlar bende kendim idare ederim dedim fakat lohusasın olmaz diyorlar ne yapcam 

17 Cevaplar

+1 oy
önce (979 puan) tarafından

Kendileri zamanında dogurmamis gibi bu ne dusuncesizlik ya yani insan evinde rahat eder bunların babaanne oldum havalarindan aileler yıkılma noktasına geliyor bırakın bebeği anneyi başbaşa yemek yap desen yapmaz şunu ver desen kibirlenir ama babanne oldum babanneyim kaynanayim kaynana havaları.kaynanaya karşıyım görümceye karşıyım karşıyım alayına karşıyım var mı :)))

önce (321 puan) tarafından

Evet hiç sevmiyorum kaç kere azarladım şaka 1 olur 2 olur her zaman şaka olmaz diye ben rahatsız oluyorum dedim gel burda duşunu al yat falan diyo duş falan alamam dedim ben  o zaman en neden ayrıki kapatıp yerleşelim buraya demi bişey olacaksa onun yanındada olur Allah korusun sanki bana ne kendi çocukları Allah'a emanet büyümüş 

önce (1,368 puan) tarafından

Kendine yapılsın istemediği bir şeyi karşısındaki insana yani gelinine yapmaya bayılıyorlar!

Gerçekten öyle istediği kadar beklesin ne hafta sonu kaldık orda ne doğumdan sonra gitcez 

önce (979 puan) tarafından

Saygım sonsuz eşimin annesi çocukların babannesi halası falan ama evin düzenini bozmasına kıskançlıklarına müsade edemem aile olmamıza anne olmama karşı olan insanlarla mesafe sart yoksa ben de isterim aklı başına tecrübeli büyüklerimiz bize yol göstersin yardımcı olsun ama hayaller hayatlar

Aynen öyle kendileri babanne dede oluyoz diye bizim anne baba olduğumuzu unutuyorlar 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,044 puan) tarafından

Kötü niyetle demiyor sana bakmak istiyor kadın yardımcı olmak istiyor ama doğum sonrası annenin evi bile olsa rahat edemezsin. Kendi evin kendi yatağın kendi düzenin gibisi yok. Hem bebek alışır kendi evine bir orda bir burda olmaz. Çok düşünüyorsa kayınbabanda gelsin kalsın sizde. Hem bebek hem kendin hem eşin için bir sürü eşya taşıman lazım. Çok yorucu olur. Madem çok düşünüyor seni o bozsun düzenini 

Dedim Allah razı olsun ama ben rahat edemem dedim anlattım sütüm akar memem açık kalır neden oda kovalayım bebeğimi emzirmek için sere serpe gezcem evde belki 

Aynen öyle çok haklısın ne oldu peki sonuç 

Bugün gidip kalacaktık doğuma kadar eşim gelemeyiz demiş araba park yeri yok demiş

İyi bari sevindim senin adına 

Teşekkür ederim 

0 oy
önce (547 puan) tarafından

Ne geregi var kendi evim daha rahat de gitme zorla goturemezler ya

Neymiş ilk tutunmuş heveslilermiş benim sanki 10. Bebeğim 

önce (547 puan) tarafından

Hic gelemem boyle muhabbetlere vala ben agzimangeleni soyluyorum canim boyld cok mutluyum herkes yerini biliyor en azindan

Dedim zaten burda hastalık kapar gelenin gidenin olur rahat edemem dedim zaten sezeryan olacak milletlemi ugraşacam kanamam olur dedim sütüm akar rahat edemem babam var falan dedim bakalım en son aglayacam daha ısrar ederlerse şimdi yarın gidip kalalım iki gün dedik ama bir yanım hiç gitmek ıstemıyo 

0 oy
önce (1,568 puan) tarafından

Neden olmasın, gayette kendiniz kalabilirsiniz. En kötü ihtimal gündüz gelip, akşam dönebilir. Ya da sadece size yemek gönderebilir. Siz kendiniz de çocukla ilgilenirsiniz. 

Gerekirse yolda aglayım yalandan 

Yalana veya başka bir şeye gerek yok ki. Dürüstçe söylemeniz yeterli. 

Yetmiyor azarlıyorum bile anlamıyorlar hastalık kaparız burda ben yeni temizlik yaptırdım dedim yok bura pismi diyo ama pis gerçekten

Umarım gönlünüze göre olur. Doğuma odaklanın, gerisini takmayın. 

+1

İnşallah canım dua edin güzel olsun herşey 

0 oy
önce (1,142 puan) tarafından

Olur canım çok da güzel olur sen mental olarak kendini hazırla ayaklanmaya, kalkıp da temizlik yapma yemeğini de hazırla koy dolabına bi çorba bulgur pilavı at buzluğa börek çok da güzel olur ayağını uzatır alırsın bebişi yanına mis gibi yatarsın. Benimde ilk çocuğum ben evimde rahatım millet oruç ben yemek yiyemem de emzirmesi var banyosu var bunları söyle açıkça yardım etmek istiyor ise gündüz gelsin akşam gitsin de eşine de hiç tamam deme başından açıkça belirt. Eziyeti sen cekeceksin bı kere doğum yapıyorsun neden eziyet olsun 

Anladım canım 

Hayırlı doğumlar diliyorum canım sana şimdiden. Sen İstanbul'da mısın 

Ankara canım teşekkür ederim inş'ALLAH

Sağlıkla kavuşun canım benim kimse sizden kıymetli değil ♥️❤️❣️

İnşallah canım o sağlıklı olsunda 😊

0 oy
önce (3,207 puan) tarafından

Yok evinde kal mis gibi, bikac gun esin destek olur. Upk aklim sende kalir filan derlerde, anne sen zorlanma ben en rahat evimde olurum, aklin kalmasın de

Dedim gelmek için kendinizi yormayın ama gelmek isteyen evimde baksın diye sonuçta lohusa olacam ben sütüm akacak meme açık kalacak kanamam olacak diye 

önce (3,207 puan) tarafından

Gitme bisver senin elinde

Yok gitmeyeceğiz dedim o zaman kapat burayı oraya yerleş madem öyle dedim niye ev ayrıki dedim ben istemiyorum kimseyle durmak gelmek isteyen gelsin gitsin sonuçta Allâh korusun bişey olacaksa onun yanındada olur 

0 oy
önce (1,135 puan) tarafından

Açık sözlü olmak iyidir ben doğumdan önce 5 defa uyardım kaynanamı yanlız olmak istiyorum diye gelmeyin sakın kimse keyfimden önemli değil sende yanlız olmak istiyorum de evinde rahatım bu süreci eşimle devam ettirmek istiyorum falan de

Evi temiz olsa giderim kalırım bir hafta temiz değil odalar dar iç içe ben nasıl rahat etcem öyle ilk torunları gelmeyin demiyorum ama gelin gidin diyorum yakın evleride

0 oy
önce (8,705 puan) tarafından

Tepkini göster heleki temiz deil diorsun enfeksiyon herhangi birseyle karsılaşabilirsin.Tesekkğrler ama evimde daha rahat ederim de gelen olcak bebegi görmek isdeyen olcak senin kafa dinlemen bebeginle bağ kurman lazım banyon var wc var emziriyosan o var ben sezeryan oldum mecbur 2. Cocugumda gittim köy de olunca gelen giden eksik olmadı rahat edemedim hiç .

Kesinlikle istemiyorum dedim bende sezaryen olacam ve 1 haftaya toparlarım bence omurga ameliyatı oldum 1 haftaya kalktım bundada öyle olur bence 

0 oy
önce (2,438 puan) tarafından

Tek başıma gittim doğumumu yaptım tek başıma geldim evde de bebegime baktım bir şey de olmuyor kimse kalmak zorunda değil. İnanın öyle rahattım ki karışan eden yok mis gibi bebeğimle akşama kadar yattık kaynanam evde olsa yatamam öyle o bir şey diyeceginden değil rahat edemez insan bence tepkini koy doğuma gireceğim beni demoralize etmeyin evimde kalacağım de evimize alismamiz lazım sonra alışamayiz falan diyebilirsin 

Dedim gelmek zorunda kalmak zorunda değilsin diye neymiş 40 gün mezar açık kalırmış yok öyle bişey dedim

önce (2,438 puan) tarafından
+1

Ya zaten lohusa olacaksın bir de ne saçma saçma konuşuyorlar ne demek mezar açık kalır ay kaynanam böyle bir şey söylese bir daha evime giremez herhalde. Allah sıralı ölüm versin deseydin

Ben inanmam öyle şeylere dedim

0 oy
önce (150 puan) tarafından

Valla bence sen haklısın ama sen onlara kendini iyi ifade etmemişsin onun için böyleler bende kayınvalidem geldi bana baktı ama asla evşne gitmem sende mesafeni koy 

Bencede bakmak isteyen kendisi gelsin baksın ne işim var ki orda 

Valla ben iki doğum yaptım ikisindede kendi isteğiyle geldi yardıma ben çağırmadım ama evine asla gitmiyorum eşim gel gidelim diyince yok ben gelmiyorum diyorum gitsem bile çocukları ona bırakır çıkar gezerim boşuna oraya gitmem 

Ben oturmaya falan giderim evi yakın ama yatılı rahat edemem 1 kere kalmışımdır sadece oda işimiz olduğu için yoksa hayatta kalamam duş falan alamam oturup gelirim eşimi tembihledim rahatsız oluyorum gidince kalmak istemiyorum bebeğimi eve getirmek istiyorum diye 

Sürekli söyle eşine gidip kalma ve kalmak zorunda değilsin 

Sanki çok iyi bişeymiş gibi her seferinde söylüyor birde gelmesini istemiyorum her zaman gitmek isterim ama kalmak istemiyorum

Bence artık çizgini koru pek gitme 

Evet çok haklısın gitmeyecem çünkü gittikçe şeyini çıkardılar isime bile karıştı susturduk Allah'tan bulduğumuz isme eski diyo kendi isimleri ahmet armağan çağlayan :D bunları köyün diyo birde :D

Gitmesen kimse sana pek karışmaz fazla samimi olma çizgini koru onlarda anlar seni

Haklısınız eskisi gibi yapmayacağım 

0 oy
önce (2,991 puan) tarafından

Kesinlikle kendi evin en rahatı doğum sonrası. Eşin izin alabilecek ev işi yemek yapabilecek ve size de bakabilecekse başka kimseye gerek yok

önce (3,413 puan) tarafından

Kııız nerede var öylesi koca, Temu'da falan satılır mı :D 

Benim eşim yemek yapamaz, ev işi çok güzel yapar, bebek de bakar ama izin alamaz :D Bunların aynı anda olması çoook zor :)

önce (2,991 puan) tarafından

Olması gereken şeyler ama maalesef zor 

1 hafta anca duracak evde o 

0 oy
önce (19,602 puan) tarafından

Ben kalmam kendi evimde don atlet geziyorum buraya uyum sağlayamam rahat edemem diye de kesin bir tavırla söylerim 

Dedim bunları üşürmüşüm 

önce (19,602 puan) tarafından

Her dediklerini dinlemek ve ona uymak zorunda değiliz 

Evet ya kalp kırmayım diyorum olmuyor bu seferde 

0 oy
önce (190 puan) tarafından

Eşin ne diyor o önemli eşinle konuş bak kesinlikle istemiyorum diye onlarda laftan anlamıyorsa ısrar ediyorsa bakarız de geç sürekli aynı muhabbetle kafanı yormasınlar hastane çıkışı geç direk evine böyle rahat edecem ben de gelip zorla alacak değiller ondan sonra da 

Öyle yapcam direk eve gelcem 

0 oy
önce (134 puan) tarafından

Hiç girme aman o topa.zaten emzirme kanama derken sürekli açık saçık olman gerekecek.rahat edemezsin hiç.

Bende öyle düşünüyorum ne işim var annemde tutturdu git git

0 oy
önce (3,413 puan) tarafından

Israr sinir bozucu olabilir ama bir de şu açıdan düşün; burada doğum sonrası kayınvalidesi yardımcı olabilecek sayılı kişilerdensin :)

Bence kötü niyetli olmayan birine sen de tatlı tatlı anlat, samimiyetle dile getir. Ben de çok memnunum senin çabalarından ama evimizde kalsak bana da sana da rahat olur de. Seni evin de kalabalık olmasın, gün içinde bize gider dönersin sonra de. Tuvaleti banyosu her şey burada daha kolay olur bebeğe de bana da de.

Dedim bunları rahat edemem kayınbabam var nasıl rahat etcem böyle dedim sütüm akacak memem açık kalacak bunalacam duş alacam yatamam kalkamam sezaryen olacam zaten rahat olmaz dedim evimi temizlettim burda mikrop kaparız dedim gelen giden olur dedim anlamıyor her gittiğimde bişey diyo 

0 oy
önce (5,161 puan) tarafından

Kabul etme derim,zaten memen disarda yaşıyorsun o süreçte. Bi odaya tıkılıp kalacaksın oraya gidersen. Benegi alıp başka odaya götürecekler aklın kalacak. Orası senin evin olmadığı için gelen giden işine karışan olacak. 

Hic girme o topa,kayinvalidem tek geliyorsa gelsin gelmiyorsa başla bi çözüm bulun.

Dedim zaten eşim evde olacak 1 hafta 1 hafta kendi annem gelecek 1 haftada sen gel 3 hafta biter işte diye benim ne işim var dedim mikrop kaparız biz burda dedim bebek odaya yatağına alışsın dedim ben evimi temizlettim dedim 

0 oy

Kaynanan sana gelsin onun evinde aşırı zorlanırsın iki gün çekecek olan sensin eşine söylemesi kolay tabi 

Bugün gidip pazartesiye kadar kalalım bari dedik fakat eşim sonradan kendisi vazgeçti zaten hafta sonuda evde olacak onun için benimde hoşuma gitti doğumdan sonra direk eve geçelim dıyecem 

İyi olmuş bencee

İlgili sorular

+1 oy
17 cevap 939 göst.
+1 oy
1 cevap 55 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde yaban gulu (122 puan) tarafından soruldu
+4 oy
17 cevap 369 göst.
+2 oy
5 cevap 154 göst.