+2 oy
144 göst.
Diğer kategorisinde (199 puan) tarafından

Merhaba oğlumun ateşi vardı Dr gittik bu iğneyi verdi araştırdım kortizonlu iğneymiş ve bizim düzenli ateşli üst solunum Rahatsızlığımı oluyor Dr pfapa dan şüphelendi boğaz kültürü istedi sonuç pazartesiye çıkacak buarada iğneden sonra ateş düştü. İğneyi kullanan var mı? ne için kullanıyorsunuz? 

2 Cevaplar

+1 oy
(2,757 puan) tarafından

Ablamın oğlu pfapaydı. Gerçekten pfapa ise bazen atak sırasında ateşi kortizon almadan düşmüyor. Uzun bir süre mücadele ettiler. Bademcik ameliyatı oldu kurtuldu.

(325 puan) tarafından

Canım ameliyet olduktan sonra mı pfpa hastalığı düzeldi bademciğin bir etkisi var mı

(2,757 puan) tarafından

Pfapa atakları sıklaştığı ve 7 yaşından sonra bitecek gibi durmadığı için bademcikleri alındı. Hastalık bademcikle bağlantılı. Yeğenimin bademciğinde kristal gibi beyaz leke vardı. 

(199 puan) tarafından

Boğaz dan kulağa da vuruyor muydu. Ateş düşürücü veriyorum tekrar ateş yükseliyor her ay hemen heöen bunu yaşıyoruz. Yeğeniniz antibiyotik kullanır mıydı ve ne sıklıkla atakları oluyordu. Birde teşhisi nasıl koydular?? 

(2,757 puan) tarafından

Antibiyotik kullanıyordu bittikten 1 hafta sonra yine ateşi yükseliyordu. Kesin tanı koyan bi testi yok sanırım. Fmf mi diye test yapıldı fmf çıkmadı. Ateşi çok hızlı bir şekilde yükseliyordu. Atak geçirdiğini bademciklerinin beyazlamasından anlıyordu ablam. 

(199 puan) tarafından

Evet evet bende sürekli görüyorum beyazladığıno hatta bu konuda baya antremanlıyım sonra kulağa da vuruyor ve bazen dediğiniz gibi tek kutu antibiyotik de yetmiyor tekrar veriliyor. Kesin tanı yok diyorsunuz ama pfapa olduğunu söylediniz? Buarada fmf duymuştum o nasıl bakılıyor 

(199 puan) tarafından

Dr bugun bize boğaz kültürü verin eğer pozitif çıkarsa bademcikleri alırız dedi yani buna bakarak pfapa olduğunu öğrenecekmişiz 

(2,757 puan) tarafından

Fmf kandan bakılıyor varsa teste çıkıyor ama yeğenime pfapa teşhisi nasıl koyulmuştu inanın hatırlamıyorum. Zaten antibiyotik bu hastalıkta işe yaramaz çünkü altta yatan bi enfeksiyon durumu yok. Periyodik olarak ateşi yükselir sadece genelde de kortizon almadan geçmiyor. 7 yaşına kadar hastalık yükselip sonra azalarak kendiliğinden geçmesi beklenir ama yeğenimde öyle olmadı. 6 yaşına yaklaşmasına rağmen atakları ayda 2 ye çıktı. O yüzden bademcikleri alındı ve ataklar geçti. Ameliyattan beri pfapa atağı geçirmedi.

(199 puan) tarafından

Biz henüz 3 yaşındayız 6 7 yaş ve bu şekil beklemek çok güç gerçeği tanı konulursa heöen ameliyat dedi ama erken ameliyat sorun teşkil eder mi? Buarada Tüm yorumunuz için de teşekkür ederim zahmet verdim 

(2,757 puan) tarafından

Rica ederim ne demek. Yardımcı olabilirsem sevinirim bile. Yeğeniminde ilk tanısı o yaşlarda konulmuştu. Doktor ablama hastalığın geçme ihtimali ile ilgili yanlış bilgi verdiği için ablam gerek görmedi ve yaptırmadı ameliyatı. Ama aradan geçen 3 senede o kadar ilaç kullanıldı ve acılar çekildi ki çok pişman oldu. Kortizon, kolşisin kullandı. Ve koronaya yakalanınca havale geçirdi. Bu yüzden ne zaman ateşi çıksa tekrar havale geçirmesin diye sürekli ilaç alması gerekiyodu. Romatoloji tek çaresi ameliyat deyince hemen yaptırdı daha erken yaptırmadığına epey pişman oldu. Erken yaşta bademciklerini aldırmanın sorun teşkil edip etmeyeceğini en iyi doktor söyleyebilir. 4 yıl daha hastalığın kendiliğinden geçmesini beklemek için çok uzun ve zahmetli bir yol. Sizi çok iyi anlıyorum 

(199 puan) tarafından

Romotoliji mi takip ediyordu? 

(2,757 puan) tarafından

Uzun süre özeldeki çocuk doktoru takip etti. Ataklar ayda 2 ye çıkınca bi romatoloji görsün dedi. O şekilde ilerledi

(199 puan) tarafından

Romotolojinin pek çok çeşitli hastası var ve kronik. Arkadaşım oraya takipli hastalığı çok zor ve sizde bu bölümü duymak beni üzdü inşallah gerek kalmaz 

(2,757 puan) tarafından

Romatoloji kelimesi sizi korkutmasın. Oraya konsültasyon için yönlendirildi. Düzenli kolşisin kullanmasına rağmen ataklar ayda 2 ye çıkınca doktor sanırım artık kendi boyunu açtığını düşündü. Dua edelim de sizde öyle bir durum olmasın. İnşallah fmf ya da pfapa değildir yavrunuz

(199 puan) tarafından

Her soruma itinayla cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.  Rabbim tüm evlatlarımıza sağlık sıhhat versin inşallah. Hayırlı akşamlar dilerim 👋❣️

(2,757 puan) tarafından

Amin inşallah. Hayırlı akşamlar 👋💕

-Reklam-
+1 oy
(486 puan) tarafından

Prednolü ben kendim kullandım canım. Akciğer rahatsızlığımdan dolayı. Oğlum da kortizollü bir iğne kullandı ama prednol değildi başka bir iğneydi şu an adını hatırlayamadım. Oğlum da bronşit olduğu zaman kullandı. Eğer akciğerinde enfeksiyon varsa o yüzden vermiştir. Enfeksiyon ciğere indiyse ve ilerlediyse kortizollü iğne ya da hava veriyorlar. İnşallah çabuk toparlanır yavrun. 

(199 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim. Bizim üst solunum oluyor her ay eğer pfapa ise bademcikleri alacağız dedi  resmen testimiz pozitif çıksın diye dua ediyorum başka birşey olmasın da bu olsun 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 90 göst.
0 oy
3 cevap 95 göst.
25 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatym35 (859 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 85 göst.
14 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mys-2boys2girls (4,496 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 179 göst.
7 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde izmirli2 (121 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,459,453 soru

23,933,738 cevap

324,188 kullanıcı

...