+1 oy
111 göst.
Diğer kategorisinde (118 puan) tarafından

Hayırlı günler hanımlar Allah'tan burasıda var yoksa patlarim heralde ... Dün eşimle sohbet ederken bana dedi gerekli konuları konuş gereksiz konuşma uzun bir sure ona göre sadece bugün yaşadığım şeyleri söylüycem iyiyim yemek yaptım oturdum çocuğa baktım çay getireyimmi meyve yiyecekmisin bunlardan ibaret eşime bir sorunum bir derdim olsa anlatamıyorum ailemle ilgili bir sorun olsa annemle telefonla konuşsam yüzünü şekilden şekile sokuyor ee telefonle evde olamdigi zmn konuşsam bu sefer diyor gizli gizli ne konuştun bir sorun olsa anlatsam yüzüme bakacağını başka yere bakar dinler gibi yapıp kafa şallar ee ben bu adama ne anlatayım ne konuşalım ... Aileme gelince üç ablam bir kız kardeşim kardeşim bekar annemi ne kadar arasam niye aradın seninle mi uğraşacaz kapat annemde derdini anlatır kapatr benim bir sorunum olsa kardeşimin korkusundan dinleyemez hemen birşey bahane bulup kapatır yada soğuk konuşur ablalarimben bekarken beni köle gibi kullanırlardı ev temzligi çocuk bakma hastane işleri herseylerine koşardım ben evlendim hepsi komşu kızı oldu bana arayip desem abla bu derdim var bende insanım sonuçta hemen yadirgayip kapatrlar en basit örnek eşim işten çıktı ablam döndü dedi çok şükürsuzsun başına geldi dedi kapattı daha konuşmadık arayıp sormadi bile oysaki eşimin işi çok zordu bahçe işi ev işi misafir herşeyi ben yaparım bekarken belimin ağrısı topuğuma vurur yuruyemezdim ama şimdi bakıyorum hiç kimse yanımda yok eşimde dahil kimse beni dinlemiyor evde  evde bunaliyorum cocukda çok yaramaz çıldırıyorum annemle iki gündür konuşmamıstim sabah aradım kardeşim dedi ne ne diyorsun. Arkadaş zaten yok arkadaşa bir derdimi söylesem etsem başkalarından duyuyorum... Kaynanamda sürekli beni arayıp diyor oğlumun parasını yedin evin doğal gazı kaçta yanıyor fatura ne kadar geldi bizde gelip kalalim koca ev sıcak boşa gitmesin eşimi doldurum üzerime yollar ben anlaamdim hayat niye bana böyle 

4 Cevaplar

+1 oy
(611 puan) tarafından

Ne diyeceğimi bilemiyorum Allah' yardımcınız olsun inşallah

(118 puan) tarafından

Allah razı olsun canım benim sagolasin

-Reklam-
+1 oy
(681 puan) tarafından

Canim ya.bak sessiz olma sessiz oldukca insani binmek isteyen cogalir hakkini taleb edenler hep deyerlidir.bu hayatda sakinlerin yeri yok ben bunu anladim gec oldu ama artik anladim.bide kardesin ablarin sadece seninlemi boyleler yoksa diyer ablalarinla aralari iyimi.eyer sadece seninle boyleyse sen evlatliksin diyecegim cunki hic bi anne abla kardes insana bunlari yasatirmi....

(118 puan) tarafından

Canım benim yorumun için Allah razı olsun çok teşekkür ederim kusura bakma geç dönüş yaptım. Senin söylediğin çok doğru canım afedersin herşeye tamam evett dedinmi insanı eşek yerine koyuyorlar ha bu birşey bilmiyorlar diyolar bana hep öyle bi muhamele eşime bile iyi niyet çok göstersem sussam alttan alsam diyor sen birşey bilmiyorsun cahilsin felan anlayacağın herşey bu hayatta sıkıntı fena oldunmu dişli oldunmu kimse sana bişey edemez ama ezik oldunmu eziyorlar ablalarima gelince benim babam kanser hastası az çok biraz mal varlığı var anneminda yaşı geçmiş ablalarim abim diyor bize mal mülk sürekli birbirlerini arayıp annemin babamın ölümü dedikodusunu mal mülk konuşuyorlar birbirlerine laf yetiştiriyorlar ben bunları yapmadığım için beni istemiyorlar ablalarimin telefon ellerinde akşama kadar herkesin dedikosu hakareti lafları o kadar çok zalimlerki ben iki sene memlekete gitmedim çocugum doğdu memlekete gittim kimse bana bir parça kıyafet hediye getrmesin diye beni görmeye gelmediler daha çok şey var kafanı sisirmeyeyim canım anlayacağın böyle 

(681 puan) tarafından

Rabbim yardimcinnolsun bu devirde kimse en yakinin degil.malesefki yapayalniz geldik yapayalniz gidecegiz.sende on,ardan uzak durmaya calis bence.Insallah huzuru mutlulugu kimseye ihtiyacin olmadan evladinla ve ya evlatlarinla saglikli gunler yasamayi Rabbim nasib eder canim.

+1 oy
(2,283 puan) tarafından

Hayat bana boyle deme gunaha giriyosun kardesim yapmayin basina ne gelirse Allahtan gelir ama Allah durduk yere mi bela verir insana ya bi gunahin var don diye veriyo gunahinin bedeli ahirete kalmasin diye veriyo ya da sevdigi kulu oldugun icin veriyo Allah en cok derdi kederi sevdigi kuluna verir daha guzel imanli dua ettigimiz icin belki de sen cevrendekilere bi yanlisin var ki uzaklasiyolar herkes mi sana dusman hepsimi kotu bu kadar kotu icinde bi sen mi iyisin ya da sen kendini ezdirmeye alismissin bi buyugumun bi lafi vardi cok afedersin sen essek olur egilirsen sirtina binan cok olur derdi aynen oyle belki sen o firsati veriyosun insanlara kendine saygin olsun biraz esin onemli seyler disinda konusma mi diyo hic bisey soyleme o zaman kalksin cayini corbasini kendi alsin esinle sohbet etmicen kiminle etcen annen kardesin aramani istemiyo mu arama 1 hafta 10 gun arama bakalim onlarin tepkisi nolacak ablalarin sana nasilsa sende onlara oyle ol colugun var cocugun var tut elinden disari cikar bi dolas gel otur onunla oyun oyna evinin isini gucunu yap keyfine bak namazini kil kuranini oku bol bol dua et Rabbim ne gelirse senden geldi kaza ve kaderi ancak sen belirlersin benim kaderimi guzel eyle zor imtihanlardan gecirme de ve lutfen ama lutfen biri bisey dedigi zaman kendini savun kimsenin seni ezmesine musade etme 

(118 puan) tarafından

Canım benim Allah razı olsun senden bana çok güzel yol yolak gostermissin ellerin dert görmesin yazdığın için keşke senin düşüncelerin gibi yaknimda birileri olsa insan ihtiyaç duyuyor ailevi meselem ablalarim ve abim babam kanser hastası olduğu için sürekli mal mülk derdiler sürekli anne babanın ölümü isteyip mal almak istiyorlar ablalarim her aradıklarında herkesin dedikodusunu yapıyor annemi babamı kötüluyorlar halbuki annem babam kötü seyelr asla yapmadı hele bir ablam var sürekli sosyal medyada herkesin fotoğraflarini bulup guruba atıyor bakın bu böyle şöyle olmuş daha fazla fazla yorumlar yapıyor ağızları kötü söz kalplerinde kötü niyet çok ben evlendikten sonra herkes bana mesefa koydu bekarken kölelik ederdim evlendikten sonra etmeyeceğim için gurbetteyim beni aradıklarında herşeyi detay sorup sonra arkamdan bir sürü dedikodu yaparlardı biliyorum duyuyordum çok aşırı hayinler asla iyiliğimi istemediler araba aldık ablalarima aldikdan sonra soyeldim diye benimle kusteler eşime beni rezil ettiler doğum yaptım iki ssene sonra memlekete gittim kimse ne beni ne çocuğumu görmeye gelmediler annemde iki gece eşimle kaldım ben mutfak kapısının onundeydim ailemin konuşmalarını duydum diyorlardı defolsun gitsin evimiz kirlendi çocuk var altini değişiyor ortalık pis oluyor kocasi pis felan insanın ailesi yilca görmemiş bunlari duysa uzulmezmi bunları duydum sıcak su başımdan dökülür gibi oldu doğum yaptim gurbette tek başıma komşum geldi beni bekledi ne ailem ne eşimin ailesi kimse gelmedi kaynanam bana bir komşu gibi geçmiş olsun dedi kötü bir insan değilim aslada olmam rabbim bana nasip etmesim hep dürüst olduğum için beni istemiyorlar fitne fesat etmediğim için daha çok şey yaşadım Allah biliyor ama olsun bu dünyanin derdi dünyada kalsın yeterki rabbim beni kimseye muhtaç etmesin baba evine döndürmesin inşallah 

(118 puan) tarafından

Postalarima çok guzel yorumlar yazdığın için ayriyeten çok teşekkür ederim 

(2,283 puan) tarafından

Canim basin sikisir dertlesmek istersin ozleim acik kac kisi yaziyo dertlesiyoruz sende ne zaman istersen yaz cekinme Allah insani ne icin yaratti sadece bana kulluk etsinler diye yaratti seytan napti bozgunculuk cikartti tobe hasa Allahla ters dustu bizleri Rabbiminiz yolunda ayirmak icin yemin etti Allahin kudreti o seytani oracikta helak etmeye yetmez miydi tobe hasa tabiki de yapabilirdi ne icin yapmadi imtahan olalim icin bizler seytana kanitlamak icin sen ne yaparsan yap benim kullarin benden vazgecmezi seytana kanitlamak icin ama biz napiyoruz Rabbimizi uzup dunya telasina daliyoruz mal mulk istiyoruz baskalarina hasetleniyoruz menfaatimiz icin yapmayacagimiz sey yok Rabbim muhafaza etsin kardeslerin de ailende ayni bu durumdalar iclerinde imani bilemezsin kimsenin anlattigin kadarini soyluyorum ama bu da senin imtihanin ailen senin imtihanin bunun icin Allaha isyan etmek mi lazim yoksa Rabbim beni onlara benzemekten onlarin serrinden koru demek mi lazim sence bak kardesim insan once sabir imtihaniyla imtihan olur eger sabir imtihanini gecerse sukur imtihani baslar yani suan sen sabir imtihanindan geciyosun bunlara sabreden kaza ve kader sendendir Rabbim der ne olursa olsun ona sıkı sıkı sarilirsan o zaman sukur imtihania gececeksin demektir sen bol bol ibadet et ama kendini ezdirme kim olursa olsun arana mesafeyi koy sana zarar vrriyosa koy ki anlasinlar benim annem de ailesiyle imtihan oldu tam dedigin gibi kardesleri yuzune gulup arkasindan dedikodusunu yaptilar annesi babasi evlat ayrimi yaptilar annem cok seyler yasadi anlatsam hayret edersin bunlar nasil aile dersin 3 sene annem 2 teyzeme kustu bunun yuzunden direk sildi digerleri onlar en cok kotuluk yapanlardi cunku gecen gun birinin kizi bosandi cok gecmedi digeri kalp krizi gecirdi dedim ara sen yap buyuklugunu onlar ablalarin silai rahim farzdir kusluk olmaz e gunden fazla kus kalmak haram gecmis olsun de yapacak bisey var mi de dugunde bayramda git kandilden kandile ara mesafen olsun kendini ezdirme ama kusluge de gerek yok herkez kendine ceki duzen versin sen cocuk degilsin dedim annem suan oyle yapiyo sana da tavsuyem bu biraz uzaklas onlardan gercekten Rabbimden baska kimsemiz yok kardesim vallahi de yok billahi de yok 

0 oy
(171 puan) tarafından

Ne zaman dertlerimi anlatmayı bıraktım o zaman dertlerim dert olmaktan çıktı.dusunme takma umursama.salla gitsin.

(118 puan) tarafından

Çok dogru canım insan derdini düşünmemesi daha iyi bence kafaya tak tak nereye kadar ksuura bakma geç dönüş yaptim

İlgili sorular

+1 oy
59 cevap 1,160 göst.
26 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 674 göst.
+1 oy
20 cevap 970 göst.
22 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Mifamilia (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 278 göst.
9 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu