+1 oy
201 göst.
önce Diğer kategorisinde (23 puan) tarafından

Kızlar aranızda hpv olup normal doğum yapan varmı 

Bende şuan var sanırım ve çok korkuyorum normal doğum yapamam diye😞eşimde yok biliyosunuz cinsel yolla bulaşan bi hastalık sadece bende var nerden bulaştığınıda bilmiyorum bu illetin 😣

10 Cevaplar

+2 oy
önce (11,789 puan) tarafından

Sanırım diyorsun var mı yok mu test yapıldı mı geçmiş olsun

-Reklam-
0 oy
önce (2,991 puan) tarafından

Umumi tuvaletlerden bulaşmış olamaz mı 

0 oy
önce (2,210 puan) tarafından

Yani bu hastalık varsa bence doğum şeklini düşünmeniz gereksiz bir detay..önce var mı yok mu emin olun.

0 oy
önce (545 puan) tarafından

HPV varsa normal doğum yapmamalısınız diye biliyorum o yüzden önce onu kesinleştirin

0 oy
önce (1,092 puan) tarafından

Canım dert etmeden önce bir test yaptır. Ayrıca eşinden siğil olmaması negatif olduğu anlamına gelmiyor malesef o da mutlaka test yaptırsın. Ama pozitifse vajinal doğum tavsiye edilmiyor malesef 

0 oy
önce (2,139 puan) tarafından

Konu dışı birşey soracam hpv olup neden normal.dogum olmuyor ki bebeğe bulaşma sorunu mu var 

önce (23 puan) tarafından

Öyleymiş canım bebeğede bulaşabiliyormuş

0 oy
önce (2,495 puan) tarafından

Canım önce bir test yaptirsana kesin var mı yok mu. Bir de sadece cinsel yolla bulaşmaz. Mesela manikür pedikür yaptırdığın yer temiz değilse senden önce hastalıklı birine yapıp aletleri yeteri kadar temizlemeyip hemen arkasına seni yaptıysa bulaşır. Yada ağzında uçuk varsa karşındakinde de varsa ve fark etmeyip opustuyseniz bulaşır. 

Canım ben ilk hamileliliğimde dışardayken mecbur kaldığımda hep ortak alandaki lavobaları kullanıyordum sanırım oralardanda bulaşmış olabilir diye tahmin ediyorum

0 oy
önce (1,981 puan) tarafından

HPV dediğin siğil mi

0 oy
önce (320 puan) tarafından

Erkekler taşıyıcı oluyor bazen siğil olmasa bile bulaştırabiliyor normal doğum kesinlikle önerilmez 

0 oy
önce (175 puan) tarafından

Canım hpv yim hamilelikte bulaştı eşimde yok benimde hastaneden aldım galiba uzak diye hamileyken mecbur kullandım ordan kaptım sigil oluştu mecbur sezeryan oldum dahada ugraşıyorum yaktırdım yine var tek tük çıkıyor

Sigil mi var varsa sezeyan

Evet var malesef:( bazı doktorlar normal doğuma engel olmadığını söylüyorlar ama bilmiyorum

Bende vardı sigil normal dogumda bebege geçebilirmiş sezeryan daha iyi benim için bidaha dogum yapacak olsam sezeryan derim

Canım biraz özel olacak kusura bakma ama sendeki siğiller nasıl acaba yani googleden falan bakıyorum genelde karnabahara benzeyen kabarık siğiller gösteriyor vajende.ama bendekiler öyle değil

İlk çıktıgında şeffaf gibi sonra kahverengi gibi oluyor bende öok dagılmıştı ben hamilelikten diye düşündüm megerse hpv denmiş dogumdan 1. Sene sonra yaktırdım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 95 göst.
0 oy
10 cevap 917 göst.
0 oy
0 cevap 31 göst.
15 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 20202021 (363 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,620 soru

23,623,531 cevap

306,947 kullanıcı

...