+3 oy
493 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (828 puan) tarafından

Hazır bayram temizliği yaklaşırken hadi birbirmze yardımcı olalim. Herkes bi tüyo paylaşsın. 

Ben baslayim. Demlikte kalan çayı lavaboya dökmek yerine bir kup ev silme suyuna koyuyorum ışıl ışıl patlatıyor uzun süre toz tutmuyor. 

Gardolaplarin ici için bir pamuğa yumuşatıcı döküyorum gardolaplarin içine koyuyorum. Uzun süre çamaşırlar miss gibi kokuyor. 

Evet devam 

13 Cevaplar

+6 oy
(1,430 puan) tarafından

Mop veya bez yerine tükürüp siliyorum aşırı pratik. :D 

(828 puan) tarafından

Kız Allah emi :D

(1,430 puan) tarafından

Ben gülerek yardımcı olabildim :) önerinizi deneyeceğim bu arada teşekkür ediyorum 

(828 puan) tarafından

Rice ederim :)

(4,027 puan) tarafından

🤣🤣🤣🤣

(2,166 puan) tarafından

Ayyy sesli güldüm valla nerden aklına geldi 😂😂😂

-Reklam-
+3 oy
(3,772 puan) tarafından

Bu kadar ince tüyoları olmayan ben yorumlara bakmaya geldim 😅

(828 puan) tarafından

4-5 ayda bir ince ince her zerreye kadar evi temizleyen ben :D

(3,772 puan) tarafından

Bende temizlerim ama genel bildiklerimle yaparım canım yağ çözücü kireç çözücü cam sil filan klasik şeylerle yani 😃

(828 puan) tarafından

Onlar kesin zaten ama bu gibi şeyleri de seviyorum ben ya evle uğramayı seviyorum:D

+1 oy
(1,525 puan) tarafından

Kalan çayla mı yapıyorsunuz anlamadım yani çayla mı siliyorsunuz anlamadığım için soruyorum 

(243 puan) tarafından

Bende oyle anladım 

(828 puan) tarafından

Evet evet kalan çay ile. Bir Vileda kovasına bir ölçek çay döküyorum uzun süre toz tutmuyor birde parlıyor. Bunu da koca bir demlik çayı evin ortasina yanlışlikla dökünce fark ettim. Doktugum yer baya uzun süre parlak kaldı leke tutmadı :D

(1,525 puan) tarafından

İlk defa duyuyorum cesaret edersem denerim 😂😂

(350 puan) tarafından

Ee yere çay dökülünce sap sarı lekesi kalıyor hayır ben sekersiz içerim şekerden de değil fayanslar sarı sarı oluyor dokulunce nasıl renk vermiyormu canım az mı koyuyorsun suyun içine bende tam olarak anlayamadım suyun içine miktar olarak ne kadar çay atiyorsun 

(828 puan) tarafından

Bir Vileda kovasına yarım çay bardağından 2 parmak eksik yani az bir miktar 

+1 oy
(1,220 puan) tarafından

Çayla ev mi silinirmiş😁

(828 puan) tarafından

Dene bi

+1 oy
(162,680 puan) tarafından

neey 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

(828 puan) tarafından

Valla koca bir demlik çayı yanlışlıkla evin ortasina doktugum gün fark ettim ben onu. Dökülen yer uzun süre parlak tozsuz kaldi :D

(7,585 puan) tarafından

ben cayi sacima dokuyorum arada saci da parlatiyor😂😂

(243 puan) tarafından

Çaylı kek yapmışlığım var mubarek heryerde kullanılıyormuş. Kaynanam kınanın içine katardi renk versin diye :) 

(7,585 puan) tarafından

aynen çayli kek de güzel oluo😂

+1 oy
(690 puan) tarafından

Camasir suyunu icerseniz her taraf mis gibi oluyor mikrop falan kalmiyor.

Sakin yapmayin haaa

Ben camasir suyunu su niyyetine kullananlardanim.baskada tuyom yok🤭

(828 puan) tarafından

Ben çamaşır suyu yağ sökücü kullanamıyorum ya baş ağrısı yapıyor 

0 oy
(2,928 puan) tarafından

Bende burada bekleyeyim bir kaç fikir gelir bende denerim sjsjsjsj 😶‍🌫️

(828 puan) tarafından

Bende bekliyorum :D

(2,928 puan) tarafından

Sjsjsjsjs 😶‍🌫️😶‍🌫️

0 oy
(1,525 puan) tarafından

Önceden bilinen bişey ama ben yeni farkettim temizlediğim odanın kapısına ıslak bez koyunca diğer yerlerden toz ya da başka bişey girmiyor bunu farketmeden önce oda oda temizlediğim zaman temizlenmeyen yerden toz giriyordu bütün evi oda oda silip en son tekrar siliyordum :)

(828 puan) tarafından

Vaaay çok güzel fikir aslında hiç duymamıştım denenirr

0 oy
(31 puan) tarafından

Bende bekleym

0 oy
(8,515 puan) tarafından

Kolonya zor çıkan lekeleri rahatlıkla çıkarıyor koltuk veya halıdan. 

Sirke Dalin ve bulaşık parlatıcısı ile silinen cam aynalarda iz kele kalmıyor uzun süre temiz kalıyor .

0 oy
(4,164 puan) tarafından

İkincisini asla yapmam

0 oy
(243 puan) tarafından

Kireç çözucu kullanmıyorum. Sularımız asırı kireçli olmasına rağmen. Sivi deterjan, bulaşık parlatıcısi ve limon tuzunu spreyli kapta yapıyorum. Banyoları muslukları pırıl pırıl yapıyor, cam dusakabinim yeni almış gibi. Kireç cozuculerden cok daha ıyı. Evimin heryerı beyaz sular kireçli oldugundan banyodaki derz araları hemn sararıyor bu karışimdan yapıyorum camasır suyundan daha etkili. Üstelik uzun süre kireclenmiyor temizlenen yer. Caydanliklarima lımon tuzu kaynatırım mis gibi yapar kireci kalmaz. Balık pişirince fırında maydanoz koyarım saplariyla uzerıne koku minimuma duser. Tavada Donmus  yağları zorla çıkarmak yerine tekrar ısıtırım yag erir öyle çöpe dökerim temizlemem kolay olur. Halıdaki lekelere cay dahil bulasık parlatıcısi dökerim hemn cıkarır lekeyi. Aynaları gazete ile silerim mükemmel temizler iz bırakmaz. Camlara kuru köpük yaparım fırçalarım suyunu akitmadan çek çek ile çekerim birde kuru bez gezdiririm tamamdir. Bütün camlara öyle yaparım hemde çok parlar bez le suyla uğraşmam. Balkonumda asırı cam var 1 küçük legen  köpüklü şu ve 1 bezle camsille hepsi hallolur. Şu çok kirlenirse degistirirm. Şu kullanımindan büyük tasarruf olur. Birçok yaptığım şeylerde pratiklik ararım şuan aklıma başka gelmiyor 

0 oy
tarafından

Ben camlarını standart yöntemle silerdim çok yıpratıyor bidegolge gölge kalıyordu kurlamaya rağmen bende geçenlerde tak etti artık bulasik sungeriyle yadacsari bezle beyaz kısımları siliyorum cam kısımları da solo nün yüzey temizleme havlusu varya onla sürüyorum bezi arkasından cam silme beziyle kuruladimmi cam kırılmış gibi tertemiz duruyor  :) hemde 1 buçuk saatte biten isim 45 dk kadar bilemedin 50 dk da bitiyor camurluysa o da . Ama çok güzel temizliyor güneş vurunca da hiç deterjan. İzi lekesi gölgesi kalmiyor.  Bide ben dusakabin camlarını dismacunu ile fırçaları hatta tellerim biyandan o da tüm kireci alır atar . İyi durulamakk lazım diş macunu iz yapar yoksa

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 769 göst.
7 Kasım 2024 Diğer kategorisinde MEHYASEL (6,450 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 557 göst.
5 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Aniskomhakli (1,183 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,073 göst.
25 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Melek06 (867 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,019 soru