+2 oy
937 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,436 puan) tarafından

19 yaşındaki kuzenim evleneceğim diye tutturmuş. Evlenecegi çocuk da 21 yaşında kuryelik yapıyormuş kuryeligi bırakıp müdür olacağım falan demiş ama yaşında da bayağı küçük teyzem ne yapacağımı şaşırdım diyor. Çocukla ayri annesiyle ayri tanışmış teyzem yorum yapamıyorum diyor ama onlar da erken aslinda falan diyormuş. Çocuğun babası sürekli para istiyormuş en son kavga etmişler çocuk ayri yaşamaya başlayacakmış falan burayı da niye söyledim bilmiyorum. Esya almaya başlamışlar bile tencere tabak beyaz eşya falan. Teyzem bana soruyor ne yapsam diye en fazla fikrini söyleyebilirsin eğer destek olmazsan bu sefer kaçar gider falan dedim ama kendi 19 yaşımı düşünüyorum o zamanki fikrimle evlensem şimdi bosanirdim 

55 Cevaplar

+8 oy
önce (1,149 puan) tarafından

21 yaşında evlendim . Kafami skym yani . Ha eşim kötü değil. Ama evlilik asla asla bana göre değil. 19 yaşındaki hallerimi düşünüyorum evlilik için sağlıklı düşünülebilecek bir yaş değil. 

Benimki beni ağlattı resmen bugün. Bak dediğim çocuk daha 19 aylık. 

önce (497 puan) tarafından

O sırada oğlumda oğluşum diye gezen ben 😂tamam bakması çok zor ama biz ayrılmaz bir parçayız 😂 anlık karşımda mızırdanıyor olsundu 😂

Çok zor şu an ulaş 27 aylık oldu ama bizde 18 19 aylara geri döndük yani elendim gerçekten ama sabır yüklemesi yapılıyor galiba ilerledikçe 

Ay Allah yardımcın olsun ya, kızlar postuma bakar mısınız? Yiycem bu arada bebişimi masallahhhh

önce (5,690 puan) tarafından

Büyük kızımın bebekliği evlere ıraktı ama miniğim gibi 5 tane doğururum, maşallah maşallah diyeyim :))

-Reklam-
+2 oy
önce (69 puan) tarafından

Ben 🙋 19 yaşımda evlendim   4 yıldır evliyim eşim 2 yaş benden büyük iki kızım var mutluyum

önce (2,436 puan) tarafından

Bir nebze mutlu oldum çok mutlu olun inşallah 

+2 oy
önce (1,029 puan) tarafından

19yasimda evlendim boşandım şimdiki evliliğim de çok mutluyum hayat bu bence 30yasinda evlenip bosananda var 17yasinda evlenip insan gibi adama denk gelip sürdüren de şans işi bu

Allah daha mutlu etsin haklısınız biz de öyle diyoruz başka bir kuzenim de 35 yaşında evlendi evliliği rezalet çok yasla alakası var mi ki bunun diye konuşuyoruz 

önce (1,029 puan) tarafından

Yaşla ilgisi yok yıllarca sevgili olup en yakiniyla severek evlenenler bile aynı evin içinde 2ay yasiyamiyorlar insan birlikte yatip kalkmadigi sürece huyunu suyunu bilemez allah kimi insani öbürüne imtihan kılar kimisinide şükür sebebi yapar kader işi bu 

Evet doğru soyluyorsunuz

+1 oy
önce (2,060 puan) tarafından

Çocuklar daha şuan ki nesil çok farklı . Benim kardesimde evlendi geçen sene diyor keşke az daha bekleseymism erkek kardeşim ki severek evlendi yani 3 sene konuştu . Ama bunu anlicak şuan onda mantık olduğunu sanmiyorum . Nisan süresini uzatsinlar bence zora kosssunlar biraz . Bı sene nişanlı kalmak şartı falan koysunlar işler ciddiye binince değişiyor hersey

Sormuyor ki kimse bir şey şimdiden ağustosta evleneceğiz falan diyorlarmış sonra da siz hiç destek olmadınız en güzel günlerimiz kotu gecti derler diye çekiniyor ailesi sonuçta onlarında evlatları 

Askm valla öle ama daha çocuklar ya.benim o yaşta kız kardeşim var aç karnini doyuramiyo  annem yapıyor herşeyimi valla evlilik kolaymi . Ne bilim Allah hayırlısını ne zamandır tanisiyolarmis

Kiz inan bunun da temiz camasirindan haberi yok bir pilav bir mercimek çorbası biliyor diye kendini her şeyi biliyor sanıyor. Ne zamandır tanisiyorlar hiç bilmiyorum tahminim en fazla 1 senedir

Anldim kuzu suanki nesil öle bende 24 TE evlendim diyorum keşke az daha bekleseymism. Beraber büyürler artık . Ailesi yanında olmazsa bu sefer daha beter olur destek olsunlar ama bence zamana yaysinlar herşeyi 

Ben de öyle dedim en azindan ileride siz bana destek olmadınız demez

+1 oy
önce (122 puan) tarafından

Herkes bir değil fakat ben pişmanım yinede hamd olsun evladım ve yolda olan evlatlarım için mutluyum 

Neden pismansiniz mesela

önce (122 puan) tarafından

Hayalini kurduğum o mutlu huzurlu yuva hayalde kaldı mesela asla kafamızda kurdugumuz gibi bir hayata sahip olamıyoruz çok hayalerim vardı çok duygusaldır herseye karşı herşeyimi yitiridm 17 yaşında evlenmiş 9 senelik evli biri olarak söylüyorum dediğim gibi herkes aynı olacak diye birşey yok ama ben pişmanım o kadar ağır bir sorumluluk ki insan altında eziliyor ben en azından öyle düşünüyorum göründüğü gibi toz pembe olmayabiliyor bazen

Kesinlikle evlilik tek başına çok zor bir de yas küçük sabır tecrübe az olunca daha zor oluyor 

+1 oy
önce (545 puan) tarafından

26 yaşında evlendim, yine de erken geliyor bana, 28 falan bekleseydim düşünüyorum bazen 

Ben de 25te evlendim benim için idealdi ama 19 erken yaa

+1 oy
önce (1,438 puan) tarafından

Yani sen teyzene doğru bir tavsiye vermişsin. Olmaz deyip diretirlerse geri tepebilir çünkü. İstemedikleri bir durumda kalırlar ne bileyim kızları kaçabilir. İllaki anne yüreği el vermez yaşı da küçük. Ama bir yola girmişler belliki. Allah haklarında hayırlısını nasip etsin. Kızlarının çocuktan ve duygularından emin olduğunu anlamaya çalışsınlar sadece. Bi hevesle evlenip olmazsa boşanırım kafasında değil yani. Herşey toz pembe geliyodur çünkü şimdi onlara.

Niye bu kadar erken diyorum çünkü bulusmamiza izin vermeyecekler diyor hayır ailesi o kadar katı insanlar değil vay efendim gittiğin yeri haber ver diyorlarmış da eve erken gel diyorlarmış da evleniriz en azindan böyle şeylerle uğraşmayız diyor neyi bekleyeceğiz askerlik yok okul yok niye bekleyelim evlenmeye hazırız diyor her şeye de bir cevapları var

Evet bizde kardeşimle aynı yollardan geçtik o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Allah'a şükür mutlular yuvalarını kurdular. Belkide bi yerde her koyun kendi bacağından demek lazım çünkü ne söyleseniz kâr etmiyor. Yüreğinizin yorgunluğu ile kalıyorsunuz.

Zaten yapacak bir şey yok biz de inşallah mutlu olurlar diye dua ediyoruz sadece. 

İnşallah 

+1 oy
önce (1,691 puan) tarafından

Babamın halasının kızıyla benim dayımın oğlu evli yaklaşık 15 senedir. Görücü usulü oldu ve gelin geldiğinde 19 yaşındaydı kız. Şuan valla hanım ağa gibi gelin yediği önünde yemediği arkasında, her istediğini alır giyer, huyu suyu da iyidir sağolsun. Ama yengemle dayım onu gelin değil kızı gibi görürler, nazıyla oynarlar. Diyeceğim o ki herkes şanslı olamıyor. Belli ki çocuğun babası belalı bı tip. Bunlar evlenince rahatlık vermez gibime geliyor (para yönünden) ama herşeyin hayırlısı tabii bilemeyiz.

Ben de öyle dedim de ailesine hiç bağlı değil ay ben öyle her zaman evime gelsinler istemem ben de öyle sürekli gitmem demis kuzenim çocuk da sen istemezsen gitmez gelmeyiz ben de çok istemem zaten falan demiş. Tabi yasamadan da bilinmez

önce (1,691 puan) tarafından

Şuan cicim ayları olduğu için sen ne istersen o olsun havasında damat.

+1 oy
önce (614 puan) tarafından

19da evlendim eşimi çok seviyorum ama yok keşke evlenmeseydimmm 

Neden böyle diyorsunuz peki yaşla mi alakalı 

önce (614 puan) tarafından

Evet kesinlikle 25 de evlenebilirmisim  şuan 26 yaşındayım 

Tabi bilmiyorum ben biraz ağır geçirdim evliligimi eşim yanımda olsaydı böyle dusunurmuydum bolmiyotjm ama 25den önce evlenmem galiba

+1 oy
önce (20,645 puan) tarafından

Biraz ertelemenin yollarına baksalar iyi olur. Bu süre içinde belki kendiliğinden ayrilirlar. Ben de erken evlenme karşitiyim. O yaşlarda insan kendini dünyayı pek bilmiyor. Mesela biz şimdi düğün için hazır değiliz. 1.5 sene sonrasında yapabiliriz falan diye öteleyebilirler. Ancak öyle olur. Ya da kızımız okulunu bitirsin öyle falan 

önce (3,413 puan) tarafından

Yine mantıklı bir yorum dört nala koşuyor, maşallah 🧿

Bütün tuşlara bastık kimseden bir şey istemiyoruz diyorlar düğün mugun diyince de biz düğün istemiyoruz siz kendinize yapın diyormuş yani ailelerin elinden su an bir şey gelmiyor. Teyzem kızım istediğin üniversitede istediğin bölümü oku bak hiçbir şart koymuyorum diyor onu bile istemiyor 

önce (20,645 puan) tarafından

@indigo teşekkürler dostum 😊

@sevvalice o zaman yapacak bişey yok. Bazen insanlarin kendi yaşayıp görmesi gerekiyor demek ki. Arkasında olmaktan başka ailenin elinden bişey gelmez bazen

+1 oy
önce (56 puan) tarafından

19 yaşında evlendim binpismanjm Allah belamı versin aklımı skym. B*k vardı sanki hayatımı mahvettim Allah ta benim belamı verdi 

+1 oy
önce (10,505 puan) tarafından

Ben 20 yaşından evlendim afedersin iyi b.k yedim hiç iyiki demiyorum çok ağır sorumluluk o yaş için eşim kötü değil Allah var hep arkamda durduda.ama yıllarca çalışmadı ailesiyle yaşadık çok çektim 

Kotu olmuş sizinki

0 oy
önce (859 puan) tarafından

19 yaşında nişan oldu 20 yaşında evlendim. Eşim 4 yaş büyük.  İlk iki senemiz hep sorunlu geçti.  Taşları yerine oturtmak zaman aldı . Şuan çok iyiyiz.  5 yılımız bitecek. Yani akıl olarak olgun olmadıkları için onlar da çok tartisacaktir büyük ihtimal. Olgunlaştıkça düzelir sorunlar.  

Bizim kız biraz asi bir de evin en küçüğü hiç öyle tasi yerine oturtayim diye uğraşacak biri de degil inşallah başına dert almıyordur

Ay valla cnm iş zor . Çocuk olgun bir yapıya sahipse belki hallolur sorunlar . 

Teyzeme diyorum ki nasil çocuk sence ay ne biliyim çocuk yani resmen çocuk ne sorayım ben ona diyor 😅 şimdi teyzem 60 çocuk 21 yaşında olunca 

21 yaşındaki erkek de gerçekten de çocuk olur o da haklı

0 oy
önce (491 puan) tarafından

Ben 18 yaşında evlendim. Bende severek evlendiğim için o an mantıklı düşünemiyor insan gerçekten. Eşimle aramızda 5 yaş var. 2 senedir evliyim ben 20 eşim 25 yaşında. Hamileyim 7 aylık. 

Yani şöyle söyliyim eşimin ailesi bize maddi manevi açıdan hiç destek olmadı. Biz kendi gücümüzle ne yaptıysak yaptık. Yavaş yavaş toparlanmaya çalışıyoruz.

Şöyle söyliyim keşke evlenmeseydik dersem şu açıdan derim yani biraz daha yaşımı alsaydım biraz daha gençliğimin tadını çıkarsaydım daha güzel olurdu tabi. 

Eşimle mutluyuz olur olmaz sorunlar oluyor bı şekilde hallediyoruz devam ediyoruz. Ama şunu söyleyebilirim gerçekten evliliğin sorumluluğu çok zor. 

Böyle bekarken en fazla ne olabilir ki düşüncesiyle gidiyordum ama gerçekten bı evliliğin sorumluluğunu kaldırmak o kadar kolay değil. 

Çocuk konusunda da zaman verdik acele etmedik. Ne kadar severek evlenmiş olsakta aynı yastığa baş koyduğun zaman karşındaki insanın bilmediğin huyları ortaya çıkıyor. Başka sorunlar oluyor. Önce birbirimize zaman verdik birbirimize alıştık. İyi kötü huylarımızı öğrendik, alıştık. 

Ve bir çocuğu büyütebilecek miyim, ona yetebilecek miyim diye düşündük. Önce kendimizi buna hazır hissetmek istedik acele etmedik. Etrafımızda çoğu insan çocuğumuz olmuyormuş gibi muamele yaptı kimseyi takmadık.

Ne zamanki kendimizi hazır hissettik o zaman Rabbim nasip etti çok şükür şuanda 7 aylık hamileyim. 

Yani söyleyebileceğim şey şu ki gerçekten evliliğin sorumluluğu çok zor. Rabbim pişmanlık vermesin kimseye. Bu mübarek günlerin hürmetine Rabbim hayırlısını ne ise onu nasip etsin inşAllah ♥️ 

İnşallah çok çok mutlu olun bebeginizi de sağlıkla kucağınıza alıp huzurla büyütün 💞💞

önce (491 puan) tarafından

Rabbim razı olsun inşAllah çok teşekür Ederim ♥️

0 oy

Ben 19 yaşında hala annesinin küçük prensesiydim . Çocuğum olmasa utanmasam hala annem ve babamın küçük premsesiyim  yani gerçekten ben bu gençleri anlamıyorum evlenince başları göğe mi eriyor … Ben 23 yaşında evlendim ama hamileydim eşimi de oğlumu da çok seviyorum tabii ki orası ayrı Allah bana güzel bir hayat nasip etti çok şükür ama bebek olmasaydı ben ölünceye kadar evlenmezdim sanırsam ne zannediyorlar evliliği acaba ki 

Aslında o da ailenin en küçüğü prensesi her istediği sağlanır ama ona sorsan ailesi her şeyine karışıyor hiçbir şeye izin vermiyor. İzin vermiyorlar dediği de eve geç gelme diyor annesi yoksa ben çıkıyorum der cikar şunu alacağım kartını verir misin der verirler benim o kadar özgür bir hayatım olsa hayatta evlenmeyi düşünmezdim. Evlendim pişman mıyım asla değilim siz de pişman değilsiniz sanki. Onlar da pişman olmaz inşallah.

Bizim kız çocuk pek sevmez çocukları bir süre olmaz diye düşünüyorum beraber gezer tozariz diye düşünüyorlar evlilik gezip tozmak sanıyorlar 

Ben evlendikten sorumluluklardan dolayı çok bunalmıştım çünkü pamuklara sarılı büyüdüm.. Sadece gezmek tozmak olsa keşke … Ben de çocukları sevmezdim ama işte Allah verdi verdiği cana kıyamam asla asla… 

Benim hayatım gibi bir hayatı varmış yazık edecek kendime bilemiyorum inşallh evlenirse de hayatına kaldığı yerden devam edebilir ama çok erken 

0 oy
önce (4,260 puan) tarafından

Kocaya bağlı kuzenin 1 yıla kalmaz maddi sıkıntı ceker geçimsizlik başlar, cocuk asi birine benziyo ev erkegi değil farklı heyecan peşinde gibi geldi bana. Ben 25 te evlendim ikimizde maddi manevi hazırdık 

İnşallah öyle şeyler olmaz diyelim 

0 oy
önce (422 puan) tarafından

18 imde evlendim iyikide evlenmişim  7 yıl oldu iyiki diyorum iyiki ♥️

Çok sevindim sizin adınıza inşallah daha da mutlu olursunuz 

0 oy
önce (2,889 puan) tarafından

19 yasinda evlendim 11sene oldu esimde 2yas buyuk benden.tek pismanligim.erkem cocuk yapmak oldu.onun disinda tabiki sorunlar oldu ama duzeldi allaha sukur.enazndan erken cocuk yapmamasi icn bilinclendirebilirsnz.bu konuda kafaniz rahat olur enazndan cunku simdi karsi ciksaniz dediginz gibi kacabiljr oyuzden bebek icn bilincli olsn enazndan.

Zaten kendisi cocuklari hiç sevmez sanmıyorum çocuk yapacagini

0 oy
önce (8,361 puan) tarafından

19 da evlendim mutluyum eşimi seçtiğim için ♥️

Şuan küçük geliyor yaş olarak orasıda ayrı 

Ne mutlu size 💞

0 oy
önce (3,413 puan) tarafından

Eskiden 19 yaş baya bir yaştı. Şimdi 19 yaş çocuk, ergen. 19 yaşında olup taharet bilmeyen ergen var. İnşallah evlenmek gibi bir hata yapmazlar. 

İşte o yaşta kendilerini çok büyük kocaman görüyorlar. herhalde reşit oldukları için. Siz daha küçüksünuz diyince ülkeyi yönetecek kişiyi seçmeye aklim yetiyor eşimi seçmeye yetmiyor mu diyor 

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 811 göst.
21 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,369 göst.
19 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Tugba1234567 (1,254 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 302 göst.
5 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde Kirazebru (598 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 459 göst.
20 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,436,493 soru

23,621,600 cevap

306,834 kullanıcı

...