Hanımlar merhaba, ben 1 senedir evliyim. Eşime karşı bağ hissedemiyorum. Severek evlendim. Mesela şöyle, ekstra para kazanmıştır ben onun adına seviniyorum biz diyemiyorum. Veya araba alacak diyelim ileride, araba onun Arabası yani biz diyemem gibi geliyor. Ev onun evi Sahiplenemiyorum yani, nedenini bilmiyorum. Eşimin beni bu hisse itecek hiçbir davranışı yok, günahına girmeyeyim ama acaba benim goremedigim bir sorun mu var acaba, benim gibi hisseden var mi
geçen bir yazı okudum :
Kadın doğar babasının evi olur ,
Evlenir kocasının evi olur,
yaşlanır çocuğunun evinde olur.
Kısacası kadının hiç evi olmaz.
Maalesef toplumumuzda bu böyle bundan sebeptir kendinimize ait hissetmememiz.
Ağlayasim geldi🥲🥺 çok doğru
O kadar doğru ki syrılıp gitsem babanın evine geldin bi nebze grçinmeye çalışsan kocanın evi gibi rahat yok diyorlar. Kadının gerçekten hiç bir yerde yeri yok
Eğer sen çalışmıyor ve eve katkı sağlamıyorsan böyle hissetmen cok normal 8 yıl olacak evleneli bazen ben bile böyle hissediyorum.
Evet çalışmıyorum şu an ama annelerimiz halalarimiz da çalışmıyordu ama herşeyi inanılmaz sahiplenip çok rahat para harcarlardi. Ben niye öyle olamadım ki
Canım daha çok yeni evlisin zamanla alışırsın. Birde yorumda yazmışsın liseden beri para kazanıyormuşsun şimdi eşinden istemek beklemek zor geliyordur. Ben ilk başlarda eşim olmadan evde birşey yiyemezdim bile. Zamanla sahiplenirsin çok sıkma canını :)
Ayy ben de😂evlendik 5 kilo verdim ben ayy çok yiyor falan der diye az yedim hep. Bakalım inşallah
Benim herifin borcuna kadar sahiplenmiş olmama ne demeli peki 🤦
Hitap ederken senin araban derim çocuklara kızdığım da senin çocukların derim ama hersey benim bizim😁 ben bu durumu hissetmedim herseyi birlikte yaptığımız içinde olabilir ilk günden beri benim 😁
bizde şöyle, arabamıza senin araban derim ben. sahiplenmiyorum çünkü herşeyiyle onun o ilgileniyor o daha çok biniyor falan. ben de kullanıyorum o ayrı tabi. misal motorumuz var o da benim. eşim, senin motorun diye seslenir. ama o da kullanıyor. ev bizim. evin sevmediğim yeri olursa 'senin evin' diye çemkiririm. iyi yanı varsa 'benim evim işte ya' flan yaparım. çocuklar arsızsa senin kızın usluysa benim kızım gibi takılırım. ama hissiyat olarak ben kocamı da sahipleniyorum. hani bi yerine bişey olsa benim olan zarar görmüş oluyor. bizde öyle
Acaba siz kendinizi eksik hissediyor olabilir misiniz? Ben çalışmıyorum o zaman benim hakkim uok gibi
Ben bu yaşıma kadar hep çalıştım, matematik öğretmeniyim ben. Evlendikten sonra eşim dersanede çalışmamı istemedi. Atanirsan çalış dedi. Şimdi para kazanmayıp koca eline bakınca belki dediğiniz gibi hakkım yokmuş gibi hissediyor olabilirim. Bana birşey alsın istemiyorum mesela mahcup oluyorum. Ceyizimle getirdigim kıyafet ayakkabılarin üzerine bir çöp aldirmamisimdir daha. Evde birşey eksilince gelirken al derken bile çok utanıyorum. Eskiden ailemden de para istemeye utandigim için lisede çalışmaya başlamıştım zaten 😅galiba sorun benim
Ama böyle hem senin için hem esin için zor ve yıpratıcı olur tabi ki de adamı sömür demiyorum 😅 ama şöyle düşün biri diş işleri biri ic işleri ikinize de ihtiyaç var
Ayy ne bileyim yukmus gibi hissediyorum işte ister istemez. Kesin bunun altında aile travması falan vardır 😂
Aslında babanizi da soracaktım da cesaret edemedim 😅 siz zaten kendiniz çözdünüz 😁
Babam ben istemeden harçlık vermezdi, kendini daha mı iyi hissediyordu biz isteyince bilmiyorum 😂 annem babam da ayrıydı, sadece babamda kaldığımız günlerde harçlık verirdi. Annemde kalmayi parasızlıkla cezalandirirdi ( annem de kendine yetemiyordu, bize beş kuruş verse ne yaptın bitti mi hepsi diye darlardi). Ben de başlarım böyle düzene diyip gizli gizli çalışmaya baslamistim😁
Bence problemin sebebi çözüldü bile. Yerinizde olsam bunu eşimle konuşurdum benim de böyle çocukluktan gelen ufak tefek şeyler vardı bir gün eşimle konuştum aşabilmem için elinden geleni yaptı ve aştım da 😁
Benimki çok incelikli değil 😁 şey der ohooo alış artık bize, biz aileyiz. Onlar yok diye yükselir 😁 Allah eşin de sağduyulusunu nasip etsin herkese
Ilk evlendiğim zaman ben de öyleydim şimdi 3. Senemiz adamın parasina çöktüm. Sen bu durumu eşine yansıtma yarın öbür gün benim param diye konuşmasın.
Yok yok direkt yansıtmıyorum ama bazen hissediyor ve üzülüyor. Sürekli biz diye konusur o da sağolsun
Zamanla bacım zamanla daha çok yenisin.
Bende başta senin gibiydim.
Şimdi alıştım 😎😎
Sana tavsiyem ne kadar çabuk alişsan o kadar iyi
inş daha çabuk alışırsın.
Ayy inşallah, öğrencilik zamanından KYK borcum var onu bile gizli ödüyorum, söylemeye utanıyorum. Halamlar kızmıştı eşsiniz siz bırak ödesin vs diye. Dedem falan gönderiyor öyle ödüyorum
Halan haklı canım.
Bence şimdiden söyle. Ben geç alıştım sen o hatayı yapma . Şimdi düşününca bazen hep kendime eşe-k kafa diyorum🤣🤣
😂😂hayatı kendimize zorlastiriyoruz vallahi
Bende de benzer durum var mesela ev icin. 3 yil icinde 3 ucuncu ev evleri hic benimseyemedim kira oldugu icin . Oturdugum evlerde hep birbirine benziyor 15 yila yakin binalar. Mesela suan oturdugum evde vestiyer yok banyo dolabi yok. Ufak tefek seyler aliyorum ama tam istedigim gibi duzen kuramadigim icin benimseyemiyorum. Aile durumunda da evlendigim gunden beri hep kira ev giderleri araba kredisi yakti cocuk giderleri karsiladigim icin tek basima ev gecindiriyor gibi hissediyordum
Ben evlendim, Daha ev hazır değildi. Kayinvalidemde kaldık birkaç gün. Eşim beni evde bıraktı kayinvalidemlere BANA koltuk takımı halı bakmaya gittiler. Evde çocuk vardı beni başına biraktilar, neyse. Seçmişler begenmisler bana foto attılar dedim başka renk yok mu (gri renkten nefret ederim) görmedi bile mesajımı. Eve geldiler, kayınvalidem şey diyor ben seçtim çok güzel koltuklarin falan. Ben sinirlendim neden bana sormadın dedim eşime, ee foto attım ya bilmem ne bana bir bağırdı. Daha 2 günlük evliyiz. Şu an o koltukların üzerinde oturuyorum ve gerçekten nefret ediyorum. Belki ben seçip almadigim için evi benimsemiyor olabilirim. Yemek masası takım aldı dedim gri alma, başka renk yok dedi yine gri. Kafayı yiyeceğim😂 beni niye götürmüyor diye sorarsanız bana bakan eden olurmuş kavga çıkarmış ondan... Evlenmeden önce bu kadar cahil değildi...
O bahanedir muhtemelen
Eşimin aldığı her şey ondan çok benim yani ben öyle diyorum çünkü onun mesai saati belli gidiyor geliyor işi bitmiş oluyor ama ben 7 24 mesaideyim 2 çocuk evin işleri hepsi benden bekleniyor ben bu yuva için en az onun kadar belki ondan daha çok emek veriyorum o yüzden alınan her şey aynı zamanda benim
Valla sonuna kadar haklısın, geçen ben de düşündüm. O eve gelir uzanır çay kahve ikram ister. Ben bı rahat oturamam. Bazen sinirden gülüyorum kendi kendime. Mutfaktan gelirken bana su getirsene der🤦🏻♀️ bazen diyorum keşke ben çalışsam da o evle ilgilense valla keyif ederim 😂
Rahat yaşamak istiyorsan baba olacaksın valla en temizi
Valla kimse kusurabakmasında ben çalışmıyorum o çalışıyor diye neden benim hissetmeyeyim onun aldığı herhangi birşeyi valla sonuna kadarda hissediyorum ikimizin ne alırsa alsın sonuçta bende evde onun 7 24 çamaşırını yıkayıp temiz temiz giyinip ise gidip işte çalışacak gücü olması içinde yemeklerini meyvelerini yedirip üstüne manevi destek veriyorum arkasını topluyorum ona da sadece çalışmak kalıyor. Ekstradan birde evde mi otutturayım. Sırf kazandığı parayla aldığı şeyi kendime ait hissetmek icin.Zamanında çalıştım destek oldum benim yaptığımda onun ve benimdi. Hersey ikimizin. Yorumlarda baya ilginç valla köküne kadar benim hissederim ister kendi parasıyla alsın, dini açıdan baksak aldığı bir iğne bile ikimizin zaten. Modernlik bazen çok abartılıyor kendi ayakları üzerinde durmak başka eş olmak paylaşım yapmak bambaşka. O zaman ayrılınca da nafaka istemeyin daha evliyken adamın parasını benimsemeyip ayrılınca benimseyemezsiniz sonuçta.
Öyle bir sahiplenirim ki valla. Bir kadın olarak bizim yaptığımız fedakarlıkların yanında bir hiç bence onların aldıkları. Tabiki benim hepsi. Tek onun olacaksa bekar olarakta onun olurdu. Evlenmeyi seçmiş ve iki kişilik paylaşım istemiş.
Ben de böyleyim çünkü çocuk olana kadar küçüklüğümden itibaren hep çalıştım kimseden para beklemedim düğünümü bile Kendi paramla yaptım. Şimdi maddi olarak iyiyiz şükür ama benim değil eşimin gözüyle bakıyorum o kazanıyor alıyor diyorum. Yanlış ama 5 yıldır bu düşüncem geçmedi.
Bu durumumuz geçse iyiydi içimde hep bir eziklik oluyor 🥲
Daha yeni evlisin muhtemelen ondan kaynaklanıyordur o çalışıyor o alıyor ister istemez farklı bir hayat evlilik zamanla düzelir
İlk evliyken benim de öyleydi Şuan 7 senelik evliyiz çocuklar olunca o düşünce geçti ☺️
İlk zamanlar öyle oluyor adapte olma süreci diyelim biz o zamanlara. 4 buçuk yıllık evliyim alıştım artık. Hatta oyle bı oldu ki onun parası ondan önce benim param :) sağolsun eşim hep öyle hissettirdi. Bende benimsedim. Önceden hep senin derdin şimdi bizim oldu. Zamanla olacak yani dert etme.
Ev istediğin gibi değil mi eşyalar falan biz ilk evlendigimizde öğle idi eşyaları içime sinmemisti şimdi çoğu değişti ev benim oldu bende çalışmıyorum ama eşimin işine bende para yatırdım o zaman çalışıyordum o yüzden sorun etmiyorum ayrıca bende evde çalışıyorum ev hanımı demek parasız mesai saati olmayan bir meslek
Bu ben gerçekten, babamdan aldığım parayı sahipleniyorum ama eşimden aldığımı sahiplenemiyorum, 2 çocuk var hâlâ aynı, şimdilik çalışamıyorum ama çocuklar 2 yaşına gelince inşallah çalışacağım o zaman kendi param olunca sahiplenebilirim belki
Bence böyle düşünmen normal bende çalışmıyorum ve sanki herşey eşiminmiş gibi hissediyorum.
Daha 1 senelik evlisiniz bende ilk başlarda çok düşünürdüm öyle zamanla geçiyor merak etme😊
Beni tarif ettin bazen ağzımdan kaçırıyorum eşime senin araban diyorum çok kızıyor bana bizim o diyor misal bizim evimiz diyemiyorum senin evin diyorum neden bunu yaptığımı bilmiyorum 😕
1,436,281 soru
23,618,904 cevap
306,717 kullanıcı