0 oy
138 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (253 puan) tarafından

Bugün görümcemw yemege gittik  kaynanamla ikisi konuşuyorlar arka arkaya hamile kalınca İlk oğlumu 11 aylıkken sütten kesmek zorunda kaldım şuan 20 aylık ama hiç süt içmiyor daha önce kaç defa denedim sinirlerimi bozdular ne biçim çocuk süt içmiyor değişik değişik verip alıştıracakmisim benim elimde olan bişe yok her çocuk farklı nasıl süte alistirabilirim acaba 

7 Cevaplar

0 oy
önce (600 puan) tarafından

Ben kızıma inek sütü vermiyorm doktorumuz uygun görmüyor köyden keçi sütü getirtiyorum onu içiyor . İnek sütü pekte sağlıklı değil araştır istersen 

önce (253 puan) tarafından

Denedim sütten kesince uyku sersemi biberonla vermeye başlamıştım yaşına girince kakaolu ballı biraz şeker katıp farklı farklı verdim yine de içmedi 

İçirmek konusunda neden bu kadar ısrarcısın canm zaten faydalı birşey değilki . Peynirini yesin yoğurdunu yesin lor peynirini yesin 

Sürekli böyle konuşuyorlar sinirlerimi bozuyor hele de kaynanam hergun bıldırcın yumurtası çiğ ver diyor yada pişirip ver diyor onun bile zararı cokmus erken erkenlige sebeb oluyormuş görümcem çocuklarıni sütle bildircinla büyütmüşte benim çocuğuma bakmadigimi ima ediyorlar zaten 4 aylık da bebeğim var yeterince yoruluyorum 

Bıldırcın yumurtasını haftada 2 bende veriyorm benm kızım çok hastalanan bir çocuktu vermeden öncesine kadar bıldırcın yumurtasını verdiğimden beri senede 1 yada 2 kere hastalanır en fazla . Tabi ben çocuk doktorumuza sordım aşırıya kaçmamak şartuyla derine haftada iki verebilirsin dedi her çocuk farklıdır sonuçta sende doktoruna danış

Bende haftada 1 2 kere veriyom hergun verilmez fazlası Zarar 

-Reklam-
0 oy
önce (215 puan) tarafından

icmek zorunda degil ki faydali bisey degil.cunku 

Gelde onlara anlat eski kafalılar hele inek sütü hiç iyi değil yemeklerini çorbalarıni hep tavuk ilikli kemikleri kaynatıp onların suyuyla yapıyorum onların bile kemiğe  gelişimine faydası cok

0 oy
önce (35 puan) tarafından

Benim anlamadıgım inek sütü neden faydasız diyolar 

önce (1,216 puan) tarafından

İçeriği nedeniyle hazmı zorlaştırıyormuş artı olarak kan değeri düşürüp kabız yapıyormuş doktorumuz bizzat söyledi ben oğlum 15 aylıkken hamile olduğumu öğrenince memeyi kestim hiç bir şey yemediği için de süt verdim günlük 2.3 bardak içiyordu doktora götürdüğümüzde doktor direk yüzünden kan değerinin düşük olduğunu anladı beslenmesi nasıl diye sorunca bişey yemiyor sadece süt içiyor dedim hemen bırak çocuğa zarar dedi hazmı zorlaştırır kabız yapar kan değerini düşürür dedi kan değeri epey düşmüştü zor güç normale döndü değerleri bir de iştah kapama yapıyormuş doygunluk hissi verdiği için küçük çocuklar için doğal olmayan sütleri hiç bir doktor önermiyor doğal olanı bulmakta şu zamanda çok çok zor bulunsa bile yine çok verilmemesi yönünde doktorlar 

Süt yerine yoğurt ayran kullanılması gerekiyormuş aslında 

Ay içim rahatladı bunlara böyle duyunca zaten emziremediğim için kendimi kötü hissediyorum Bir de bunların boş boş laflara canımı sıkıyordu sağol canım 

Hiç kötü hissetme herkes nasibini yer derler ya böyle bi durum işte senin çocuğununsa anne sütünden nasibi 11 ay kadarmış canım hem yemesi iyiyse kendiliğinden bıraktığı bi yönden çok iyi olmuş benim şu an 16 aylık oğlum var aşırı düşkün aşırı ilk oğlum da düşkündü ama bu kadar değil küçük oğlumu şöyle düşün yemeği iyi yiyen bir bebek ama mesela yemek yiyor ya bir lokma yemekten alıyor hemen memeye yapışıyor ve çok zorlayıcı bi hal almaya başladı şu an nasıl bıraktıracağım diye kara kara düşünüyorum çünkü dediğim gibi aşırı düşkün ve vermeyince ortalığı yıkıyor seninkininde dediğim gibi yemesi iyiyse alacağı kadarı almış bence ben 2 yaşına kadar emzirmek istemiyorum nedenini de şöyle açıklayayım ilk oğluma 15 aylıkken bıraktırdım çok ağladım bir de yemek yemediği için tek yiyip içtiği şey memeydi yani sonra oğlum 2 yaşına geldi kendi kendime iyiki 15 aylıkken bıraktırmışım şimdi bıraktırsaydım çok zorlardı dedim çünkü 2 yaşında tam akılları yetiyor ve alışkanlık oluyor ikinci oğluma da Ramazan sonu bıraktıracağım inşallah cesaret edebilirsem 

Kimi sabır taşı deniyormus ya göğsüne siyah boya yada acı sürüpte memeden soğutanlar var inşallah biran önce bırakır 

0 oy
önce (2,601 puan) tarafından

Darısı başıma. Az önce süt kavgası yaptık oğlumla. Boşver cnm, çokta faydalı değil. Bellemişler birşey süt de süt. 40 aylık oldu kesemiyor um. Mecbur başladım ben, başta meme reddi sonrada mama reddi olmuştu. Sen zorlama boşver

Sütü verirken acı tuz farklı şeyler koyun nefret etsin

0 oy
önce (2,107 puan) tarafından

Süte alışmak zorunda değil beslenmesine dikkat et yeter kansızlık yapıyor zaten yoğurt yese ondan daha iyi hatta 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı tahin koy karıştır sütün 3 katı kalsiyum almış olur tadı da güzel şekerli olsun derse biraz bal koyabilisin

Yoğurt ve ayranı çok seviyor her yemeğin yanında yer içer 

önce (2,107 puan) tarafından

Yeterli canım illa süt içecek diye çocuğu zorlama günde 1 kase yoğurt yesin akşam yemekte 1 bardak ayran içsin yeterli olur 

0 oy
önce (2,193 puan) tarafından

Size şöyle örnek vereyim herkesin yavrusuna yarıyor süt... yani inegin sütü yavrusunu insanoğluna hiç faydası yok gazdan başka... ayrıca iğnesiz olan doğal dağda bayırda büyüyen yeşillik yiyen inek bulursanız onun sütü doğal olur.... diğer yemle beslenen ineklerin değil 

0 oy

Alıştırma içmediği daha iyi süt hem hazmı zorlaştırır hemde kanı düşürür iştah kapatır ben oğlum 15 aylıkken süt verdim hamile olduğum için bir de hiç bişey yemiyor diye içiyordu oğlum günlük 2.3 bardak şu an da çok sever versem yine içer ama şimdi çok nadir arada bi veririm sevdiği için şimdiki aklım olsa hiç vermezdim çünkü ne zaman sütü çok içemeye başladı kan değeri düştü kabız oldu doktora götürdüğümüzde kesin olarak sütü kes hazmı zorlaştırır kan değerini düşürür kabız yapar dedi içmemesi daha iyi 

Süt yerine yoğurt ayran verebilirsin canım kalsiyum desteği olur hem kemikleri ve gelişimi için süt etkisi görür

Anladım canım sağol 

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 499 göst.
2 Ekim 2024 Moda kategorisinde Neyla (476 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 172 göst.
0 oy
5 cevap 159 göst.
0 oy
2 cevap 402 göst.