+2 oy
283 göst.
Diğer kategorisinde (1,568 puan) tarafından

Kızlar 16 aylık oğlumda 13 aylık olduğundan beri ara ara şüphelerim oluyor şöyle mesela

13 aylıkken ismine tepki vermiyordu şu an veriyor her seslenişimde ıhh diyor 

göz teması hep iyiydi zaten üstünü değiştirirken beni izlerken gayet iyi 

sosyal gülümsemesi var ben ona gülünce o de gülüyor ya da ağlamış numarası yapınca dudağı büzüyor 

Abisiyle oyun oynaması gayet iyi ama abisi kucağıma gelince kıskanıyor itiyor bazen sinirlenip abisine vurulabiliyor abisi hariç kimseyle oynamıyor yaşıtı yok zaten belki ondan kaynaklıdır 

Kelime olarak baba anne attım gel gel gıdık gıdık diyor ve gıdıklıyor bizi anlamlı 3.4 tane anca kelimesi var hep konuşma halinde aslında ama agu gugu gibi konuşuyor yani 

Beslenmesi gayet iyi her şeyi yer içer 

Benden başkasına genelde gitmek istemez bi yere gidince bana daha çok yapışır kucağımdan indirsem ağlar anannesi hariç gittiğimiz yerlerde hep böyle 

Bay bay ve gel gel yapıyor aferin dediğimde alkış yapıyor gıdık gıdık diyip bizi gıdıklıyor cee yapıyor önceden gözlerini kapatıp yapıyordu ama şu an cee yap diyince kulaklarını kapatıp açıp cee diyor 

Olumsuz olarak içime şüphe düşüren durumlar var 

Mesela az önce evi süpürüyordum birden ve ilk defa kendi etrafında döndü sol omzuna bakarak iki kere yaptı yere düştü sonra tekrar yapmadı daha önce yaptığı bişey değildi ilk defa şu an yaptı yani 

Parmak işaretiyle göstermesi yok istemeyi daha yeni öğrenmeye başladı su isterken tezgahın önüne gidip bağırıyor mesela 

Bir de süpürge açınca kulak kapatıyor iki eliyle bu aslında bir aydır olan bi durum ama ilk önce kulaklarını açıp kapatıyordu bende ses yankılı gidiyor diye hoşuna gidiyor diye düşündüm bugün yine evi süpürürken kapattı açtı ardından kendi etrafında iki tur attı düştü oturdu 

Bir de yemek masası çamaşır teli gini şeyleri üzerine çok düşürdüğü için onlardan bir korku oldu şimdi onların hareket ettiğini görünce sğlayarak kaçıyor 

Bu şüphelerim beni öldürüyor resmen eşim gayet normal etrafında döndü diye kulak kapattı diye hasta mı olacak normal çocuklarda yapar bunu önemli olan yeterince yapması fazla yapmaması diyor ama bilemiyorum LÜTFEN KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN BANA YORUM ATSIN LÜTFEN 

6 Cevaplar

+1 oy
tarafından

kulaklarını kapatması sadece elektrik süpürgesinde mi var mesela araba motor gibi son derece yüksek seslerde ne yapıyor bak bu çok önemli bi detay iyi düşün

tarafından

Temas sevmeyen bebekte olabilir her dokunmadan rahatsız olan otizm olsa memlekette sağlıklı birey kalmaz bak diğer hereketleri tepkileri davranışları gayet normal sende evham yapma lütfen henüz çok küçük bebekliğinin tadını çikar bu arada bi not geçeyim ağır otizm sadece 6.ayda net özellik göstermeye başlar orta derece otizm aşağı yukarı 15 24 arası hafif otizm 24 36 arası net tanı konulur 

(638 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin yordum sizi @Egeli Teacher

tarafından

Estağfurullah cnm ne demek 

(1,568 puan) tarafından

Aynı şekilde bende hakkını helal et canım zaman ayırıp ilgilendiğin için çok teşekkür ederim yoksa aklıma takılacaktı gecem zehir olacaktı inan çok rahatladım Allah razı olsun bu mübarek günde istediğin dilediğin şey gönlünce olsun inşallah 🙏 

tarafından

Amin cnm inşAllah hepimizin 🙏

-Reklam-
+1 oy
(1,016 puan) tarafından

Bana normal geldi de yemek masasını nasıl üzerine düşürdü benim üzerime masa duşse ben bile görünce ağlarim dikkat edin. Göz teması var kelimeleri var normal gibi daha çok küçük zaten 

(1,568 puan) tarafından

Biz çocuklar var diye yer masası aldık canım rahat yeriz yerde diye oğlumda onu ne sandıysa iki de bir gidip yerinden oynatıyordu en son bacaklarının üstüne düştü ondan beri korkuyor 

Aynısı çamaşır teli içinde oldu ben çamaşır sermek için teli açtım çamaşırları almaya gittim oğlumda teli nasıl yaptıysa kapatmış üzerine düşmüştü yerinde durmuyor maalesef :)

Peki normal çocuklarda kendi etrafında dönebilir mi bugün ilk defa az önce yaptı iki kere 

(1,016 puan) tarafından

AA o yer sofrasi olayını biz de yaşadık ve depoya kaldırdım ben ayağını ezmisti hafiften. Bu etrafta dönme olayını her çocuk illa ki yapmıştır bı kaç kez sadece bir belirtiyle anlaşılmaz zaten mutlaka bir uzman görsün içiniz rahat etsin ama bana çok anormal gelmedi cocugunuz.

(1,597 puan) tarafından

Üstüne düşünce sonradan korkması çok normal değil mi canım korku olur herkes için büyük insan için bile bu böyle 

(1,568 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 🥰

+1 oy
(3,868 puan) tarafından

Benim oğlumda süpürgeyi çalıştırdığım zaman elleriyle kulaklarını açıp kapatırdı şimdi unuttu yapmıyor,bazen kendi etrafında döner, oğlum iki yaşında ikili cümlesi hiç yok,sadece anne,baba,abi, aba yani abla,gel,git, suya fa der, mama, mesela baba gitti yerine ba gi diyor, çilek yerine çi diyor çoğu kelimenin baş harflerini söylüyor,msela bugün ablasının saatini kırmış kim kırdı dedim be kı dedi,yani ben kırdım dedi,yani yaşıtlarına göre biraz geride, dediğimi anlıyor yapıyor, birşey istesem getirir, bazı ****** seslerini taklit ediyor,yani diyeceğim o ki korkma doğal şeyler bence, çocukların yaptığı herşeyi otizme bağlamamak lazım,eğer içine sinmiyorsa doktora götür canım 

(1,568 puan) tarafından

Kulağı çok takmıyorum canım aslında açıp kapayarak ses uğultulu yankılı gidiyor ondan yapıyor diyorum ama bugün ilk defa iki kere kendi etrafında döndü o aklımı çok karıştırdı normal çocuklarda bu gelişimleri ara ara gösterir mi peki 

+1 oy
(5,545 puan) tarafından

Otizmli kuzenim var senin oğlunda herhangi bir sorun yok bence benim oğlum 23 aylık çok az kelimesi var ama ne desek anlıyor erkek Çocuklarinda nedense konuşma biraz geç oluyor yankı nasıl olur onu keşfetmiş bence gürütüden korkan çocuk hiç bir yüksek sesi istemez ikili ilişkide bulunmaz oynamaz genelde mutsuz oluyorlar beslenmeleri bile tek tip oluryor hep aynî yemek istiyorlar sizin oğlunuz bu şekilde değil gayet normal bir bebek geldi bana

(1,568 puan) tarafından

Gürültüden korkmaması mı gerekiyor yani canım tam anlamadım ben bu gürültü işimi 

(5,545 puan) tarafından

Otistik çocuklar genelde yüksek sesi sevmiyor benim kuzenim yüksek ses duyunca kulaklarını kapatıp bağrıyor dışarıdan gelen sesi baskılamaya çalışıyor 

(1,568 puan) tarafından

Anladım canım bizde bağırma falan yok süpürge sesi için var zaten bu kulak kapama durumu sadece harici olarak blander çalıştırdığımda gelip bakar öyle ağlaması olmuyor süpürgeye de kulaklarını kapatıp açıyor yani ben denedim yaptığı şeyi aslında çocukken bende yapardım annem evi süpürürken kulaklarımı tutar açıp kapardım süpürgenin sesi uğultulu yankılı geliyor çünkü ondan dolayı yaptığını düşünüyorum 

Bir de komut meselesi var bizde mesela elinde top varsa topu ver diyince verir al diyince alır at diyince canı isterse atar istemezse bir topa bir bana bakar güler ama topu bana getir dediğimde bu dediğimi anlamıyor gibi davranır bu normal mi peki sizin oğlunuz topu getir gibi bişey söylediğinizde ne zaman yaptı peki 

(5,545 puan) tarafından

Topu ver derdik getirir vermek istemezdi 19 aylık olunca topu vermeye başladı her dediğimi anlıyor yapıyor sadece konuşma geriden gidiyor çabalıyor bir şey demek istiyor doktorumuz normal dedi her çocuk bir olmaz dedi kızım 15 aylıken cümle kuruyordu çok erken konuşmuştu etrafımda gözlemlediğim kadarıyla kızlar daha erken konuşuyor erkek ler daha geç konuşuyor nedense sende hiç takma oğlunda hiç bir şey yok bence 

0 oy
(1,597 puan) tarafından

Çoğu hatta hepsi normal geldi bana blendir sesine ilk oglum aşırı ağlardı hatta sypurge sesine bile evi supuremezdim gayet normal ikin ci de aglicakti korktu mesela oyuna çevirdik güldük abisi çok etken bu konuda zaten o ağlasa aglar gülse güler canm normal geldi çoğu çocuk böyle değil mi benzer şeyler

0 oy
(2,499 puan) tarafından

İçindeki korkuyu bırak lütfen çocuğunla gecirdigin her anın tadını çıkar canım🌸 insanlar Instagram'da para kazanmak için sürekli içerik üretip biz annelerin psikolojilerini bozdular. Sürekli ya çocuklarda ya da kendimizde bir seyler arar olduk. Benim oglum da supurgeden korkuyor. Fön makinesi calisiinca kaçıyor. Blender çalışınca mutfaktan kaçıyor ama otizmli falan değil. Benim oğlum da mesela arabalara renklere ve 10 a kadar sayılara takmış durumda 😀 

(1,568 puan) tarafından

Ay inan öyle canım benim hiç şüphem yoktu oğlum normal gelişim gösteriyordu birgün 12 aylıkken bişey araştırdım gelişimi hakkında otizm belirtileri diye çıktı önüme o günden beri bende bi şüphe oluştu en ufak hareketi tedirgin ediyor benim oğlum ikinci çocuk olduğu için tek ilgilenen bendim yani herkes azıcık sever büyük kıskanmasın diye hemen bırakırdı büyük oğlum babaanne anane vs çok vakit geçirdi ama küçük oğlum öyle olmadı o yüzden bana çok düşkün benden başka kimseye gitmez bende bunu araştırdım yani 12 ay bebek anne düşkünlüğü normal mi diye direk belirtiler çıktı zaman geçtikçe o Belirtilerden bazılarını yaptığını gördüm yani eşimin dediği gibi kendi etrafında dönmesi normal aslında abartı olmadığı sürece ama bugün ilk defa döndüğünü gördüm gülüyordu sonra düştü bi daha yapmadı ama benim içim nasıl sıkıldı sırf kendi etrafında iki kere döndü diye :( sonra düşündüm büyük oğlumda yapıyordu hemde daha fazla yapıyordu kucağımıza alıp döndürdüğümüzde çok hoşuna gidiyordu dedim kendi kendime mesela her bebek farklı gelişim gösteriyor bunu biliyorum ama ilk oğlum kardeşinin ayındayken baya konuşuyordu eski videoları açıp baktım büyük oğlum Baya ikili kelime kullanıyormuş 13 aydan sonra ama küçük daha attı anne gıdık gıdık gel gel harici bişey demiyor dedim sonra tekrar kendi kendime ama ilk oğlumla hep konuştum hep ilgilendim küçükle o kadar ilgilenemedim konuşma yönünden dedim haklı olarak çocuk bilmiyor dedim hani tam olarak bilmiyorum otizmli çocuk belirtisi ne ama gördüğüm kadarıyla biliyorum yazan belirtiler kadarıyla yani mesela oğlum sadece elektrik süpürgesi çalıştırırken kulağını kapatıyor blander sesi duyunca gelip bakıyor ama korku olmuyor o başka odadayken ses çıkarıyorum gelip sesi buluyor hatta akşam babası abisi ile sobe oyunu oynadı saklanmayı bilmiyor ama duvara onlardan görüp sobe yapıyordu böyle bakınca aslında normal ama o okuduğum şeyler en ufak yaptığı harekette gözümün önüne çıkıyor :( keşke olumsuz şeyler kadar olumlu olanı da paylaşsalar atıyorum 2 yaşında tam konuşma olması gerekiyor ama tam olmaması da normal diye ekleme yapsalar insanın içi rahat olur ama bilemiyorum inşallah bir an önce konuşup yerine getirir her şeyi de içim rahatlar 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 187 göst.
0 oy
0 cevap 40 göst.
0 oy
10 cevap 551 göst.
8 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 415 göst.
16 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Kasimcicegiii (1,328 puan) tarafından soruldu

Kategoriler