Kızlar 16 aylık oğlumda 13 aylık olduğundan beri ara ara şüphelerim oluyor şöyle mesela
13 aylıkken ismine tepki vermiyordu şu an veriyor her seslenişimde ıhh diyor
göz teması hep iyiydi zaten üstünü değiştirirken beni izlerken gayet iyi
sosyal gülümsemesi var ben ona gülünce o de gülüyor ya da ağlamış numarası yapınca dudağı büzüyor
Abisiyle oyun oynaması gayet iyi ama abisi kucağıma gelince kıskanıyor itiyor bazen sinirlenip abisine vurulabiliyor abisi hariç kimseyle oynamıyor yaşıtı yok zaten belki ondan kaynaklıdır
Kelime olarak baba anne attım gel gel gıdık gıdık diyor ve gıdıklıyor bizi anlamlı 3.4 tane anca kelimesi var hep konuşma halinde aslında ama agu gugu gibi konuşuyor yani
Beslenmesi gayet iyi her şeyi yer içer
Benden başkasına genelde gitmek istemez bi yere gidince bana daha çok yapışır kucağımdan indirsem ağlar anannesi hariç gittiğimiz yerlerde hep böyle
Bay bay ve gel gel yapıyor aferin dediğimde alkış yapıyor gıdık gıdık diyip bizi gıdıklıyor cee yapıyor önceden gözlerini kapatıp yapıyordu ama şu an cee yap diyince kulaklarını kapatıp açıp cee diyor
Olumsuz olarak içime şüphe düşüren durumlar var
Mesela az önce evi süpürüyordum birden ve ilk defa kendi etrafında döndü sol omzuna bakarak iki kere yaptı yere düştü sonra tekrar yapmadı daha önce yaptığı bişey değildi ilk defa şu an yaptı yani
Parmak işaretiyle göstermesi yok istemeyi daha yeni öğrenmeye başladı su isterken tezgahın önüne gidip bağırıyor mesela
Bir de süpürge açınca kulak kapatıyor iki eliyle bu aslında bir aydır olan bi durum ama ilk önce kulaklarını açıp kapatıyordu bende ses yankılı gidiyor diye hoşuna gidiyor diye düşündüm bugün yine evi süpürürken kapattı açtı ardından kendi etrafında iki tur attı düştü oturdu
Bir de yemek masası çamaşır teli gini şeyleri üzerine çok düşürdüğü için onlardan bir korku oldu şimdi onların hareket ettiğini görünce sğlayarak kaçıyor
Bu şüphelerim beni öldürüyor resmen eşim gayet normal etrafında döndü diye kulak kapattı diye hasta mı olacak normal çocuklarda yapar bunu önemli olan yeterince yapması fazla yapmaması diyor ama bilemiyorum LÜTFEN KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN BANA YORUM ATSIN LÜTFEN