Kızlar yarım iftarımızı var görümce gelecek ıclı kofteyı simdi yapsam olurmu. Yarına sıkışmak istemiyorum
İçini hazirla sabah yaparsın canım
Tamm abla illa kez yapcm İcim kararsiz kaldım
Yap buzluğa at iftara yakın çıkarıp hemen kızgın yağa atabilirsin
Hamurunu ve içini bugünden yap. Açmasını yarın yaparsın. Hamurunu bugünden yapıp yarına kadar dinlenirse daha kolay açılır
Evet ne kadar çok yogurursan hamuru o kadar iyi özdeşleşmiş olur daha güzel açılır yırtılmaz. Sen büyük ihtimal suyunu çok koydun ıslatırken ya da yogururken. Bulguru ıslatırken su çok koyma kısır yaparken koyduğumuz sudan bir tık daha fazla koy maksat birbirine yapissin sişsin. Sonra yogururken azar azar su ekleyerek yoğur. Ellerini islata ıslata yoğur hamurun üstüne suyu dökerek değil. Bir de kaynar su ile ıslatma bulguru. Ilık su ile ıslat.
Sevdas yok canım taş gibi olmaz. Yoğursun kapaklı bir hamur leğeni varsa kapatsın atsın dolaba. Dışarıda üstü açık bırakırsa üstü kabuk tutar o zaman sertleşir.
Ben kaynar su ile ıslatmistim canım ondan belkide,çok sağol canım birdahakine öyle deneyecem. Mesela tarifte 1su bardağı ince bulgur 1cay bardağı irmik 3su bardağı su
Su çok canım. Bir de ben 1 e 1 yapıyorum. 1 su bardağı ince bulgura 1 su bardağı irmik kullanıyorum.
İnternette öyle yaziyodu tarife göre gittim canım ,şu nekadar kullanıyosun
Valla canım ben göz kararı dökerim su ama senin tarife göre ortalam mesela 1 e 1 irmik ve köftelik kullanırsan 2 bardak su dök. Zaten ilk aşamada hamur toparlanmaz hemen sen onu ellerini ıslatarak yoğura yoğura toparlayacaksin.
Geçen hafta aynen böyle yapmıştım canım. 1 gün önce yaptım şekil verdim, genişçe bir kutunun altına yağlı kağıt serip kapağını kapattım buzdolabinda durdu bir gün. Sonra son 15 dk kala kizarttim hepsini miss gibi oldu. Ben de bekletilir mi bilmiyordum kumar oynamıştım😁
Kalabalık misafir olunca her zaman birgün önceden yaparız dolaba koyarız hiçbir şeyde olmuyor
1,490,114 soru
24,353,525 cevap
346,598 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın