+1 oy
97 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (273 puan) tarafından

19 aylık oğlum var kızlar 14 aylıktan beri tuvalete aşina korkusu falan yok o aylardan beri çiş için tuvalete gidelecegini biliyor o aylarda çok nadir yapardı ama son bir aydır çişini tuvalete yapıyor çişini söyleyip tuvalete koşuyor. Kakasından korkuyordum. Yapmaz korkar kaçar diye düşünüyordum ama bugün ilk defa kendisi kakasını tuvalete yapsi üstüne suyunu döküp kalktı. Biz hemen hemen tuvalet eğitimi tamamladık sayılırız.

Sizce bezi tamamen çıkarayım mi? Burada hep 2 3 yaş arasında bırakıldığıni gördüm ama oğlum artık tuvalete gidiyor kakasını da yaptı hiç korkmadan. Erken olmaz değil mi bezi çıkarmak icin? Bence oğlum hazır dünden razı.

3 Cevaplar

+1 oy
(16,223 puan) tarafından

Zaten eğitimi tamamlamişsiniz. Hiç durma bezi çikar. Çocuk bu kadar hazırken sen beze devam edersen ters teper. 

(273 puan) tarafından

Geceleri nasıl yapacagim peki? Gece de mi bezi çıkarayım? İlk çocuğum kusura bakmayın :) 

(16,223 puan) tarafından

Ben ilk kizimda gece gündüz çıkardım direk bezi. Emmeyi erken bırakmıştı o yüzden gece zor olmadi. Sabaha karşı uyanip çişe giderdi sadece. 

(273 puan) tarafından

Gece kalkip su içtiği için biraz isiyor sabah kalkinca da gidiyor 

-Reklam-
+1 oy
(20,432 puan) tarafından

Altına kaçırmıyorsa neden beze mecbur kalsın ki hoş kaçıradabilir bu sorun olmamalı bence tamamen çıkaracaksan da şimdi çıkart bayrama kadar iyice alışsın bayramda ev dışına çıkarsan veya misafirin falan gelirse takip edecek kadar alışmış olsun 

(273 puan) tarafından

Bende bırakmaktir istiyorum hazır hevesli hiçbir sorun çıkarmıyor en iyisi çıkarayım bugünden itibaren

+1 oy
(887 puan) tarafından

Çılar bence çocuk hazır belliki

Ben gece bağlıyorum çünkü gece çok yapıyor altına ve uykudan çok uyanıyor uyanınca huysuz oluyor ama gündğz alışana kadar gece bağlamayı düşünüyorum yada yazın tamamen çikarırım sende duruma göre karar verebilirsin

(273 puan) tarafından

Emmeyi bıraktı bizimki çok utanmıyor ama gece kalktığında su içiyor ondan dolayı bezi biraz doluyor çıkarınca belki tutmayı öğrenir gecede

(887 puan) tarafından

Eğer gece üstünü değiştririm dersen çıkar hastam olur yoksa 

İlgili sorular

Kategoriler

1,442,665 soru

23,710,231 cevap

312,212 kullanıcı

...