+5 oy
392 göst.
Diğer kategorisinde (106 puan) tarafından

Bayram geliyor bi gram sevinç neşe heyecan yok köye git misafir ağırla milletle uğraş dur keşke bayramlar hiç olmasa bayramlık almak gibi bi hevesim de yok çocuklara aldık sadece 

18 Cevaplar

+4 oy
(20,135 puan) tarafından

Çocukken de sevmezdim hala heyecanlı gelmiyor 

(106 puan) tarafından

Aynı bende hiç içimde bayram sevinci olmadı 

-Reklam-
+4 oy
(292 puan) tarafından

Neden ben çocuklardan daha çok dört gözle bekliyorum bayramı 

(106 puan) tarafından

Olacakları biliyorum köye git gelene gidene hizmet et milletle uğraş dur kaynanagilin orda insanlar çok eke eşimin ailesini sevmiyorum 

önce (292 puan) tarafından

Anladım canım Allah kolaylık versin benşm öyle bşr derdim yok şükür 

+3 oy
(764 puan) tarafından

Kocam yok 4 senedir 8 bayram oldu ne tadım.var ne tuzum 🫥

(2,146 puan) tarafından

😔😔İnşallah daha uzun güzel bayramlarınız olur 

(106 puan) tarafından

Benimde aynı cocukkende yoktu

+3 oy
(2,965 puan) tarafından

Benim de küçükken aldığım keyif şuan yok küçükken arefe günü köye giderdik o kadar heyecanlı olurduk ki sabaha kadar oturalım önce biz uyanık oluruz diye kuzenimle öyle konuşurduk sonra da uyuyakalırdık sabah bi uyanırdık ki babalarımız yeni camiden gelmişler sonra bi hışımla kahvaltı edip hemen şeker toplamaya gidiyorduk çok güzel günlerdi yaa🥹

(106 puan) tarafından
+1

Bizde çocukken okul tatil olunca giderdik son gün akşam gelirdik sabah kalkıp yorgun yorgun okula giderdik maf ettiler tüm hayatımızı 

+3 oy
(464 puan) tarafından

Bu sene benimde yok hoş 3 yada4 senedir yok pandemiden sonra oda kalmadı bide köyden misafir gelebilir kafamda kadına hiç uymadı bklm nasıl geçecek

(106 puan) tarafından

Bize gelen olmaz köyde olacağımız için 

(464 puan) tarafından

Dogrudur bende biyere kaçsam

+3 oy
(467 puan) tarafından

Eskiden güzeldi bayramlar biz çocukken yani, şimdi hiçbir şeyin tadı yok ki bayram'ların tadı olsun.

(106 puan) tarafından

Bayramlar yine aynı insanlar değişti aslında 

+3 oy
(194 puan) tarafından

Biz bayramda koye gidiyoruz o sevinc hic eksilmedi bizden nedense ama esimle ikimizde ayni koydeniz. Boyle cocukluguma dönüyorum koye gidince 😍 bayramlar da cok coskulu geciyor tum koy genci yaslisi her eve gideriz kapidan ellerini operiz cocuklarimiz suan iki tane bayram kombini yaptik mesela renk olarak ailecek. Somra bayram yerine gider aksama kadar cekirdek kola yaparis cocuklarda kalabalikta oynar sizde nasıl geciyor bayram gezme olayi yok mu ? Bizim gezme isi oldugu icin heyecanlandiriyor bizi bu

(106 puan) tarafından

Eskiden babamgilin köyünde bizde öyle yapardık topladığımız şekerleri paraları aynı poşete koyardık 

+2 oy
(146,336 puan) tarafından

kimsesi olmayana bayram tat vermez gidecek kapin öpecek el yoksa bayram kime gore bayram ki ben yillardir her bayram aglarim bazen sesli bazem icimden 

(3,253 puan) tarafından

annemin dogumgununde akşam 7 de alcaz diye anlaştık ama o tarafta işimiz olunca sabahtan gittik almaya daha yapmamislardi pastayı akşama yapıp verdiler. Senin tercihine göre baya ilgilenip güzel taze yapiyolar 

(2,237 puan) tarafından

Tamam canım bakayim netten ne zaman yaptirdin fiyat nasildi

(3,253 puan) tarafından

Geçen sene temmuzda yaptırdık 10 kişiliğe yanlış hatırlamıyorsam 400 500 lira vermiştik 

Bide Şarlak var Instagram da denk geliyorum oranın pastaları da afilli duruyo baya

(2,237 puan) tarafından

Tamam canım sağol 

(146,336 puan) tarafından

hic hatirlamiyom valla

+2 oy
(328 puan) tarafından

Posta girmeden önce çünkü köye gidiyoruz diye düşündüm kendi kendime girdim baktım meğer sen de benim gibiymişsin 6 yıldır evliyim her bayramımız köyde bir sürü gelen giden oluyor tmm bayram kalabalık güzel ama kendi evinde kaynana evinde değil

(106 puan) tarafından

Kaynanagil yaşlı köyde herkes onlara gelir rezillik bayramlar ya 

(328 puan) tarafından

Benim kaynana yaşlı da değil her bayram ordayız valla 

önce (106 puan) tarafından

İyiki bayram az 

önce (328 puan) tarafından

Eşim öğretmen 10 gün tatilimiz var 

+2 oy
(1,869 puan) tarafından

Hiç gelsin istemiyorum kimse bana dokanmasın ben böyle iyiyim😊

(106 puan) tarafından

Hah hah kendimi buldum 

+2 oy
(447 puan) tarafından

Bende aynı koye gidip hizmetçilik yapcam ne anlamı kaliyoki

(106 puan) tarafından

Aynen öyle eltiler işine gelirse yapıyor işine gelmezse dönüp bakan bile yok görümce bir tane yapsa 10 tane buyurur 

+2 oy
(785 puan) tarafından

Hem küçükken hep de bekarken hiç sevmezdim halada sevmiyorum insanın içinde ukde kalan şeyler olunca hiçbir şeyin tadı tuzu yok 

(974 puan) tarafından

Bende hiç sevmiyorum sevicegimide sanmıyorum 

(106 puan) tarafından

Ben hiç bayramları sevmedim sevmek için de bir bile umudum yok

önce (974 puan) tarafından

Bir acımız vardır o yüzden sevmiyorz işte 

+2 oy
(2,416 puan) tarafından

Aynen yaa. Annemin gözler uykusuzluktan şişmiş olurdu suratsız şekilde bizi de erkenden uyandırırdı. İşleri son güne bırakırdı koştur koştur.  Onun modu beni de hayattan soğuturdu. Şimdi de sıradan bi gün gibi bir kaç tanıdıkla bayramlaşıp evlere dağılıyoruz ya da yazlığa geçiyoruz..

(106 puan) tarafından
+1

En güzeli aslında milletle uğraşmak zor gelene birşeyler ikram etmesen olmuyor herşey karışıyor 

+2 oy
(1,138 puan) tarafından

Çocukken çok severdim bayramları.. keşke gidebilsem o günlerime tekrardan 

(106 puan) tarafından

Ben cocukkende sevmezdim hala da sevmiyorum 

+2 oy
(719 puan) tarafından

Annem için bir anlam ifade etmiyordu. Bayram geleneği olmadı evimzide bende de yok haliyle. Ama çocuğuma o bayram sevıncıni aşılamayı düşünüyorum 

(106 puan) tarafından

Benim içinde bi anlamı yok özel yada güzel günde değil 

+2 oy
(309 puan) tarafından

Bnde gelmemesi tarafındayım kaynanama gıdeceğiz çünkü ( oyun parkına çocuğu koyduk  ordan çıkmak istıyor dıye Allah sizin ellerinizi yakacak diyen bir kişilk kendisi) 

(106 puan) tarafından

Azıcık ağzını tutsalar ölürler 

(309 puan) tarafından

Malesef

+2 oy
(1,276 puan) tarafından

Bayram hevesi çocukken olur zaten,buyuyunce o hevesi aramak anlamsiz.Cocuk oldugun icin guzel saf ve temiz bazi seyler buyuyunce bir yere gitmek gelmek misafir cagirmak hep maddi manevi zor geliyor iş geliyor.Cocuklar oylemi onlar işn eglence kisminda.Bu buyumek ile alakali bir sey duugu kaybi

(106 puan) tarafından

Cocukkende yoktu büyüdüm yine yok 

+2 oy
(678 puan) tarafından

Ben cok severim her bayramda ayni heyecanla kutlarim💜

(106 puan) tarafından

Ben asla sevmiyorum bayramları 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 388 göst.
4 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Sila (22 puan) tarafından soruldu
0 oy