+6 oy
290 göst.
Diğer kategorisinde (123 puan) tarafından

Bebeğim 2 aylık 17 günlük çok zor durumdaym kızlar uyumuyor sürekli ağlıyor yedi yirmi dört saat sallıyorum asla uyumuyor artık bıkmışm ne kendime vakit ayıra biliyorum ne bişey sabahtan beri tuvalete bile gitmemişim psikolojim bozulmuş sürekli ağlıyorum 5 buçuk yaşında oğlum var ona hiç bir şekilde vakit ayıramıyorum bu ne zaman geçecek bebeğim kolik hastaneye götürdüm gazı var dediler denemediğim gaz damlaları kalmadı fayda etmiyor kendim de sürekli içiyorum rezene olsn kimyon olsn belki beni linçlersiniz ama çok bıkmışm bunalmşm o kadar durmayan bir bebek ki dışarı bile çıkamıyoruz hiç geçmeyecek gibi geliyor bana uykuları sadece yarın saat 25 dk o kadar o da salayarak yada memede uyur mama da veriyorum belki aç diye ama aç değil eminim hiç iyi değilim kızlar belki beni anlarsınız 

14 Cevaplar

+4 oy
(1,979 puan) tarafından

Kızım kolikti.  Ağlamaktan göbek fıtığı oldu düşün. 6. Ayda son buldu bu durum. Şimdi 5 yaşında. 

Çaresi yok. O gaz damlaları ise yaramaz. Masaj yapın sürekli gazını çıkarsın. Birde hamak besik alın biri sürekli sallasın. Sen de o şekilde dinlen. Gerekirse bu süreçte kimsen yoksa yarım gün yardımcı al. Varsa köşede birikmisin bu iş için kullan. Hiç acıma paraya.ben o dönem psikolokluk oldum ve halen 5 yıl geçti üzerimde etkisi kaldı. 

(75 puan) tarafından

Bizimki de göbek fıtığı olmuştu. Çok zor Allah yardımcısı olsun evvela. İkinci de  eşi yardım ediyordur umarım. Biz o aylarda nöbetleşe beklerdik başını. İyi kötü geçti şükür. 

(1,979 puan) tarafından

Bizde aynı şekilde yoksa mümkün değil olmazdı zaten. Aileden kimseden destek görmedik. Ama keşke bir de yardımcı alsaydım yarım gün.  Çok.pisman oldum sonradan 

(4,213 puan) tarafından

Ah ah bu yorumda kendimi gördüm benim kızım da tam 6 ay kolikti ve doğduğu günden itibaren. Ne zor günlerdi.  Kimsem de yoktu. Artık sinirden kapıları çarpıyordum saatlerde süren aglama krizleri ne yaparsan yap asla susmuyordu yanında 2.5 yaşına kızım. Ne zordu Ne zor. 

(1,979 puan) tarafından

Su an oğlum oldu. Onunda uyku problemi var ama en azından ağlamıyor sürekli. Bu bile ne büyük nimetmis.  Kızımın bebekligini hiç hatırlamıyorum. Çünkü sürekli tek yaptığımız susturmaya callismakti

(4,213 puan) tarafından

Benimde ilk 6 ay tek yaptığım şey ağlayan bebegi susturmaya çalışmak. Hiç doya doya sevemedim. Neyseki smdi 9 aylık oldu o günler geçti 

-Reklam-
+4 oy
(4,558 puan) tarafından

Ben 19 ay çektim dostum ne psikoloji kaldı ve sosyal hayat ne uyku ama cok şükür, büyük çocuğum da bende cok zor günler geçirdik geçti yani ama bide geçirene sor, seni çok iyi anlıyorum ćoook

(123 puan) tarafından

Gerçekten çok zor oğlum da kolikti onu unutmadan kızımı doğurdum gene aynı şeyleri yaşıyorum :(

+4 oy
(263 puan) tarafından

Beyaz gürültü veya süpürge sesi aç canım uyuturken sakın ve stressiz bı şekilde uyutmaya çalış uyutmaya çalıştığın oda seni bogmasin çok sıcak olmasın

(123 puan) tarafından

Zaten yarım saat yada yirmi beş dk uyuyor oda beyaz görültüyle uyuyor o kadar :(

+3 oy
(4,213 puan) tarafından

Hic mi uyumuyor yoksa hemen mi uyaniyor. Uyuyorsa göğsüne koyup öyle daha uzun uyur. Veya uyutup yüz üstü koyabilirsin yanında durup tabi. Ben öyle uyuttum hep daha uzun uyudu. Kolik bebek çok zor. Umarım kısa zamanda biter sizin, bizim tam 6 ay sürmüştü ve 2.5 yaşında ablasi vardı. Annen kayinvaliden yakınsa yardım isteyebilirsin

Onun dışında bebeğine ılık suda koya doldur içine koydum özellikle karın bölgesi suyun içinde olsun ardından güzel bir masaj birde böyle dene uyku öncesi 

Kolik sesleri 

Karnına masajlar

Gün içinde sling'e koy kolik bebekler sever 

Gün içinde yine yuz üstü koy 5 10 dk gazını daha rahat çıkarır 

Patik çorap hiç ayağından çıkmasın hatta ebebekte kiraz çekirdeği kemeri ve patiği var onlari alabilirsin 

(123 puan) tarafından

Canım inan herşeyi deniyorum ama fayda etmiyor;(

+3 oy
(21,570 puan) tarafından

Salıncak iyi gelirmiş diye duydum. Ben hiç denemedim ama. İstersen bı dene. Oğlum kolikti. 3 aylıkken hafifledi. 4.5 aylıkken tamamen geçti. Biogaia ve sab simplex damlalarını birlikte kullandik. Çok işe yaradı. Ama hicbisey yüzde yüz ise yaramiyor. Sadece hafifletiyor. Tek ilacı zaman 

(123 puan) tarafından

İnşallah benimde üç ayda biter söylediğiniz bütün damlaları kullandım ama fayda etmedi

(21,570 puan) tarafından

İnşallah dostum . Merak etme geciyor. Kolik olan çocuk gördün mü hiç. Hepsi bebeklikte kalıyor. 

(21,570 puan) tarafından

Bak bı de yediklerine çok dikkat et. Süt yspar diye bulgur pilavı falan yeme. Ben ne zaman bulgur yesem catlardi çocuk aglamaktan

(123 puan) tarafından

Aslında bende çok dikkat ediyorum inşallah geçer çok tşk ederim canm ❤️

+3 oy
(3,726 puan) tarafından

Ben bu kolik bebeklere de annelerine de çok üzülüyorum anneler evet çok yoruluyor anlıyorum benim bebegiminki çok uzun sürmedi ama daha doğduğu gün başlamıştı 10 gün falan dus almadığımı biliyorum lavaboda saçımı yikardim ertesi gün bedenimi yıkamaya girerdim elhamdülillah gecti geçiyor ama şu an bebeğinizin sancidan ağladığını unutmayın lütfen o kadar çok sancısı varki ne yapacağını bilmiyor yapabildiği tek şey ağlamak.

Slinge koymak karnını kusakla sarmak 2 çorap giydirmek ise yarayabilir emzirmeden önce i love you masajı var you tubedan bakın onu yapın sonra emzirin 10 dk sonra kaldırıp gazını çıkartıp tekrar emzirin tekrar 5 dk sonra kaldırın gazını cikartin diğer memeye gecin şeklinde ilerleyin. Mümkün mertebe oturur pozisyonda tutun oturtun demiyorum yalnız iki bacaginizin arasında oturur pozisyonda gazi rahat cikar yarim kundak da deneyebilirsiniz 

(123 puan) tarafından

Yapmadığım şey kalmadı canm ama yok uyumuyor 

+3 oy
(1,627 puan) tarafından

Allah yardimcin olsun zordur eminim..

Benimde bebegim 2 ay 4 günlük ara sıra gaz sorunu oluyor bu aralar kabızlık var bizde o sorun oluyor..

Yardımcım varken bile çocuk.bakimi zor size birileri yardım etse çok iyi.olur desteğe ihtiyacınız var sonuçta dinlemeniz lazim

(123 puan) tarafından

Hemde çok ihtiyaçm var inan çok yorgun ve uykusuzum 

(1,627 puan) tarafından

Valla kayinvalidem bazen kızıyorum ama gece 2 gibi geliyor sabah 7 8 kadar beni uyutuyor çok dinleniyorum gun boyuda enerjik.oluyoruz

(123 puan) tarafından

Bende kaynanama veriyorum biraz uyuyorum ondan da olmazsa maf olurum zaten

+2 oy
(701 puan) tarafından

Anlattıklarının bin katını yasadım sabaha kadar 5 dakıka bile uyumazdı 4 aylık şuan çok düzelme var ama yıne oluyo sancı 3 ayı bekle günleri say geçiyor merak etme bide süpürge sesı aç telefondan bende damlaları hepsini denedim 

(123 puan) tarafından

İnşallah benimde geçer canm dua et zaten günler durmuş hiç geçmeyecek gibi geliyor bana Beyaz görültüyle uyutuyorum zaten

(701 puan) tarafından

Sakın kalmaya bak inan geçiyor ben varya bazen o donnemı düşününce vücudum agrıyor o kadar ki cektım boynum bacaklarım omuzlarım heryerım perişandı ama şimdi şükür ki geçti sadece zaman kendini strese sokma benım ıkıncı oğlumda öyle olduğu için hep gün saydım ama gece çok kötu oluyodum 

+2 oy
(844 puan) tarafından

Daha yolun başındasın canım 6 aydan selamlar İlaç içtim şu an ilaç ile ayaktayım

(123 puan) tarafından

Çok zor gerçekten benimde psikolojim hiç iyi değil :(

+2 oy
(42 puan) tarafından

Bende aynıydım gaza iyi geldiği için sürekli sallıyordum hatta bu soruyu bebek bakımında sormuştum bize nurse harveys colex şurup bi tık iyi gelmişti doktor önermişti bizim 6 ay sürmüştü inşallah senin öyle olmaz birde pilates topunda aşagı yukarı yaylanma hareketi yapıyorlar onu kucagımda yapıyordum oda iyi geliyordu bi dene istersen inşallah kısa sürede geçer 

(123 puan) tarafından

Bende sürekli sallıyorum emziriyorum hamak beşik bile aldık bütün gaz damlalarını denedim ama yok işe yaramıyor 

+2 oy
(1,355 puan) tarafından

Ahhhhh ne günlerdi sabaha kadar uyumayıp sabahta kahvaltı ev işi işçi yemeği derdine düşerdim aylarca ağladı 5.ayds diş çıkarmaya başladı üstüne.2 yaşında ve hala çekiyorum Artı bide 2 aylık bebeğim var.

Gaz damlaları işe yaramıyor probiyotik damla kullanabilirsin.sırtını karnına yasla bi elinde bebeğin karnında dursun sonra ayaklarının altından tutup karnına doğru baskı yapabilirsin.en son susmazsa kulak çöpünü yağlayıp fitil gibi kullanabilirsin ayaklarını karnına doğru itip.biz böyle çözümler bulmuştuk.bütün sesli müzikleri dene ben sabaha kadar açık bırakırdım

Birde kundakla İnşallah fayda eder

(123 puan) tarafından

Bende sabaha kadar beyaz görültüyle açıyorum biraz o fayda ediyor zaten

+2 oy
(2,313 puan) tarafından

Şuan benm bebeğimde 24 günlük yeminle bende öyleyim heleki kızımda 4 yaşında aşırı yaramaz etrafı daha çok kirletip dağıtıyor vallahi bazen bebek ağlıyor artık mecburi lavaboya kendimi atıyorum inşallah bu günler gecer

(123 puan) tarafından

Çok zor çok benimde oğlum 5 yaşında çok yaramaz beni çok yıpratıyor :(

+1 oy
(259 puan) tarafından

Tam beni anlattın 😥 20 aylık hala aynı ramazani sahirsuz tutuyorum uyudugundan değil yemeğe fırsat vermiyor migren oldum bel fitigim çıktı ayaktayım hep bacaklarımda varış çıktı bı gözümde kayma oldu bunlar hepsi 20 ayda oldu asla ve asla düzenim yok 7 yaşında kızım var bazen sinirimi ondan çıkartıp kızıyorum sonra vicdan azabı beni yiyor . Ama öyle bı yemin ettim ki bı daha asla çocuk yapmam 

(123 puan) tarafından

Gerçekten çok zor benimde bütün vücudum ağrıyor rabbim bizlere bağışlasın bende artık çocuk getirmem ama büyük konuşmak istemiyorum zaten büyük çocuklar da durmuyor 

+1 oy
(340 puan) tarafından

4 5 aya kadar sürüyür maalesef bizde 4 buçuk ayligiz yeni Yeni bitti sayılır Allah yardımcın olsun canım 

(123 puan) tarafından

Amin amin sağol canım inşallah benim de geçer ya çok zor

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 286 göst.
29 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Gamzenur25 (420 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 276 göst.
13 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Esenb23 (327 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 144 göst.
0 oy
9 cevap 218 göst.
1 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Sed.bey (29 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,450,809 soru

23,822,418 cevap

318,347 kullanıcı

...