+2 oy
635 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (381 puan) tarafından

Kızlar eşim bugun kızımı almaya gitti anaokuluna kızım 3 yasında bu arada kapıda in alıyoruz cocukları sadece ayakkabı giyidirip cıkarıyoruz cocukları  bi veli dikkatini cekmıs esımın belinde silahı varmıs ama sivilmiş galiba benden okul müdürünün numarasını istedi eşim napcan dedi okula öyle silahla giremez arabasında bırakması lazım ben konuscam falan dedi bi korktum esim biraz asabi ters biraz abartmadı mı sonuçta cocugunu almaya geliyor ama esım rahatsız oldu ben derim dedim hocaya sen karışma dedi bu arada adam yüksek ihtimalle polis 

15 Cevaplar

+5 oy
(4,868 puan) tarafından

Eşin haklı canım kanunen yasak. İsterse emniyet müdürü olsun izni olmadan silahla eğitim kurumuna giremez. 

(158 puan) tarafından

Neye göre yasak benim esim emniyet mensubu hangi sayılı kanuna Göre?

(4,868 puan) tarafından
+1

TCK 5237. Eğer silahla girmek isterse Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetmelikleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgili talimatlarında yer alıyor olması lazım. Okul idaresi ek talimatla izin verebilir. Ama aşağıda bir yorumda dediğim gibi polislerin silahla giriyor olması bunun serbest olduğu anlamına gelmez.

(4,868 puan) tarafından

Diyelim ki bir polis görevlisi okulda çocuğu bıraktı, bahçede veli ile tartıştı ve sinir anında çıkardı vurdu adamı. Okul idaresi de polis memurunun silahla giriş izni yoktu derse yanı o polis.

(158 puan) tarafından

Serbestlik neye göre ? Adam mesai saati içinde demekki benim eşimde taşır mesai saati dışında zaten taşımaz ayrica daha çok maddeler siralardim ama şuan vaktim yok bu yazi açıklar umuyorum

image

(4,868 puan) tarafından

Mesai saatleri içinde olmak başka görevde olmak başka ama. Çocuğunu okula bırakmak polisin görev tanımında mı?

(158 puan) tarafından

Mesai saati icerisinde ise ? Ki genelde öyle oluyor eşimde de öyle genelde 

-Reklam-
+4 oy
(884 puan) tarafından

Peki adam polis o an okula hiç olmadık bir basskin bı hırsız bir ugursuz girdi .  Adam ne diyecek ben polisim bekle arabadan silahımı alıp geleyim  sana müdahale edeyim mi diyecek 

(745 puan) tarafından
+1

Bencede saçma ne demek kuruma silahla giremez silahlı bir ton askeri personel polis  var kesinlikle yanlarından ayırmamasi gerekiyor eşinde saçmalamis he sivil bir vatandaş olur haklıdır Kamu personeliyse ne diyecek aaa bırak.gir içeriye mi hayır okulun kendi bünyesinde sapığı tecavüzcüsü kol geziyor ama altını çizerek söylüyorum üzerine zimmetli kamu personelinn silahı göze batıyor 

Birde sizin gibi meslek dışı insanlarda bir değişik gözle bakıyor toplumda asker polis çocuğuda eğitim aldığı için velilerininde çocuklarını okula bırakıp alması kadar normal 

+1 oy
(13,433 puan) tarafından

Belki polistir 

(381 puan) tarafından

5237 ye baktımda bu vaka olmasa giremez lafını göremedim bana link atabilir misiniz

(1,601 puan) tarafından

Oraya koysa hiç biri koymaz eşim sırt çantasında taşır  asiiri bu konuda takk yanında ayırmaz ha belindede gezmez o ayrı evde kırk parçaya böler sonra kendi bile yerini unutur kaybolsa çalınca  başına bela alir

(2,337 puan) tarafından

Indigo hayır canım yasak değil kesinlikle, çalınırsa suç zaten en son yorumda da belirtmiş sırt çantasında taşıyor adam . Herkes sırt çantasını akıl edeceğini düşünmüyorum 

(745 puan) tarafından

Bencede saçma ne demek kuruma silahla giremez silahlı bir ton askeri personel polis  var kesinlikle yanlarından ayırmamasi gerekiyor eşinde saçmalamis he sivil bir vatandaş olur haklıdır Kamu personeliyse ne diyecek aaa bırak.gir içeriye mi hayır okulun kendi bünyesinde sapığı tecavüzcüsü kol geziyor ama altını çizerek söylüyorum üzerine zimmetli kamu personelinn silahı göze batıyor  Birde sizin gibi meslek dışı insanlarda bir değişik gözle bakıyor toplumda asker polis çocuğuda eğitim aldığı için velilerininde çocuklarını okula bırakıp alması kadar normal 

(1,601 puan) tarafından
+1

Askere bı zamanlar yasak di yanlış hatırlamıyorsam  yanidna taşımak  ve sırf bu yüzden  şehit olanlar oldu savunmasız kaldığı için şuan serbest galiba  sivilde  düşmanı yokmu askerin polisin bir olay anını gec ki müdahale edecek kişi polisdr mesai satinde bile olmasa ederde etmesederiz niye etmiyor    polis onu dikkat bile etmemistir  meslekgi o normal 

+1 oy
(9,743 puan) tarafından

Belki polis belki güvenlik görevlisi herşey olabilir sonucta 

(381 puan) tarafından

Zaten öyle veliler arasında polis olan var biliyorum ama esim giremez silahla arabada bırakması lazım dedi taktı adama

(9,743 puan) tarafından

Abartmış biraz polis o arabada bırakamaz silahı bişey oldumu arabadan biri silahı aldımı bütün suc ona kalır onu gectik emniyeti vardır silahın ateş olmaz ki 

+1 oy
(1,285 puan) tarafından

Yaa belki polistir belki askerdir belki bekçidir ne biliyorsunuz

(381 puan) tarafından

İşte bende onu diyorum öyle zaten öyle olmasına regmen giremez dedi esım ama netten böyle bişey yok girebilri

(1,285 puan) tarafından

Yooo gayette gidebilirler

+1 oy
(1,266 puan) tarafından

Giremez diye birsey yok polisler mecbur silahlarini üstünde taşıyor ne demek arabaya bıraksın öyle birsey yok 

(546 puan) tarafından

Kanunun adı var sadece birileri yazmis çizmiş karalamış birseyler ama takan yok. 

(2,337 puan) tarafından

@indigo 5237 sayılı kanun tam tersine döndü ya kız , savunmasız oldukları için artık oda serbestleşti

(4,868 puan) tarafından

Avukat değilim ama az çok hukuk bilirim. Ablam eniştem avukat. 

@DP okulda gösteri olsa polis de asayiş için gelse evet silah oluyor ama çocuğunu bırakıp çıkacaksa olmuyor. Görev başında silah tamam değilse yok yani. 

(546 puan) tarafından

Ya bazıları heryerde taşıyor illa polis vs olmasına gerek yok.  Benim tanıdığım lanet bir insan var o sadece silahı tuvalete götürmüyor yatarken yastık altında gündüz evde otururken belinde gibi. Bir gün bir yerinde patlatacak kazara da dur bakalım 🤣🤣🤣🤣 bu kişi de polis filan birsey değil yani öyle almış bir silah işte 

(4,868 puan) tarafından
+1

Evet bir de öyleleri var. Gösteriş için mi yoksa gerçekten korktuğu için midir nedir silahla gezen tipler var 😄 Komik geliyor bana 

+1 oy
(361 puan) tarafından

Babam emekli polis heryere silahıyla giderdi zimmetli sonuçta eşim asker o da silahını asla yanından ayırmaz. AVM ye de gider okula da gider kimse de bişey demez

+1 oy
(3,795 puan) tarafından

Normalde eğitim kurumlarına kimse silahla giremez güvenlik güçleri hariç diye biliyorum ben yani polis asker falansa girebiliyorlar çok emin değilim ama öyle hatırlıyorum 

+1 oy
(1,033 puan) tarafından

Taşıma yetkisi varsa  istediği yere girer canım ama dediğim gibi  taşıma yetkisi olması lazım

+1 oy
(156 puan) tarafından

O silahı çaldırırsa başı büyük belaya girer. Eğer emniyet mensubu ise. Vücunun organı gibi taşıması lazım. Ama görünmeyecek şekilde taşısa daha iyi tabi. Çocuklar anlamaz sivil polis falan korkabilirler

+1 oy
(671 puan) tarafından

Bence polistir hastanede felanda vermeden geçiyorllar ne sıkıntısı olacakki yanında bulunduröak zorundadır arabada 

+1 oy
(590 puan) tarafından

Benim eşim de jandarma personeli bazen oğlumu o götürüp getiriyor ne yapsın üniformasını çıkarıp sivil bırakıp geri eve gelip giyinip ise mi gidecek 

Bazı şeyleri haddinden fazla abartıyorsunuz gerçekten 

+1 oy
(1,343 puan) tarafından

Polisse tabi ki de tasiyabilir,ama gorunmesi hic hoş degil cocuklar gormemeli

+1 oy
(158 puan) tarafından

Canım emniyet personeli olabilir ve benim eşimde öyle heryere silahla gider okula bile ve onlar onlara zimmetli taşıma mecburiyetleri var herhangi bir olayda mudahele edebilmeleri için taşımaları mecbur 

+1 oy
(2,511 puan) tarafından

Benim eşim de abim de polis bellerinden o silahı asla çıkaramiyorlar. Arabada falan asla bırakmaz. Biri o silahı alsa başı belaya girer çünkü. Markete giderken bile yanında götürür.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 324 göst.
+4 oy
8 cevap 294 göst.
20 Mart 2025 Diğer kategorisinde Keyfimizpasadayok (745 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 692 göst.
0 oy
17 cevap 642 göst.
2 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,547 soru

23,898,491 cevap

322,239 kullanıcı

...