+3 oy
277 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (9,873 puan) tarafından

Hanımlar merhaba 2 Mart'ta kıymetli babamı topraga verdik tam doğum günümde. Şimdi onun ilk bayramı. Eşimin tatili 9 güne cıkmıs. Bana kendi memleketine de gitmek istediğini söyledi. Bu arada beş yaş ve 6 aylık iki kızımız var. Ben önce çok parladım dediğine çok bozuldum. İlk bayramı olacak babamın duygusal olacagız haliyle yanımda olup destek olmanı beklerdim dedim. Bir de ufak bebekle ilgilenirken büyük sıkılıyor haliyle onunla ilgilenir diye düşünmüştüm. Eşim de amne babamı görmek istiyorum dedi. Siz bu durumda eşinizin yanında olmasını mı beklerdiniz yoksa gitsin mi derdiniz? Bana lütfen bi yol gösterin memlekete de gitmek gelmiyor içimden en cok desteğini beklediğim eşimin de bana dediği sen bu acıyı yaşadın git gör ana babanı demeni beklerdim dedi. 

13 Cevaplar

+3 oy
önce (5,564 puan) tarafından

Bayram olduğunu düşünürsek. İkinizde haklısınız eşininde ailesini bayramda görmeye hakkı var sen biraz duygusal yaklaştığın için sana bu istek kırıcı geliyor. 

önce (9,873 puan) tarafından

Evet bıraz kırık hissediyorum 

önce (5,564 puan) tarafından

Eşine de hak vermen lazım ama her ne olursa olsun bu hayatını karı koca siz yaşıyorsunuz kararlarınız tek taraflı olmamalı

-Reklam-
+3 oy
önce (18,314 puan) tarafından

9 günmüş yarıya böleceksiniz bunun için kavga gürültüye ne gerek var 4 gün senin ailen 4 gün onun ailesi 1 günde yolda geçsin 

Gidecegı yer Erzurum Kayseri den gıdecek canım yol uzun 

Olsun eşin yanında sonuçta uzun olsa nolur

Kaynanamları gormk istemiyorum canım o kafada degılım

küfür hakaret saç baş durumları olmadıgı sürece eşinin annesi olduğu için görmek zorundasın cnm şuan duygusal oldugun için belki farkında değilsin ama sen hep kendi dediğin olsun benim isteklerim önemsensin istiyorsun hep kendi açındam bakıyorsun herşeye duygusallık dönemin bittiğinde ne kadar yanliş yaptıgını farkına varacaksın eşininde istekleri var onunda bi ailesi var ya denge kuracaksın yada kavga gürültü ile huzursuz olcaksın

Evet canım haklısın snırım eşim tarafından bkamadım konuşacagım 

+3 oy
önce (6,776 puan) tarafından

İkinizde haklısınız bence birlikte gidip güzel bir tatil yapın gelin 

Erzurum a gıtmek istemiyorum iki cocukla canım yol uzun sarjlı araba en az ıkı kez doldurmak gerek 

önce (6,776 puan) tarafından

😕😕😕Hayırlısı olur inşallah hakkınızda o zaman 

+2 oy
önce (8,172 puan) tarafından

9 gün çok kısa bir zaman değil iki aileyede gidilir 

+2 oy
önce (3,819 puan) tarafından

Eşim babasını kaybettiğinde ilk bayram beni annemlere yolladı. Bildiğin yolladı. Yanında olabilirim dedim. Hayır sen hâlâ fırsatın varke anne babanın yanında ol dedi. Üstüne birer yıl arayla eşimin babaannesi, anneannesi vefat etti, onların ilk bayramlarında da hep tek gitti. 

+1 oy
önce (730 puan) tarafından

Kocan neden sizsiz gıdıyor ki? Biz eşim izinli olduğunda beraber gideriz bizsiz gitmez memlekete bir gun ıki gunse iki çocukla belki zor olur sizin için ama  eşinizle gidin hem çok düşünmemiş olursunuz 

+1

Babamın ilk bayramı yazmış ya. Babasının evinde olması gerekiyor. Rahmetlinin kimsesi olmasa bile ilk bayramda evi ziyarete açılıyor. Böyle bir kültür var çoğu yerde. 

önce (730 puan) tarafından

Bizde öyle bir kültür yok rahmetlinin evininziyarete açılması gibi bir şey. Bilemiyorum. ıkı taraf da haklı ama hanımefendi iki tık haklı

+1

Bizde de yok. Eşimle öğrendim bende hâlâ da anlamsız geliyor ölen birinin bayramını kutlamak. Babaannesinin evi depremde yıkıldı sırf ilk bayramı diye çadır açtılar. 

Bence iki taraf da haklı. Herkesin ailesi var herkesin bayramda yanında olmak hakkı. Bayram tatili 9 gün zaten 4-4 paylaşmak en mantıklısı. 

+1 oy
önce (361 puan) tarafından

Canim kendine çok dert ediyorsun bende gurbetteki izniniz yok ailemin yanına gidemiyorum gitsem bile hep tek giderim eşimin izni nedeniyle ama ben bir kere dert etmedim senin gibi mesela eşim bayramda bir yere gitmeyelim evde olalım diyor bende onun memleketine gidelim diyorum 

+1 oy
önce (1,254 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin ama eşinde ailesini görmesin mi canım bayram sonuçta 

önce (1,474 puan) tarafından

Çok üzücü bir durum empati bile kuramiyorum yaşadığınız aci çok buyuk ama eşiniz sizle gelsede babanizi göremeyecek bu yüzden kendi ailesinin yanına gitmek istemiş haklı olarak Allah ferahlık versin ne diylmm

önce (59 puan) tarafından

Ben eşlerin ayrı bayram geçirmelerini doğru bulmuyorum 14 yıldır evliyim hiç ayrı geçirmedim ve ailelerimiz hep ayrı şehirde yeri geliyor benim ailemde yeri geliyor onun ailesinde çoğunluk eşimin ailesinde oluyor o zamanda ya öncesinde yada sonrasında beni götürüp bırakıyor yani orta yolu bulmak lazım senin duygusal olman çok normal ilk günler kendi ailenle geçirdi sonra eşinin tarafına git

Eşimin ailesini görmek istemiyorum demişti bir yorumunda post sahibi bence gitmesin başkaları için kurallari esnetebiliriz istemeye istemeye kaynanasına gitmektense eşi gitmesin ailesinin yanına birkere de o fedakarlık yapsın .gelinlerin hangi başlık altında olursa olsun zorla eş ailesiyle gorusturulmesine karşıyım.kaynanalar kayinbabalar kırılsın bir kerede bişey olmaz gelinlerede yazık 

önce (59 puan) tarafından

Evlilikte iş inada bindiği zaman erkek düşkün olmasa bile ailesine ekstra düşkün gibi davranıyor gitmeyeceği varsa bile gitmek istiyor biz bu bayram ailemin yanına gidecektik ailem 6 saat uzaklıkta trafik kazası yaptık ve ben kendim iptal ettim eşimin haberi bile yokken eşimin ailesine gitme planı yaptım öyle olunca eşim daha mutlu bana da daha çok değer veriyor sevmese bile gitmek istese emin ol o eşte bu bayram gitmek istemez yada orta yolu bulur uzun oldu msj anlatabildim sanırım

Anladimm da işte oncelik vermek zor olanı basarabilene helal olsun

+1 oy
önce (1,263 puan) tarafından

Sen gitmek istemiyorsun bu konuda bir şey diyemem. Ama eşin haklı zaten senede bir kere ancak gidiyordur anne babasını görmeye hakkı diye düşünüyorum 

Kurban da zaten giderdi canım ama gitsin olur ya ölürler benden bilir göndermedin gidemedim diye 

+1 oy
önce (559 puan) tarafından

Eşin haklı canım 

+1 oy
önce (52,838 puan) tarafından

sen baban icin üzülürken esinin babasini ailesini gormesini engellemeye calisiyosun senin acindan sonra belki son firsati oldugunu dusunuyordur gidip gormek hakkı babana kuranini evden memleketten de okuyabilirsin yada ilk gun mezarliga gidip sonra esinin ailesinin yanina gecebilirsiniz bu ates senin yüreğinde yanacak 

Allah sabirlar versin bu arada mekani cennet olsun

0 oy

Eşin seni zorla götürse haksizdi ama kendi anne babasını görmek istemeside onun hakkı. Gönlünüzü yapabilirdi tabii ama bu da ona karşı bencillik gibi geliyor demek ki  sizin yanınizda olsa çok iyi olurdu ama bunu size karşı bir eylem gibi düşünme.Aciniz size zor eş de olsa sizin ne hissettinizj anlayamaz 

0 oy
önce (318 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin inşallah. Biz ilk evlendiğimizde bayramları böldük ramazanda benim aileme gidiyoruz kurbanda eşimin ailesinin yanına. O yüzden böyle karmaşa yaşamıyoruz. Belki ilerleyen süreçlerde böyle net bi ayrım yaparsanız daha rahat edersiniz. Bu konuya gelecek olursak evet ben de incinirdim ama sonra düşününce eşimin ailesini görmesi de onun hakkı derdim galiba

Simdiye kadar biz de öyle yapıyorduk bu ilk bayramı babamın. Gitsin dedim sonra bende

önce (318 puan) tarafından

İyi yapmışsınız siz en azından kendi memleketinizde olacaksınız

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 1,292 göst.
2 Aralık 2018 Diğer kategorisinde Herşeye rağmen (38 puan) tarafından soruldu
+1 oy
54 cevap 1,496 göst.
0 oy
44 cevap 1,104 göst.
4 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Humrayy (759 puan) tarafından soruldu
0 oy