+3 oy
407 göst.
Diğer kategorisinde (265 puan) tarafından

Kızlar oğlum 2.5 yaşında hiç Bir şekilde yemek yediremiyorum 11 kilo ,argivit,arjimix,nutrigen, kullandım ama hiç bir şekilde iştahını açamıyorum vermesem 2 gün yemek yemez çeyneyip tükürüyor ağzındakini yoruldum artık dayanamıyorum sinir kırizi geçiyorum karşısında  lütfen yardımcı olun ne yapmam gerek :(

16 Cevaplar

+5 oy
(12,945 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bacım valla kendini boşu boşuna strese sokma derim. Bırak ne zaman isterse o zaman yedir çünkü çaresi yok kendi hâline bırak bence 

(265 puan) tarafından

Mecbur artık öyle yapıcam 

-Reklam-
+2 oy
(3,178 puan) tarafından

Valla canim yemeyen cocuk ne yaparsan yap yemez bende yemez misim bi kere annem o kadar sinirlenmiski ustume oturup burnumu sıkmış agzima sutu dokmus de yinede icmemisim ama neden biliyo musun tamam inatciydim ama bi de babanem beni kurtarirdi nasilsa babanem dedigimi yapar diye ben asla annemi dinlemezdim annem oylesine biriydi benim icin simdi cok pismanim keske yeseydim annemin sozunden cikmasaydim 

(4,201 puan) tarafından

Bencede inat çocuk yemiyor. Kızım da aşırı inatçı oturup kendi yemez. İyi yeme diyorum sonra yok ben yiyeceğim diyor

(265 puan) tarafından

İnatcı olduğu için yemiyor zaten ikimiz tek olursak yine biraz yiyor ama karabalık ortamda hiç yemiyor

(3,178 puan) tarafından

Iste ilerde pisman olur da yapacak bisey yok inatciysa zorla yediremezsin yesede yaramazki kendi haline birak bence 

+1 oy
(2,446 puan) tarafından

Canım benim oğlumda 2.5 yaşında o da yemek yemez strese sokar hep beni ama son 1 2 aydır umursamıyorum çünkü umursayıncada bişi değişmiyor ve olacağına varıyor umursamayı bırakınca bazen bi. Bakıyorum yiyor bi bakıyorum yemiyır yapacak bir şey yok 

(265 puan) tarafından

Mecbur bende öyle yapıcam artk cnm 

0 oy
(421 puan) tarafından

Benim oğlumda bir ara öyleydi sadece yoğurdun içine 3 5 bebe büskivisi yarım muz Katar yedirirdim sadece onu yerdi şimdi bazen canı istiyo yiyo bazen istemiyo yemiyo sen elinden geleni yapıyosan stres yapma zamanı gelince açılıyo iştahları sen bile şaşırıyorsun 

0 oy
(3,726 puan) tarafından

Ben de öyle bir çocukmuşum annem sinir krizi gecirirmis sabah hatırlıyorum okula gitmeden önce yedirmeye çalışırdı midem bulanirdi 29 yaşındayım hala öğleden önce bir şey yiyemem. 10 yaşındayken 18 kiloydum ben en son doktor tamam uğraşma cocukla zayıf ama boyu iyi demiş sonradan içime bir ferahlık geldi yedigini yedin yemediğin kaldi zorlamadim der. 25 yaşına kadar falan hep zayıftım boyum 160 kilom 43 😁 ama saglikliydim 

Velhasıl zorlama koy önüne ortalığa bir şeyler yemek yerken sizinle masaya otursun 2 kaşık yese de kardır tükürse de az da olsa yutar diye dusun 

0 oy
(3,108 puan) tarafından

Benim kız aynı. Balık yağı, polivit, zinco,mollers, nutrigen her şey kullandım. Yaptirmadigimiz tahlil kalmadı bütün değerleri normal çıktı. En son doktor psikolojik olabilir ergoterapiste gidin dedi ama gittik oda hicbir ise yaramadı. 33 aylık 11 kilo. Şaşırdım artık ne yapacağımı 

0 oy
(694 puan) tarafından

Uzaktan davulun sesi hoş gelmiyor gerçekleri söyleyeceğim. Yemek seanslarından sonra yani günde 4-5 kez üst değiştiriyoruz. Ve buna yapabilecek bişey yok. Bende ilk başta çok sinirleniyordum o ağzına alıp geri çıkarması çok geriyordu beni. Sonra bunun irade ile yapılan bişey olmadığını şuan bunların hiç birinin farkında olmadığını ben yapma desem daha çok yapacağını fark ettim. Buna yapcak hiç bişey yok. Neyse ki karşısında sinir krizi geçirecek duruma gelmedim sakinliğimi koruyabildim. Evet yememesi çok üzücü ama gelişimsel bi sıkıntı yoksa buna yapabilecek malesef bişey yok. Bazen tek bir cümle en sinirli halimde bile evladıma süt liman yapıyor beni. Bakıp o daha bebek bilerek yapmıyor ki deyince herşey geçiyor bende. Allah yardımcın olsun güzel anne.

(265 puan) tarafından

Ya aslında ikimiz tek olunca yiyor mesala evde eşim olsa bile yemiyor onu başka odaya gönderiyorum öyle yediriyorum yemek bence inadından yapıyor 

0 oy
(16,469 puan) tarafından

Benimki daha beter valla. 28 aylik ve 9,5 kilo. Bende sürekli vitaminler denedim ama olmadı bir türlü. En son sağlık ocağındaki doktor Polivit ver dedi. Onu veriyorum 1 haftadir. Şimdi yemek istiyor ve yarım kilo aldı. Benim için büyük ilerleme oldu. 

(265 puan) tarafından

Polivit de kullandın cnm bı fayda yok

(16,469 puan) tarafından

Benim kizimin azda olsa iştahını açtı. 

0 oy
(8,491 puan) tarafından

Bırak canım benim kızımda aynı baktım tek olan şey benim sinir krizi geçirmem onun ağlaması bende bıraktım. Koydum önüne ister yesin ister yemesin. Yemeyince kalkıyor zaten masadan ben olumlu sonuç aldım açıkçası meyvesi kuruyemişi bisküvisi koyuyorum önüne açsa yiyor zaten. Görmezden gel 

(265 puan) tarafından

Kendimi çok kötü hissediyorum yemezse sanki ben vermiyormuşum gibi vijan azabı çekiyorum;/

(8,491 puan) tarafından

Birşeyler izlerken yiyor mu canım benim ki hiç yemiyorsa çizgi film açıyorum 

0 oy
(3,083 puan) tarafından

Canım olmayınca olmuyor, çocukla alakalı. Eltimin büyük oğlu, ben evlendiğimde 9 yaşındaydı. Yemin ederim ben sinir olurdum o yemedikçe. Dayak da yedi annesinden azarda. Şimdi 12 yaşında hâlâ aşırı seçer ama sevdiği şeyleri en azından tıka basa yiyor. O yüzden kendini strese sokma. Kimse sonsuza kadar aç durmaz, eninde sonunda acıkacak ve anne açım diyecek sana

0 oy
(1,401 puan) tarafından

Öncelikle süt mama yoğurt gibi şeyler yiyorsa onları kesin önemli ölçüde yemek yiyecektir.

0 oy
(1,777 puan) tarafından

Benim oglumda 2.5 yas sanki oglumu anlatmissiniz o kadar tanidik geldi

. Oda yemiyor hatta bazen masaya bilr gelmez. Sevdigi bi iki zey vardi onlari da cogu zaman yemez. Bende nutrigen ve uzumlu olandan aldim icmedi kokuyor dedi. Paletli gida cikolata yemek istiyor. Cocuk diyetisyene gittik. Kesinlikle paketli urun yasak dedi . Yeneklerdeb yarim saat once sivi alimi bitecek dedi. 

0 oy
(21,543 puan) tarafından

21 aylık 8900 gr. Başımı nerelere vurayım şaşırıyorum artık. İllallah ettim. Yemek yeme vakti geldiği zaman cinlerim tepeme geliyor artik. 2 yaş sendromu da başladı. Ağla zirla saçma sapan bı haldeyiz. Uyku desen berbat. Emzirip yatağına yatırıyorum anında çığlıklar atmaya başlıyor. 2. Kez koydum yatağına çığlık kıyamet. Kızdım ben de. Şimdi 3. Kez enziriyorum. Fenalık geldi. Bomba gibiyim. Patlayacagim. Az kaldı. 

0 oy
(1,593 puan) tarafından

İkinci de saldım cayira yemezse yemiyo ugrascak başka çeşit yapcak vakt olmiyo ilkde çok uğraştım haddinden fazla başka uğraşım yoktu yeni yeni kendi çorbasını iciyo 5 yaş 

0 oy
(336 puan) tarafından

Benim oğlum da 30 aylık olmak üzere aynı şekilde daha yeni 11.5 kg görebildik. Bizimki yese de kilo alamıyor boyu da alt sınırda. Gerçekten ben de ne yapacağımı bilemiyorum doktorlara götürdüm herkesin görüşünü aldım normal diyip yolluyorlar ama kaburgalarını sayıyorum canım sıkılıyor. Hastalanmayan çocuk sayfasında bi atom tarifi var zar zor ondan biraz yediriyorum onu da hiç sevmiyor yese kilo alacak. Yok mu bir hal çaresi bu durumun yaa

0 oy
(147 puan) tarafından

Doktora götürdünüz mü yada kan değerlerine baktırdınız mı.Arkadaşımın çocuğuda aynıydı genzinde et varmış sonra ameliyat oldu doktor iştahı açılır bir kaç aya demiş bekliyoruz bizde ama öncekine göre iştahı biraz açıldı galiba 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 234 göst.
31 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hicrannn (1,316 puan) tarafından soruldu
+3 oy
24 cevap 1,216 göst.
0 oy
10 cevap 887 göst.
4 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Suda (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 322 göst.

Kategoriler

1,450,636 soru

23,819,954 cevap

318,245 kullanıcı

...