+2 oy
420 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (227 puan) tarafından

Merhaba.Geçenlerde buraya yazmıştım sürpriz hamilelik hakkında.önceleri kabul etmiş gibiydim.Ama bugun şunun hakkında bir kere daha düşünmem gerektiğini anladım.soğuk algınlığına yakalandım ilaç içemiyorum resmen ceza çekiyorum hararet boğaz ağrısı üşütme baş ağrısı bir yandan,toksikoZ da öbür taraftan.gebelik olmasaydı çoktan düzelmiştim ilaç içip.sürekli mide bulantısı kusma hissi yani ben bunu ne yapıyorum ki?ben NAMAz kılan birisiyim onu aldırmaktan korkuyorum yurtdışında yaşıyorum kocamın ailesinden başka kimse yok burda.aman onların yardımına ihtiyacım yok.nasıl baş edeceğim seviniyordum artık kurtuluyorum birazda kendimle ilgileneceğim.hepsi kursakta kaldı.bir tanıdığım öğrendi hamile olduğumu bana söyledi çok geç olmadan sonlandırmak lazım gebeliği.ona söyledim kocam izin vermiyor.cevabında söyledi meseleye şöyle bakın.bu çocuk senin için mi arzulanan,yoksa onun için mi?(yani o istiyor diye mi doğuruyorsun?!eşimle limonu olduğumuzu biliyordu,ama şu an bebek haberinden sonra bana karşı başka olmuş)ne yapsam kızlar?

16 Cevaplar

+8 oy
(2,050 puan) tarafından

En İyi Cevap

Kusura bakma kardeşim belki bazıları saçma bir şekilde linçleyecek ama dünyada ne kadar sorun sıkıntı olursa olsun bu hiç bir annenin katil olmasını gerektiren bir bahane değildir bazı kadınlar kendini avutmak için şöyle böyle sıkıntım var eşimle iyi değilim gelirimiz yok hazır değilim gibi gereksiz ve Allah katında hiç bir gerekçesi olmayan bahaneler bu, çünkü o çocuğu sen yaratmadın ki canını alasın 

- hayatımızı nereden bileceksin 

- neler çektiğimi bilmiyorsun 

- kınadığın şey başına gelir 

Diye saçma sapan bahane hele ki en çok arkasına sığındıklari şu bahane var ki, inşallah kınadığın şey başına gelir, ne alaka herkesin imtihanı farklıdır, her sınav farklıdır, Rabbim ayeti kerime de ne buyurdu, her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylık vardır, ve diğer ayeti kerime de ise sabredenler için büyük bir mükâfat vardır bunun Garantisini veren Allah ona güvenmek yerine şeytana uyup boş bahane ile kendini avutup aldırıp katil oluyorsun. Sözün sana değil bacım bu bahanelere sığınıp katil olanlara. Sadece Allah'a güvenin ve çabalayin vallahi Allah hepimize yeter ve yardım eder.  Ha tabi eğer gebelik anneye zarar verecekse şu şekilde ölümüne sebep olacaksa aldira bilir onun haricinde büyük bir günah. Allah'im yar ve yardımcın olsun inşallah kardeşim sakın sen diğer kadınlar gibi yapıp bir cana kıyma şeytana uyma ❤️

(227 puan) tarafından

Amin İnşaAllah çok teşekkür ederim canım Allah razı  olsun 

(2,050 puan) tarafından

Amin ecmain kardeşim benim. Lütfen ama lütfen o cana kıyma Allah'ın hediyesi sana o 

(823 puan) tarafından

Bence o arkadaşı hemen hayatından çıkar. Çünkü katil olmanı istiyor. Pişman olacağın bir şey yapma. 

(227 puan) tarafından

Kendisi Rus.ama Rusların hepsi öyle değildir .yani kocamla aramdaki ilişkiyi biliyordu o yüzden belkide öyle söylüyor

(823 puan) tarafından

Kim olursa olsun vicdanlı bir insan bir anneye çocuğunu aldır demez. Sen yinede dikkat et 

-Reklam-
+5 oy
(476 puan) tarafından

Sen çocuğu istemiyor değilsin. Sen kendine macera arıyosun ve bunun için de karnındaki cana kıymadan önce milletten seni teselli etmelerini bekliyorsun. Son postunda yeterince sinirlenmiştim. Daha fazla yorum yapmayacağım. 

(1,924 puan) tarafından
+1

Şunu anlamıyorum ya. Tamam cocuk istemezsin ya hani. Ona göre yüzde yüz korunma yöntemi ne ise onu yaparsın. Yani o iş oldu ok sonra hapimi aldim ama hamileyim. Ya da geri çekildi nasil hamile kaldım. Yok spiralim kaymış. Sen eğer hamile kalınca o cana kıymayı dahi göze alacak kadar cocuk istemiyorsan, gidip tüplerini bağlatacsksin. Çok üzülüyorum ya burda o cana kıymayı isteyen kadınlara.  Yani karşında evladının tırnağına zarar gelsin istemezken, karnında sana tutunmuş o cana kiyabiliyorsun.  

(227 puan) tarafından

Şunu da söyleyeyim ben zaten boş konuşuyorum,onu zaten aldırmayacağım,ama bu yazıyı yazdığım gün gerçekten çok kötüydüm.Çok Şükür geçti artık.ama kendi kendime diyorum keşke böyle olmasaydı.temeli sağlam olmayan bir “aile”ye 3 çocuk bence fazla 😔 @Hatice061987

(1,924 puan) tarafından

Çok sevindim. Kıyma o cana. Belki bu can sana şans getirecek mutluluk getirecek. Çok ama çok hayırlı bir evlat olacak. Belki sen yaşlanınca bu can sana bakacak.elinden tutacak. Herkese karşı seni koruyacak. Doğru olanı yapmışsın. Çok sevindim 

(227 puan) tarafından

Nasıl bir şans getirmiş?kocam olacak adam bana karşı değişmiş beni kırmıyor kavga etmiyor,bir kere bana bağırdı diye yine odaları ayırdım ondan.galiba yanlış yaptım ama ne yapayım yalnız uyumayı seviyorum,o varken uyuyamıyorum sinirleniyorum .Mesaj yazıyorum bakmıyor mesajıma bu beni delirtti,gece geldi eve söylendim durdum kendi kendime,ağzını açıp tek kelime etmedi.tabi bebek yüzünden.Ama onun bu halıni kendi lehime çevirmek istiyorum.sizce yapsam mı?mesela araba kullanmağı öğrenmek istiyorum .bunu ona kabul ettire bilir miyim acaba 

+5 oy
(20,886 puan) tarafından

İlişki yaşayacak kadar iyi ama çocuk yapamayacak kadar kötü bir evlilik nasıl olur ? Bir insan canı kanı çocuğuna sırf rahatı bozulacak diye nasıl kıymayı düşünür? Bunu tavsiye eden bu cesareti nerden buluyor? Yine kafamda deli sorular 

(227 puan) tarafından

Ben kocamla doğru dürüst ilişki bile yaşamamışım sürpriz diyorum işte.kocama da sürpriz oldu.bir iki keresinde olmuş,oruc tuttuğum için ilaç geç içtim diye her halde etki göstermemiş ya da önceden varmış gebelik.2 çocuğum var zaten onları istedim.ama bu çocuğu hem istiyorum hem istemiyorum .çünkü beni darmadağın etmiş.

(20,886 puan) tarafından

Annemin kürtaj masasından sırf doktor erkek diye kalktığı bir bebeğim ben annem bugün hala şükür eder iyi ki seni aldırmadım diye diyeceklerim bu kadar sonuçta o adamla o evliliği sürdürüp ilişki yaşamaya devam edeceksen tekrar hamilelik riskin oluşacak o zaman ya toptan ilişkiyi keseceksin ya da tüplerini bağlatacaksin. Madem iki çocuk yeter düşüncesinde idin keşke ikinci çocukta bağlatsaydın 

(13,417 puan) tarafından

1 2 ilişki yaşamamış mı oluyor 😅

(20,886 puan) tarafından

Sayı skor önemli değil mesela bende bütün verimli günlerimi değerlendiriyorum ama olmuyor 

(227 puan) tarafından

Yani 6 yıl boyunca böyle birşey olmadı benim de umudum yoktu zaten.3 çocukla ilişkimi tamamen nasıl keseceğim ki anlayamadım 

+4 oy
(2,235 puan) tarafından

Bebek beklemediğiniz için her türlü olumsuzluk size acaba mı dedirtir. Soğuk algınlığı şu bu vs bunlar tabiri caizse bahane. Size tavsiye veren o kişiyi tabiki asla dinlemeyin. Şuan kafanız karışık, onun lafıyla hareket ederseniz belki ileride pişman olursunuz. Kendiniz asıl kararı vermelisiniz. Yurtdışında yaşadığınıza göre imkanlar her türlü iyidir. İki çocukla da gayet güzel kendinize zaman ayırabilirsiniz. Sadece ilk aylar zor olur.

Olumlu ya da olumsuz, siz ve eşiniz karar vermelisiniz. Başkaları değil. 

(227 puan) tarafından

Benşm 2 çocuğum var.bu üçüncü olacak.düşünüyorum hiçte kolay olmayacak.çünkü seviniyordum çocuklarım büyüyor kendime artık zaman ayıracağım ne bileyim işte kısmet 

(2,235 puan) tarafından

Tabiki 3 çocuk zorlar, zorlamaz diyen yalan söylemiş olur. Ama 2 çocuk için de aynı şeyi düşünmüyor mu İnsan? Başlarda zorlar, sonrasında rahatlar. Olumlu ya da olumsuz, sizin kararınız, hakkınızda hayırlısı olsun. 

+3 oy
(137 puan) tarafından

Siz bence bebeği aldırmak için bahane üretmeye çalışıyorsunuz soğuk algınlığı olmuşsun ilaç içemiyorsun diye bebekmi aldırılır? Bende her sabah kusuyorum her gün mide bulantısı çekiyorum bi kere bile aldırma düşüncesi geçmedi aklımdan.ilk bebeğimde 9 ay boyunca kustum 9 ay boyunca halsiz halsiz dolaştım her yerde.üstüne birde sürekli grip oluyordum bi kere bile şikayet ettiğimi hatırlamıyorum.

(227 puan) tarafından

Siz de hamile misiniz?kaçıncı çocuğa hamilesiniz?yani ben böyle hayal etmiyordum nasıl baş edeceğim diye düşünüyorum 

(137 puan) tarafından
+1

Üçüncü hamileliğim bir tane düşüğüm var.  ve emin ol benim kadar zor geçirmiyorsundur belkide..yarın bayram ne evimi temizleyebildim ne bişey yapabildim.soğuk algınlığı geçicidir mide bulantısı geçicidir ama evladının canına kıydıktan sonra geçireciğin acı dolu günler ölene kadar geçmez emin ol

(227 puan) tarafından

Ama onu öyle kolay yapanlar oluyor ki,yüklerinden kurtulmuş gibi…Ama ben siz dediğinizden olacağım 🥺

+3 oy
(8,577 puan) tarafından

Hiç alınma ama bunlar sadece senin bahanelerin içini rahatlatmak için bunlara sığınıyorsun karnı burnunda ehliyet alan bebeğiyle sınavlara çalışan bin tane insan var bunlar için bir cana kıyılmaz bana kimse çocuğunu aldır öldür demeye cürret edemez bunu söyleyeni paralarım değilki birde haklı mı diye düşüneceğim bazı şeylerin önlemi baştan alınır kazaya mecburen birlikte oldum yoksa iki yabancıyız hikayelerine inanmıyorum 

(227 puan) tarafından

Evet beni kendi keyfi için yanına çağırır,eger karşı koymazsam köpek gibi konuşur benle,çocuklarla..Ben de onu yola vermek için karşılık vermeden istediğini yapmaya mecbur bırakılıyordum 

+3 oy
(3,595 puan) tarafından

Eşinizle limoniyken nasil hamile kalacak kadar birlikte olabiliyorsunuz? 

(4,125 puan) tarafından

O ayrı burda hamile kalan herkes 2 3 sekilde korunduğu halde hamile kalıyor mübarek bu nasıl bir bünye maşaAllah bizde mi anormallik var ilkinde 6 ay ikincisinde 4 ay uğraştım hamile kalmak için:D

(227 puan) tarafından

Şöyle anlatayım beni çağırır guya barışıyor benle ,eger istediğini ona vermezsem kötü konuşur bir bahane arar kavga etmeye.o yüzden ben de onu geçiştirmek için istediğini karşılık vermeden veriyordum .şimdi anladınız mı ?

+2 oy
(510 puan) tarafından

Sen bence aldırmak için bahane arıyorsun, arkadaşın da destek olacağına köstek oluyor. Bencillik yapıyon şuan, bir cana kıymak katillik olur.

(227 puan) tarafından

Kıymak aslında istemiyorum da kendimi her sabah kötü hissediyorum kusma mide bulantısı halsizlik uyku isteği.nasıl baş edeceğimi bilmiyorum kızımı okula,oğlumu kreşe götürüyorum zor olucak 3 çocukla😐şu hastalıktan nasıl kurtulsam bilmiyorum baş boğaz ağrısı resmen bitiriyor beni

(510 puan) tarafından

Bunlar geçecek ama bulantı kusma vs, zorluk olmadan kolaylık gelmez. İlerisi daha da güzel olacak nasipse, iyi düşünmelisin, boğaz ağrısı için ılık bir şeyler iç o da iyi gelir. Rabbim yardımcın olsun 

+2 oy
(992 puan) tarafından

Bir tanıdığım da çok mide bulantım oluyor diyerek aldirmisti bebeğini. Allah akıl fikir versin 

+2 oy
(53,279 puan) tarafından

akraba da akbaba sanki laflara bak kiskanmis belli ki hamileligini 

ilac icebildigi halde iyilesemeyenlerde var sirf bebek var diye hasta degilsin 

seytani yaklastirma dusuncelerine o Allah in sana hediyesi

(227 puan) tarafından

Yani antibiyotik içer iyileşirdim ama şimdi öyle gitmiyor o işler.ambulans çağırdım eve.bana tuzlu suyla gargara yapmamı önerdi ama ben yapmadım Çünkü yaparsam kusacagıma eminim 

(53,279 puan) tarafından

madem iyi gelecek bir kere kus bisey olmaz 

ihlamur falan ic limonlu sicak su ic ballı sicak su ic 

bak benim alerjim var hap ictigim halde ölüyorum diye geziyorum evde dışarı cikinca maf oluyorum hersey ilaç degil geçecek 

(227 puan) tarafından

İnşaAllah kardeşim siz de mi hamilesiniz ??

(53,279 puan) tarafından

değilim ama hamileykende cok cektim o zaman burun spreyi bile vermemişti doktor 

+2 oy
(10,876 puan) tarafından

Bende 3. Çocuğa hamileyim ve istereyek oldu ama ben bile korkuyorum bazen yapabikir miyim yetecek miyim diye. Bu korkular düşünceler normal bunlara kapılıp aldırma düşüncesine sakın kapılma 

(227 puan) tarafından

Eşim ister izin versin vermesin gideceğim İnşaAllah hamilelik boyunca ehliyet kurslarına.3 çocukla zor olacak otobüs metro 

+2 oy
(371 puan) tarafından

Kaç haftalık 

(227 puan) tarafından

7 haftalık yani 7’e girmişiz 

+2 oy
(371 puan) tarafından

Benim senden çok çok daha geçerli sebeplerim vardı ve öğrendikten sonra 1 ay boyunca aldırıp aldrmamak arasında neler çektim kaç kez hastaneye aldrmak için gidip aldrmadim Allah biliyor, fakat yapamadım yapsam ömür boyu vicdan azabı ile yasayacaktim, şu an 9 haftalık bnm, sende yapma onun bir kalbi var ve sana muhtaç parçalayıp alacaklar çöpe atacaklar yazık degl mi o senin evladın minicik olabilir ama kalbî var başı var bebek şekli almıştir da muhtemeln

(227 puan) tarafından

Gözlerim doldu yazdıklarınıza 😔

+2 oy
(488 puan) tarafından

Bebeği kabullenmiyorsan ilk zorlukta bu şekilde bebeğini suçluyorsan ilerleyen süreçte ne olacak, grip oldun ama iylesmemende bebeğin suçlu yani , bu sadece bebeği istemediğin için verdiğin bir tepki aksi halde meyve ye bol su iç yat dinlen vitamin al elbette geçecek, hamilelikten dolayı aylarca bacak sırtın ağrın olacak geceleri uyuyamayacaksin o zamanda mi bebeğini suçlamaya devam edeceksin, bence sen iyice düşün aksi halde hem sana hem bebeğe zarar , bebek doğunca bakımı nasıl olacak ağlaması uykusuzluk, kürtaja karşıyım, oğlum bir buçuk yaşında altı aylık hamileyim zor evet ama ben bunu kabul ettim bütün zorluguyla , ama istemiyorsan istemiyorum diyeceksin grip oldum bebeğim yüzünden iylesemiyorum demeyeceksin , insanlar aylarca diş ağrısı çekiyor , çünkü bu üç beş günlük bir şey değil o bebeğin doğduktan sonra da sana ihtiyacı var emerse yine ilaç kullanmayacaksin o zamanda yine bebek suçlu olacak 

+2 oy
(4,125 puan) tarafından

Ben burdaki kadınların ne kadar kolay hamile kaldığına şaşırıyorum çoğu kişi 2 korunmayla konuruyor tek seferde kalıyor bu nasıl bir bünye :) ben ilkinde 6 ay ikincisinde 4 ay uğraştım hamile kalmak için:D 

Aldırma canım olan oldu artık doğuracaksın

+2 oy
(2,355 puan) tarafından

2 bebeğim var ilki 1.5 yaşında ikinci 10 aylık oldu..suprizdi 2.cisi aldiralim dedim eşim katil olmayı kabul ediyorsan aldiralim dedi...doktora giddim kalbi atıyor kız bebek dedi oğlum da vardı...bundada bir hayır vardır dedim katil ve anne bı arada olmaz kendine gel dedim kendi kendime...insanız düşüncelere dalıp bunalıma görebiliriz bu kötü biri old.gostermez.herkes  fikir  ayrımına düşerken cebellesir kendiyle önemli olan doğru yolu bulmak.....

Zor günler geçirdim mi evet saç baş dağınık yıkıp dökük yeri geldi lavabolarda agladim annem 1 hafta yardım eddi sonrasi eşim eşim sadece....evinde süpürdü tostda yapdi... Gecdi o günler şimdi oğlanı alıyor gezdiriyor kizi6 yurutece koyuyorum kafam atıyor kucaklayıp dışarıya  bahçeme gidiyorum..... şükür bugüne ama bundan sonra tüpleri bağlatmak istiyorum.....risk almamak için....ikisi yeter olunca aldırmak olmuyor bir can gelmiş oluyor ruhu ufkenmis oluyor o yüzden baştan temkinli ...olmak lazm sizede olan olmuş toparlanip yola bakmakda fayda var şükür anası var babası var...kiminin ne anası belli ne babası.... şükür deyip yolunuza bakmanızı isterim Allah'ın gücüne gider...

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 221 göst.
+7 oy
25 cevap 919 göst.
24 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Neslidysn (176 puan) tarafından soruldu
+2 oy
14 cevap 534 göst.
23 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zezeee97 (68 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 183 göst.

Kategoriler

1,446,827 soru

23,767,131 cevap

315,749 kullanıcı

...