+3 oy
403 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (40 puan) tarafından

Sırf esimin hatirina gorustugum onların yuzunden hasta oldugum kayınvalidem bayramda eltisinin gelinine benim yanimda  kucuk ogluma keske kız olsaydin da kapımı camımı silseydin diyorum elimiz ayagimiz tutuncaya kadar yapicaz napalım baska caremiz yok belediye geliyormus temizlemeye ama benim emekli maasim var gelmez bana dedi bana neyi ima ettigini anlamissinizdir.sunlari belirteyim kayinvalidem 60 yasinda benden saglam tas gibi kadın gorseniz 40 yasinda dersiniz ben ise 2 kucuk cocugu olan yakin zamanda fiziksel bir rahatsizlik gecirmis kortizonla agri kesicilerle ayakta durmama ragmen bayramda her geleni gideni aksama kadar agirlamis evimde kendi islerimi zor yapan biriyim o ortamda saygimdan ses etmedim ama cok kirildim benim ne kadar agri cektigimi gozuyle goren halimi bilen kayinvalidem neden bunu yapiyor karar verdim artik guleryuz bile gostermicem mesafeli bi sekilde davranicam cunku bu yaptigi ne ilk ne son cok yoruldum

9 Cevaplar

+6 oy
(2,546 puan) tarafından

Çene olarak aşırı gelisdiklerini sanan bu tür mesafeyi hak eder....

(40 puan) tarafından

Bu benim sustugum alttan aldigim kacinci seydir artik onlarin yuzunden hasta oldum insanlik bende kalsin dedikce kendime zarar verdim kesin karar verdim artik eski ben olmayacak karsilarinda

-Reklam-
+3 oy
(727 puan) tarafından

Ay hayır lütfen duymayın umursamayın. Zaten yapıyoruz ama tatlı dil güler yüz görsek belki seve seve yaparız. Yapmayana da saygım sonsuz. Gelin köle demek değil. Nasıl ki damat kayınvalidenin kayınpederin evini geçindirmiyor faturasını ödemiyor alışverişini yapmıyor sorumluluklarını almıyorsa gelinde kayınvalidenin kayınpederinin evinin temizliğinden yemeğinden değil kendi evinden sorumludur. Ki dinen kendi evinde dahi yapmak zorunda değilken.. yapmasının mükafatı vardır yani kadın bunlarla yükümlü değildir( böyle biliyorum yanlışsa düzeltirseniz sevinirim)

(40 puan) tarafından

Bunların böyle oldugunu ben biliyorum yazdiklariniz cok dogru benim boyle bir sorumlulugum yok ama baskalarinin yaninda surekli bunun benim gorevimmiste yapmiyormusum gibi anlatilip kendini aciz gostermesine katlanamiyorum

(727 puan) tarafından

Kendini bilen insan zaten gelinin köle olmadığını bilir. Kayınvalidem elden ayaktan düşse yapmazsan beeellkiii ayıplarlar oda vicdanen yani yine görev değil. Başkalarının ne düşündüğünü boşverin. Eşinizle çatışma haline gelmiyorsa mevzu yeter. Eşinizi doldursa eşinizle çatışsanız Allah muhafaza daha kötü. 

(40 puan) tarafından

Esimle sorun olmuyor bu konu o da beni destekliyor ama kayinvaldimenin olur olmaz insanlarin yanindaki imalarınin onune gecmek ne mumkun cok yorucu bir durum

+1 oy
(4,186 puan) tarafından

Niye hep böyle bir algı var ya gelin niye mecbur kaynana evi temizlemeye. Oğluyla evlendik diye evine temizlikçi olmak zorundayımız. Ben ilk zamanlar yaptım yaptım baktım gören yok mecburiyetten yapıyor die geçti son 3 yıldır bıraktım asla yapmıyorum eşim yapıyor anasının evini ben değil eşimin yapması lazım zaten

+1 oy
(944 puan) tarafından

Öncelikle şunu bilmeliyiz hiç bir gelin kaynananın evini temizlemek zorunda değil. Benim kaynanam her iyiliğimin arkasından bana nefret kustugu için hiç yapmıyorum zorundada değilim. Dün bayramda ordaydim onunla konuşmadim bile sen düşün artık. Yoksa ne kadar iyilik yapsan o kadar nankör olurlar.

(40 puan) tarafından

Ayni ortamda bulunup.hic konusmamak nasil oluyor kisa surelimi durdunuz biz butun gunu orda geciriyoruz nasil olur kestiremiyorum

(944 puan) tarafından

Yok vallahi 3-4 saat bulundum ama yüzüne bile bakmadım. Mesafe koymak en iyisi kafam o kadar rahat ki. En azından kafasına göre evine girip çıkmıyor çünkü aynı mahalledeyiz rahat rahat gelip hayatıma müdahale edemeyecek Ben de bu yüzden sürdürüyorum böyle ne kadar uzak dursa o kadar iyi

0 oy
(21,422 puan) tarafından

Maaşın var aslında yapamıyorsan büyük temizliğe yardımcı çağır demek lazım. Ben hiç duymam da alınmam da çünkü bunun benim görevim olduğunu düşünmüyorum yani kendimde bir eksiklik kusur hissetmem 

(40 puan) tarafından

Kendimde asla bi kusur hissetmiyorum bu benim gorevim degil ama bunu baskalarinin yaninda dillendirip beni kotu gosterme cabasindan yoruldum

(18,914 puan) tarafından

O başkasının yanında dillendiriyorsa sende altta kalmayacaksın hiçbir gelin kaynanasının evini temizlemek zorunda değil oğlunla evlendik diye köle değiliz diyeceksin sen sustukça alttan aldıkça arsızlaşıyor sen ağzının payını ver bak ağzını açabiliyor mu

(40 puan) tarafından

İste benim laf sokma huyum yoktur birazda esimi dusunurum ucu ona dokunup ona laf gelmesin diye artik sadece cok mesafeli soguk biri baska biri gibi olmaya karar verdim sorarsa da nasil olmam gerekiyorsa oyleyim diyecegim

0 oy
(1,207 puan) tarafından

Yapmak zorunda değilsin canım kafamada hiç takma 

(40 puan) tarafından

Degilim canım ama bununla ilgi laf carpitilmasi cok kırıcı oluyor

0 oy
(3,146 puan) tarafından

Kimse benim işimi yapmadığı gibi bende hiçkimsenin işini yapmıyorum. Sık muhabbet tez ayrılık getirir derler. Ne kadar mesafe o kadar saygı. Samimiyete gerek yok.

(40 puan) tarafından

Evet bana kalsa cok daha mesafeli olucam ama esimin hatirina gidiyorum iste ama artik guleryuzumu eksik etmeye karar verdim bazi insanlar kaliteli kisiligi hak etmiyor

0 oy
(62 puan) tarafından

Benimki de öyle hamileyim 5 aylik  bide aşırı hareketli bir kızım var 3 yasinda ev temizlenecek de yapamıyorum oturarak yapsak yapılır dedi aa dedim sen otur yere yaparsin dedim ben nasil yapim yapamam dedi dedim sen dedin ya oturarak yapilir ondan dedim dedim duymamazlıktan geliyo ben çok oturamiyorum karnım da çok iridir 5 aylık gibi değilim benden sürekli iş bekler yemek bekler çok takmıyorum ben

0 oy
(3,376 puan) tarafından

Eli ayagi tutsn biri neden gelinine kizins minnet ederki brnim kayinvalidem 55 yasinda omzundan rahatiz elinin biri titriyo istemiz bisey tutarken falan goguslerinde kitle var ama su gun oldu 4 senelik evliyim bi kere gel su isime yardim et dedigini duymadim hastalik saglik zamani oldugunda ancsk kendim gifip yatiysam yaptim hic drmiyolar mi hakki gecer gerek yok gucum varken kendim yapayim diye brn hep oyle dudunurum kimse bi copumu kandırmasın ki hakki gecmedin uzerime 

(40 puan) tarafından

Bana da birebir gel şu isimi yap demez ama baskalariyla ilgili hep ima da bulunur sunun gelini bayramda tatlisini yaparmis sunun gelini boyleymis hep boyle bende cok birikti bunlar artik

(3,376 puan) tarafından

Benim kaynana cok degisik bacim kimseyi gormuyo ki kiyaslasin evden disari cikmaz kedi gibi oturur evde simdi kayinbabam da emekli oldu ikisi biz oturuyolar halbuki tam gezme zamani cocuk cocuk kalmamis emekli olmussunuz gidin tatile umreye haca gezin tozun hic olmadi carsiyi gezin yani yok bi camiye gider evin eksigini alir gelir bitti 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 295 göst.
26 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nagiiiss (375 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 710 göst.
5 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Busra34 (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 335 göst.
11 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Busra34 (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 453 göst.