Sen galiba testere dişli aslan pençesi sormuşsun yeni baktım cnn adetliyken bir bardak içtim hormonlarımda sorun yoktu ama incir havuç kullanacağım için bir hormon varmış bu kür onu yükseltiyormus dikkat etmek lazım diyerekten içtim yumurta büyüyünce bıraktım 10 gün sürdü adetim bittikten sonra bitki çayını bırakmıştım
Testere dişli aslan pençesi (Alchemilla vulgaris), kadın sağlığına faydalı olan bitkisel bir destek olarak bilinir. Özellikle hamile kalmak isteyen kadınlar tarafından kullanılmasının bazı nedenleri vardır:
Faydaları:
1. Rahmi Güçlendirir: Rahim kaslarını destekleyerek döllenme için uygun bir ortam hazırlar.
2. Hormon Dengesini Düzenler: Adet döngüsünü düzenleyerek yumurtlamayı destekler.
3. Düşük Riskini Azaltır: Gebelik öncesinde rahmi güçlendirdiği için düşük yapma riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
4. Adet Düzensizliğini Giderir: Adet düzensizlikleri yaşayan kadınlar için dengeleyici bir etkisi vardır.
Nasıl Kullanılır?
Çay Olarak: 1 tatlı kaşığı kurutulmuş testere dişli aslan pençesi otunu 1 bardak kaynar suya ekleyin, 10 dakika demleyip süzerek için.
Günde 2 Fincan: Sabah ve akşam olmak üzere 2 defa içmek önerilir.
Adet Dönemi Sonrası Kullanım: Özellikle yumurtlama dönemine kadar (adet bitiminden sonraki 10-14 gün) düzenli tüketilmesi önerilir.
Bal ile Tatlandırılabilir: Etkisini artırmak için bir çay kaşığı bal eklenebilir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Hamile kaldıktan sonra tüketilmemelidir, çünkü rahim kaslarını etkileyebilir.
Doktor onayı almadan kullanılmamalıdır, özellikle kronik hastalığı veya ilaç kullanımı olan kişilerde.
Bu bitki, doğal bir destekleyici olarak kullanılsa da, her kadının vücudu farklıdır. Bu yüzden doktor kontrolünde ku
llanılması en sağlıklı seçenektir.