+3 oy
157 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,454 puan) tarafından

Bende gebelik şekeri çıktı o yüzden zayıflama diyeti değilde şeker diyeti yapıyorum o yüzden sizden fazla yiyorum ama kafama göre yemek yok diyetisyene randevu bulamadım şimdilik evde kendim yemeklerden 1 ve 2 saat sonra şekerimi ölçüyorum çıkmayacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum 2 3 gündür bu sistemle iyyim şükür 🤲

Sizler neler yapıyorsunuz birbirimize motive olalım ☺️

image

4 Cevaplar

+3 oy
tarafından

Domatesin yanındaki turp mu.? 

Bizde kızımla 3 yumurtadan omlet yaptık peynir zeytin domates yedik doyduk cok şükür. 

Ara öğün yapıyor musun.  Ekmeğin kepekli ise onu bırak onda da şeker beyaz ekmekten fazla bende de gebelik şekeri çıkmıştı diyetisyen sakın yeme demişti tam tahıllı yada çavdar ye demişti. 

tarafından

Ben bi sorun yaşamadım kızım şükür sağlıklı doğdu. Diyetisyen desteği aldım. Tansiyon da yüksekti bende. 38 haftada sezeryan olacaktım ama ev sahibi evden çıkardı ev tasıdım yerlestim derken stresle 36 haftada doğuma gittim kızım 2 kg üstü olduğu için küveze girmedi. 101bucukla girdim doğuma aşırı ödem oldu son hafta 84 ile cıktım doğumdan eve geldiğimde 80 kgydum

tarafından

Ben ilaç yada iğne vs kullanmadım ölümden yapmadm evde kliniğe gidince bakıyolardı 

(2,454 puan) tarafından

Benim eniştem şeker hastası ondan fazla makina vardı o verdi doktora gidene kadar böyle takip et sorun olmasın dedi o yüzden ölçüyorum ablamda da şeker çıktı insülin kullandı bebekte sıkıntı çıkmadı şükür bende kilo almaya çok müsaitim zatn bence ondan oldu şekerde kiloluydum şuan 27 haftalığım 10 kg aldım diyetle yavaşlar artık diyr düşünüyorum

Benim oğlumda şekerim yoktu her hangi bir problemimde yoktu 4 kg doğdu bunda şeker çıkınca korktum dün gittim doktor 1168kg dedi ama şekerin o kadar yüksek değil ve abiside iriymiş genetiktir dedi içim biraz rahatladı umarım bende bütün gebelerde sorun yaşamadan atlatır bu süreci ve sonrasını 

tarafından

Rabbim sağlıkla hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin inşallah♥

(2,454 puan) tarafından

Allah razı olsun canım teşekkür ederim 🤲❤️

-Reklam-
+3 oy
(13,429 puan) tarafından

Kız bunların hepsini bitirdin mi gerçi hamilesin ama

(6,890 puan) tarafından

Vallahi maşallah peki verdiği kilo vicutta belli oluyo mu bende 5kilo verdim  sanki vermemisim gibi 

(13,429 puan) tarafından

Belli oluyo canım kalçası çok vardı zaten yürüyüşte yaptığımız için kalçadan verdi baya. Pantolonları bollaştı yani hırka dikmişti kendine onlar bollaştı. Bizim yanımızda olduğu için sürekli gördüğümden çok anlamadım ama gören herkes baya zayıflamışsın diyo. Bizde pantolonlarından anladık baya bol duruyo yanı

(6,890 puan) tarafından

İnşallah istediği kiloya ulaşır bende dahil 😂

(13,429 puan) tarafından

İnşallah canım ya verin valla. Yaptığı biseyde yok. Şuna alıştı mesela yemekten sonra bişey yemiyo akşam ekmek makarna pilav yemiyo bide yürüyüş başla birşey yok

(6,890 puan) tarafından

Valla 6dan sonra bişey yemiyorum sadece sabah kahvalti yapiyom ramazandan aliskanlik olmuş bebeler olunca yürüyüş biraz zor inşallah spora basliyacam evde

+3 oy
(6,489 puan) tarafından

Ben aralikli oruc yapiyorum o yuzden 12 ye kadar birsey yemiyorum elma sirkeli suyumu ictim dukan birami yapiyorum simdi oglumada kahvalti hazirliyorum 

(2,454 puan) tarafından

İnşallah hedefine ulaşırsın canım bende doğumdab sonra emzirme dönemide devam etmek istiyorum kilo vermem lazım 

(13,429 puan) tarafından

12de kahvaltı sonra kaçta yiyip kapatıyorsun canım

(6,489 puan) tarafından

10 kg vermem lazim 6 haftada 3 gunum azaldi bile esimle iddialastık cunkum kaybedemem 🤣🤣

(6,489 puan) tarafından

6 da canım 3 4 arasida sade turk kahvesi iciyorum 10-11.30 spor yapiyordum ama bugun sarkcak oglumu kahvaltisini yaptiricam ondan sonra baslarim @-srn-

+3 oy
(1,285 puan) tarafından

Günaydın 😊 endokrinoloji doktorum benimde dikkat etmemi soyledi 23 haftalugiz şuanda, sen kaç haftaliksin diyet yaparken 1. Saat şekerin kaç çıkıyor 

(2,454 puan) tarafından

Günaydın hayırlı sabahlar canım ☺️ben 27+5oldum valla dün daha az yemiştim mesela 1.saatte 139 çıkmıştı 2.saatte 116

Ama bugün durduramadım açtım bakalım kaç çıkacak şeker yemiyorum zaten kaç gündür 😔 senin kaç çıkıyor ölçüyor musun

İlk etapta çok beceremedim yemeklerden sonra baktığımda 180 felan çıkıyordu

(1,285 puan) tarafından

Hastanede açlık 92 tokluk 116 çıkmıştı diyet şeklinde.

Doktorum 10 aşağı ve 10 yukarı çıkabilir demişti bazı şeker ölçüm cihazlarında, tokluk 127 çıktı sabah da tam buğday ekmeği tüketiyorum. 

Dün akşam biraz yufka yedim 150 çıktı 2 saat sonra falan 1 saat kesin geçmişti üzerinden.

Bana bebeğinin sağlığı için diyet şeklinde devam et şeker yukelemesinden 2 gün önce diyetini boz dedi 

(2,454 puan) tarafından

Valla bilmiyorum bende 50 gr yükleme yaptılar 149 çıktı sonra 100gr yükleme yaptırdım 1. Saat 188 2. Saatte 163 3. Saatte 133 çıktı o yüzden şeker var denildi akşam yine kaçırdım bakalım ne olacak yani kaçırdım dediğim karpuz yedim 3 4 dilim ayran içtim ama bakalım 😅😅

(1,285 puan) tarafından

Kaç kiloyla hamile kaldın toplam kaç kilo aldın, gebelikte aldığın kiloda önemli mi acaba. 

İlk oğlumda şeker yüklemesinde bişey cikmadi suyum fazla çıktığı icin Dr hamur işlerinden uzak dur demişti 

(2,454 puan) tarafından

72 kilo ile hamile kaldım şuam 82 oldum kilonun etkiside var tabiki

Benimde oğlumda çıkmadı ama iri bebekti 4 kilo doğdu bundada dün gittim. 27 haftalık 1168 dedi karın çevresin 1.hafta önden gidiyor ama şekerle ilgli olduğunu düşünmüyorum abiside iriymiş dedi ama 2 haftada 1 dahiliye diyetisyen ve hematolojiye görün mutlaka dedi hematolojiyede plt yani trombosit düşüklüğü olduğu için görün dedi 

Bebeğin suyu felan iyiymiş genelde şeker olunca fazla oluyormuş şuan normal dedi umarım sorunsuz sıkıntısız atlatırız 

Bugünde fazla yedim her öğünde doydum akşam ekmek yemedim ama karpuz yedim 2 küçük kurabiye yedim norml çıktı şükür sonra çay küçük bir pasta ve hurma yedim yine çıkmadı şükür ama hareket ediyorum sürekli bu 2 3 gündür bu şekilde normal seyrediyor muhtemelen hareketsiz kalınca çıkıyor deneyimlemem o yönde

Sende ölç bak bakalım neler oluyor baktınki yüksek hareket et evi topla süpür mutfağı temizle felan düşüyor yemekten sonra ağırlık oluyır insanda evet ama yükselmediğini görünce motive oluyor insan 

(1,285 puan) tarafından

Teşekkür ederim pazartesi şeker yükleme testi yaptiricam bakalım sonuç ne olcak 

(2,454 puan) tarafından

İnşallah bişi çıkmaz canım ben dahiliye gittim şekerin yok dikkat et dedi sadece kendi kadın doğum doktoruma gittim oda şekerin yok dedi suyun fazla felan başka bişiler dediler korktum özel kliniğe gittim ünlü bir doktora korktum çok ağladım kadın baktı herşey norml dedi Allah korusun bebeğin beyninde genişleme var dedi perinatoloji kahroldum kadına gittim evet var ama sorun yaratacak bişi değil dedi bu çoğu zaman kendi kayboluyor ve bu problem olacağından bebeğin yüzünde başında kulağında farklı ölçüler oluyor dedi her yerine baktı gayet sağlıklı suyun fazla değil şekerin yok dedi bakalım fetal mr istemişti perinatoloji ama gittiğim doktor ben olsam istemem takip ederim genişleme devam ediyorsa öneririm sen randevu aldın madem mr için git ama bişi çıkacağını sanmıyorum dedi içimi rahatlattı yani bir şekerle başladım birkaç gündür stresten mahvoldum rabbime şükür bişi yok dedi doktor inşallah olmazda dua et banada olur mu🤲🤲

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 293 göst.
5 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde iiiinciiii (2,454 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 202 göst.
15 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Sever (1,755 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 70 göst.
24 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde yolunyolcusu (181 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 263 göst.
30 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Tuba☀️ (5,370 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,145 soru

23,826,447 cevap

318,626 kullanıcı

...