+1 oy
194 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (26 puan) tarafından

Kızlar hayırlı günler baştan sona anlatmak istiyorum Benim bebeğim Yaklaşık 3 aylıktan sonra meme reddi yaşayıp hiçbir şekilde mama almamaya başladı mamayı da hiçbir şekilde biberon veya emzik tutmadığı için kaşıkla yedirmeye başladım ve O zamandan bu zamana Aptamil mama içiriyorum Şu an bir tek mama ve su içiyor ekstra şu an süte başladım süt mü yarar kilo yapar yoksa mama mı mide de bir sıkıntı yok dediler psikolojik istediği zaman yer zorlamayın dediler Sizce ne yapmalıyım mama mı Vermeliyim süt mü Hangisi daha kilo alımı iyi olur hiçbir şekilde yemek yediremiyorum Bir bulgur tanesi bile ağzına gelse direkt kusmaya çalışıyor ve kusuyor ve gözleri yerinden çıkacak gibi oluyor götürmediğim Doktor hiçbir şekilde hiçbir şey yapmadığım bir şey kalmadı ve ne yapacağımı şaşırdım böyle başına gelip de düzene sokan var mı bebeğin yardımcı olur musunuz güzel annelerim yemek yediremiyorum bi türlü tavsiyelerinizi bekliyoru (not. Üç yaşinda

13 Cevaplar

+2 oy
(4,810 puan) tarafından

Canm benim bebek değilki artık 3 yaşında çocuk olmuş artık . Mamayı 1 yaşında kesmen gerekirdi kuzum . Püre tarzında yapıp 6 aylıktan itibaren yedirmen alıştırman gerekirdi . Hepimizin çocuğu ek gıdaya geçtiğinde ağzına pütür gelince kusmuştur ama pes edipte mama vermedik çocuklara . Bak 1 yada 2 sene sonra okula gidicek nasıl yemek yemesini düşüniyorsun ? Kusura bakma bir sağlık problemi yoksa  bu sorun senlik kolaya kaçmışsın resmen yemiyor kusuyor diye mama vermişsin . 3 yaşındaki çocuğun mama ile ne işi olur canm 

(26 puan) tarafından

Sen benim ne yaşadıiğimi bilemessin kusmasın diye yedirmedim zamanında öyle mi saçmalamayın  kusa kusa vücüdu susuz kaldığını hastaneye yattıgını bilirim ben ne anlatıyosunus  biraz fikir alayım diye açtım bu postu ama iyice kendimi kötü hissetmeye başladım. 

(4,810 puan) tarafından

Kendini kötü hissetmen için yazmadım canm eğer öyle hissettiysen özür dilerim . Elbetteki senin ne yaşadığını bilemem nerede oturuyorsun istanbulaydan avcılar anadolu hastansinde sultan hanım var çocuk doktıru bir ona danışmanı öneririm işinin ehlidir seni mutlaka bir yere yönlendirir akıl verir . Yeme terapistleri var onları araştır canm . 2 sene sonra okula başlıyacak bir şekilde çözüme ulaşman lazım canm 

(26 puan) tarafından

Yok konyada yaşiyorum ama saol bilgi için yeme   terapistlerine mi götürmem lazım ne diye geçiyor hastanede  varmı yeme terapistleri

(4,810 puan) tarafından

Çocuk gastroenteroloji canm 

-Reklam-
+1 oy
(26 puan) tarafından

Postum çıksın

+1 oy
(998 puan) tarafından

Süt dişlere zarar veriyor deniliyor eskiden çocuklar süt içsin boyu uzar deniliyordu artık herkes zararlı diyorlar bende anlamadım 3 yaşında büyük değil mi mama için artık yemek yemeli diye düşünüyorum 

(998 puan) tarafından

Canım okudum seni anlıyorum ama büyümüş artık mecbur alışması lazım yemeğe zorla yedir. Kızım prematüre bende kac tane yöntem denedim mama böle icmiyordu sabrettim kaşıkla saatlerce icirdim ağlardı mecbur veriyordum ağlaya ağlaya içerdi şimdi 17 aylık 7 kilo kilolu değil ama alışıyor. 

(26 puan) tarafından

Sence napmam lazım nasıl bi yöntem denemem lazım yedirmem için

(998 puan) tarafından

Bence 3 yaşına kadar mama süt içtiği için yemekleri çiğnemeyi bilmiyor katı şeyler ver ağzıyla çiğneyin kusarsa tekrar ver bir fizik tedavi doktoruna da götür bence baksınlar bir egzersiz falan gösterir 

(26 puan) tarafından

Son çarem orası kaldı götürcem pazartesi

(998 puan) tarafından

Götür canım 

0 oy
(2,840 puan) tarafından

Üç yasinda cocugun mamaya ihtiyacı tok artık.  Göndersen seneye okula gidecek. Ben çocuklarıma kendileri sut isteyene kadar vermedim. Güvendiğin yerden sut alıp arada verebilirsin. Jersey cok guzel.  Ama arada yani haftada 1 2 . Mamayi zaten tamamen birak artik

(26 puan) tarafından

Yazımı okuyun! Ondan sonra tekrar yazın

(2,840 puan) tarafından

Evet okudum. Yine aynısını yazıyorum yani mamayi bırakıp normal gıda ya geçmesi lazım desen ki şu saglik sorunu var evet yani. Ama ona hazir alıştığı mama geldikçe yemez ki zaten . 

(26 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Anlatamıyorum derdimi iki gün aç bıraktım kan şekeri düştü hastaneye yatırdım iştah şurubu içirdim bana bile demedi zaten mamayı da gönlünce miyor ağlayarak içiyor hazıra aliştı diyosunuz ya mama da zorla içiriyorum akşama kadar içirmesem acıktım demez ben bi anneyım sizin kadar mı biliyorum ben herşeyi mamayı da kestim zamn oldu anlatamıuomuyum derdimi ben 

0 oy
(7,435 puan) tarafından

uc yasinda mi vocuk. e mamaya gerek yokki normal insan gibi yemek yesin sutu de ara ogun gibi veirrsin ya oglende ya aksam yatarken

(7,435 puan) tarafından

3 yasina kafar hep ki mama yedi kati sey yiyemiyor anlamadim neden oyle olduku yazik yavrum hic cikolataya ona buna da heves etmedimi bu yasa kadar nasil kati gidasiz kaldiki

(2,944 puan) tarafından

Ben şok oldum resmen nasil 3 yasinda mamayla beslenir 

(7,435 puan) tarafından

bende  sasirdim belki bogazdan falan hastaligi vardir diye dusundum. ya ben uc gundur ameliyatliyim cigneyemiyorum sivi seyler yiyorum hep dislerim agriyor resmen kamasiyor birseyler cignemek icin cildiriyorum.

(26 puan) tarafından

Hayır heves etmiyor gitmedim doktor kalmadı hiç bişey yok diyorlar ama yemiyor kusuyor çok zorlayınca onuda yemiyo yani mamayı napcağimi şaşirdım

(2,944 puan) tarafından

Allah yardimcin olsun çok zor

0 oy
(2,944 puan) tarafından

Inanamiyorum 3 yasinda cocuk nasil hala mama yer 

Kusura bakmayin yargilamiyorum ama kendiniz mi ek gidaya gecmediniz yoksa bebeginiz mi hic bi sekilde yemedi yani şoktayim 3 yasinda nasil normal yemekler yemez 

Doktoru hiç mi uyarmadi sizi o çocugun vitamine ihtiyaci var ve normal yemekler yemesi gerekiyordu 6 ayinda tadima baslamaniz gerekiyordu 

Cocuk resmen okula gidicek ve mama iciyor 

(26 puan) tarafından

Halişten gazel okuması kolay yediremiyorum yediremiyorum yemiyor gitmedim doktor kalmadı herşeyi verdim gerektiğinde zorladım dört aylıktan beri uğraşıyoeum yemiyor bi türlü

0 oy
(3,733 puan) tarafından

3 yaşi görene kadar 9 aylık bir bebekten bahsettiğimizi sanıyordum çok üzüldüm. Sütte mama da bir işe yaramaz hatta sut bağırsakları daha çok calistirir. 

3 yaşında bir çocuk taneli yemiyorsa kesinlikle beslenme terapisi gerekiyor. Ne kadar geciktirirswniz o kadar zorlaşır 

(7,435 puan) tarafından
+1

ya nebilim bi ekmek verim kemirsin de dememismiki anlamadim cidden ben bogazdan hastalik falan vardir belki yemek borusunda sorun vardir diye dusunuyorum yoksa mumkun degil. bugun ameliyatimin 3. gunu cildiriyorum biseyler yemek icin dişlerim kamasiyor resmen sivi seyler iciyorum diye dislerim zonkluyo

(849 puan) tarafından
+1

Evet rahatsiz dir arkadasimin oglu var 4 bucuk yasinda agzindan birsey yemiyor malesef burnundan mama ile besleniyir

(3,733 puan) tarafından

Valla ben de şok oldum ben vermesem bile çocuğum masaya saldırır. Ama bazı çocuklarda ciddi yeme bozukluğu oluyor instagramda görmüştüm 10 yaşında hala pure yiyen çocuklar var

(3,733 puan) tarafından

Ah yaa yemeyen çocuk çok zor 

0 oy
(3,595 puan) tarafından

Yemeyen çocuk çok zor ama niye bu zamana kadar hiç mi çorba falan sevmedi canim bende de yemeyen bir minik kuşum var ama yani o kadar da değil Rabbım sana kolaylık versin inşallah 🥺

(26 puan) tarafından

Verdim canım dört aylıktan beri uğraşıyorum yemiyor kusuyor çok zorslyınca mama da içmiyor

0 oy
(898 puan) tarafından

Süt veya mama yerine ev yapımı yoğurt ver canım yoğurt daha güzel kilo aldırıyor oğlum 5 yaşına girecek yemek yemese bile günlük 2 kase yoğurt kesin yediririm boyu da yaşıtlarından hem uzun hemde kilolu

(26 puan) tarafından

Kiloda sıkıntı yok yemiyor yoğurduda

0 oy
(6,496 puan) tarafından

Dil kurslari gibi yeme bozuklugu kurslarida var onlari arastirsana bir Allah var ben kucuk sandim ilk 3 olunca sasirdim acikcasi

(26 puan) tarafından

Ne demem lazım daha doğrusu nereye götürmem lazım

0 oy
(678 puan) tarafından

3 yaş çocuğa mama vermeyin tahin iştah açıyor diyorlar tahin pekmez deneyin verin kilo da aldırıyor kaşarlı omlet yada tostlar deneyin

Süt de günde bir çay bardağının bir zararj olmaz benim kızım sevmedi sevseydi günde 1 çay bardağı süt verirdim 

(26 puan) tarafından

17kilo kiloda sıkıntımız yok ki ben sadce yemek yemesini istiyorum

0 oy
(977 puan) tarafından

Hadi 1 yşına kadar böyle mama ile geldiniz sonrasında neden dur ben napıyorum demediniz? Kesinlikle çocugunuzun bu konuda rehabilite edilmesi lazım. Aç bırakın gerekirse mamayı kısın bi kaç günden bişi olmaz. Hafif ama sevebileceği şeyler yedirmeye çalısın. Patates kızartmasını çocuklar çok sever

(26 puan) tarafından

Allah Allâh sen ne kadar cürretkar konuşuyosun ya ne biliyosun yediremiyorum diyorum yemiyor kusuyor aç bırakıyorum hastanelik olup serum takıyolar

0 oy
(1,110 puan) tarafından

Üç yaşında olup hala mama  kullanması bence iyi değil.  İnek sütü de pek önermiyor doktorlar. Bence iştah açıcı surup içir 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 232 göst.
29 Mart 2021 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,904 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 57 göst.
+2 oy
9 cevap 93 göst.
+3 oy
10 cevap 146 göst.

Kategoriler

1,451,272 soru