0 oy
516 göst.
Diğer kategorisinde (198 puan) tarafından

Gerçekten artık bazen alıp başımi gidesim geliyor evde bir çocuk var görseniz on çocuğa bedel düz duvara tırmanıyor yaramazligindan bahsetmiycrm bile kaç gündür bana sürekli vurma huyu başladı yapma etme diyorum yok anlatıyorum yok seviyorum yok zaten kendini sevdirmiyor kaçıyor evdenbgit diyor seni istemiyorum diyor çok zoruma gidiyor tamam o zaman ben gidiyim diyorum hayır diye ağlıyor öpüyorum tam öperken şak diye bitane vuruyor gerçekten kulağım patliycakti birde vurduğu yer gerçekten acıtıyor birde öyle daginikki akşam topluyorum sabah ev savaş alanı gibi heryerde bişey var ya kırıntı dökmüş ya bı yerleri çizmiş ya dağıtmış asla sözümü dinlemiyor birde hamileyim zor yapıyorum zaten banada yazık degilmi odadan kaçıp başka odaya gidiyim kafamı dinliyim diyorum bu seferde güm güm kapıya vuruyor artık vallahi bulsam kimsenin olmmadigi bı yer kaçıp gidicem tükendim artık ne ana dinliyor ne baba

13 Cevaplar

+1 oy
(163,260 puan) tarafından

yasadigin yerde hamam varsa git bi kese ol masaj yaptir havuzs gir kendine bi zaman ayir yorulmus bi o kadarda yipranmissin az dinlen kimsen yoksa esine ver cocugu 1 gun o baksin

(198 puan) tarafından

Valla hiç aklıma gelmemişti çok iyi olur teşekkür ederim fikir için ben öyle yapıyım en azından birazda olsa kendime gelirim var bura hamamlar iyi bir yer bulmam lazim

(433 puan) tarafından

Hamileymissin hamam iyi gelmez belki  sıcaklık dokunabilir ama kadın doğum doktoruna sor izin verirse öyle git canım hamama 

Onun dışında yardım edecek birileri varsa biraz yardım etsinler sana canım haklısın bunalmissin ,bir arada çıksan cafelere vs çay kavhe iç kendine vakit ayır biraz gez dolaş iyi gelir arada kendi başına vakit geçir eğer çocuğa bakabilecek birileri varsa 

-Reklam-
0 oy
(3,942 puan) tarafından

Ee yani, çocuk sonuçta ve çok şımartılmış gibi geldi bana 

(198 puan) tarafından

Evet çocuk ama bildiğin gibi değil bı görsen vallahi kaçarsın bu nasıl çocuk dersin şımartılmış konusuna gelince haklısın ben o kadar simartmam ama babası ve diğer aile büyükleri çok simartti söylüyorum ama kimse dinlemiyor 

(3,942 puan) tarafından

Valla bacım o zaman herkesi sert bir dille uyaracan,gerekirse kavgada et, çünkü onlar böyle şımarttıkça zorluğunu sen çekeceksin

0 oy
(3,936 puan) tarafından

Kaç yaşında ki

(198 puan) tarafından

3.5 canım geçti hatta Ağustos ta 4 olucak

(3,936 puan) tarafından

Benimki de tam 2.5 , çoğumuz benzer durumdayız canım ağlama krizleri filan evde çekiyorum da görsen dışarda reziliz yani niye böyle davranıyorlar bilmiyorum 

Sende hamileliğin verdiği streste var o yüzden bunalmışsin biraz 

(198 puan) tarafından

Aynen oda var canım aslında neler varda benim burda anlatmaya gücüm yetmez ağlama zaten hiç bitmiyor eften puften şeylere ağlıyor hiçte susmuyor 

0 oy
(5,681 puan) tarafından

Vurma huyu hariç normal şeyler ama bunlara anne baba davranışından kaynaklı olabilir. Mesela çocuğun baya büyük olması lazım ayrı odalara geçip takılabilmek için. Bunu yapman onu hırçınlaştırır zaten çocuk bu tek başına ne yapacak. Bence ikinci de gelmeden destek almalısın 

(198 puan) tarafından

Yok canım tek değil babası yanindayken ayrı odaya geçiyorum tek bırakamam zaten ama doğumdan sonra destek alicam zaten

(5,681 puan) tarafından

Bence hiç bekleme ikiniz içinde iyi olur. Zaten kendine gelmen zaman alır çocukta sende daha fazla yıpranmamış olursunuz. Öyle zamanlarda da dışarı çık odaya geçmek yerine markete parka yürü sesini duymamış olursun 

0 oy
(1,251 puan) tarafından

Hamilelikten dolayi herseyi kaldiramıyorsun cok normal canim

Cocuklar icin yusuf suresi ve meryem suresini oku yada dinlet

Ve ya Yasin suresini ne niyetle okursan ona tesir eder.insallah Rabbim yardimcin olsun

(198 puan) tarafından

Amin canım evet haklısın ben onları okiyim sureklide evde çalsın biraz sakinlesse çok iyi olucak neler yapıyorum ne diller döküyorum seviyorum sarılıyorum ilgileniyorum yine ayni bu süreler tesir edebilir çok teşekkür ederim 

0 oy
(684 puan) tarafından

Sende insansın kendine zaman ayır 1 gün bile olasa çocuğu babasına ver o bir gün senin olsun gez dolaş havuza git hamama git tek ihtiyacın olan biraz dinlenmek

(198 puan) tarafından

Dedim zaten eşime ben dedim kafamı toparlayamiyorum sen bir saat baksanda yeter bende insanın çok bunaldım dedim tamam dedi ama onada pek güvenemiyorum o bakarken çocuk onu ayakta bu uyutur

0 oy
(691 puan) tarafından

Valla benimkide bu ara öyle 3.5 yaşında vurma huyu yok erkek bugun çay seti aldırdı onla oynuyo kızlar oynar dedık yok evi sorma bide kanepe üstünde yeme huyu var offf mecbur dayanacagız geçecek bu günler 

(198 puan) tarafından

Aynı benim oğlum oda öyle masada mutfakte yediremiyorum oda oda geziyor heryer kirleniyor bizimkide elektrik süpürgesi hastası başka şey alalım diyorum hayır diye krize giriyor evde10 tane oyuncek elektrik süpürgesi var Allah bize kolaylık versin 

(691 puan) tarafından

Amin canım 

0 oy
(1,041 puan) tarafından

Canım bende de var aynısından ama yapacak bir şey yok sonuçta bunlar bizim çocuklarımız yani 

Seni çok iyi anlıyorum yaptığı yaramazlıkların resmini atsam sana şuraya şok olursun

Yeni temizlenmiş yeni serilmiş açık gri renk halının üstüne bir bardak Nescafe dökmek mi dersin kasıtlı olarak yani yanlışlıkla falan değil 

Yeni aldığım beyaz yatak örtüsüne sırf bana kızdığı için pastel boya ile resim çalışması yapmak mı dersin oho neler neler üstelik benim bir de 10 aylık oğlum var 

Üstüne üstlük 34 haftalık hamileyim biraz sabırlı olmalısın büyüyecekler yapacak pek bir şey yok idare edeceğiz 

Çok sinirli olduğunda ona şarkı söyle gerçekten çocuklar da işe yarıyor bir anda sakinleşmeye başlıyorlar

(198 puan) tarafından

Allah sanada sabır versin canım bu arada sağlıkla kucağına al bebeğini hayırlı kolay doğumun olsun şok olmam aynısından var çünkü hergun halı siliyorum dediğin gibi bilerek döküyor ben yetisene kadar oluyor olan ibende hamileyim doğumdan sonra destek alicam inşallah geçer bu zamanlar biraz nefes almak istiyorum ama yok yemin ederim şöyle ayaklarrimi uzatıp rahat bir kahve içemiyorum 

(1,041 puan) tarafından

Belki de seni burada en iyi ben anlarım biliyor musun cidden bak hiç düzgün uyku uyumuyorum postlarıma girersen bunu çok daha iyi anlayabilirsin en son geçen gece uyudum o kadar dardayım yani hem vücudum hasta hem ruhen iyi değil im 😕

(198 puan) tarafından

Allah.sifa versin canım gerçekten çok zor durumdayım seninle aynı bende uyuyamıyorum doğumdan sonra destek alicam ben canım varsa imkanın sende al yoksa biz ayaga kalkamiycaz okuycam canım bu arada postalrini bizim gibi durumda olan herkese Allah kolaylıklar versin

0 oy
(1,456 puan) tarafından

Kız sen bensin benimki de bı aya 4 olacak hamileyim de kafayı yiyorum altına yapma huyu başlamış düşün günde 5-6 pantolon yıkıyorum.  Çarşaf alez battaniye derken mahvoluyorum. Dün gece iki kere kaldırdım yine altına yaptı . Gündüz de elli kere derim git tuvalete gel gidelim ya da . Ama yok.  Gitmiyo beş dk sonra koltuğa oturmuş çişini kaçırmış vaziyette buluyorum deliriyorum. Hamileyiz de tahammülümüz ondan kalmıyor 

(198 puan) tarafından

Canım gerçekten altına yapınca tabiki sanada zor benimkide arada bir yapiyor altına travma olmasın diye güzel yaklaşıyorum ama onlar da travma olmasın diye biz depresyon dan depresyona kosuyoruz

(1,456 puan) tarafından

Valla dün çok pis bağırdım artık delirdim canm. Tuvalete kadar götürüyorum yapmıyor içeri gittiği gibi oturduğu yere yapıyor.  Heryeri sil yıka temizle mahfoldum. Aşırı bel ağrım var kalça bel bacak özel bölge ağrısı beni mahfetti zaten.  

(198 puan) tarafından

Zaten bide son ayların tabiki yorulursun bazen diyorum stresten erken doğum yapicam ben diye bagirmamak lazım ama işte tahammülümüz kalmıyor bazen 

(1,456 puan) tarafından

İnan ben de diyorum doğuracam diye

(198 puan) tarafından

Hayırlı doğumlarımiz olsun inşallah ♥️

0 oy
(785 puan) tarafından

Bende de iki tane var .bir buçuk yaşındaki oğlunu bir görsen ,hiç oturma bilmez.surekli ısırma vurma cimcik atma peşinde.bildigin cimciklerden değil etini kopartiyo insanın.suan bile bı saldırganlık peşinde.surekli dağıtma vurma kırma eyleminde.buna 4bucuk yaşındaki kızımda dahil olunca daha kötü oluyorum.ne kadar cız olmaz yapma desende olmuyor ,Kizimda öyle birbirlerini yiyip duruyorlar.biraz uzanayim diyorum şak yapıştıriyor suratıma.esim garibim uzaniyodu 4bucuk yaşındaki kızım birden şak diye adamın suratına yapıştırdı,şuan bu mesajı yazarken oğlum saçlarımi tutup çekti koparircasina , günüm hep böyle geçiyor.canlari sağolsun ama hiçbir çocukta görmedim böyle huylar.okadar amcamın teyzemin çocuklarına baktım bunlar çok başka ,insanlarda öyle söylüyor, büyüdükçe akillanir diye diye avutuyorum kendimi ,ama yiprandim .

Esime bazen şakayla 3.cocugu isterim diyorum ,Allah olmayana versin diyo o bile farkında düşün 😂

(785 puan) tarafından

İşte bende çok gördüm ama böylesini görmedim :),  kolumu mosmor etti şimdi ısırarak. Valla Allah bı avazda kurtarsin canım eline versin.

Ama bı yürümeye kalksın ikisi bir oluyorlar neler neler, birturlu sıkma ısırma vurma huylarını biraktiramadim ,1bucuk yasindaki böyle,valla şuan öyle canımı acıtmiş ki bir karış boyuyla.insallah düzelecekler yoksa kafayı iyice tırlatacaz

(198 puan) tarafından

Amin canım çok sağol valla bende kara kara düşünüyorum nasıl olucak diye iki çocukla ondan giordukce oda yapicak eline almış benim oklavayi vurucam diye gelmiş aldım elimden ağlıyor sen beni sevmiyorsun diye gelde çıldırma ben birde korktum başka yapmiycaktim cocuk bunu gördükçe korunurke oldu ikincisi

(785 puan) tarafından

Çocuk çok zor valla yaptıklarına akıl sıra erdiremiyor insan ,Rabbim kolaylik versin,birde canım hamileymişsiniz ,hamile insanlardan dua alın derler bana dua edermisin adım Kübra evimizi satmak istiyoruz satılmıyor,çok sağol canım Rabbim sizede kolaylik versin ❤️

(198 puan) tarafından

Ederim tabi canım Allah evinizin hayırlısıyla bir an önce satilmasini nasip etsin isminlede dualarımda yine ederim canım ♥️

(785 puan) tarafından

Çok çok sağol canım benim,Rabbim dogumdada sana yardımcı olsun inşallah ❤️

0 oy
(148 puan) tarafından

Bende de aynı şekilde kızım var 3 yaşında nerden vurma huyu geldi anlamadım kızım bunu yapma desem yüzüme vurur kapıya vurur yada kız kardesine vurur birşeyler fırlatır yapma dedikçe daha fazla yapar aynı şeyi az önce komşumdan geldim  ayakkabılarını giyer giymez sokağa fırladı küçük kızım kucağımda kovaliyorum gel diyorum gelmiyor kaç mahalle koştum bebekle onu bırak araba çarpmasindan korktum hiç söz dinlemez ne yapıcam bilmiyorum 

(198 puan) tarafından

Aynısı benimde canım hepsimi böyle diycem ama ben başka cocukalri görüyorum nasıl söz dinliyorlar sakinler imreniyorum gördükçe en çokta dediğin gibi benimkide hemen fırlıyor bide benim evim cadde korkuyorum bende araba çarpar diye Allah kolaylık versin bize canım ne desek boş çünkü dinlemiyorlar asla

0 oy
(22,171 puan) tarafından

Dostum 3.5 yaş çocuk artık vurma yapma dediğin zaman anlaması lazım. Küçük 2 yaş desen anlarim da artık bunları anlayacak yaşta.  Bı uzman yardımı alsan fena olmaz bence. Ha bak dağınıklık koşma hooplama zıplama o oluyor hepimizin çocuğunda. Ama severken aniden şak diye vurma falan hiç normal değil. Eşinle bir olup ay i tepkiyi vermelisiniz. Ve aynı evde yaşamıyorsaniz aile büyüklerinin evine bir süre gitmesin. Birlikte vakit geçirin. Geniş aileyle büyüyen çocuklarda bu tarz sorunlar çok oluyor bence. Burda okuduguma göre. 

(198 puan) tarafından

Yok canım ayrı yaşıyoruz biz ama çok yakindalar bize tabiki anlayacak yaşta anlatıyorum da ama aynı doktora da götürdüm hiperaktif dedi ama ben pek tatmin olmadım o doktorda başka bir uzman pedagoga da gidicem galiba birazda simariklik var

0 oy
(729 puan) tarafından

İki kızım var.Büyüğüm çok aktif.Koşma atlama tırmanda vs.Bu sene biraz oturup bebekleriyle sakin oturup bir süre oynuyor sonra tekrar aynı aksiyon devam.3.5 yaşa kadar oyuncakla oynamadı hep peşindeydim.Günlük bir saat kendime ayırıp sakinleşiyordum çok işe yaradı.İşi gücü tehlikeli ve farklı şeylerde ondan bir dakika bırakamazdım.Parkta vs çok uüksek yerler tırmanır atlar vs.Resmen zorluk ve mücadele seviyor basit şeyler sıkıyor onu.şuan 6 yaşında 2.5 yaşında kardeşi var yavrum o da çekiyor biraz sert oynamayı seviyor, çok hızlı koşuyor mesela, kardeşine çarpıyor,yastık savaşı tarzı oyun adı altında kardeşini eziyor farkında olmadan,ben de peşlerindeyim tabi.Çoçuğun fıtratı bu kabul etmek lazım.İkincim de bir o kadar sakin ve yumuşak huylu.Evden ziyade park veya scooter bisiklet daha iyi geliyor benim kıza,anca onlar paklıyor.Evde çok zorlanıyorum ben de.

(198 puan) tarafından

Çıkarıyorum canım dışarıya da çıkarıyorum parka götürüyorum oyun alanına götürürüm AVM ye gider ama gelene kadar canımı çıkarır elimi tutmaz kaçar bak daha şimdi süt icicem dedi verdim arkamı donmemle bile bile yere dökmüş sütü bunu bile isteye yapıyor vallahi artık oturdum ağlıyorum bir sürü oyuncak yüzüne bakmıyor.kirip parçalıyor geçen gün tezgahın üstüne çıkmış mutfak dolaplarını karıştırırken buldum indirdim evde hep tehlikeli işler peşinde kendisinede zarar vericek senide çok iyi anlıyorum aynısından bendede var biran önce buyusede sakinlesse bazen gerçekten uyuyup uyanmayasim geliyor 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 356 göst.
12 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Asdfg11 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 484 göst.
24 Ocak 2023 Diğer kategorisinde ZelihaAytac (638 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 216 göst.
6 Ekim 2022 Diğer kategorisinde songulerkan35 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 452 göst.