+4 oy
295 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Takip ettiğim çok başarili iki doktor var biri yedikleriniz bebeğe gaz yapmaz diyor biri de gaz yapar diyor. Sizin tecrübe ve tavsiyeniz ne olur ? Kuru fasulye rüyalarıma giriyor artık 😂

22 Cevaplar

+5 oy
(1,695 puan) tarafından

2 koca bardak kola ictim bugün 😆 

tarafından

Ohhh yarasıın 😂

(1,695 puan) tarafından

Vallq bana yarıyor bebise napitor bilmiyorum gazlı çok bebek değil alttan çıkarmayı tercih ediyor

-Reklam-
+4 oy
(29,801 puan) tarafından

Yani bencesi yapmaz eğer emzirdikten sonra düzenli gazını alırsanız bağırsağa o gaz inmez ve çok sorun yaratmaz. bunu çok araştırdim annenin sindirimi sistemiyle sütun alakası yok anne gazlı şey yerse kendisi  rahatız olur sutten geçen gaza inanmıyorum nedense ilaç süte geçer evet icrisindeki maddelerden dolayı ama yemekler vs gaz bilemiyorum bana mantıklı gelmiyor.

(Bu arada bebişimde yeteri kadar gazi olan bir bebek yemekle alakası olmadığı deneyerek gördüm)

Gazdan ziyade kolik bebekler var bunu gaza yoranlar cok.

tarafından

Doğum yapalı 2 ay oldu. Gaz yapacak herhangi bir şey yemediğim halde yine de gazlı

(6,217 puan) tarafından

Annenin bagirsak mikrobiyotasi bebege de gecer. Eger bi besin annede gaz ,siskinlik yapiyosa bebekte de olma ihtimali cok yuksektir. Yani biraz kisisel bi durum. Ama kurufasulye ,nohut gibi besinler gazlidir toplumun cogunlugunu rahatsiz eder. 

Biz de coklu besin alerjisi vardi annenin yedikleri bebegi cok etkiliyo abartmiyorum ekmegin uzerinde ki susam degmis yerden bile etkilenirdi. Ayrica bana gaz ,siskinlik yapan besinler,sindirimi zor olan besinlere falan cocugun ya alerjisi vardi ya da rahatsiz ederdir. 

(29,801 puan) tarafından

Çocuğun yapısıyla alakalı bence ben ihtimal olarak vermiyorm nedense. Yapısal bir durum 

+4 oy
(3,719 puan) tarafından

Bende bilmiyorum valla o başarılı hocalardan biri yedikleriniz bebeğe gaz yapmaz , diş ates yapmaz diyor ama yapıyor 😅

tarafından

KKime inancaz bizz 😂

(3,719 puan) tarafından

Valla bilmiyorum canım bence bu konuda kendi doktorun olmalısın mesela aşağıda yedim bişey olmadı diyen olmuş ama ben yemedim bebeğim aşırı aşırı gazliydi durum aynen bu herkes bildiğini söylüyor 😅

+4 oy
(195 puan) tarafından

Ahahahhh kuru fasuyle😂vala canim bende bu doktorlari anlamis degilim benimde gittigim doktorlar yapar diyordu ama bilemiyorum

+4 oy
(9,668 puan) tarafından

Ben kasmiyom yiyom herséy kızda bişey yok ağlanda bişey olmadı maşallah

tarafından

Benim yemediğim halde gazlı bir bebek

+4 oy
(1,210 puan) tarafından

Yapıyor olamaz değil mi hamileligim de sınırsız yiyemedigim şeyleri dogurimda yiyim diyordum

+3 oy
(179 puan) tarafından

Bende yeni anneyim gaz yapan hiçbir şey yemiyorum bizimkiler de gidip gelip kızıyor 

tarafından

Gaz geçmez mi diyolar

(179 puan) tarafından

Bizim zamanımızda böyle miydi biz her şeyi de yiyorduk diyorlar 😂 bende diyirum ondan sabaha kadar bebekleriniz ağlıyordu 

+2 oy
(3,742 puan) tarafından

Şöyleki bahsettiginiz doktor muhtemelen osman gonulaldir soule diyor her sey herkes gaz yapmaz mesela mercimek gaz yapiyor diyenler var bana hiç yapmaz kurufasulye yapmaz ama bunlar gaz yapabilecek besinler eğer bebeğinize gaz yapıyorsa ve siz bunu yerseniz bebeğinize de gaz yapar. Bebege gaz yapıp yapmayacağını bilmediğiniz için dikkatli davranmanız kimyon kullanmanız iyi olur bebegin gazını mutlaka her beslenme sonrasi cikartin 

tarafından

Evet osman gönülal. İnstagramda başa tutturmuş zaten dikkatli dinlerseniz yediğiniz kurulu fasulyenin gazı size geçer bebeğe değil minvalinde bir şeyler söylüyor

+2 oy
(3,648 puan) tarafından

Vallahi hic öyle şeylere takılmadım her önüme geleni yedim ve maşallah minik kuşum hiç gaz maz sıkıntısı yaşamadı 😁

+2 oy
(1,767 puan) tarafından

valla ne zaman barbunya yesem gaz yaptı bebeğime. 

+2 oy
(6,217 puan) tarafından

Yapar canim. Daha dogrusu sana gaz yapan seyler bebege de yapar. Sana yapiyo mu ? Tabi cok canin istiyosa ye biraz uzerine kimyon cayi demle ic. İcine de kimyon ekle yerken.

Bi de eger sana gaz yapiyosa fasulyeyi 2 gece su da beklet suyunu degistirerek. Sonra hasla suyunu dok o sekil pisir yemegi. Nohutta ayni sekil. 

tarafından

Valla şu ahir ömrümde gaz çıkardığımı çok nadir hatirlarım ki kuru fasulye nohut canavarıyım yaz kış yeirm

+2 oy
(21,411 puan) tarafından

Bu kadar canım istese yerdim en azından nefsimi körleyecek kadar bu arada ben bilinçsizdim yedim de hiç dikkat etmedim 

tarafından

Valla gece uyumadan önce pişirip yediğim anları hayal ediyorum. Kemikli kuzu etinden yapayım da daha lezzetli olsun diyorum kafada pişirip üzerine uyuyorum sonra rüyamda yiyorum 😂

(21,411 puan) tarafından

Bir kere ye kurtul 

+2 oy
(21,656 puan) tarafından

Yapar hem de nasıl yapar. Bulgur yediğimde catlardi çocuk. Bı gün yanilip piyaz yemiştim. Eve geldik . Çocuk mahvoldu ağlamaktan. Ben de ne yedim de böyle oldu çocuk diye düşünürken eşim piyaz yedin dedi. Meğer piyazin kuru fasulyeden yapıldığı hiç aklıma gelmemiş. Hapır hupur yedim. Sonrası kötü oldu ama

tarafından

E ben sütüm çoğalsın diye hep bulgur yerim. Hiç bilmiyordum gaz yaptığını

(21,656 puan) tarafından

Dikkat et bı belki senin bebeğin gazlı değildir. Benim ilk bebeğim çok gazliydi. Ama ikinci o kadar değildi. Kuru fasulye bile biraz yediğim halde çok kötü olmazdı. Bebekle alakalı yani

+2 oy
(1,148 puan) tarafından

Yapar yapıyor bence denedim çünkü bulgur yiyerek  doğum sonrası  40 kontrolüne gittiğmde kadın doğum doktoruna sormuştum çocuk gazdan uyumuyor ne önerısnz dıye kendisi uludağ üniversitesinde doçent hiçbir şey yapmana gerek yok yediklerine dikkat edeceksın demişti

tarafından

Sütüm artsın diye hep bulgur yerim. A aaa hiç bilmiyordum gaz yaptıgını

(1,148 puan) tarafından

Yapmaz olurmu nohut fasulye bulgur bunların basında gelir peynir yoğurt ayran gibi hayvansal ürünler karpuz felan da dıyorlar yemedim hiç 3 ay

+2 oy
(42 puan) tarafından

Ben normalde kola içmeyi sevmezdim ama doğumdan sonra canım soğuk soğuk kola çekiyor içiyorum etkilemedi bebeği ama içine zencefil kimyon koyup kuru fasülye nohut yapıyorum kızım çok kötü oluyor bulgur pilavı yedim oda çok gaz yaptı ben yediğimiz gaz yapıyor içtiğimiz yapmıyor hem yediğimiz bebege geçmiyor olsa ilk kızım susama karşı alerjisi çıktı ramazandı ben pide yedim yediğim pide deki susam sütten kızıma gecmişti kızım vücud kızarmıştı doktor sizin yediğinizden alerji olmuş demişti cünkü sadece anne sütü alıyordu o dönemlerde benim fikrim böyle

+2 oy
(126 puan) tarafından

Canım ben yediğim her Yemeğin üstüne kimyon döküyordum gaz bebeğe geçmesin

tarafından

Kimyon çayının tadı çok kötü. Yemeğin tadını bozmuyır mu

(126 puan) tarafından

Canım herkesin damak zevki farklı benim için yemeğin tadını bozmuyordu ama Bilemem senin için

+1 oy
(14,027 puan) tarafından

Osman gönülal senin gazın etkilemez ama yediğin yiyecekler bebeğe gaz yapar diyo. Yani üşürsün senin gazın var bebeğin bu sebeple gazı olmaz. Ama nohut yedin sütünden geçebilir bebeğe gaz bu yapar 

tarafından

Başa tutturmuş instagramda girip tekrar bakarsaniz. Yediğiniz kuru fasulye falan size gaz yapar bebeğe yapmaz diyor

0 oy
(21,813 puan) tarafından

Bence ye arada bir 🥰

0 oy
(5,251 puan) tarafından

Iki cocugumda da istedigimi yedim gaz maz olmadi. Oyle olsa 2 yasina kadar gaz yapmayan seyler yemiyo degiliz sonucta cocuklarin hep gazi olurdu.

0 oy
(1,759 puan) tarafından

Herkeste farklı etki ediyor sanırım. Kola içince yapmıyor ama bir kere yer fıstığını fazla kaçırdım 3 gün boyunca birer kase yedim ve ertesi gün gaz sancısı tuttu kuzumun. Sabah kadar uyumadı

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 202 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde SL (1,202 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 172 göst.
14 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gecemasali (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 276 göst.
7 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Azkaban (2,743 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 182 göst.
21 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sevimlipanda07 (26 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,767 soru

23,834,575 cevap

319,047 kullanıcı

...