+1 oy
295 göst.
önce Cinsel Yaşam kategorisinde (115 puan) tarafından

Hanımlar kırkım yeni çıktı ilk defa ilşkiye girdim ve  prezervatif yırtıktı veya açıldı hamile kalır mıyım emzirdiğini için ilaç kullanabilir miyim

10 Cevaplar

+1 oy
önce (1,040 puan) tarafından

Hamile kalma ihtimalin var tabi ki.  Ertesi gün hapı içiriyor ama belli süre emzirme olmuyor sütü sağıp atman lazım bebek çok küçük 

önce (115 puan) tarafından

Eczane veriyo mu yoksa yazdrmak mı lazım

Eczanedem alabilirsiniz

önce (202 puan) tarafından

Zylnda al yazdım aşağı düştü o yüzden buna yine yazıyorum ben onu kullanıyorum süte karışmıyor azaltmıyor da 2 aylık bebeğim var doktorum verdi merak etme kafama göre de almadım süte karışmadığı için gönül rahatlığıyla kullan dedi 

-Reklam-
+1 oy
önce (158,408 puan) tarafından

tabiki hamile kalabilirsin gecmis olsun 

+1 oy
önce (1,665 puan) tarafından

Canım ertesi gün hapı paralı ama emziriyorsun mama kullanmıyorsan bebek aç kalır. Baya bir süre emzirmemen lazım o ilacı içince. Dua etmekten başka çaren yok benimde başıma geldi çok şükür kalmadım. 

önce (115 puan) tarafından

Buzlukta sütüm var kaç saat emzirmemek gerek

önce (1,665 puan) tarafından

Eczaneye danış onu bilemiyorum ben hiç almadım

+1 oy
önce (1,782 puan) tarafından

Kalma ihtimalin var evet 

+1 oy
önce (21,195 puan) tarafından

İhtimal var canım

0 oy
önce (7,322 puan) tarafından

Ertesi gün hapı iç en az 8 saat bebeği emzirme. 

0 oy
önce (1,875 puan) tarafından

Hamile kalma ihtimalin var tabi ki aynisi başıma geldi bebegim 40 günlükken o yüzden stresini çok iyi anlıyorum. Ella markalı olan ertesi gün hapı daha etkili ama onu kullanırsan 1 hafta emzirmemen gerekiyor o yüzden ben Ertes72 markalı olan ertesi gün hapını aldim bu ella kadar yüksek koruma sağlamıyor ama en kisa sürede içersen etkisi yüksek olur. Ertes72 kullanınca 8 saat emzirmemen gerekiyor. Ben ertes72 içip 15 saat emzirmedim buzlukta sağdığım sütleri ılıtıp verdim. 3 4 gün sonra leke şeklinde 1 hafta sonrada çok ciddi şekilde kanamam oldu 1 hafta kadar sürdü sütün tadını mi etkiledi bilmiyorum ama yoğun kanama yaşadığım dönem bebegim hiç emmek istemiyordu çok geçmiş olsun bir an evvel ertesi gün hapını iç. Süt korur falan deniyor ona güvenme ben ilk bebeğimde 40im çıkınca hemen adet olmuştum demek ki yumurtlama olmuş. O zamana denk gelse gebelik olabilirdi mesela o yüzden süt korur diye düşünerek ilacı icmemezlik yapma. Çünkü arası 11 ay olan kardeşler tam olarak bu sebeple oluyor süt korur nasılsa diyip korunmamaktan. Ama bu ilaç hormonlarını alt üst edecek kusma vs yaşayabilirsin çünkü mide bulantısı yapıyor diyorlar, ben de bu yan etki olmadı ama sende bulantı olur da 2 3 saat icinde kusarsan ilacı tekrar içmen gerekecek.

0 oy
önce (522 puan) tarafından

Hemen ertesi gün hapı al canım umarım kalmazsin ya bence spiral taktir en rahatı 

0 oy

Ben zylnda doğum kontrol hapı kullanıyorum canım sütte azalma yok ve etki de etmiyor süte rahat rahat emziriyorum bebeğimi 

Resmini çekip atma imkanın var mı doğumdan sonra kullanmak istiyorum

Elbette internetten bulup atacağım resmi şimdi ilaç yanımda değil 

image

ben günde bir defa alıyorum adetin ilk günü alın falan diyorlar ama bizim için durum farklı bu yüzden doğumdan hemen sonra başlayın ve gönül rahatlığıyla kullanın süte karışmıyor ben kutusunu 380'e aldım ama sizin orda ne kadar bilemiyorum 

Teşekkür ederim ya emzirme bitene kadar kullanmayı düşünüyorum. Doğum ağustosta ama yinede kafama takılıyordu. Teşekkür ederim tekrardan

Rica ederim 🥰

0 oy
önce (1,463 puan) tarafından

Bı yakınım o şekilde hamile kaldı 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 230 göst.
0 oy
3 cevap 85 göst.
0 oy
4 cevap 111 göst.
25 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kizannesiyim (364 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 102 göst.

Kategoriler

1,447,300 soru

23,774,365 cevap

316,076 kullanıcı

...