+2 oy
178 göst.
Diğer kategorisinde (1,872 puan) tarafından

Kızlar b arkadasım regl döneminde tüyler alınmazmış günahı buyukmuş  doğru mu dedi bende bekarken kuran kurslarına cok gittim gittiğim kurslarda hocalar cünüp halindeyken alınmaz günah  regl li döneminde alınır ama mecbur kalmadıkca almamak daha iyidir abdest aldıktan sonra almak daha makbul dediler  dedim youtubeda videolar var ac bak dedim kız bana bi çıkıştı anlatamam sanki kotu bişey demişim gibi sizede sormak istedim çünkü bazen uzak yola gitmem gerekebiliyo yolda başımıza ne geleceği belli değil diye regl dönemindeysem alıyorum abdest alıyorum oyle cıkıyorum yola. Yanlış mı yapıyorum diye düşündürttü resmen 

10 Cevaplar

+1 oy
(2,745 puan) tarafından

En İyi Cevap

Fatih kalender hocadan dinledim bi kac gun once bende reglken de almak haram diye degilde dogru degil diye biliyodum gerektigi zaman aliyodum ama oyle degilmis hayiz nifas hali baska cunup hali baskadir cunubken alinmaz ama hayiz ve nifas halinde alinabilir demisti bende bundan sonra reglimin son gunlerinde leke geliyo zaten sadece o zamanlarda agda yapip temiz zamanlarimda agdayla ugrasmak istemiyorum 

önce (1,872 puan) tarafından

Benim gittiğim kurslarda da hocala mecbursanız alabilirsiniz değilseniz bekleyebilirsiniz demişti

-Reklam-
+3 oy
(1,285 puan) tarafından

genelde ağda kullandığım için reglken hiç almadım

+3 oy
(17,978 puan) tarafından

Regl döneminde alınmaz canım.. bildiğim kadarı ile saç da kesilmez tırnak da. 

+3 oy
(2,224 puan) tarafından

Regl döneminde tüy almakla ilgili olarak Kur’an’da açık bir yasak yoktur. Hadislerde ve fıkhi kaynaklarda ise genellikle cünüplük haliyle ilgili temizlik konularında daha çok vurgu vardır. Cünüpken tüy almak, tırnak kesmek gibi şeyler bazı alimlerce mekruh (yani yapılmasa daha iyi olur) kabul edilmiştir ama haram veya günah olduğu net bir şekilde söylenmemiştir. Fıkıh kitaplarında “regl döneminde tüy alınmaz” gibi katı bir hüküm yer almaz. Aksine, bu dönemde zorunlu veya ihtiyaç duyulan temizliklerin yapılabileceği, temizliğin ertelemesinin gerekmediği görüşü yaygındır. Senin yaptığın gibi abdest alarak iç huzuru sağlamak, niyet etmek ve temiz çıkmak çok güzel bir yaklaşım. Kimse bu konuda seni yargılamamalı. Herkesin bilgi kaynağı, eğitimi ve dini anlayışı farklı olabilir ama kimsenin başkasına sert çıkma, korkutma veya yargılama hakkı yoktur. Dinin özünde kolaylık, niyet ve bireysel sorumluluk vardır.

Benim gittiğim kurslarda da hocalar mecbursanız alın değilseniz temizlendikten sonra alın demişti 

+3 oy
(444 puan) tarafından

Temizligin zamani yoktur bunlar hurafe seyler batil inanclar

+2 oy
(608 puan) tarafından

Saç kesilmez tırnak kesilmez tırnak kesilmez diye biliyorum zorunda kalmadıkça 

+2 oy
(1,840 puan) tarafından

Regl döneminde günah olduğu için değil rahat edemediğim için almıyorum zaten tarihime yakında temizlenmiş oluyorum öyle bir sorun yaşamıyorum 

+2 oy
(535 puan) tarafından

Günahını bilmem ama reglden sonra kılar alınırsa daha geç çıkar 

0 oy
(13 puan) tarafından

Aynen reglken alamazsın gunah

Benim gittiğim kurslarda hocalar cünüp Ken günah regl döneminde ulen mecbursanız alabilirsiniz mecbur değilseniz temizlenmesi bekleyin demişlerdi

0 oy
(1,684 puan) tarafından

Niye sormuş o zaman sana çıkışacaksa ne kadar saçma 

Valla bende anlamadım bende çıkıştım ona git diyaneti ara diye mesaj attım 

önce (1,684 puan) tarafından

İyi yapmıssın 

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 288 göst.
7 Nisan 2025 Diğer kategorisinde eylulannesi. (87 puan) tarafından soruldu
0 oy