+3 oy
667 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,028 puan) tarafından

Kızım 3 yaşında. Bugün komşuya gittik. Gelmek istemedi baya oynadı. Biri kızımla yaşıt iki kızı var. Anne zumra ervanjn kardeşi dedi biraz önce uyurken . Sonra durdu benm kardeşim yok dedi. Neden yok dedi. Şok oldm yani. Bu yaşta sorgulaması. Biliyorsunuz doktorum çocuk doğurmamı yasakladı. Yani istesem doğururm ama büyük risk almam lazm. Aslında gerçekten çok istiyordum ama doktorum risk deyince vazgeçtim. Ama bugün kızımın bunu demesi. Yani ilerleyen zamanlarda bunu daha çok idrak edecek. Olsa bile bundan 5 6 sene sonra ancak olabilir. Rabbım nasip eder mi bilmiyorum ama gerçekten biraz içim burkuldu bu konuda. 

11 Cevaplar

+5 oy
(11,055 puan) tarafından

3 yaşında benim kızımda kardeş diyordu hep kalmıyor bu düşünce şuan 5 yaş olacak asla istemiyor geçen AVM de iyiki kardeşim yokmuş dedi hatta komşum oğlunu bırakıyor bazen valla gidince ohh çekiyor ☺️

(2,028 puan) tarafından

😄😄 Ay canmm valla bilmiyorm ki benm kizm o yaşa gelince ne der. Gerçekten Bi tane olsn çok isterdm ama maalesef şart lar :)

(11,055 puan) tarafından

Aile boyu istemeyenlerdeniz arada ben olsa mı diyorum baba kız hayııırrr diye bağırıyorlar iki yandan Rabbim imtihan etmesin tabi seninki ayrı bir durum vardır bundada bir hayır 

(2,028 puan) tarafından

Benm eşimde hep tek istiyordu. Bazen diyorum bak tek çocuk dedn al sana tek çocuk  :) sağlıkları olsn da varsn tek olsnlar

(9,072 puan) tarafından

:))). bencede hele bide 5 yastan sonra olunca geriye eskiye isinlanmak istiyor . en buyuk iyilik kardes yapmamak . kardesim yik diye agliyosa uzulme yani aslinda cok buyuk bir iyilik ona kardesi olmamasi

-Reklam-
+3 oy
(11,769 puan) tarafından

Bir kızım bir oğlum var aralarında nerdeyse 4 yaş var kızım oglumdan daha büyük sürekli bunu neden yaptın diyo keşke olmasaydı diyo ama kardeşine hamileyken çok sevincliydi karnımı öperdi fln.😂

(11,769 puan) tarafından

Yani kızın şuan tek üzüluyo inşaAllah onada en yakin.zamanda kardeş nasip olsun ama o zmnda niye yaptın diyip sana kızacak bilesin:)

(2,028 puan) tarafından

Biraz zor gibi yani ben o riski göze almak istemiyorum 

(1,843 puan) tarafından

@nisan cicegi benim kızım da 4 yaş olduğu gibi erkek kardeşi olacak. O da çok seviyor şuan. Dediğin gibi olur mu acaba 😅

(11,769 puan) tarafından

Büyük ihtimalle aynı şeyler senide bekliyor😂

(1,843 puan) tarafından

Allah sabır versin inşallah 😅

+3 oy
(41 puan) tarafından

Geçmiş olsun rahatsızlığınız ne neden yasakladi doktor 

(2,028 puan) tarafından

Meme kanseri tedavisi görüyorm.  Hormona duyarli olduğu jcin 5 sene menopoza girecegm. Sonrasında hamile kalmam hastalik nuksunu arttirabilir. O yüzden doktorum onermedi 

+2 oy
(1,064 puan) tarafından

Benim çocuğumda bi ara kardeşim yok diyip duruyordu. Ama düşünmüyorum. Ne eşim ne başkası destek olmadı burnumdan geldi. O yüzden istemiyorum duygusallık yapamam bu konuda. Seninde sağlığın söz konusuymuş bence kendini yıpratma bu konuda. Çocuklar herşeyi ister

(2,028 puan) tarafından

Bugün buna ağlarm yarına toparlanirm  :))

+2 oy
(1,814 puan) tarafından

Ya onu her yaşta diyorlar canım mesela benim oğlum 1 buçuk yaşında kendisini ifade edebiliyordu konuşması anlaşılır şekildeydi kuzenleri var iki kardeş birisi 3 diğeri 1 buçuk yaştı anne onlar kardeş benim yok diyip ağlama taklidi yapıyordu sonra oğlum bunu dedikten bir ay sonra hamile olduğumu öğrendim 

Yani demek istediğim arkadaşında gördüğü oyuncağa heves eder ya bu da öyle bi durum bence kardeşi olduğu için heves etmiş olabilir:) bence sağlığınızı riske atmayın daha güzel vakit geçirip uygun zaman gelince düşünün kardeş işini sağlığınız daha önemli bunu da uygun bir dille anlatın mesela şeninde kardeşin olacak ama sen daha küçüksün biraz daha büyüyünce kardeşin olacak diyebilirsin :) 

+1 oy
(78 puan) tarafından

İki oğlumun arasi 5yas 4 Ay. Büyük oğlum 6 yaşında küçüğüm 9 aylık. Kardeş çok istddi ağladı zirladi denedik 1 bucuk yil olmadı biraz rahatsızlandım doktorum hamile kalma dedi tam korunmaya başlayacağım hamile olduğumu öğrendim şaka gibi. Oğlum bu duruma çok sevindi tabii doğum yaptım benim büyük oğlan hala çok mutluydu taaa ki emekleyip abisinin oyuncaklarını karistirana kadar ve kitaplarını yirtana kadar:D şimdi ise diyor neden bu kadar kardeş istemişim ki bu çok yaramaz anne. Anne biz bu cocukla napicaz, anne bu bana hiç çekmemiş uslu değil, anne bunu biz birine mi versek bir kaç gün gelmese eve kafamızı dinlesek :D daha neler neler çocuk bu sonuçta gerçekten bi dedikleri bi dediklerini tutmuyor bence siz de üzülmeyin 

0 oy
(28,653 puan) tarafından

Öncelikle nasılsın canım seni çok merak ediyordum dualarımdasın her Zaman.  Küçük daha unutur belki bi kaç güne sıkma canını üzme kendini 

0 oy
(7,407 puan) tarafından

Büyük oğlum 6 yaşında küçük 2 yaşında bazen keşke olmasa diyo 😂 üzülme cnm vardır bir hayır 

0 oy
(8,073 puan) tarafından

Ya o yaşta kardeşi oyuncak bebek sanıyorlar. Bir kardeşi olsun, eve gelsin, sürekli ağlayan, 1.5-2 sene boyunca konuşamayan, eli ayağı tutmayan, 1 sene boyunca onun yanında bile yürüyemeyen üstüne sevgiyi ilgiyi paylaştığı bir rakiple karşılaşınca görür kardeş istemeyi :)))

0 oy
(1,973 puan) tarafından

Benim kızım da 4 yaşında şuan yani 2-3 yaşından beri kardeş istiyor bu yaşlarda istiyorlar. Abla olmak istiyorlar daha çok 

0 oy
(1,960 puan) tarafından

Ben de hep iki çocuk isterdim ama bana da yasak hamile kalmak benim sağlığım açısından riskli en az 5 sene çocuk olmamalı tam kızımın ilk okula başlamasına denk geliyor ondan sonra dogurmayi düşünmüyorum 

(2,028 puan) tarafından

Neden 5 sene canim. Benmde 5 sene 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 617 göst.
+1 oy
26 cevap 1,908 göst.
0 oy
40 cevap 2,680 göst.
0 oy
23 cevap 1,039 göst.
7 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde muallime.hanim (300 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,184 soru

24,397,683 cevap

349,880 kullanıcı

...