+1 oy
170 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (869 puan) tarafından

Bu aralar temizlik postu açıyorum ama bahar temizliği işte...

Çamaşır makinemm9 kg çift kişilik battaniye lerini atsam içine sorun olur mu? Tamburu zarar görür mü tecrübelerinizi aktarır mısınız

13 Cevaplar

0 oy
önce (7,685 puan) tarafından

Ben atıyorum şimdiye kadar sıkıntı olmadı 8 kg benimki

önce (869 puan) tarafından
+1

Tesekkur ederım

-Reklam-
0 oy
önce (1,416 puan) tarafından

Ben hep atıyorum bir sorun yaşamadım 

Tesekkur ederim 

0 oy
önce (1,161 puan) tarafından

Servis çalışanları atmayın diyorlar.bende kendim yıkayıp suyu  biraz gidince sıkmaya atıyorum 800 de.

Sizinki kaç kg? Atılması önerilmiyor. Çok su çekiyor en az 10 kg oluyor sanırım. Makinenin kapasitesini aşınca tambur zarar görürmüş bu da kıyafetleri çekip yırtılmalar yapıyor

önce (1,161 puan) tarafından

Bizimkide 9 kg.evet ama suyu tam sıkamadığım için kurumuyor mecbur atıyorum.5 yıl oldu alalı.sürekli yıkamadığım için sorun olmuyor.misafirlerim tek kullandığı için sık sık yıkamıyorum.

0 oy
önce (1,008 puan) tarafından

Cesaret edemiyorum kuru temizlemeye vericem

İnsan cesaret edemıyor makine yeniyse hele 

0 oy
önce (1,696 puan) tarafından

battaniyene göre değişir. benim battaniyemin biri makinaya sığıyor ama çok su çektiği için makina tamburu döndüremiyor. yıkamayı başlatamıyor. kuru temizlemeye veriyordum her yıl bu yıl halı yıkar gibi balkonda yıkayayım diyorum

Hımm. Anladım bakayım bı atacam ben galiba makineye ınsallah bişi olmaz makineme

önce (1,696 puan) tarafından

bişey olmaz. yıkayamazsa zaten anlıyorsun. benimki habire su çekince ağırlaştı hiç dönmedi mesela. uyarı veriyor makina. zaten suyu alıp döndürebilirse bil ki tartabildi

0 oy
önce (2,038 puan) tarafından

Ben de her zaman atıyorum şimdiye kadar hiçbir şey olmadı cnm 

Insallah yaşamayız da. Mecburum makineye elde yıkama imkanım yok doğrusu 

0 oy
önce (6,144 puan) tarafından

Annemin makinasi 10 kg. En son attiginda sorun olmustu. 

Zaten makinayi kurarken her programin 10 kg olmadigini soylemislerdi. Buna da dikkat etmek lazim . Mesela bizde pamuklu sadece 10 kgdir. 

Battaniyenizi bi legene islatin deterjanla sabahtan aksama bekletin. Arada gidip ayaklarinizla cigneyin. Sonra iyice durulayin,camasir selesine egimli koyun suyu suzulur. 

Belki sıkma icin deneyebilirsiniz.

önce (5,081 puan) tarafından

Ay onu nerden öğreniyoruz ilk defa duydum programa göre kg olduğunu

Programa göre değil. Makinenın kendı kapasite kilosu. Yazar ya etiketınde marka, enerji sınıfı, kilosu vs orda 10 kg yazıyorsa makinen aslında 9 kg kapasıteli. 

Benim ki Bosch marka. Kullanim kilavuzunda vardi hangi programin kac kg kapasitesi oldugu. 

Kuru temizlemeye verin. Hic ugrasmayin ben oyle yapiyorum :D beyaz esyalar cok pahali

önce (445 puan) tarafından

Evet programa göre ağırlığı değişiyor. Benim makinam Programı çevirince  başlatmadan kendi gösteriyor maksimum kaç kg diye. 9 kg makinam ama mesela karışık programı maksimum 4 kg olanları yıkıyor

Evet aynen benim makinamda gosterir programin kac kg oldugunu.

0 oy
önce (1,870 puan) tarafından

Attım hep sorun yaşamadım 

0 oy
önce (2,777 puan) tarafından

Ben atiyodum artik atamiyorum malesef gecen gun camasirlari tam doldurdum diye ondeki lastigi tutan tel cikti 2bin tl gutti 

Abo geçmiş olsun. Tambur bozulunca yırtıldığını da şimdi öğrendim daha dikkat edicem. Kız bi de tam doldurunca sanki hepsine su gelmeyecek gibi hissediyorum ben ahsha

Askim tamburla alakasi yok ben o zaman tam doldurdum makinayi sikarken zorlanmis dusun makina sikiuo fazla suyu atiyo ya o ara suyla birlikte kazagimin kolunu cekmis lastige takılmış kazak yirtildi zaten de makinanin da o lastigi tutan teli yerinden cikmis kayinbabam usta getirdi adam ayni teli takti abla zorlamissin ne kadar solduruyosun dedi valla usten elimi dokuyorum kolum girecek kadar yer birakiyorum o kadar ama bu sefer biraz fazla doldurmustum dedim hic birakma sbla oyle sey mi olur yuzde 70 dolsun en fazla suyunu da alacak oyle 9 kilo olacak dedi valla makinam masaAllah bu zamana kadar hic sorun cikarmamisti agir yuk yapinca boyle oldu bende onceden atiyodum battal boy battaniye cift kisilik silikon yorgan falan ams zamsnla zarar vermisim iste 

Yok kız yukarda demişler iki şey öğrendim demek istedim belirtmemişim. Bi daha olmaz inşallah bende korkuyorum bozulacak diye hiç sevmiyorum servisle uğraşmayı

Oyle balim uzatiyolar bi de servis aha bizimkini kayinbabam tuttu usta getirtti cabuk hallolsin diye hem para gitti hem garanti suresi öldü

0 oy
önce (1,331 puan) tarafından

sığıyor ama ustalar koymayın diyor. su da çekiyor çünkü daha da ağır oluyor. 

0 oy
önce (7,232 puan) tarafından

Bende ki çift kişilik battaniye kendi başına 10 kilo zaten o yüzden atmıyorum çok ağır 

0 oy
önce (21,385 puan) tarafından

Ben cesaret edemiyorum. Yani kalın battaniyeler için. İnce çift kişilik battaniye yıkıyorum ama kalın 3 4 kg lik battaniyeleri yikamiyorum

0 oy
önce (3,615 puan) tarafından

Benim makinamda 9 kg , geçen sene deneyeyim dedim daha battaniye makinaya sığmadı e suyu da çekse şimdiye kullandığım bir makina olmazdı sanırım 😃 leğende yıkamıştim ben bile zor kaldırdım suyunu sızdırmak için o yüzden hiç risk almıyorum yani 

Haklısın 🫤  

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 191 göst.
4 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Pakize333 (3,555 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 431 göst.
0 oy
1 cevap 55 göst.
20 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,720 puan) tarafından soruldu
0 oy