+3 oy
240 göst.
Diğer kategorisinde (1,120 puan) tarafından

Selam kızlar 🫡

Çok nankör bir aileye gelin geldim bir çok maddiyat mi (250gr mehir altınım) feda ettim koca tarafına bana misin diye olmadi 5 yıldır üstüne soguk sular içtim. Neyse damla herşey dünya malı değil dedim evime yuvama kocama baktım. Sonra depremde kayinbaba kaynana gorumce vefat etti. Kaldı 2 tane kaynım biri evli biri de bekar. Büyük çocuk kocam oldugu için otomatikman babalık yaparım algısı ile dört kolla kardeslerine sarıldı kardesleri de bu durumu istemiyor beğenmiyor abilik yaparsın anca diyor eşimde çok merhametli ve kardeslerini kaybedecek diyede korkuyor. Bende depremden sonra annelik yapamam ama size ablalık yaparım demiştim. Kendileri istanbulda ikamet ediyor bizde Kahramanmaraşta senede 3 4 defa gelip gidiyorlar eşimin hatri icin kendilerini güzel karşılıyordum ama kendilerini çok bozdular laf söylemeleri bişey beğenmemeleri kalan mirası kendilerine hep istemeleri vs vs uzar gider. Şuan kendilerine icim açılmıyor hiç nankör ve düşüncesizler kocamda kardesleri için bizi gözden çıkaracak kadar var. 5 yıldır böyle aşırı aileci biri oldu bi anda. Maddi manevi her türlü zorluk yaşıyoruz bu zorlukta ben idare ederken bekar kardeşine paralar gönderiyor rizam olmadığını bildiği halde. Çok fedakarlık yaptım kendilerine depremden bu yana bir bayram bile memleketime gidip bayramı ailem ile geçirmedim her bayram buradalar yengemiz ailesine gidiyor biz burada kalıyoruz annemiz babamız yok keşke yaşasalardı diye düşündürmek istemedim hiç ama bakıyorum da benden nefret ediyorlar küçük kaynim hele eltime yengem diyor bana ise ismim ile hitap ediyor yada damla yenge diyor kendi ile yaşıt olana da b... yengem diyor. Kendisinden de büyüğüm önceden hitap ederken damla yengem diyen çocuk şimdi nefretle damla yada damla yenge diyor. Desin bunun bir önemi yok ama kendilerine asla kötü bir soz ve davranış sergilemedim. Yeri geldi çok sey söylediler eşim için sineye çektim yetim öksüz diyee de ses etmedim. İyilik yapıp denize attım kısacası ama artık kendilerine hiç bir şekilde iyilik dahi yapasim yok çok nankörler onca iyilik ve iyi niyetime karşılık ne yapmış bize oldu. Hiç bir zaman Allah razı olsun demediler 20 25 gün burada kalıp evimi otel gibi kullanıyorlar + misafirlerini de evime çağırıyorlar haberim yokken bi anda pat geliyorlar. Çok düşüncesizler acaba yaptığım iyilikler beni bulur mu? İyi niyetim beni feraha kavuşturur mu? 2 tane erkek evladım var biri 3 yaşında biride 1.5 ay sonra doğacak inşallah umarım iyiligi evlatlarımdan görürüm. Kötü olmak istemiyorum sonu olan dünyada ama kötü olmaya zorluyorlar 

8 Cevaplar

+2 oy
(2,800 puan) tarafından

Elbet ulaşacak içini ferah tut ansızın bi yerden çıkar gelir yaptığın iyiliğin mükafatı o yüzden Allaha bırak gönlünü rahat tut istedikleri kadar nankör olsunlar bir gün öyle bir kıymet anlayacaklar ama o gün sen onlara bakmayacaksın senin onlara sabrın bitmiş olur kendini ezdirme ama gönlünü rahat tut elbet devran döner Rabbım büyük 

(1,120 puan) tarafından

Elbette rabbime bıraktım o yüzden en iyisini o bilir 

-Reklam-
+2 oy
(2,119 puan) tarafından

Belkide senin eşin seni kötülüyordur , olamaz mı ?

(1,120 puan) tarafından

Yok eşim hic beni kötülemez bu yüzden eşime kılıbık diyorlar kardesleri oysaki sadece beni haklı oldugum.icin savunuyor ezdirmez beni

+2 oy
(21,216 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Sevabı illaki vardır ama fazla fedakarlık= fazla vefasızlık o yüzden çokta kasmaya gerek yok unutma dünya sana da ölümlü yarın öbür gün senin ailenden birine bir şey olursa bayrama seyrana gitmedim zaman geçirmedim diye üzülürsün 

(1,120 puan) tarafından

Evet öyle her bayram buradalar evi bırakıp gitmek istemiyorum doğrusu eltiden korkuuorum evin içine büyü yapar koyar djye

+1 oy
(273 puan) tarafından

Kiz senin adın kevser degilmi ?

(1,120 puan) tarafından

Yok canım damla 🙂

(273 puan) tarafından

Kevokum ne demek 

(1,120 puan) tarafından

Güvercin demek kürtçe de bir şarkı sözü kevokim🙂

0 oy
(665 puan) tarafından

Ne yaparsan yap içinden Allah için de yerini bulur elbet 4 5 yıl öncesi böyle olacak deseler inanmazdim ama düşmez kalkmaz bı Allah'tır eşimde bende sadaka felan hep verirdik yani ben önümüze geldiğine hep inanırım kıyafet bile burdaki arkadaş bebem için göndermişti rabbim eğer nasibinse bı şekilde vesile buluyor.sizinde karşınızda kim olursa olsun Allah için yapın.yoksa insanlar nankördur gözünü versen ne fayda bence

0 oy
(3,087 puan) tarafından

Bazi seylerin hesabi bu dunyaya agir gelir bacim bu hesap belkide mahsere kslir ki bence en iyisi o olur 

0 oy
(3,098 puan) tarafından

Hey yavrum hey. Seni hizmetçi köle olarak görüyorlar. Bu yaptigin iyilik değil. Kendine işkence.  Bahsettigin kişiler kazık kadar adam. Bu kadar fedakar olma . Genç yaşta çöker hasta olursun da bir bir bardak su verenin olmaz. Kocanın da umrunda olmaz . Kendine değer ver biraz . Aynısını annem yaşadı canlı şahidim her şeye.

0 oy
(3,057 puan) tarafından

Allah ıslah eylesin o kayınların akıllarını başlarına versin. Senim değerini bir an önce anlamalarını nasip etsin. Çok gıcık oldum ya nankör şeyler. Soruna gelecek olursak hiçbir şüphen olmasın böyle bir imtihana sabırla katlanıyorsun Allah sana dünya ve ahiret saadeti nasip eylesin. İç huzuru ve maddi manevi bolluk bereket eksik olmasın yuvandan🤲💕 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 263 göst.
6 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Hayatzor (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 511 göst.
0 oy
4 cevap 253 göst.
22 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 716 göst.
16 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ceyda. 13 (19 puan) tarafından soruldu