Buzluğa üzüm yaprağı koyacağım haşlayıp mi koyuyorsunuz yoksa hadlamadan mi
Haslaniyorsa buzluktan çıkarıp buzu açılınca direk sarıyor musunuz hanimlar
Haşlanmadan koyuluyo bildiğim kadarıyla öbür türlü salamura olur zaten
Yengem haşlayıp suzduruyordu buzdolabı posetlerine koyup buzluğa atıyordu sanki öyle hatırlıyorum bı sorayim dedim sizede
Cesit cesit yapan var hoşlamadan direk posekleyip koyan hosalayip poşetleyip koyan haslayip salamura yapan haslayip sarip pisirmeye hazir koyan her turlu olur ben her sene sarip koyuyodum ama yer kapliyo o tuzden haslayip demekleyip kare kare yapcam ya da yine demekleyip rulo yapcam mesela 10 tane yapragi ust uste koyup rulo sarcam oyle posetlicem cunku diger turlu cok yer kapliyo
Üzerlerine sıcak su döküyorum sonra süzüp poşetleyip buzluğa atarım.
Haslamadan koyuyorum cnm
Haslamadan koyuyorum streçleyip lazım olunca çıkarıp yapiyorum
Ben üst üste yaprakları koyup büyük bir kaba koyuyorum. Sonra üzerine kaynar su döküp rengi değişene kadar bekliyorum. Sonra yaprakları azar azar alıp buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum. Çıkarınca buzunu eritip yıkıyorum. :) Herkes farklı yapıyor. Ben de böyle yapıyorum.
1,456,958 soru
23,902,897 cevap
322,557 kullanıcı