+5 oy
668 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,241 puan) tarafından

Öyle kısa kestirip atmayın.nasıl tanıştınız aşk evliliğimi görücü usulümü oldu.ben anlatayım nasıl tanıştığımızı.

Benim babam ben evlenmeden önce gelin gelsiğim köye çalışmaya geliyor.mısır deposunda bekçi gibi bişey.o zamanlar benle kardeşimde o şehri merak ettiğimiz için hep diyorum bizide götür.babam orda 2 yıl kadar çalıştı. Babam o dönem kayınbabamgilden mısır satın alıyor.onların evine gidip mısır yüklüyorlar orda kayınbabam babamın patronuna biz oğlumuza kız arıyoruz diyince adamda beni söylüyor o vesileylede babamla konuşuyorlar. Babam büyük ablamla konuşuyor. ablamda arayıp benimle konuştu. işte sana görücü çıktı seni görmek istiyorlar dedi.başta yok dedim istemiyorum gelmesinler boşuna dedim ablamda ısrar etti işte tanış bi beğenmezsen yine yok dersin dedi. ablamın aradığı sabahta rüyamda görmüştüm elimde nişan tatlısı annemle kalabalık bi evde oturuyoruz.bizim kültürümüzden farklı giyinmişler.neyse 2 hafta sonrada eşimgil görmeye geldiler.ama ondan önce ismini filan hiç bilmiyorum babam adı zor diye unutmuş,sosyal medyadan filanda bakamıyorum.annemede diyorum sarışınsa istemem.eşimde beni bulamamış,dondurmuştum hesabımı.o da annesine demiş kiloluysa kabul etmem ben.neyse geldiler görmeye eski usul yengemle eşim odaya girdik 5 dakika konuştuk yok diyecem diyemiyorum.başta ısınamadım birde sarı olmasınmı.yengemde patavatsız dedi kararınız ne eşimde ben olumlu düşünüyorum dedi(sebebi gülüşümü çok beğenmiş.hep söyler sanki kalbime ılık ılık bişeyler aktı diye.) bende hayırlısı olsun dedim.diğer gün hemen söz takıp 5 ay içinde 18 yaşımda evlendim.şimdi ise 5 yıllık evliyim 2 de oğlum var.

Yorumlarınızın hepsini okuyacağım hadi sizde yazın❤️

34 Cevaplar

+8 oy
önce (3,732 puan) tarafından

6 yaşında Muğla dan Eskişehir e taşındı benim sınıfa düştü. İlk gün öğretmen benim yanıma oturttu o günden ortaokul bitene kadar en iyi dost en iyi sıra arkadasimdi hayatta başka sıralara oturmazdik. Öyle beter bı ikili olduk ki okulda herkes parmakla gösterirdi . Orta okul bitti lisede sevgili olduk lise bitti 1 sene sonra da evlendik . Hala en iyi dostum en yakın arkadaşım olur kendisi o benim ben onun çatal tutuşundan bakışından ne demek istediğimizi anlarız. Al kağıt kalem Hasan'ın klavuzunu yaz desinler yazarım 

önce (912 puan) tarafından
+1

Maşallah Allah daim eylesin

önce (1,241 puan) tarafından
+1

Ne güzel anlatmışsınız.daha çok nirlikte uzun ömürleriniz olur inşallah.

+1

Amin inşallah ❤️❤️❤️

önce (1,524 puan) tarafından
+2

Ayy maşallah yaa nasil hoşuma gitti şu hikaye. Ay yüreğimde kelebekler uçtu resmen rabbim bir ömür eskisi gibi yine dip dibe yanyqna el ele olmayı nasip etsin ya çok güzelsiniz saf sevginin şekillenip geldiği nokta . Ama üniversite hayatının da olduğunu okumayı çok isterdim necyalan soyliyim . 

Ama yinede maşallah ❤️

Teşekkür ederim 🖤

-Reklam-
+4 oy
önce (18,815 puan) tarafından

Sapıklık usülü oldu benimki 😂😂😂 sapık gibi uzun süre takip edip karşıma çikti 

Çok güzel tam tersi.dalga geçende kıskanıyordur.adam sonuçta gelip taciz etmemiş.sosyal mesafeye dikkat etmiş.

önce (18,815 puan) tarafından

1 saattir tanıdıgın adama evet mi diyorsun falan filan tarzı bi sürü abuk subuk şey hemen evet dedim ama 2 yıl sonra evlendim o ara tanıdım baktım inceledim ama insanlar öncesine takmış durumda kimseye laf anlatmak istemediğim için bu durumu açmıyorum

önce (2,449 puan) tarafından
+1

Hahahaha torunlara anlatılacak hikaye diye buna derim😂 

Hep derim nasipten öteye yol yoktur diye.bende 5 dakika eşimi gördüm diğer güne yüzüklerimiz takıldı.

5 ay içinde evlendim.

Ben birde hep aileme diyordum asla görücü usulü evlenmem.kendim tanıştığım biriyle evlenecem.sizin seçtiğiniz biriyle asla evlenmem diyordum.babam kendi gördü beğendi öyle evlendim.

önce (2,901 puan) tarafından
+1

Kötü niyetle demiyorum,haddim de değil ama şaşırdım açıkcası ☺️

+4 oy
önce (5,901 puan) tarafından

Tam Bir fiyasko tanışma bizimki eşim cafede görüyor oradaki kızla numarasını yolluyor (kız arkasın kardeşinin eşi tanığım biri ) eşimin de sürekli gittiği cafeymis benimde öyle ama eşim hiç dikkatimi çekmemiş ti sonra kız abi bende var diyip veriyor 2 ay yazdı çizdi ben oralı olmadım çünkü keldi (hayla kel ) 🤣 sonra ben teyzemin kızı na sürmeneye gittim mübarek de 7 ci katta oturuyor asansör yok evden çıkmaya üşeniyorum eşim yine yazdı sonra ben yazdım teyze kızına da dur azıcık dalga geçelim dedim 2.3 ay konuşur yol veririm dedim neyse konuşmaya başladık sonra ben Sakarya ya döndüm ananem rahatsızdı (mekanı cennet olsun ) onun yanına İstanbula geçtim o ara bekar evindeydim işten ayrılmıştim bı kaç ay keyfini çıkarıp tekrar işe başlayacaktim sonra eşim bı kahve içelim dedi ama ben gitmek istemedim ananemi bahane ettim izin vermiyor gibisinden sonra iyi bı kahve içelim dedim o sonra konuşmalar iyice arttı 1 yıl konuşma dönemi oldu 7 yıldır evliyiz 8 yıldır hayatımda işin garip tarafı eşimde 2.3 ay konuşur yol veririm kafasında yazmış ikimizde maksat gönül eğlendirmek dalgasına görüşmeydi ama iyiki eşim hayatıma girmiş iyiki ama iyiki eşimle evliyim 

RABBİMİN BANA EN EN EN GÜZEL MÜKAFATI EŞİM 1 GÜN BANA KEŞKE EVLENMESEYDİM DEDİRTMADİ 

Yorumlarda senin eşini ne kadar çok sevdiğini görüyordum zaten.inşallah bu şekilde devam eder.Rabbim uzun ömürlüsünden nasip etsin.

önce (5,901 puan) tarafından

Amin inşallah canım Allah razı olsun Rabbim herkese sevgi dolu huzur mutluluk bol bereketli evlilik nasip etsin inşallah 🤲 🤲 

Gerçekten çok seviyorum ve seviliyorum buna gram şüphem yok Allah razı olsun 

+3 oy
önce (6,815 puan) tarafından

Görücü usulü oldu kısa net🤣🤣🤣🤣🤣

Kız ben destan yazmışım🤭bazen yazarken elim durmuyor inciğini cıncığını anlatıyorum.

önce (6,815 puan) tarafından

Kız benimkisi değişik biseydi 🤣🤣🤣geldiler yok dedim asla olmaz sonra ne *** olduysa evet dedim 🤣🤣

+3 oy
önce (1,440 puan) tarafından

üniversiteden sınıf arkadaşıyız farklı bir hikaye değil ama başka bir arkadaşım bana yazarken eşim ondan hızlı davrandı😂😂

Her hayat hikayesi benim gözümde özeldir

Mutluluğunuz daim olsun inşallah.

önce (1,440 puan) tarafından

sağol canım, hepimizin inşallah 

+3 oy
önce (1,391 puan) tarafından

Kızlarla yazlıkta takılıyorduk. Pozisyon da şu. Hepimiz ıstakoz gibi yanmışız. Verandada Ortada kesmişiz bi karpuz. Üstümüz şort tişört sünmüş pijamalar ayağımızda şipadak terlik. Ağzımın yanında sigara sandalyede tek ayağımı altıma almışım batak  atıyoruz 😂😂😂 bahçe kapısından girince zaten direk veranda ve masa. Abimin arabaları yanaştı. İlk bu indi arabadan bagajı açtı eşyaları indirdi. Abim indi bahçe kapısından girdiler. Hah işte orda gördüm. Dedim benim olacaksın delüganlı 😂😂 içimden ama

önce (4,642 puan) tarafından

🤣🤣 onu anlatmış mıydın bilmem de, tarzın konuşma şeklin, fikrin vs. çok benziyordu. Uzun süredir aktif değildim pek, az önce postlarda da belirgin şeyler görünce e bi sorayım dedim. 

@Nature Daphne insan bir selam çakar ama. Kalbim kırıldı, kalbim kırıldı.. 

önce (1,391 puan) tarafından

@rlm o kadar haklısın ki. Ama gerçekten hiç denk gelmedim yorumlarına. Yoksa biliyorsun. ☺️

Bilmiyormuşum demek :)))) takılıyorum. Ben de çok girmiyorum, bakıp çıkıyorum çoğu zaman. 

önce (2,901 puan) tarafından
+1

Görüntü gözümde canlandı 🤭

+3 oy
önce (53 puan) tarafından

Görücü usulü olupta bu kadar güzel anlatanıda ilk defa gördüm valla Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah 😍

Teşekkür ederim.sonuçta bu platformds kimseyi tanımıyoruz.başka hayat hikayeleri okumayı seviyorum.o yüzden detaylı kendiminkinden bahsettim.

önce (53 puan) tarafından

Güzel anlatmıssınız🌼

+3 oy
önce (2,347 puan) tarafından

Arkadaşımın ablası komşu şehrin bir ilçesine atanmıştı. Orda da tanıştığı bir meslektaşı ile evlendi. O arkadaşım da 2 sene bizimle okudu üniversitede ve sonra başka bölüme geçmişti ama irtibatimiz kopmadı. Arkadaşın ablası da sürekli eşinin bekar arkadaşlarından bahsediyordu. Biz de ilgisizdik açıkçası istemiyordum. Neyse bir gün bizim toplu fotoğrafimizi eşime göstermişler, eşim de beni beğenmiş. Bana söylediler seninle görüşmek istiyor birisi diye ama ben başta yok falan dedim, o zamana kadar da kimseyle görüşmemistim. Baya ısrar falan olunca sonra tamam dedim. Görüştük ve bana karşı gerçekten ilgiliydi. Bilmiyorum ben zaten daha önce hiç bir erkekle bu şekilde konuşmadığım için de olabilir farklı geldi. Neyse bizi tanıştıran arkadaş ve benim arkadaşımın ablası da kötü bir evlilik geçiriyordu. Hatta boşanma aşamasına gelmişler eşim onları baristirmis bir kere. Ama sonra yine kötü oldular ve biz evlenmeden onlar boşandı. 

Sizin nasibiniz önce onları bir araya getirip sizin tanışmanıza vesile olmus.kader böyle bişey işte.bende gelin geldikten sonra kızkardeşim bulunduğum köyde bi çocukla nişanlandı.birazda benle eşim vesile olduk.şimdi o bana diyor sen bizi bir araya getirmek için evlenmişsin eniştemle.

+3 oy

Eşim ve annesi aynı yerde çalışıyorlar ben de o sıralar iş arıyorum ne olsa yaparım kafasındayım artık.  Zincir yemek rsstorantinda feencayzing almış bi dükkan düşünün çalışıyorlar bende hastaneye gidiyorum dertli dertli ulan keşke şurası arabada eleman vallahi girerdim  be dedim . Kaynanami gördüm şu abla yapıyorsa ben hayli hayli yaparım  ne var ki dedim. Hastaneye gittim geldim dükkanın o tarafa karşıdan gecicem bide baktım ki BAYAN ELEMAN ARANIYOR  😀😃. Dükkanın önünden düşünen dusjne çıktım o sırada eşimle gozgoze geldim o kişi ben olabilirim doğru dedim  😀 sonra tekrar aşağı indim ama biraz cesaretim kaçtı gibi  😀

Neyse girdim dükkana bıraktım numarayı eşime akşam telefon çaldı hadi gel başla.  Koşa koşa gittim işe mutluluktan. Sabah eşim henüz gelmemiş tabi annesi orda hep sorsrlar sen nerelisin diye iş ortamında memleketi söyledim anaaaa bende dedi neresinde falanca yeri dedim anaaaa gel bakayım bende dedi hangi köyü derken kadın bi sevdi beni

Eşim geldi sonra bak bu bizim köylü felan dedi ki o sebepten biraz ısındı sanki eşim bana karşı güvendi felan. Sonra üzerinden zaman geçti bayağı bi zaman geçti eşime asılan bi kız geldi bende enerji gitti anladım ki sevmişim böyle yüreğim acıdı bee eşimde arkamdan sürekli bakarmış hep ben bakınca başka yöne tabi. Sonra dükkana eski iş yerimden bi arkadaş geldi parmağı kesilmiş dolmuşta ani durunca parmak gitmiş ama öyle böyle değil kanıyor.  Sonra eşim kasadayken ben bahcedeyim geldi benden yardım istedi eşim bunu görmüş uzaktan cocuk gidince yüz sirke satıyor noldu dedim yok bisey diyor yakınım ile alakalı bihaber aldım diyor  😀😃 sonradan farkettim ki biseyler karşılıklı malesef ❤️ sonra sonra zaman geçti ve bi iddadan kahvaltıya gittik beraber ve orda herseyi anlattı.  Azcık öküz duygu ifade etmede hep içinde yaşar biseyleri net söylemez ama olsun ben onu her haliyle seviyorum iyi ki de girdim o dükkana. Çok şükürr rabbime 

Hahaha manifesrin böylesi.😂

Bende babama bizide konyaya götür siye yalvarıyordum kızkardeşimle.adam direk beni temelli postaladı.kardeşimide promısyon olarak eşimin arkadaşına aldık🤭

Ahahah patron çıldırdı desene yuva kurmakta sınır tanımıyor  gel vatandaş gel gel  😀😃

Hiç sorma😂😂😂gelin geldiğim köydeki arizona kertenkeleleride babamın patronu aracı oldu sanıyor kardeşim için.köyde laf çıkmış kim Aydına (babamın patronu)mısır satarsa kız buluyormuş.o sene köyün yarısı babamgile mısır satmıştı.😂😂

İyi işte  adamın  işleri  açılmış  😀😃🙂 kemal sunal  filmlerinde hani arsa değeri düşüyor  ya yalan laf çıkıyor istimlak diye kemal sunal da ucuz ucuz alıyor oda öyle etseymis ama tam tersi oda kız almicak 😀😃

+2 oy
önce (9,548 puan) tarafından

Sosyal medyada ben eşimin akrabasiyla tanıstım neyse konuştuk etik sonra aramız bozuldu sonra o yoluna ben yoluna gitik eşime resmimi göstermiş kulanıcı adimı istemiş  oda herşeyimi vermiş sonra istek atı benim haberim yok akraba olduklarından  hoşuna  gitmişim bende isteğini kabul etim iste arkadaş olarak görüştük sonra bana acıldı sevdiğını söyledi bulaşmak istedi bende kabul etim buluştuk iyi anlaştık sevgili olduk ailem benim karsı cıktı ayırmaya calıştılar çok sevdiğim icin kaçmaya karar verdik sonra herkes kabul eti apar topar düğünüm oldu 

Nasipten öteye yol olmazmış.demek eşinle tanışmanada akrabası bu şekilde vesile olacakmış.mutluluğunuz daim olsun canım.

önce (9,548 puan) tarafından

Aynen canım hayirlısı bòyleymış

+2 oy
önce (912 puan) tarafından

Biz 7 yaşımızdan bu yana tanışıyorduk. Aynı sinıfta okuduk ilkokulu. Mezun olduk 17 yaşımızda yıne hayat bir araya getirdi. 27 yaşımızda da sevgili olup evlendik şuan 30 yaşındayız bir de bebemiznvar

Mutluluğunuz daim olsun canım.

+2 oy
önce (3,864 puan) tarafından

Kısaca görücü usulü 😂😂😂

+2 oy
önce (2,458 puan) tarafından

Yiaa ne güzel maşallah Allah muhabbetinizi daim etsin inşallah kardeşim ❤️ 

Biz eşimle pandemide sosyal medya üzerinden tanıştık benim için ilk ve son aşkımdi onun içinde öyle idi birbirimizi sevdiğimizi fark ettik 2,5 yıldan sonra aileler Mardin'den Van'a beni istemeye geldiler işte başta hayır diyen ailem onları görünce iyi insanlara benziyor dedi ve Elhamdülillah kabul ettiler beni verdiler 2020 senesinde tanışıp 2023 yılında evlendik neredeyse iki yıl oldu evleneli ve 8,5 aylık kızım var Elhamdülillah Rabbime 🥰😁❤️❤️

Öyle valla.bende sıcaktan kaçıp soğa geldim.mayıs bitti hala çok soğuk buralar.

Şuan neredesin gııı 😁🤔burası iki gündür iyi biraz Elhamdülillah hep böyle devam ederse varya vallahi şükür namazına duracam 😂

Konya yolundayım dermişim😂konyanın dışında kalan bi ilçesindeyim.adanaya 2 saat uzaklıkta.yazında aşırı yakıyor.

Hadi bee Allah şimdiden kolaylık versin inşallah sanada banada 😂😂🥹🤲🏻

+1

Amin canım inşallah.❤️💞

+2 oy
önce (3,353 puan) tarafından

O gun bir tarafim kirilsaydi da evimde otursaydim diyeceklerim.bu kadar

Bende bazen diyorum dilim lal olsaydı keşkede evet diyemeseydim.iyi kötü zamanlarımız oldu ama yine kapımda o duvarımda Rabbim huzur birlik versin inşallah.

önce (3,353 puan) tarafından

Amin canim Allah ahlak guzelligi verdn

+2 oy
önce (1,158 puan) tarafından

Yazsam roman olur😁♥️aşk evliliği 

Yaz kız yaz senin milletten ne eksiğin var🤭

+2 oy
önce (401 puan) tarafından

Çalıştığım kafeye iftar yemeğine geliyodu eşim o zaman gözüme çok büyük biri gibi gözükmüştü bunun evi barkı karısı çocuğu yok mu buraya geliyor diye söylenmiştim kolay gelsin afiyet olsundan başka muhabbetimiz olmadı ramazan bitince bi akşam bir bardak çay içebilir miyiz demişti nasıl yani dedim zaten her gün gelip burda çay içiyo diye içimden geçirdim meğer o tanışıp konuşmak için demiş jeton sonradan düştü dedim ben sana ulaşırım bi şekilde sonra buluştuk konuştuk çok sevdik 4 yıldır evliyiz 6 yıldır tanışıyoruz 1 oğlumuz var 

Maşallah mutluluğunuz daim olur inşallah

+2 oy
önce (631 puan) tarafından

İkimizde İst oturuyoduk ben hiç tanimiyodum oda liseden arkadaşımin ablasıyla takılıyordu.ben giyim mağazasinda çalışıyordum onunda lokantası vardı yeni açmıştı neyse gel zaman git zaman beni gördü sahilde ya bize kasiyer lazım dedi bende işi birakip orda başladım bı ay sonra kaçırdı beni öyle işte anlatsan cok uzunda neyse.neyden etkilendin dersen sadece bı kere metro market var oraya gittik bu un aldı un patladı oda gitti içerden süngerle su aldı o dökülen unun hepsini temizledi ozaman içim bı erimisti 17 yıl oldu okadar şey yaşattiki bidaha eriyemedim🤐

Ah ablam.Allah kalplerine merhamet versin.İnşallah bundan sonra iyi olur.burda bu yazıları okuyan bir sürü insan var.belki okuyan herkes duada ediyordur.o yüzden burda birşeyler paylaşmayı seviyorum.Rabbimde size huzur versin.

önce (631 puan) tarafından

Amin canım herşeyden önce sağlık isteyin yoksa bı oda dolu para da olsa boş.oyuzden ben merhameti herşeyi geçtim hep sağlık diye dua ederim.esim bana sıkıntı ama iyi bı baba hakkını yiyemem rabbim önce sağlık versin sonra huzur nediyim

Amin İnşallah abla💞❤️

+2 oy
önce (21,442 puan) tarafından

Allah bağışlasın okurken gülümsedim ya çok güzel bizimkide şöyle eşim annemin halasının torunu oluyor her düğünde cenazede denk geliriz beni çok beğenmiş normal arkadaş olarak eklemiş sonra konuşa konuşa ısındık birbirimize ben dayımla kuaföre gitmiştim dayım beni beklerken onların dükkana gittik ordada gördük birbirimizi bana bakamadı dayım vardı sonra eve gelince mesaj attı çok güzelsin diye ben hep abisini tanıyodum akraba olduğu için ama eşimi pek bilmiyodum konuştuk dedi seni istemeye geleceğim akşam şaka yapıyosun dedim annemin yanına geldi abla nasılsın akşam bize yemeğe gelin filan annem şaşırdı ama tamam dedi biz gittik sonra annesini babasını yolladı oldu bizim iş ben en çok uzun boylu olmasına bide beyaz gömleğine tutuldum he 🌸🫡

Teşekkür ederim💞sizde uzaktan kuzen sayılıyormuşsunuz sizde.ben böyle istikrarlı ve kararlı insanlar görünce mutlu oluyorum.ne güzel insanlar sevgisinden vazgeçmiyor.Allah nice uzun ömürlü günler nasip etsin inşallah

+2 oy
önce (473 puan) tarafından

34 yaşındaydım, çalışıyordum, yalnız yaşıyordum, ailem de 1.5 saat uzaktaydi.Artık evlenmem diye düşünüyordum, ailem evlenmiyorum diye üzülüyordu, çevreden de mahalle baskısı görüyordum. Aile dostu bi amca vardı, bana ısrarla birini söylüyordu, istemiyordum ama ısrara direnemedim, görüşelim dedim. Aslında eşim de yaş geçti diye pek evlenmek istemiyormuş, ailesi hep ensesindeymiş, benim için de iyi madem bi tanışalım demiş. Ondan sonra eşim aradı, akabinde buluştuk. Boylu boslu yakışıklı bir adam olsa da tipi beni hiç etkilemedi, tanıştık konustuk ama kendisinden hiç hoşlanmadım,  cok itici geldi. Ertesi gün bana watsaptan mesaj falan attı ama ben olumsuz düşündüğümü istemediğimi söyledim, tamam dedi fakat ısrarla yazmaya devam ediyordu. Her yerden engelledim onu. Tamamen kapanmıştı olay. 7-8 ay sonra engelleri kaldırdım, başlamadan bitmiş bir meseleydi nihayetinde. O yüzden engeli düşünmeden öylesine kaldırdım. Meğer adam tetikte bekliyormuş, bana özel bir günümde mesaj attı günümü kutladı, sonra yanıma geldi görüşebilir miyiz dedi. Hediye almış, hediyeler de kalem, cüzdan, ceviz ve tahindi :)) ondan sonra iliskimiz başladı kendisini sevmeye başladım. Sonra evlendik, 2 çocuğumuz var, şükürler olsun. İyi ki onunla evliyim, beni pişman etmedi, Rabbime sonsuz hamdolsun

Ne güzel.doğru olan insan bi şekilde kendini sevdirmeyi biliyor gerçekten.Uzun uzun günleriniz olur inşallah.

+2 oy

Arkadaşımın arkadaşının arkadaş grubundandı eşim😂 en başta arkadaşlıktan öte birşey yoktu çünkü gruptan herkesi kardeşim gibi görmüştüm. Biraz kıvılcımlar yok değildi ama istememiştim o zamanlar. En büyük sebebi benim Samsun'da onun İstanbul'da yaşıyor olması ve benim asla İstanbul'da yaşamak istemememdi😂 hep friendzone uygulamıştım eşime 4 yıl boyunca😂 sonuç 7 yıl olacak İstanbul'da yaşıyorum ve 3. Bebeğim yolda. Bazen kaderinizden kaçamıyorsunuz ❤️

+1

Aynen öyle.biz planlar kurarken kaderimiz çoktan yazılmış zaten.Rabbim uzun ömürlü günler nasip ersin.bebeğini sağlıkla al kucağına inşallah.

Teşekkürler canım 🌸

İlgili sorular

+1 oy
45 cevap 1,148 göst.
+1 oy
49 cevap 1,164 göst.

Kategoriler

1,449,368 soru

23,803,684 cevap

317,572 kullanıcı

...