Dün eşimin köyüne gittik hacı gidecek akrabamız vardı onun hayiri vardi ona gittik . Önümüzdeki Cuma günü de görümcem umreye gitmişti onun arkadaşları kayinvalideye yemeğe gelecekmiş baya 20 kişi falan işte dün laf arasında bana diyor ki cuma günü kalabalık misafirim var burda yapılacak işler var sende gel sabahtan gel işte( eşimden için kocan çalışıyor o gelmese de olur onu bekleme diyor temizlik yemek falan yaparız görümcen akşam üstü gelcek dedi köyden ilçede arası 45 dakika yani diyor yemek bahane gel işimi gör . Görümcem neymiş ben gündüz gelemem anne akşam gelirim evinde işi varmış . Yani diyor ki aklınca gel burda sabahtan bana süpürge yemek yap
Bende dedim kızın ne zaman gelcek onun misafirleri arkadaşları sonuçta ee işte onun gündüz evinde işi varmış erkenden gidemezmis çocuğu okula gidiyormuş bende gelemem kusura bakma arası çok çocuğum 5 yaşında büyük ama eşim geç gelecek kimin misafiriyse o gelsin dedim ben öyle diyince zoruna gitti
Sizce haksız mıyım dediğim de insan utanır derken resmen beni hizmet etmeye çağırıyor bide diyor ya eşimden için illa gelmesine gerek yok
Bence haklısın hem niyeti hem üslubu kötü.
Bide diyor eşini bekleme burda iş var yani insan oğlu için der mi öyle
Yani kendii misafir olsaydı git yardım et ne olacak ki diyebilirdim ama misafiri olan kişinin evde işim var deyip gelmeyip annesine davet etmesi bilmiyorum ya da görümcen arayıp senden kendisi yardım isteyebilir dedi anneme yardıma gider misin ben gidemiyorum diye rica etse belki daha hoş olabilirmiş
Valla onun işi varmış çocuğu akşam üzeri gelcekmis öyle gelcekmis
Tabi yine yardım edilir beni çağırsalar giderim ama misafiri gelecek kişinin değilde senin uğraşman yanlış . Ne o öyle hizmetçi gibi . Görümcen gelirse gidersin gelmezse hiçte gerek yok bence .
Resmen hizmetçi arıyor kendine
Kibarca yardıma gel dese neysede üslup biraz kötü olsun git yinede bence
Gidemem canım ben hizmetçi değilim kusura bakmasın
İyi vermişsin cevabını kızı işini bi günlüğüne bıraksın yapmasın ev kaçmıyo ya Bi yere
Ayrıca gelen misafirler onun arkadaşları yani beni bağlamaz kusura bakmasın enayi değilim
Onlara göre enayisin işte hizmetçilik yap gel
Gidemem zaten kimse kusura bakmasın canım bak adım gibi eminim Perşembe arayıp eşimi karın gelsin diye darlicak 🤣
En iyisini yapmışsın. Ses etmeyıp gitsen gelinizmiz çok iyi yardım etti falnda demezler senin görevin olduğunu düşünürler. Bundan sonrada yaptıklarının kıymeti olur hem
Aynen canım yapsam kıymet bilecek sanki
Doğru olanı yapmışsın kibarca rica etse yardım istese hadi neyse ama bu adam kullanmak hem görümcenin kendi misafirleri iken umursamıyorsa seni hiç bağlamaz
Aynen öyle canım malesef birde diyor yani sen bekleme onu gel diye
Olduuu çay kahvede getireyim mi deseydin
Cagirmayi biliyolar is tutmayi bilmiyolar ay ne fena bu kaynanalar bazen benimki opup basima koyuyorum
Sorma mervem gerçekten öyle
Aman birak gülüm kendini strese sokma
Gidemem benim de işim var gelecek olanım oluyor
Kzii da gelsaydi yenge snde gel bize yardim et deseydi gderdim
Akşam üzeri gelcekmis hanım
Ben yine gitmezdim kaynananın o üslubundan sonra
Gitmicem zaten yani kocanı bekleme gelceksen erken gel ise yara diyor
İşte uslubu yanlış
Asla gitmem isim olmaz hizmetçi olarak doğmadim ben bir de emir verir gibi gel yap diyecek çok bekler az yesin kendi yapsın ne güzel memleket sizi resmen kullanıyor
Gitmcem kendi ağzıyla niyetini belli etti eşime de dedim annen böyle böyle diyor diye ben geç geliyorum zaten boşver gerek yok gitme dedi
Görümcen misafiri niye kaynananın evinde ağırlıyor?
Umreden arkadaşları kaynanam da görümceme gelip giderken tanışmışlar. Görümceme gelince o ekip toplanıp böyle sohbet okuma yapıyorlar . Kaynanam da çağırayım hayır olsun demiş
Haklısın tabi altında kalmayıp cvp vermişsin kendilerine hizmetçi tutsunlar yetişemiyorlarsa
Aynen öyle canım malesef
Hiç gitme boş ver misafir kiminse ağırlamayıda bilsin
Umreye görümcen gidiyor sonra misafirini niye kaynanan ağırlıyor orayı çözemedim . Hemde azda değil 20 kişi
Kaynanam görümcenin oraya gidip gelirken tanışmışlar samimi olmuşlar kaynanam da hayır olsun gibisinden evine davet etmiş . Hayır yapıyorsan bundan banane
Rica etse neyse diyecem de ama sana resmen gel demiş cidden benim misafirim değil ise beni bunlar için çağırıyor ise üzülürdüm kızardım ve gitmezdim, çok güzel cevap vermişsin canısı boşver takma onları
Gitmicem canım bende insanım kimse benim misafirim için gelmiyor ya
O da doğru canısı neyse hayırlısı olsun inşallah ❤️
Bende ramazanda onlarla beraber çok misafir aldım içinde onların dahil olduğu en az 10 kişilik ezan vakti gelmiş görümce yapilcak bi şey var mı diyor
Boşver yaptığın iyilik sende kalsın gülüm herkes nede olsa rengini belli ediyor
1,491,346 soru
24,370,455 cevap
347,984 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın