+5 oy
460 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,422 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Dün eşimin köyüne gittik hacı gidecek akrabamız vardı onun hayiri vardi ona gittik . Önümüzdeki Cuma günü de görümcem umreye gitmişti onun arkadaşları kayinvalideye yemeğe gelecekmiş baya 20 kişi falan işte dün laf arasında bana diyor ki cuma günü kalabalık misafirim var burda yapılacak işler var sende gel sabahtan gel işte( eşimden için kocan çalışıyor o gelmese de olur onu bekleme diyor temizlik yemek falan yaparız görümcen akşam üstü gelcek dedi köyden ilçede arası 45 dakika yani diyor yemek bahane gel işimi gör . Görümcem neymiş ben gündüz gelemem anne akşam gelirim evinde işi varmış . Yani diyor ki aklınca gel burda sabahtan bana süpürge yemek yap 

Bende dedim kızın ne zaman gelcek onun misafirleri arkadaşları sonuçta ee işte onun gündüz evinde işi varmış erkenden gidemezmis çocuğu okula gidiyormuş  bende gelemem kusura bakma arası çok çocuğum 5 yaşında büyük ama eşim geç gelecek kimin misafiriyse o gelsin dedim ben öyle diyince zoruna gitti 

Sizce haksız mıyım dediğim de insan utanır derken resmen beni hizmet etmeye çağırıyor bide diyor ya eşimden için illa gelmesine gerek yok 

14 Cevaplar

+4 oy
önce (21,450 puan) tarafından

Bence haklısın hem niyeti hem üslubu kötü.

önce (5,422 puan) tarafından

Bide diyor eşini bekleme burda iş var yani insan oğlu için der mi öyle 

-Reklam-
+3 oy
önce (125 puan) tarafından

Yani kendii misafir olsaydı git yardım et ne olacak ki diyebilirdim ama misafiri olan kişinin evde işim var deyip gelmeyip annesine davet etmesi bilmiyorum ya da görümcen arayıp senden kendisi yardım isteyebilir dedi anneme yardıma gider misin ben gidemiyorum diye rica etse belki daha hoş olabilirmiş

Valla onun işi varmış çocuğu akşam üzeri gelcekmis öyle gelcekmis

+3 oy
önce (709 puan) tarafından

Tabi yine yardım edilir beni çağırsalar giderim ama misafiri gelecek kişinin değilde senin uğraşman yanlış . Ne o öyle hizmetçi gibi . Görümcen gelirse gidersin gelmezse hiçte gerek yok bence . 

Resmen hizmetçi arıyor kendine 

+3 oy
önce (6,921 puan) tarafından

Kibarca yardıma gel dese neysede üslup biraz kötü olsun git yinede bence

Gidemem canım ben hizmetçi değilim kusura bakmasın 

+3 oy
önce (4,346 puan) tarafından

İyi vermişsin cevabını kızı işini bi günlüğüne bıraksın yapmasın ev kaçmıyo ya Bi yere 

Ayrıca gelen misafirler onun arkadaşları yani beni bağlamaz kusura bakmasın enayi değilim 

önce (4,346 puan) tarafından

Onlara göre enayisin işte hizmetçilik yap gel

Gidemem zaten kimse kusura bakmasın canım bak adım gibi eminim Perşembe arayıp eşimi karın gelsin diye darlicak 🤣

+3 oy
önce (908 puan) tarafından

En iyisini yapmışsın. Ses etmeyıp gitsen gelinizmiz çok iyi yardım etti falnda demezler senin görevin olduğunu düşünürler. Bundan sonrada yaptıklarının kıymeti olur hem

Aynen canım yapsam kıymet bilecek sanki 

+2 oy
önce (18,922 puan) tarafından

Doğru olanı yapmışsın kibarca rica etse yardım istese hadi neyse ama bu adam kullanmak hem görümcenin kendi misafirleri iken umursamıyorsa seni hiç bağlamaz

Aynen öyle canım malesef birde diyor yani sen bekleme onu gel diye 

önce (18,922 puan) tarafından

Olduuu çay kahvede getireyim mi deseydin

+2 oy
önce (3,375 puan) tarafından

Cagirmayi biliyolar is tutmayi bilmiyolar ay ne fena bu kaynanalar bazen benimki opup basima koyuyorum 

Sorma mervem gerçekten öyle 

önce (3,375 puan) tarafından

Aman birak gülüm kendini strese sokma 

Gidemem benim de işim var gelecek olanım oluyor 

+2 oy
önce (1,421 puan) tarafından

Kzii da gelsaydi yenge snde gel bize yardim et deseydi gderdim 

Akşam üzeri gelcekmis hanım 

önce (1,580 puan) tarafından

Ben yine gitmezdim kaynananın o üslubundan sonra 

Gitmicem zaten yani kocanı bekleme gelceksen erken gel ise yara diyor

önce (1,421 puan) tarafından

İşte uslubu yanlış 

+2 oy
önce (1,580 puan) tarafından

Asla gitmem isim olmaz hizmetçi olarak doğmadim ben bir de emir verir gibi gel yap diyecek çok bekler az yesin kendi yapsın  ne güzel memleket sizi resmen kullanıyor 

Gitmcem kendi ağzıyla niyetini belli etti eşime de dedim annen böyle böyle diyor diye ben geç geliyorum zaten boşver gerek yok gitme dedi

+2 oy
önce (3,155 puan) tarafından

Görümcen misafiri niye kaynananın evinde ağırlıyor?

Umreden arkadaşları kaynanam da görümceme gelip giderken tanışmışlar. Görümceme gelince o ekip toplanıp böyle sohbet okuma yapıyorlar . Kaynanam da çağırayım hayır olsun demiş 

+1 oy
önce (5,343 puan) tarafından

Haklısın tabi altında kalmayıp cvp vermişsin kendilerine hizmetçi tutsunlar yetişemiyorlarsa 

Aynen öyle canım malesef 

önce (5,343 puan) tarafından
+1

Hiç gitme boş ver misafir kiminse ağırlamayıda bilsin 

+1 oy
önce (4,203 puan) tarafından

Umreye görümcen gidiyor sonra misafirini niye kaynanan ağırlıyor orayı çözemedim . Hemde azda değil 20 kişi

Kaynanam görümcenin oraya gidip gelirken tanışmışlar samimi olmuşlar kaynanam da hayır olsun gibisinden evine davet etmiş . Hayır yapıyorsan bundan banane 

+1 oy
önce (2,790 puan) tarafından

Rica etse neyse diyecem de ama sana resmen gel demiş cidden benim misafirim değil ise beni bunlar için çağırıyor ise üzülürdüm kızardım ve gitmezdim, çok güzel cevap vermişsin canısı boşver takma onları 

Gitmicem canım bende insanım kimse benim misafirim için gelmiyor ya 

O da doğru canısı neyse hayırlısı olsun inşallah ❤️ 

Bende ramazanda onlarla beraber çok misafir aldım içinde onların dahil olduğu en az 10 kişilik ezan vakti gelmiş görümce yapilcak bi şey var mı diyor 

Boşver yaptığın iyilik sende kalsın gülüm herkes nede olsa rengini belli ediyor 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 363 göst.
17 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nurkumsal27 (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 295 göst.
8 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde BsrByr (850 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 776 göst.
1 Mart 2020 Aile & Aşk kategorisinde Rüyamm (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 270 göst.
29 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Prenses 67 (676 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,998 soru

23,837,992 cevap