Hanımlar bir derdim var dinlerseniz
28 aylık oldukça hareketli gözü kara hiçbirşeyden korkmayan bir oğlum var pazar günü pikniğe gittik ırmak kenarı bir yer uzatmayayım oğlum ırmağa girdi yani boyu kadar yere saniyeler içinde koştuk çıkardı babası ama yaşadığım korkuyu tahmin edebiliyosunuzdur ve sonrasında kızdım ama yine yine girmeye çalıştı nerde tehlike nerde zararlı şeyler onu yapıyor korkmuyo bana etrafımdakiler madem kızmaktan anlamıyor eline vur diyorlar üzülüyorum eşimle huzurumuz kalmadı artık sürekli kavga eder olduk bu yüzden eşim böyle giderse vururum diyor bende iyice geriliyorum oğluma patlıyorum ama oğlum anlatılmaz yaşanır bi çocuk bir aylık kızım var şuan hayatımın en stresli dönemlerinden birinden geçiyorum oğlum beni psikolojik olarak çökertti sürekli ağlama telefon isteği sürekli kendine zarar verme konuşmuyor bu Arada hiçbir kelimesi yok eşime dr gidelim diyorum konuşur diyor o da beni anlamıyor anlayacağınız çok dipte hissediyorum kendimi oyuncak kitap vs asla bakmıyo Tv e
Telefon vermezsen ağlamak kendine zarar verecek şeyler yapmak başka hiçbir şey yok ne yapayım nasıl öğreteyim tehlikeyi ne edeyim ben nolur siz söyleyin kimseye söylemek istemiyorum çünkü her gören Allah sana sabır versin hep böyle konuşmuyor mu niye böyle aglıyor oyuncak oynamaz mı vs diyor annem de sürekli kızma eline eline vur diyor artık tükendim
Ne vurması ya. Daha bebek o çocuk bile değil . Neyi anlamasını bekliyorsunuz. Her an her saniye yanında olacaksınız . Gözünüzü üzerinden ayırmayacaksınız. Kızım 38 aylık dışarı çıktığımızda nereye gidersek gidelim saniye ayrılmam yanından. Yanındakileri gaza getirmesiyle eşinde vurucam diyor bir de hey Allah'm yarabbim. Pes gerçekten. Denize gittik geçen hafta kızım koştuyor ileri doğru biz dibindeyiz. Çocuk bu ne anlar . Pedegog için de eşini bekleme bin bir taksiye al çocuklarını yanına sen götür. Yazık günah çocuğa bu kadar ilgisizlik bir inat uğruna çocuk ziyanlığı resmen.
Önce ekranı kesmelisin. Çocuğun işi çözmüş. Ağlayarak, kendini yere atarak veya zarar vererek istediğini yaptırıyor. Önce bunu aşmalısın. Her tehlikeyi bilemez evet ama sakince anlatmalısın. Dövmek, vurmak nedir? Konuşmuyor demişsin bide bu ekrandan kaynaklı bir sorun olabilir seninle muhabbet etmese de derdini anlayacak kadar konuşması gerektiğini düşünüyorum
Vurmak çözüm değil ki. Çözümün telefon TV tablet ne kadar ekran varsa hayatınızda komple çıkaracaksın. Telefonla uğraşan çocukları standart özelliklerinden biri konusamama 2 agresif olma.
İstediği kadar aglayabilir. Ama gelişiminden önemli değil. 3 gün ağlar sonra yavaş yavaş unutur. Komple telefonlarınızı ortadan kaldırın. Ben de eşim de telefonlarimiza asla oyun indiremiyoruz. Ve telefonumdan YouTube uygulamasini kaldırdım. Ayrıca televizyondan da YouTube gibi uygulamaları açmayı bilmiyor gibi yapıyorum. Asla açmıyorum. Ha ama TV de çizgi film izliyorlar. Eğer cocuklarimda olumsuz gozlemledigim birşey olsaydı onu da komple kapatırdim. Küçük bebeğin var şimdi . Onun da etkisi vardır. Dikkat çekmeye çalışıyor olabilir. Ekstra agresif olabilir. Ama ilgilenmeniz gerek bol bol. Yapacak bişey yok. İsterseniz bir doktora da danışın. Şimdiye kadar gitmiş olmanız lazımdı aslında doktora. 28 aylık ve hiç kelimesi yok. Çok ekrana maruz kalmış bence.
Çocugunuzun temelli sorunu zaten tv tablet gibi uyaranlara maruz kalması yüzünden oluyor konusma gecikmesinin en büyük sebebi zsten 3T sırf ağlıyor kendini yere atıyor diye 3T verdiğiniz sürece çocugunuzun yapısı bu şekilde kalacak ikinci konu tehlikeli işler yapmasıymış daha önce hiç koltuktan sandalyeden düştü mü bırakın düşsün bırakın (ölümcül olmaması şartıyla) kendine zarar versin canı yandıkça o Hareketi bidaha tekrarlamayacak erkek çocugu hareketlidir onu kısıtlamak daha çok stres olmasına buda baskılanan hormonlarının hiperaktivite gibi şeylerle patlak vermesine sebebiyet verir çocugunuzun canı yanmadıkça tehlikeli halleri devam edecektir
Eline eline vur diyenin eline vururum ne saçma
Hiç mi kelimesi yok 0 mı?
Benim buyuk oglum 2 yasindan sonra ekran izledi, inan o kadar usluydu ki laftan anlardi. Hic pesindej kosmadim. Konusmasi cok cok iyiydi. Evet ekranin etkisi var muhakkak ki ama tek sebep odur diye dusunmuyorum. Kucuk oglum 27 aylik inan buyugunde gormedigim herseyi gordum. Ekranla 20 aylik abisinden sebep mecbur tanisti ama soyle abisinin ekranina bakiyodu. Suan gunde yarim saat bile bakmiyo o da cizgi film klasik. Ona ragmen inatci, dedigim dedik ayni sizinki gibi gozu kara. Birakiym sokak ortasinda annem nerde demez gider nereyi kurcalasam der. Yani tamamen mizac. Yapacagin tek sek anlayisli olmak ve gozunu ustunden ayirmamak. Biraz daha buyugunce durulur, en azindan laf anlar.
1,508,095 soru
24,614,736 cevap
364,275 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın