+1 oy
715 göst.
Diğer kategorisinde (1,846 puan) tarafından

Cuma günleri dersim olduğu için çocukları kaynanama bırakıyoruz. Güzel bakıyordu ama dün sinir oldum. Kızım 8 aylık oldu yürüteç aldık, dün kolaylık olsun diye kaynanama yürüteci de götürdük. Sen tut kızı yürüteçle bahçeye çıkar ayağında ayakkabı yok. Çorapla çıkarmış. Çorap ayağından çıkmış çıplak ayak dolaşmış öyle birde diyor ki yok ya çıkmadı yırtılmış çorap bizi sakinleştirecek güya. Eşimde kızdı ama birşey diyemedi. Yani aslında dedi de kızımı severken biraz işittirir gibi yaptı. Benim yürütmeye kıyamadığım kızımı çorapla mı yürütmüsler filan dedi kızı severken. Sakın sakin yav çocuk çorapla çıkarılır mı dedi. Ben çatladım tabii. Çantasında çorap vardı tenezzül edip bakmamış bile çantays çocuk öyle çorapsız durmuş saatlerce. Yapacak bir şeyim yok çatamadım çünkü bakacak başka kimsem yok 🥴 başka kimseye de anlatamam sizlerlr paylaşmak istedim. Eşim kimseye anlatma sakın kınarlar dedi. Anneme anlatsam kesin gelince kaynanama laf vurur tadımız kaçar. 

25 Cevaplar

+11 oy
(10,825 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Abartmasaniz mi ? Havalar sıcak ne olabilir birkaç saat çorapsız dursa kadın en azından bakmış 

(132 puan) tarafından

Ne rahat insanlarsnız bide normalmış gibi söylemeniz yok mu ayagına bişey batsa bi böcek ısırsa üşütse daha mı iyi 

(1,846 puan) tarafından

Bir de en azından bakmış diyorsunuz da baktı diye de herşeyi yapma hakkını vermiş mi oluyoruz ellerine.

(10,825 puan) tarafından

Arkadaşlar çocuklarımızi cam fanusta buyutemeyiz ayağına taş da batacak yeri gelecek karnı da agriyacak yeri gelecek düşülecek de. Kaynanan hali hazırda senin kocana bakmış büyütmüş evlendirmiş çocuk bakmaktan bir haver değildir. Tutup da çocuğu ateşe atmış gibi lanse etme. Memnun değilsen de bırakma o zaman. Hem karnım doysun hem pastam dursun öyle bir dünya 

(10,825 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
+1

Bakın yukarı resimde attım bende kendi oğlumu yürüteç ile dışarı çıkarıyorum yeri geliyor çayıra çimene saliyom bunlar bugün hasta etse de bağışıklığını güçlendirecek. 

(1,846 puan) tarafından

Canım yürüteçle çıkardığın zaman ayağında patik var çocuğun farkında mısın benim anlatmak istediğim çorap ve corabı neye takıldı ise yırtılmış. Parmağı kesilmiş kanamış daha büyük bir kesikte olabilirdi. Senin bahçen gibi cayır çimen bir bahçe değil çıkarılan bahçe apartmanın taş döşemeli otopark olarak kullanılan bahçesi. Benimde bahçem var bende indiriyorum aşağı müstakil evimin ama kayınvalidem 8 katlı apartmanda oturuyor. 

-Reklam-
+4 oy
(920 puan) tarafından

Kınanacak biri varsa oda senle kocan. Kaynanan mecbur değil senin çocuğuna bakmaya sanki kar kışta çıplak bırakmış. O kadar kıymetliyse bırakmayın çocugunuzu. Brn olsam asla bakmazdım çocuğa bı daha

(1,846 puan) tarafından

Kaynanama tepki vermedik bağırıp çağırıp kalp kırmadık. Kimseye birşey demediğim için buraya yazdım zaten. Evet tabii ki de kıymetli çocuğum. 

+3 oy
(8,516 puan) tarafından

Dün kızımla ben de çorapsız gezdik parkta ayağımız toprağa baskı bir rahatlama geldi. Bu güzel bir şey vücuttaki elektriği alır çok abartmamak gerek. Soğuk veya ıslaksa haklısınız tepkinizde 

(1,846 puan) tarafından
+1

Siz başındasınız, kontrollü bir şekilde basmışsınız toprağa. Kayın babam kamelya da oturmuş oğlum kıza yürüteçle gezdirmiş. Kaynanam kendi namaz kılmış içerde. Kayın babam diyor 120 km hızla sürdü bu kızı dışarda diye oğlum için. Toprakta değil parke taşı döşemeli apartman bahçesi elektrik atamamıştır yani 😀 yazarken bu kadar detaylı yazamadım kelimesi kelimesine. Birde bütün gece gaz sancısı oldu ağladı kız olan bana oldu. Eşimi kaldırıp al bunu anana bırak çorapsız gezdirdi şimdi sancısına da baksın diyecektim 😀

+3 oy
(1,131 puan) tarafından

Herkes tepki vermiste bahçeye de yürüteçle çıkarması doğru degil ki ayağına birşey batabilir böcek ısırabilir cam vardir ayağını kesebilir müstakil evde oturuyorum bahçeli kızım 2.5 yaşında bahçe de cam yok ama her yer çimen değil ayakkabısını çıkartıyor ben giydiriyorum çünkü güvenli değil ayağına diken batar birsey olur diye korkarım 

(1,846 puan) tarafından

Yaa işte herkes bende yürütüyorum, parkta çıplak ayak oynuyor filan yazmış ama sağlıksız bence. Evde bile çıplak olsun birşey olmaz yazmışlar ben orada tenezzül bile etmemesine kızdım. Yani herşeyi hazırlayıp koyuyorum ben çantasına niye bakmıyorsun. Kıpkırmızı olmuştu ayakları. 

(1,131 puan) tarafından

Şimdi kimi yer de havalar ısındı ama soğuk olan yerler var ben kızıma çorap giydiremiyorum evde hayatta giymez ayakları buz gibi oluyor her bebek bir değil ki kimisinin bağışıklığı düşük olur hemen hastalanır o yüzden dikkat etmek gerekir çok büyük de tepki vermemissiniz zaten ben kızımı mecburluktan anneme bıraktım 8 gün hastanede yattım konuşmayı geçtim nefes alamiyordum ama her gün de aradım sordum anne çorabını giydir anne terlemesin anne şöyle yap çünkü bir cocugun huyunu en iyi kendi annesi bilir ne kadar çocuk da büyütmüş olsalar da her çocuk farklıdır hasta olsa ayağına birşey olsa uğraşacak kişi sensin 

(1,846 puan) tarafından

Evet gece gazi oldu huysuzlandi ben uğraştım kimse değil. 

+2 oy
(1,883 puan) tarafından

😁😁 isw gitmeyi düşünüyorum vazmi geçsem bende ya çok sakinirlar ya çok salarlar 

(1,846 puan) tarafından
+1

Baya boşvermişlik yapıyor. Evde öteki torunlardan kalma terlik vardı, arka lastiği kopmuş diye giydirmemiş. Başka zaman olsa tamir eder o terliği sever öyle şeyleri çünkü. Tuhaf gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum bazen. 

(743 puan) tarafından

Ayyy siz gerçekten bile bile lades yapıyorsniz ben o çocuklara emanet etmesinden sonra kesinlikle çocuğu ona bırakmam çorapsız gezmesi bile parkta yalnız bırakmasından daha masum çocuğuna araba carpsaydi o zaman nasıl savunma yapicakti acaba 

(7,672 puan) tarafından

coraptan ziyade yurutecle dusarda yurumesin evde. laminatta parkede fayansda halida tekerlekler  normla giderde  yolda izde tasa masa takilir cikintilara takilir betonda falan devrilir sorun o. 5 dk yalinayak yurumus olsa en fazla usutur belki ayagina bisey batmadiktan sinra o cok muhim degilde .  yurutec disarda devrilmesin o daha onemli bi sorun

(1,846 puan) tarafından

Ya bak farklı bir bakış açısı bu hiç aklıma gelmedi. Haftaya ayakkabı getirin diye tembih etti bir de 😄 ki kendisi başında durmamış oğlum çok hızlı bir şekilde sürmüş o daha da endişelendirdi. 

(1,846 puan) tarafından

@Keyfimizpasadayok maalesef çocuğumu bırakacak başka kimse yok ve bırakmak zorundayım 

+2 oy
(1,500 puan) tarafından

Hava soğuk değilse, bir kereden bir şey olmaz. Hani böyle çok assssiirj büyük tepki vermemek lazım. Bazen gerçekten dusunemiyorlar. Ha tabiiki haklısın orası ayrı 

(1,846 puan) tarafından
+1

Hava soğuk değildi çıkarmasına kızmıyorum da çorapla çıkılır mı ayağına birşey batsa kesse ne yapacaklardı. Ki parmağı iki yerden ufakta olsa çizilmiş. Gece gaz sancısı oldu çorapsız durduğu için olan bana oldu. Eşimi kaldırıp bunu anana bırakmak lazım şimdi de baksın diyesim geldi 😀

+2 oy
(559 puan) tarafından

Yaşlılar bacım çocuk enerjisine yetisemiyolar belkide. Bı kere olmuş gene bakıyormuş kinlenme. Olsun çocuk bu olur birkaç kere. Bide sorum uzun suermi kaldiki sabahtan akşama kadarmi yoksa öyle bı iki saatmi. Üstlerine çok gitmeyin biz istemiyoruz getirmeyin derlerse ortada kalırsınız. Bazen hoşgörün onlarda zamanında çok bakmış yıpranmış yorulmuslar bazen yetisemezler. Çocuk bakmak çok zor iş yetişmeye çalışmak ev işi yaşlı kadın gene laf etmiyor anladığım kadarıyla. Eşinde çok yuklenmesin gene onu annesi o büyüttü kadın biliyordur illakide yetisemedi belki gözünden kaçtı.

(1,846 puan) tarafından
+1

Yok yüklenmedik zaten eşimde sert çıkmadı kendi kendimizi yedik. Zor kabul ediyorum. 4 gibi bırakıp çıkıyorum. Akşam 8 buçuk 9 gibi geliyorum. Tüm gün değil yani. 

+2 oy
(475 puan) tarafından

Normalde güzel bakıyor bu sefer böyle olduysa düşenememiş olabilir uyarırsın anne bir daha böyle yapma ayağına bişey batar üşütür falan diye daha dikkat eder anneler için çocukları her şeyden kıymetli saçının teli incinmesin ister ama bazen böyle hatalar olabiliyor benim oğlum da kayınvalideme ne zaman gitse hasta olup geliyo evleri çok soğuk eşime söylüyorum ama anlamak istemiyo soğuk değil iyiydi ev diyo ama o daha çok küçük yerde oynuyo üşütüyo hiç kimse maalesef annesi gibi bakamıyor 

(1,846 puan) tarafından

Evet maalesef öyle. Kimse anne gibi bakamıyor. Ben hiç birşey demedim zaten. Kırmak istemiyorum çünkü bu zamana kadar o baktı Eylül'den beri kırkı çıkmadan bırakmıştım kaşıkla süt içirirdi. Ama sinir de oldum yani kimseye birşey dememek için buraya yazdım 

+2 oy
tarafından

Ben her gün dışarıya çorapla çıkarıyorum bahçede öyle geziyorlar tabi herkesin kendine göre çocuklarına bakma tarzı bir şey diyemem ona. Ancak çocuklarımı ne kadar sakınırsak o kadar hasta oluyorlar vücutları alışamıyor maalesef 

(1,846 puan) tarafından

Bana tuhaf geldi çorapla yere bastırması sonuçta biz kendimiz çorapla dışarı çıkmıyoruz. Bebeğin bizden bir farkı yok. 

tarafından

Size garip gelebilir ama gayet normal bir şey dışarı dediğiniz yer bahçe. Bizde çorapla geziyoruz bazen bahçede çıplak ayak bile gezdiğimiz oluyor. Alışık olmayana bilmeyene garip gelebilir ☺️ kaynananın bakıyorsa maalesef bir şey diyemezsiniz sonuçta oda kendi çocuklarını nasıl büyüttüyse sizin evladınızıda öyle büyütüyor.

(1,846 puan) tarafından

Ya bahçe kendi bahçesi olsa tamam ama kaç katli apartmanın bahçesi o yüzden tuhaf 

tarafından

O zaman apartman bahçesi diye belirtin biz apartman dairesinde kaldığını nereden bilelim. Orada cam kırığı filan çok olur. 

(1,846 puan) tarafından

Aklıma gelmedi apartman diye belirtmek uzun olmasın diye kısa bi şekilde özetlemek istedim. Evet o yüzden yadırgadım bende kendi bahçemiz olsa bir nebze

+2 oy
(4,686 puan) tarafından

Eğer yerde cam vs olmadığına eminseniz biraz fazla bir tepki gibi geldi bana. Oğlum doğduğundan beri yaz aylarında bahçede hep yalın ayaktır. Çime basar, bazen ortada dolaşırlar. Tüm sitedeki çocuklar da yazın öyle. Ama herkesin prensipleri farklı tabi.

(1,846 puan) tarafından

Tabiki ona güvenip yapmadım haklısın, ama bazen ôngörülemeyen şeyler olabiliyor hayatımızda bırakmak zorunda kalabiliyoruz. Kendi içimde kızdım kadına birşey söylemedim zaten kalbini de kırmadım. Kendisi de gülerek anlattı çıkardım çorabı yırtıldı filan diye

(4,686 puan) tarafından

Aranızda sorun olmadıysa güzel. Çok da takmayın, çocuklar düşe kalka büyüyor zaten. Huzurunuz bozulmasın. 

(1,846 puan) tarafından

Yok ben yapım gereği sorun çıkarcak biri değilim öyle. Söylesem de kırmadan söylerim. 

(4,686 puan) tarafından

Kendini de yiyip bitirme ama :) o da önemli.

önce (1,846 puan) tarafından

O an ister istemez sinir oluyorum ama sonra geçiyor tabii günlerce kurulmuyorum vaktim yok günlerce bir konuya takılmaya 😀

+2 oy
(15,030 puan) tarafından

Ya bırakmayacaksin ya da böyle şeyleri göz ardı edeceksin yaşlı insanlar ve senin gibi kimse bakamaz bakmaz 

+1 oy
(867 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Canim benim kiz çorabini çikarmaya ögrendigi gunden beri tam hatirlamiyom 4 aydan fasla olmustir belki evde de disardada hep çorapsiz asla giymez  henen cikarir bir sıkinti görmedim

Bide benim yasadigim sehir cok soguk 

Kizim yeni dogdugunda ebeler geldi hafif kundak yapmistim direk cikardi soguktan cocuk hasta olmaz sicaktan hasta olur dedi gercekten bunlar dogurur ertesi gun bebegi disari cikarir lar gezerler hic mikrop kapar ūsur demezler hic te birsey olmaz bagisiklik kazaniyor lar

Biraz bünyesi rahatlasın deneyeceğim onu da. Kayısı çıktı burada geçen gün bir taneyi rendeleyip verdim sevdi. Şekersiz meyve suyu gibi kaynatsam faydası olur mu acaba. 

önce (867 puan) tarafından

Yeni çıktıysa tamamen iyileri çıkana kadar bekleyebilirsin Benim kaynanam bahçesinden kurutmuştu Ben kurusunu kaynatıp veriyorum ya püre haline getiriyorum ya da meyve suyu gibi Benimki karpuzu çok seviyor burada karpuz çıkalı bayağı oldu

Dışarıdan kuru alıp vermeye cesaret edemiyorum o yüzden çıkınca hemen bir tane verdim. İnşallah iştahlı çocuklar olurlar. 

önce (867 puan) tarafından

Amin insallah alerjisi de gecerde artik canim hersey cekiyor 

Geçer inşallah neler neler gelp geçti bu da geçer 

+1 oy
(884 puan) tarafından

Bunu ben kendi kızıma yaptım annemin kapısının önünde ama birşey batmadigindan emindim çünkü annem öncesinde temizlemişti o yüzden rahattım 

(1,846 puan) tarafından

Bizimkinde öyle bir durum yok maalesef temizlemediğinden eminim çünkü koca apartman bahçesi nereyi temizleyecek. Birde kendi içeri girip namaz kılmış. Oğlumla kayın babam durmuş yanında oğlum turlatmış bahçeyi hızlı hızlı

+1 oy
(4,175 puan) tarafından

Yalin ayak daha iyi cocuk icin.......

(1,846 puan) tarafından

Evin içinde evet ama dışarda hayır. Evin içinde bile ben sevmiyorum çorapsız çünkü gazı oluyor üşüyünce. 

önce (4,175 puan) tarafından

Nahinnnnnn dışardada.. :) 

+1 oy
(843 puan) tarafından

Hava sıcaksa ne var çorapla dolaşmasında ne güzel bahçeye çıkarmış çimenlere değdirseymiş keşke ben olsam çorabı çıkarır öyle bırakırım çimenlere cam fanusta büyümüyo cocuk sonuçta ilk çocuğun olduğundan biraz fazla ehvam yapmışsın canım delirmelik bi sorun göremedim ben bunu okulöncesi öğretmeni olarak söylüyorum 

(1,846 puan) tarafından

Çimenlere bastırsa böyle düşünmezdim ya da sadece kendisine ait bir bahçe olsa ve temizleniyor olsa. Ama kaç katlı binanın otopark olarak kullanılan taş döşemeli bahçesinde yaptığını saçma buldum. Bahçeye çıkarması sorun değil bende çıkarıyorum zaten. Dışarıda daha mutlu oluyor farkındayım bende okul öncesi öğretmeni olacağım inşallah ilk çocuğum değil ikinci çocuğum. Bu salmış halim kendisine birşey demedim zaten. Ayağı kesilebilirdi diye endişe ettim ki biraz kesilmiş bile 

+1 oy
(1,207 puan) tarafından

Biz arada parka götürünce ayakkabısını çıkarıyoruz öyle yürütüyoruz abartmissinjz bence

(1,846 puan) tarafından

Ya parkta çimende olabilir ama apartman bahçesinde saçma geldi 

+1 oy
(2,233 puan) tarafından

Kız neden bu kadar abarttınız. Çocuğu pamuklara sarmayın. Kaynanan bilinçsiz şekilde çocuğa iyi birşey yaptı çünkü 8 aydan sonra uzmanlar çocuklara çorap giydirmeyin ayakları ile keşfetsin , basma bilinci yerleşsin yürümesi daha kolay olsun diyorlar . Motor becerilerini geliştiriyor ondan dolayı sende ara ara çocuğu çorapsız gezdir bunda birşey yok 

+1 oy
(1,620 puan) tarafından

Şu kadın bakmış daha ne istiyon diyenler ne kadar saçma sapan konuşuyor bakacak tabi torunu karışmaya gelince o benim torunum diye akıl veriyorsa çok daha güzel bakacak mecbur ..hem de çok iyi bakmak zorunda ne olmuş eline mi yapisirdi bir ayakkabı giydirmek ya çocuğun ayağına bişey batsa ne düşüncesiz insanmis öylesine emanet edilmez mecbursanda güzel bakacaksın diye tembihleyin akıl verirken iyiydi keşke birazda kendileri uygulasalar verdikleri akılları 

Ya evet annem mesela benden daha titiz davranır kızar bazı boşvermişliklerime. Ama kayınvalidem öyle değil. Yani sen doğur ben bakarım diyip duruyor daha ikinciye bu şekil bakıyor birde benden üçüncüyü istiyor. 

önce (1,620 puan) tarafından

Seranad, aşırı haklisin

Ben olsam daha çok beklersin derdim

Gerçeğe çok yakın oyuncak bebekler var onlardan alır veririm kucağına bir tane dedim. Sanki çocuk makinesiyim. 

Nasıl güzel demisiniz

+1 oy
(5,966 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bakıcıların yaptığı zulümleri gördükçe annem kayınvalidem yapsın bu tür basit boşvermişlikleri. Sizi anlıyorum ama inanın bebeğiniz onun torunu canı, aklından çıkmıştır veya bir şey olmaz toprak değsin demiştir. Tatlı tatlı uyarın o da üzülüp kırılmasın 

Üzmedim hiçbir şey de demedim art niyeti de yoktur tabii küçücük bebeğe ne art niyeti olacak. Ama ister istemez kızıyor insan elimizde değil. 

0 oy
(5,125 puan) tarafından

O sırada parkta 2 saat çıplak ayak oynayan kızım ve bişey demeyen ben. Biraz abartmıssınız bence 

İlgili sorular

0 oy
47 cevap 1,432 göst.
0 oy
27 cevap 1,590 göst.
27 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 319 göst.
14 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 2801 (861 puan) tarafından soruldu
+2 oy
19 cevap 234 göst.
18 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Elfu (1,025 puan) tarafından soruldu