+3 oy
305 göst.
önce Diğer kategorisinde (470 puan) tarafından

Oğlum 3 yaş 3 aylık onunla bazen öğrenmencilik falan oynuyoruz tahtaya yazıp alfabeyi sayıları falan söylüyorum bugünde boyama kitabı aldım harfler var hem öğrensin hem yapsın diye eşim okul öncesi harfleri öğretmenin yanlış olduğunu okulda farklı öğretebileceklerini söylüyor biz  mesela B harfinin okunuşunu Be diye öğrendik ama şimdi Bı şeklinde öğretiyolarmış siz ne düşünüyorsunuz? 

22 Cevaplar

+1 oy
önce (470 puan) tarafından

En İyi Cevap

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim tek tek yanıt veremediğim için kusura bakmayın genel kanı harflerin okulda öğretmen tarafından öğretilmesi düşününce bende doğru ve haklı buldum bu fikri hepimiz hayırlı sağlıklı mutlu çocuklar yetiştirelim inşallah ❤️

-Reklam-
+5 oy
önce (8,944 puan) tarafından

Eşin haklı kızım kreşte yazım olarak değil sadece ses olarak öğreniyorlar 

+3 oy
önce (5,574 puan) tarafından

Evet canm çok doğru her yıl müfredat değişiyor ve çocuklar zorlanıyor sayıları ve öğret 

+1

Anladım canım teşekkür ederim 

+3 oy
önce (742 puan) tarafından

Evet arabanın Asi doye öğretmen öğretmiş beşik besi vs. Ama ben üstüne gitmedim  sayıları  öğret

Tamam canım teşekkür ederim 

+2 oy
önce (21,790 puan) tarafından

Eşin doğru diyor 

👍👍👍

+2 oy
önce (2,909 puan) tarafından

Ben bu yüzden sadece sayıları öğretiyorum okulda ogrenecekleri simdi ogretmiyorum ztj okulda yapacaklar boşuna çocuğa öğretme boyama yapsın renkleri öğrensin yeter ona 

Teşekkür ederim tavsiyelerinizi mutlaka dikkate alacağım 

önce (2,909 puan) tarafından

Rica ederim

+1 oy
önce (1,101 puan) tarafından

Eşin haklı şimdi sen yanlış şekilde öğretirsen ögretmen onu düzeltmek için uğraşacak hem çocuğa zor oluyor hem öğretmene o yüzden sadece sayıları öğret harfleri değil 

Anladım teşekkür ederim 

+1 oy
önce (1,983 puan) tarafından

öğreten sınıf öğretmeni değilse pek karışılmamalı. 

eniştem sınıf öğretmeniydi ve torunlarına öğretti, hepsi sınıf birinci oldu, fen lisesi gitti, diğeri Türkiyede ilk 1000e girdi falan ama adam tecrübeli sınıf öğretmeni. 

kendi adını yazabilir,, anne, baba adı gibi şeyler öğretilebilir sayılar öğretilebilir ama okuma yazma işi biraz sıkıntı 

+1 oy
önce (1,208 puan) tarafından

Bir sınıf öğretmeni olarak yazıyorum canım. Eşin haklı, okulda bizler çok farklı öğretiyoruz sesi hissettirerek farklı çıkartarak vs. Sizin öğrettiginiz bu yöntem yanlış olduğu için kolay ögrenmesi gereken yerde şaşıracaktır ve karıştıracaktır. Bu da çocuğunuzu ben yapamıyorum düşüncesine sürükleyecektir. Acele etmeyiniz lütfen. Eğer illa öğreteceğim diyorsanız bence bana göre şuan yaşı bunun içinde çok erken önermiyorum ama illa diyorsanız da sesli harf olabilir ama sessiz harfler asla olmamalı

Anladım teşekkür ederim tavsiyeniz için ben etkinlik olsun hemde faydası olursa diye yapmıştım ama tam tersi olabiliyormuş o yüzden bu işi siz öğretmenlere bırakıyorum ❤️

önce (1,208 puan) tarafından

Rabbim acısını göstermesin evladınızın sağlıkla büyütün inşallah❤️ 

önce (7,404 puan) tarafından

Elifli 1, boyama yaptır. Çünkü anaokulda el becerisi boyamayı çok yaptırıyor hocalar. Bide yaşı 4 .5 gibilerde kendin ol yanında, makasla şekilleri kestir.. Bizimkiler 5 6 yaş çocuklara resim kestirip boş kağıda yapıştırıyor. Benim oğlan çok zorlandı makasla kesmeden 😧 önceleri elini keser diye vermedik, böyle oldu malesef. Şimdi iyi şükür 👍

önce (7,404 puan) tarafından
+1 oy
önce (1,811 puan) tarafından

Evet farklı şekilde öğreniyorlar okulda. Anaokulunda da sadece sesli harfleri öğretiyorlar. Benim oğlum çok meraklıydı kendi sorardı hep burada ne yazıyor diye 3 yaşında tüm harfleri tanıyordu biz birşey izlerken altta yazan ismin harflerini tek tek sayıyordu. 4 yaşında anaokuluna gitti öğretmene sordum evet doğru değil ama çok öğrenmek istiyorsa engel olmayın hevesini kırmayın dedi. Şimdi 6 yaşında okula başlayacak bakalım inşallah çok zorlanmaz

Anladım canım teşekkür ederim inşallah zorlanmaz 

önce (1,811 puan) tarafından

Rica ederim canım. 

+1 oy
önce (813 puan) tarafından

Evet biz b diyoruz onlar bı diyor mesela çok farklı öğretiyor ve öğrenci bı degilde be derse kabul etmiyorlar 

0 oy
önce (53,467 puan) tarafından

ben bizim ogrendigimiz gibi bütün harfleri ogrettim zorlanmadi 

0 oy
önce (1,792 puan) tarafından

Bence okulda ögrenmeli

0 oy
önce (5,309 puan) tarafından

Ben buyuk ogluma ogretmistim. Hatta yazi tahtamiz vardi orda yazmak istedigi kelimeleri ona harf harf kodluyoduk, yaziyodu. 5 6 yas civari da tek tuk kendi okumaya basladi. Suan 1.sinifi bitirecek. Eksisinden cok artisi oldu bize. Okumayi cok kisa zamanda söktü. Sinifta okuma bilen cocuklarda vardi hatta ogretmen onceden bilmenin arti eksi olmadigini soyledi. Ogretmenimiz 28 senelik tecrubeli bir ogretmen. Cocuklarin beyni zehir gibi yeniyi de hemen kapiyolar. 

Hatta toplama, cikarma ve basit carpma bile ogretmistim. Hepsinin bize artisi oldu. 1.sinifta hic zorlanmadim.

0 oy
önce (5,008 puan) tarafından

Eşin haklı çocuk için kafa karıştırıcı olabilir.

0 oy
önce (21,607 puan) tarafından

Tabiki harf öğretmek öğretmenin işi. Hem farklı öğretiyorlar hem de diğerleri öğrenene kadar sizinki sıkılır zaten biliyorken de okulu gereksiz görür uyum sorunu yaşar 

0 oy
önce (14,079 puan) tarafından

Ben direkt okumayı öğrettim. Kendim de okuyarak başladım okula. Hatta ilkokul biri okumadım ikinci sınıfa aldılar kaydımı. Kızım başlasın okula göreceğiz bakalım iyi mi kötü mü ettik. Evde iki öğretmen ve bolca kitap olunca çocuğun oyunu oyuncağı haliyle kalem kitap defter oldu ilgisi ona kaydı 

0 oy
önce (823 puan) tarafından

Eşin haklı canım 3 yaş çok erken alfabe için renkleri şekilleri öğretebilirsin bu yaşta çok zorlanır okula başladığı zaman bizim anaokulunda harf eğitimi vermemiz yasaktı sadece 5 6 yaşa son dönemde harf tanıtımı yapabiliyoruz oda yazma değil görsel tanıma 

0 oy
önce (11 puan) tarafından

Oğlum 5.5 yaşında. Yaklaşık 8 aydır okuyor, biz öğretmedik okumayı birden okumaya başladı. 2 yaşında alfabeyi Türkçe İngilizce biliyordu. Bu durum 1. Sınıfta sorun olur mu diye bir düşünce de bizi korkutuyor.

0 oy
önce (185 puan) tarafından

Şuan oğlum anasinifinda ve öğretmenimiz bile 1. Sınıf ogretmenini zorlamamak için sadece ünlü harfleri öğretiyor...

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 74 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Npp (358 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap 59 göst.
0 oy
6 cevap 176 göst.
27 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ❤️Balım❤️ (1,391 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 539 göst.

Kategoriler

1,453,340 soru

23,856,550 cevap

320,169 kullanıcı

...