+3 oy
363 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,805 puan) tarafından

image

image

Selam kızlar 5 yaşındaki kızımın sulu boya ile çizdiği resimler tek başına çizdi sadece evin çatısında uzun kısmını anlamadı ona yardım ettim birde uzay mekiğiymis o dikdörtgen olan ona ay yıldız çizdim birde yıldız gösterdim kenarda  geri kalanı hep kendi yaptı fırçayla 

Sizce üstüne gidip kursa falan göndereyim mi? 

Kreşe gitmedi temmuzda kuran kursu kresine göndercem nasipse ☺️ 

Oyun grubuna gidiyor arada bir geri kalan tamamen evde kendim öğrettim sayılar, renkler , şekiller vs ben gösterdim hep Montessori etkinlik falan ☺️

Görenler hep üzerine git farklı bir yeteneği var diyor ( derdim asla çocuğumu övmek değil ) sizce nasıl ??

Fikirlerinize açığım 🫶🌹🫠✨

masaAllah demeyi unutmayalım 🫠🧿♥️🧿♥️

9 Cevaplar

+15 oy
(426 puan) tarafından

Ben okul öncesi öğretmeniyim. Dolayısıyla 5 yaşında yüzlerce çocuk gördüm. Bu çizimler yaşından ileri çizimler değil. Yanlış anlamayın, sorduğunuz için söylüyorum. Görsel sanatlar eğitimi de aldım. En çok kabul görmüş resimsel gelişimler evrelere hâkimim. Görenlerin "Farklı yeteneği var " denecek bir boyutta değil. Bu yaşta cocuklar perspektif alamaz, hiç bir nesne diğerini örtmez, oranlar gerçek dışıdır, insan resminde gövdeden çıkan orantısız kol ve bacaklar çıkar, parmaklar bazen çizilir, bazen çizilmez. Vs vs yani gelişimsel açıdan kötü değil ama ileri de değil.

(5,805 puan) tarafından
+1

Yani çevremde yaşıtları var onlarda böyle seyler göremedim ondan insanlar da görünce aa tek başına mı çizdi vav falan diyince. Görsel hafızası iyi bir kere gösterdim mi yapıyor resim öğretmeni komşumuz var oda yeteneği var üzerine git bence falan dedi bir danışmak istedim fikriniz için teşekkür ederim 🌸 üzerine düşüp bir kurs vs göndersem mi ?

(426 puan) tarafından
+1

Bu arada resim çizmek sadece teknik boyuttan ibaret değildir. Çocuk duygularını yansıtır, duygusal olarak rahatlar. Eğlenceli ve kaliteli vakit geçirir. Yaratıcılığı genişler. Yaptığı resimleri anlatırsa, dil gelişimi gelişir. Çizim yaparken ince motor becerileri gelişir. Yani siz sorduğunuz için teorik açıklama yaptım ama moraliniz de bozulmasın diye tekrar yazmak istedim. Önemli olan bir şey çizmek , güzel vakit geçirmek. Teknik çok da önemli değil diye düşünüyorum.

(5,805 puan) tarafından
+1

Çok seviyor taş aldım alçıdan onları boyuyor parmak boyası pastel boya hepsinden aldım . Gerçekten de severek yapıyor. Görsel hafızası iyi bir harf çiziyorum mesela tahtası var aynısını yapabiliyor 

(426 puan) tarafından
+1

Seviyorsa gönderin annesi, mutlu olur :) 

Sizde evde destekleyin. Yaptığı çizimleri anlatsın. Bu çocuk bu resimde ne yapıyor? Peki bu resimde bir kuş olsaydı nereye konsun isterdin ? Çiçekleri kopartsalar bu çocuk ne hisseder ? Gibi sorular sorabilirsiniz :)  Artık materyallerle üç boyutlu çalışmalar yapabilirsiniz. Boyama kitapları önerilmez..Böyle özgün çizimlerle devam edebilir.  Çizimlerini de dolabına asarsanız kendini değerli hisseder. Ben sizin yerinizde olsam Kur'an kursuna değil, okul öncesi eğitim olan bir anaokulu veya anasınıfına gönderirdim. Okul öncesi aynı zamanda ilköğretime hazırlık etkinlikleri içerir. O hazır oluşu sağlayabilecek olanlarda Eğitim Fakültesi mezunu öğretmenlerdir. Bu yaşta dini eğitimi anlayabilecek bilişsel yeteneğe sahip değiller. Daha çok değerler eğitimi dediğimiz saygı, sevgi gibi değerleri öğrenmesini bekleriz. Yine de fikrinize saygı duyuyorum. 

(5,805 puan) tarafından
+1

Yok dönem boyu gondermiycem kuran kursuna 2 ay sadece . çizimlerini saklıyorum ve sürekli konuşuyorum bu nedir bu napıyor resim ile ilgili soru soruyorum 

-Reklam-
+4 oy
(1,875 puan) tarafından

Yanlış anlamayın bence normal resimler. Ama seviyorsa resmi tabii ki gönderin kursa kendini geliştirir iyi olur. Körelmez farklı şeyler öğrenir 

(5,805 puan) tarafından
+1

Çevremde çok göremedim yasitlarinda  fikir danışmak istedim teşekkür ederim ♥️

+4 oy
(630 puan) tarafından

İlk resimde çizdiği karakterin insan olmadığını anladın mı acaba? Siyah kafa Cartoon cat diye bir karakter var onu çizmiş gibi geldi bana. Çocukları çok korkutan bir çizgi film karakteri. Bence resim yeteneğinden önce izledikleriyle ilgilenmelisin.. Bilinçaltında bu tarz korkutucu şeyler olmasını istemezsiniz. 

(5,805 puan) tarafından
+1

Ben ne izlediğini takip ediyorum sen rahat ol bacım telefon vermiyorum eline sadece benim açtığım televizyon izliyor o çizdiği karakter de sadece benzemiş olabilir ama insan figürünü tam anlamıyla böyle çiziyor. Okulda da bu şekilde çiziyor rengi siyah oldu diye ona benziyor demek değil bu. 

(5,805 puan) tarafından
+1

Çizerken babamı çiziyorum dedi babasının saçları uzun ve şekilde çiziyor.sulu boya olduğu için kol ve el uzunluğunu o şekilde oldu ki aktı çünkü elinde olan bı şey değil başında durdum çizerken ve sordum hepsini çizerken 

+3 oy
(2,063 puan) tarafından

seviyorsa gönder. teknik öğrenir, ufku açılır. 

(5,805 puan) tarafından
+1

Çok seviyor başka oyun istemez mutfağı çadırı herşeyi var sadece kitaplar ve boyalar ver eline resim defterini fırçayı boyayı unutur dünyayı bilenler de hep boya vs alıyor gelirken 🫠

+3 oy
(115 puan) tarafından

image

Üstün yetenekli çocuklar yaş ve gelişim özelliklerinin üstünde resimler çizerler.

🧩Figürler arasında anlamlı ilişkiler kurarlar.

🧩Hayal güçleri gelişmiştir.

🧩Çizilen figürler hareket, eylem halinde olabilmektedir.

🧩Kağıdın tamamı orantılı bir şekilde kullanılır ve renk seçimleri genelde canlıdır.

🧩 Yukarıda 4,5 yaş erkek çocuğunun çizmiş olduğu resmi görmektesiniz. Eylem halinde olan insan figürü zemine oturmuş ve ayrıntılı resmedilmiş. Yer gök çizgisi yapan çocuğun resminde perfektif esintiler de mevcut.

🧩 Önemli olan ve burada vurgulanan çok güzel resim yapmak değil figürler arasında kı anlamlı ilişki ve yasının üstünde bir performans. Bu demek değildir ki cok guzel resim yapan her cocuk zeki yada zeki olan her cocuk cok guzel resim yapar.

🧩Resim yol göstericidir. Çocuğun yaş ve gelişimi hakkında bize işaretler sunar✨

(5,805 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim ♥️ 

+3 oy
(8,042 puan) tarafından

Benim kızımda 5 yaşında ve sürekli ressam olma istediğini dile getiriyor 🥰

image

image

image

image

(5,805 puan) tarafından
+1

Başarılarının devamını dilerim ♥️ 

(8,042 puan) tarafından
+1

Bütün yavrularımız için amiin

+3 oy
(6,292 puan) tarafından

Yasina gore cizdikleri normal canim. 

(5,805 puan) tarafından

Görenler bu yastakiler böyle cizemiyor diyor da

(6,292 puan) tarafından

Benim ki 3.5 yasinda. İnsan figuru haric, ev,bulut,gunes hemen hemen boyle cizer. 3.5 yasta daha iyi cizenlerde gordum. 

Gorenler kimler mesela ? İleri yas mi benim annemde cocugumun yasina gore guzel yaptigini dusunur. Bizim zamanimizda boyle degildi cunku 30 yil once ile kiyasliyi. Ben hatirliyorum 5 yaslarindaydim annem ilk defa boyama kitabi ve boya almisti tasirmadan boyamami isterdi. Simdi benim kizim bu yasta tasirmadan boyuyo. 

Bi de siz ilgilisiniz cevrenizde ilgisiz aileler varsa onlarin cocuklariyla kiyaslamayin. Cocugundan bi haber olan ailelerde boyle normal seylere sasiriyolar. 

Benim kizim da cogu hikaye kitabini ezbere bilir ama o kadar cok okuduk ki normal karsiliyorum. Gorenler bize de sasiriyo.

(5,805 puan) tarafından

Bende aynıyım canım yaşına gelmeden konuştu evet çevremde ilgisiz olanlara karşı biraz ilgiliyim sanırım insanlar onlara şaşırıyor renkleri vs hep biliyor. Hayvanlar hakkında bilgiye sahip. Ya insanlar böyle diyince ya diyorum ne var gösterince çiziyor aman aman yok ama yok yok çok iyi bilmem ne . Resim öğretmeni komşumuz var oda ilgilisin sen ama yaşına göre bakıp da çiziyor bence ilgilen dedi kurs vs gibi 

+2 oy
(13,339 puan) tarafından

Maşallah bence 5 yaş için çok iyi resimler ikiside bende o yaşlarda habire bir şeyler çiziyordum ilerleyen zamanlarda çizgi film karakterlerini çizmeye başlamıştım iyi gidiyordum aslında ama devam etmedim lisede çizdim en son 😄

Eminimki kızın da bu konuda ilerleyebilir gibi duruyor hayal gücü genişse bir de farklı farklı resimler çıkarır ortaya 

(5,805 puan) tarafından

Evet bencede ilerletebilir diye düşündüm fikir almak istedim teşekkür ederim ♥️ 

+1 oy
(362 puan) tarafından

Normal resimler bunlar canım oğlum 4 yaşında t herşeyi çiziyor 

(5,805 puan) tarafından

Görenler aa falan diyor da 

İlgili sorular

+3 oy
15 cevap 263 göst.
0 oy
2 cevap 161 göst.
23 Mayıs 2023 Kültür-Sanat kategorisinde Daisyyy (1,137 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 211 göst.
15 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,257 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 95 göst.
9 Haziran 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (1,954 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,454,083 soru

23,865,887 cevap

320,639 kullanıcı

...